Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(sivita @ 2012 02 15, 18:53)
Žibute, Jei Tu palikai 100 g starterio, pridėjai 150 ml vandens ir 150 g miltų, tai ir gausi 400 g raugo kitam kartui. O kur starteris kitam kartui ?
Aš pridedu po 200 vandens ir miltų. O palieku starterį ~ 80-100-120 g, nebūtinai gramas į gramą. Gal kitą kartą norėsi daryti 1,5 normos, reiks daugiau starterio. Aš darau pagal šį receptą irgi, tik ruginę su salyklu. Labai skani duona.
Ačiū Terrai.


Sivita, as dar kepu tik antra karta, tai kai pasidariau rauga tai pas mane jo liko apie 280g, tai man Terra2 patare, padalinti ji per puse ir viena dali sunaudoti, o kita pasilikti, tai as taip ir padariau ir dabar dar viena dalis liko, o kita naudosiu, tik nezinau kiek tas raugas dabar sumaisytas su tais miltais turi kilti? ir labai dekui uz pastebejima. o duonele man irgi skanute buvo.
zodziu esu visiska naujoke siame reikale ir mano klausimai zinau jog truputi kvailoki, na bet niekas negime mokedamas.
Atsakyti
QUOTE(kuksiene @ 2012 02 15, 19:56)
noriu pasiteirauti panelių ,kur kas perka vilnuje miltus ,turiu omeny ne parduotuvei, smile.gif kokios kainos ir kur ? ačiū už info


sanitexe arba malsenoj
Atsakyti
dabar pasiguosiu, nors ir ne i tema, bet. pasidariau duonele ir jau norejau deti kepti, uzdarineju durelis, tik girdziu sprogimas toks duslus ir ka jus manote, subyrejo mano dureliu stiklas ir duonele teko ismesti, nes pribyrejo stiklo ir dujines orkaites nebeturiu dabar. zodziu lauksim geresniu laiku kol instaliuos nauja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2012 02 15, 19:16)
jau pastebejau tai. aciu 
padariau taip, idejau 100g starterio, tuomet pyliau 150ml vandens ir 150g ruginiu miltu. palikau kilti. idomu kiek cia laiko kils? 
jusu si duolele buvo puiki, tai nusprendiziau dar karteli ja issikepti, o tada gandyti kazka kita, norisi pasiziureti kas dabar gausis, nes raugas kaip supratau jau igavo savo savybes ir mieliu jam nereiks.

aš paprastai starterį pamaitinu iš vakaro ir palieku nakčiai, kad ryte galėčiau minkyti tešlą. Tik, jei nepyksit, menkutis pastebėjimas. Kai išimat starterį iš šaldytuvo ir jį palaikot kambario temperatūroje, kad apšiltų, tai pirmiausia jį reikia išmaišyti. Tada atskiram inde išmaišyti pagrindinį "maistą" (jūsų atveju 150ml vandens+150 gr miltų), ir tik po to abu sujungti ir dar kartą išmaišius, palikti maitintis nakčiai. Kiek pastebėjau, tai turi reikšmės duonos struktūrai.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 16, 08:37)
Kiek pastebėjau, tai turi reikšmės duonos struktūrai.

bigsmile.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 02 15, 23:37)
sanitexe arba malsenoj

paneles, o gal kas ruošiasi važiuoti į malsena pirkti miltų, smile.gif ir galėtu ir man kažkiek paimti, nes ten turbut dideliais maišais, tai man kokio puses tik reikėtu, sakau gal pavyktu kažką sugalvoti g.gif , arba gal kas truri per daug prisipirkes g.gif
Papildyta:
QUOTE(kuksiene @ 2012 02 16, 10:56)
paneles, o gal kas ruošiasi važiuoti į malsena pirkti miltų,  smile.gif ir galėtu ir man kažkiek paimti, nes ten turbut dideliais maišais, tai man kokio puses tik reikėtu, sakau gal pavyktu kažką sugalvoti g.gif , arba gal kas truri per daug prisipirkes g.gif

irgal dar kas nepatingės atsakyti kokios kainos miltų ?ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuksiene @ 2012 02 16, 09:59)
paneles, o gal kas ruošiasi važiuoti į malsena pirkti miltų,  smile.gif ir galėtu ir man kažkiek paimti, nes ten turbut dideliais maišais, tai man kokio puses tik reikėtu, sakau gal pavyktu kažką sugalvoti g.gif , arba gal kas truri per daug prisipirkes g.gif
Papildyta:

irgal dar kas nepatingės atsakyti kokios kainos miltų ?ačiū 4u.gif

Sanitexe (Promo) yra ir po 25kg maišai, Malsenoj dažniausia po 50kg
kaina priklauso nuo rupumo
Atsakyti
aš norėčiau paprasčiausiu, 550 gal kas norėtu pirktis kartu mirksiukas.gif iš sanitexo 25 kg pasidalintume per puse, nes man 25 vienai nėra kur laikyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 16, 07:37)
aš paprastai starterį pamaitinu iš vakaro ir palieku nakčiai, kad ryte galėčiau minkyti tešlą. Tik, jei nepyksit, menkutis pastebėjimas. Kai išimat starterį iš šaldytuvo ir jį palaikot kambario temperatūroje, kad apšiltų, tai pirmiausia jį reikia išmaišyti. Tada atskiram inde išmaišyti pagrindinį "maistą" (jūsų atveju 150ml vandens+150 gr miltų), ir tik po to abu sujungti ir dar kartą išmaišius, palikti maitintis nakčiai. Kiek pastebėjau, tai turi reikšmės duonos struktūrai.

Aciu jums labai uz patarimus, kodel as turiu pykti. visada dziaugiuosi ir esu dekinga zmonems, kurie negailedami nei laiko nei savo ziniu dalijasi su visais. tik per juos mes ismokstame ir tik tuomet augame. aciu dar karta.
laukiu kada nauja orkaite turesiu.
Atsakyti
QUOTE(kuksiene @ 2012 02 16, 13:34)
aš norėčiau paprasčiausiu, 550 gal kas norėtu pirktis kartu mirksiukas.gif  iš sanitexo 25 kg pasidalintume per puse, nes man 25 vienai nėra kur laikyt smile.gif


tų paprasčiausių beveik ta pati kaina ir maximoj per akcijas ir supakuota po 2kg, kiek reikia tiek nusiperki.
Sanite ar malsenoj tuos didžiulius maišus verta pirlkt tų miltų, kurių nėra parduotuvėse
Atsakyti
Moterys,pagal kuri receptaiseitu tamsi Prancuziska duona? Mama Iki pirko,gal kas zinot. Ar tik det ruginiu vietoj kvietiniu?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 02 16, 21:31)
tų paprasčiausių beveik ta pati kaina ir maximoj per akcijas ir supakuota po 2kg, kiek reikia tiek nusiperki.
Sanite ar malsenoj tuos didžiulius maišus verta pirlkt tų miltų, kurių nėra parduotuvėse

aš paskutiniu metu taip ir perku - arba akcijinius arba paprastai brangius biggrin.gif maximoje smile.gif Truputį atsibodo sėdėt apsikrovus maišais blush2.gif blush2.gif blush2.gif

Kepiau darbštuolių duonelę - labai plyšo - ir per 3 val kildinimo pakankamai šiltai nepakilo ji man dvigubai unsure.gif
Atsakyti