QUOTE(linnucce @ 2012 02 10, 14:11)
PLIKYTA DUONA (originalus receptas iš knygos)
Imame 2 kg miltų.
Paimame didelį dubenį ir dedame:
4 saujas miltų (iš tų 2 kg)
1 saują kmynų
1 šaukštą druskos
2 šaukštus cukraus
ir užplikome 1,7 l verdančio vandens, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Į šiltą, bet ne karštą sudedame apie 250 ml raugo ir išmaišius paliekame 2 paroms.
Po 2 parų dedame stiklinę cukraus ir paimame raugo kitam kartui (apie 250 ml).
Tada sudedame likusius miltus ir išminkome tešlą. Rauginame kildiname šiltai 6-10 val.
Skardą patepame plonai riebalais ir atsargiai sukrečiame tešlą.
Kepame 40 min 200 C ir 70 min 150 C.
Išėmus patepame saldžiu vandeniu ir suvyniojame į plėvelę ar rankšluostį. Padedame atvėsti, geriausiai per naktį.
Sveikos merginos.esu tik pradedanti duonos kepeja,todel uzsukau pas jus patarimo.duonele kepu is 3 rusiu miltu,su iv seklytem,bet labai noriu pabandyti balta plikyta,todel issirinkau si receptuka.
skaitant iskyla keletas klausimu,jei paimsiu kvietinius miltus ir juos verd vandeniu uzplikinsiu,ar man nesusoks i guzelius ir kaip juos taip ismaisyti.kt neaiskumas,kokio tirstumo turetu gautis mase,ar skystoka,ar tokia,kad jau galima kepaliuka suformuoti.ir raugas,ar tiktu mano turimas is tokios 3 rusiu miltu duoneles.ir koks cia daug maz kiekis,nes as jau dideliai skardai sunaudoju miltu apie 10 stikliniu miltu,tai nera 2 kg.
aciukas,paaiskinusioms.
as ir kepu pagal sita recepta, tik zmogus pasidalines raugu ir receptu siuo su manim liepe rauginti plikini 1 para, tad taip ir darau visad. labai skani duonele gaunasi, visiem rekomenduoju, nors tas jos minkymas tai ziaurus
. jei vyras nepasisiulytu atlikti sios funkcijos as niekaip pati neisminkyciau sios teslos
kepejeles kurios kepate pagal si recepta noriu paklausti ar galiu sita rauga naudoti kitu duoneliu kepimui ?
QUOTE(laurechka @ 2012 02 10, 14:57)
Skarota, buvo žinok pernai LIDL'e pirkt duonos kildinimo indų. Manau tikrai bus ir vėl
Duosiu žinią, kai užmatysiu
busiu labai dekinga jei duosi zinia kai bus to gerio ir pas mus
QUOTE(wituxas @ 2012 02 11, 00:28)
sveikos, ar kepate duona silikonineje formoje?
as kepu tik silikonineje formoje, viskas labai puikiai pavyksta, tai yra mano paciso paciausios formos
QUOTE(Tresor @ 2012 02 11, 15:34)
Sakykit ka as neteisingai darau, iskepusios duonos minkstimas toks kaip neiskepes, peilis visas aplimpa
Antra kart kepu ir vistiek taip pat iseina, gal per trumpai minkau?
o jus kai pjaunate duonele ar leidziate jai atvesti pilnai? nes silta pjaunant ji visa dar limpanti buna. ir as dar pastebejau jog man duonele kepta su medum buna labai lipni irgi
QUOTE(GabiSima @ 2012 02 13, 16:17)
skaniai atrodo duoneles