QUOTE(sivita @ 2012 02 15, 18:53)
Žibute, Jei Tu palikai 100 g starterio, pridėjai 150 ml vandens ir 150 g miltų, tai ir gausi 400 g raugo kitam kartui. O kur starteris kitam kartui ?
Aš pridedu po 200 vandens ir miltų. O palieku starterį ~ 80-100-120 g, nebūtinai gramas į gramą. Gal kitą kartą norėsi daryti 1,5 normos, reiks daugiau starterio. Aš darau pagal šį receptą irgi, tik ruginę su salyklu. Labai skani duona.
Ačiū Terrai.
Aš pridedu po 200 vandens ir miltų. O palieku starterį ~ 80-100-120 g, nebūtinai gramas į gramą. Gal kitą kartą norėsi daryti 1,5 normos, reiks daugiau starterio. Aš darau pagal šį receptą irgi, tik ruginę su salyklu. Labai skani duona.
Ačiū Terrai.
Sivita, as dar kepu tik antra karta, tai kai pasidariau rauga tai pas mane jo liko apie 280g, tai man Terra2 patare, padalinti ji per puse ir viena dali sunaudoti, o kita pasilikti, tai as taip ir padariau ir dabar dar viena dalis liko, o kita naudosiu, tik nezinau kiek tas raugas dabar sumaisytas su tais miltais turi kilti? ir labai dekui uz pastebejima. o duonele man irgi skanute buvo.
zodziu esu visiska naujoke siame reikale ir mano klausimai zinau jog truputi kvailoki, na bet niekas negime mokedamas.