Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Nerutė @ 2012 02 17, 08:30)

Kepiau darbštuolių duonelę - labai plyšo - ir per 3 val kildinimo pakankamai šiltai  nepakilo ji man dvigubai  unsure.gif


tai matyt ir plyšo dėl to, kad nepakilo.
Nors šiaip man visada plyšta, tik kartais daugiau, kartais mažiau.
Maniškių tai čia dabar mėgstamiausia duona.
Kažkaip skoniniu atžvilgiu visgi tos kvietinės daugumai priimtinesnės,
nors man pačiai, tai ir ruginės skanios, ale tada reik valgyt pačiai.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 02 16, 22:31)
tų paprasčiausių beveik ta pati kaina ir maximoj per akcijas ir supakuota po 2kg, kiek reikia tiek nusiperki.
Sanite ar malsenoj tuos didžiulius maišus verta pirlkt tų miltų, kurių nėra parduotuvėse

tai tada paimčiau kitokiu ten turbūt yra pasijuotu ar kitokių miltų ,bet reikia susikoperuoti su kažko blush2.gif
Atsakyti
Nusprendziau atgaivinti savo rauga ir isemusi is saldytuvo atidengus plevele pasijaute stiprus mieliu kvapas, uzsidejusi plevele ant jo, bet pelesio nesimato. Ar galima toki rauga naudoti duonos kepimui?
Atsakyti
Tresor, gali naudoti tokį raugą. Man panašiai buvo, tai aš paėmiau mažą šaukštelį seno raugo kur gražesnis, pridėjau porą šaukštų ruginių miltų, vandens, ir jis atgijo, likusį išmečiau. Tik jau niekada plėvele ar dangteliu neuždengiu šaldytuve. Užrišu audinio skiaute, geriau jau tegu apdžiūna, jei ilgėliau nekepu.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2012 02 17, 22:17)
Tresor, gali naudoti tokį raugą. Man panašiai buvo, tai aš paėmiau mažą šaukštelį seno raugo kur gražesnis, pridėjau porą šaukštų ruginių miltų, vandens, ir jis atgijo, likusį išmečiau. Tik jau niekada plėvele ar dangteliu neuždengiu šaldytuve. Užrišu audinio skiaute, geriau jau tegu apdžiūna, jei ilgėliau nekepu.

Vis del to ismeciau savo rauga, kazkoks keistas jis man pasirode. Labai intensyvus kvapas ir ta baltai pilka plevele uzsidejusi, man panasu, kad pelyti jau pradejes buvo. Bandysiu dabar kvietini rauga daryti smile.gif
Atsakyti
tai jai kas nori koperuotis miltams lauksiu į AZ mirksiukas.gif ir jai kas turi nusipirkęs per daug tokių kurių nėra pard ir galėtu kažkiek parduoti taip pat laukiu pasiūlymu. 4u.gif
Atsakyti
Kaip norma naudoju indeli , kuris buvo pridetas prie kepimo aparato -
1 indelis = 250 ml

*mamytės* duonelė

Plikinys :

1 indelis kvietiniu miltu
2 saukstai kmynu
1 saukstas linu semenu(jeigu norite)
300 ml verdancio vandens


Miltus , kmynus , semenis supilame i gilu dubeni ir uzplikome verdanciu vandeniu.Labai gerai ismaisome , kad neliktu gumuliuku - sunku , bet reikia mirksiukas.gif .Laukiam apie puse valandos , kol atsala plikinys,Jis gali buti siltas , bet nekarstas .

Maisymas ir kepimas :

1 indelis ruginiu miltu ( galima ruginius per puse maisyti su nesijotais)
3 - 4 indeliai kvietiniu miltu
1 indelis silto vandens
1 saukstas druskos
2 saukstai cukraus
2 saukstai sausu mieliu
2 saukstai saulegrazu

Atvesusi plikini dedame i kepimo aparata , ipilame vandeni , ruginius miltus .Ijungiame maisymo programa (pas mane nr. 8) , besimaisant pilame saulegrazas , 1 indeli kvietiniu miltu , druska , cukru , sausas mieles.Poto pilame dar du indelius kvietiniu miltu .Kai gerai issimaiso - ziurim kokia tesla- jei skystoka , limpanti dar ipilame miltu is paskutinio 6 indelio ( gaunasi viso 6 indeliai miltu : plikinyje 1 + ruginiai miltai 1 + 3-4 kvietiniu miltu).Kai baigiasi maisymas , paslapiname ranka ir apglostome teslos virsu , kad graziai kiltu.Kai tesla iskyla iki kepimo formos virsaus , nustatome kepimo programa - kepame 2 valandas(pas mane nr. 12).
Kai duona iskepa , isimame is formos , dedame ant kokiu nors groteliu , apipurskaime vandeniu ir uzdengiame ranksluosteliu.Skanaus 4u.gif

kaip manot ar gerai paskaiciavau kepant sia duonele su raugu, raugo reikes 540 ml, miltu 890 ml + papildomai nuo teslos lipnumo ir vandens 370 ml?[B]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wituxas: 18 vasario 2012 - 18:07
atleiskit man naukokei 4u.gif
kepiau batonėlius, tešla pradžioje pakylo gerai, o kai suformavau batoniukus, pakildinau, tai "išplero" į šonus, o kai iškepė, gavosi vos ne kaip blynas plonas... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dika: 19 vasario 2012 - 19:49
QUOTE(dika @ 2012 02 19, 19:49)
atleiskit man naukokei  4u.gif
kepiau batonėlius, tešla pradžioje pakylo gerai, o kai suformavau batoniukus, pakildinau, tai "išplero" į šonus, o kai iškepė, gavosi vos ne kaip blynas plonas... blush2.gif


as taip pat naujoke duoneles kepime, esu kepus keturis skirtingu receptu batonus, tai keli irgi isplero doh.gif daba geriausiai iseina tortinej su sonais nuimamais..
Atsakyti
Sveikutes, bandau pasidaryti rugini rauga , siandien ketvirta diena, bet kazkas buvo padaryta neteisingai, nors raugas buvo laikomas siltoje vietoje, bet pasikeitimu nesimato. Raugas nepadidėjo, kvapas skanus, bet kaip ir anksciau buvo mineta, pasidenge kazkokia sviesia plevele, tik nesuprantu ar tai pelesis (mat pelesi isivaizduoju toki kaip kad buna ant batono kai nuo dregmes jis pradeda pelyti), panasu i vaizda lyg butu uzberta dziovintu mieliu ant virsaus. Gal bandyti ji pamaitinti ir ideti medaus?
Atsakyti
QUOTE(linnucce @ 2012 02 10, 14:11)
PLIKYTA DUONA (originalus receptas iš knygos)

Imame 2 kg miltų.
Paimame didelį dubenį ir dedame:
4 saujas miltų (iš tų 2 kg)
1 saują kmynų
1 šaukštą druskos
2 šaukštus cukraus
ir užplikome 1,7 l verdančio vandens, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Į šiltą, bet ne karštą sudedame apie 250 ml raugo ir išmaišius paliekame 2 paroms.
Po 2 parų dedame stiklinę cukraus ir paimame raugo kitam kartui (apie 250 ml).
Tada sudedame likusius miltus ir išminkome tešlą. Rauginame kildiname šiltai 6-10 val.
Skardą patepame plonai riebalais ir atsargiai sukrečiame tešlą.
Kepame 40 min 200 C ir 70 min 150 C.
Išėmus patepame saldžiu vandeniu ir suvyniojame į plėvelę ar rankšluostį. Padedame atvėsti, geriausiai per naktį.
Sveikos merginos.esu tik pradedanti duonos kepeja,todel uzsukau pas jus patarimo.duonele kepu is 3 rusiu miltu,su iv seklytem,bet labai noriu pabandyti balta plikyta,todel issirinkau si receptuka.
skaitant iskyla keletas klausimu,jei paimsiu kvietinius miltus ir juos verd vandeniu uzplikinsiu,ar man nesusoks i guzelius ir kaip juos taip ismaisyti.kt neaiskumas,kokio tirstumo turetu gautis mase,ar skystoka,ar tokia,kad jau galima kepaliuka suformuoti.ir raugas,ar tiktu mano turimas is tokios 3 rusiu miltu  duoneles.ir koks cia daug maz kiekis,nes as jau dideliai skardai sunaudoju miltu apie 10 stikliniu miltu,tai nera 2 kg.
aciukas,paaiskinusioms. smile.gif


as ir kepu pagal sita recepta, tik zmogus pasidalines raugu ir receptu siuo su manim liepe rauginti plikini 1 para, tad taip ir darau visad. labai skani duonele gaunasi, visiem rekomenduoju, nors tas jos minkymas tai ziaurus doh.gif . jei vyras nepasisiulytu atlikti sios funkcijos as niekaip pati neisminkyciau sios teslos


kepejeles kurios kepate pagal si recepta noriu paklausti ar galiu sita rauga naudoti kitu duoneliu kepimui g.gif ?


QUOTE(laurechka @ 2012 02 10, 14:57)
Skarota, buvo žinok pernai LIDL'e pirkt duonos kildinimo indų. Manau tikrai bus ir vėl wink.gif Duosiu žinią, kai užmatysiu wink.gif


busiu labai dekinga jei duosi zinia kai bus to gerio ir pas mus 4u.gif

QUOTE(wituxas @ 2012 02 11, 00:28)
sveikos, ar kepate duona silikonineje formoje?


as kepu tik silikonineje formoje, viskas labai puikiai pavyksta, tai yra mano paciso paciausios formos 4u.gif

QUOTE(Tresor @ 2012 02 11, 15:34)
Sakykit ka as neteisingai darau, iskepusios duonos minkstimas toks kaip neiskepes, peilis visas aplimpa g.gif Antra kart kepu ir vistiek taip pat iseina, gal per trumpai minkau?



o jus kai pjaunate duonele ar leidziate jai atvesti pilnai? nes silta pjaunant ji visa dar limpanti buna. ir as dar pastebejau jog man duonele kepta su medum buna labai lipni irgi g.gif

QUOTE(GabiSima @ 2012 02 13, 16:17)


skaniai atrodo duoneles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GabiSima @ 2012 02 20, 12:00)
Sveikutes, bandau pasidaryti rugini rauga , siandien ketvirta diena, bet kazkas buvo padaryta neteisingai, nors raugas buvo laikomas siltoje vietoje, bet pasikeitimu nesimato. Raugas nepadidėjo, kvapas skanus, bet  kaip ir anksciau buvo mineta, pasidenge kazkokia sviesia plevele, tik nesuprantu ar tai pelesis (mat pelesi isivaizduoju toki kaip kad buna ant batono kai nuo dregmes jis pradeda pelyti), panasu i vaizda lyg butu uzberta dziovintu mieliu ant virsaus. Gal bandyti ji pamaitinti ir ideti medaus?

Pagal mane - apdžiūvo ir tiek... Paprastai būna, kai maitinu nedideliu kiekiu, ir stovi šilčiau ilgiau, negu kyla, t.y., nespėju antrą kartą pamaitint. Tiesiog išmaišau ir vėl įdedu miltų/vandens.
Jei Vilnius, galiu ruginiu raugu pasidalint... Kepu duonkepėje nedidelėmis porcijomis ir nelabai dažnai, tai raugo turiu daugiau, negu sunaudoju... Jau savaitę šaldytuve stovėjęs, šį savaitgalį maitintas ir duona kepta.
Atsakyti