Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(zibute77 @ 2012 02 12, 18:20)
as ji jau idejus esu i saldytuva, bet jis man vistiek ir saldytuve padvigubejes jau smile.gif ar taip turi buti ar ne nezinau.
jau net geda vel klausti, bet kitaip nesuzinosi jei nieko neklausi blush2.gif . kaip supratau tai ta padalinta viena raugo dali kai noresiu vel kepti duonele tai reiks pries tai pamaitinti ir palikti parai, o kita diena jau galima bus naudoti? ar teisinga linkme einu?  g.gif

ir šaldytuve kyla raugas(reiškia dar turi ką "pavalgyt", tik lėčiau, tai kad viskas tvarkoj
o likusį raugą kai reikės, išimsit iš šaldytuvo, pamaitinsit (ir ne būtinai laikyt para, pakils už poros val.) ir galėsit minkyt tešlą

QUOTE(svajone* @ 2012 02 12, 18:31)
Labai labai aciu uz atsakyma  4u.gif  Bandysiu.Tik dabar mano raugas nera visai kvietinis,siek tiek su rugiu priemaisa,tai turbut netiks? Gal pabandyt su mielem pradziai tada?

o kiek tu ruginiu yra? jei jus pamaitinot kvietiniais "starterį"/atidėtą dalį tai galit drąsiai kept ir su raugu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 02 12, 17:43)
ir šaldytuve kyla raugas(reiškia dar turi ką "pavalgyt", tik lėčiau, tai kad viskas tvarkoj 
o likusį raugą kai reikės, išimsit iš šaldytuvo, pamaitinsit (ir ne būtinai laikyt para, pakils už poros val.) ir galėsit minkyt tešlą

supratau. aciu labai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svajone* @ 2012 02 12, 18:31)
Labai labai aciu uz atsakyma  4u.gif  Bandysiu.Tik dabar mano raugas nera visai kvietinis,siek tiek su rugiu priemaisa,tai turbut netiks? Gal pabandyt su mielem pradziai tada?

Na va Nataliuncik jums jau atsake. Tik as galiu pridurti, praeita savaite si batona kepiau is vis tik su ruginiu raugu, kvietinio neturejau. Tai pavyko taip pat gerai, tik kad batonas nebuvo visiskai baltas, sviesus.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 02 12, 19:43)
o kiek tu ruginiu yra? jei jus pamaitinot kvietiniais "starterį"/atidėtą dalį tai galit drąsiai kept ir su raugu mirksiukas.gif

Raugas pas mane ne starterinis.Bandziau pati pasidaryt,bet nepavyko,tai dave drauge. Maitint jo nereikia,tiesiog atsidedi teslos dali i saldytuva. Ar tai ne raugas? Nelabai dar suprantu duonos kepime,viska bandau ir mokaus smile.gif Tiesiog paskutini karta kepiau dvieju rusiu duona - viena su 70% ruginiu ir 30% kvietiniu,o kita atvirksciai.Tai rauga atsidejau is sviesesnes duonos.

QUOTE(Renata123 @ 2012 02 12, 21:26)
Na va Nataliuncik jums jau atsake. Tik as galiu pridurti, praeita savaite si batona kepiau is vis tik su ruginiu raugu, kvietinio neturejau. Tai pavyko taip pat gerai, tik kad batonas nebuvo visiskai baltas, sviesus.

O palaikyt ji reikia kaip duona 8-10val. ? Ar kept po 2val.?
Atsakyti
QUOTE(svajone* @ 2012 02 13, 00:15)
Raugas pas mane ne starterinis.Bandziau pati pasidaryt,bet nepavyko,tai dave drauge. Maitint jo nereikia,tiesiog atsidedi teslos dali i saldytuva. Ar tai ne raugas? Nelabai dar suprantu duonos kepime,viska bandau ir mokaus  smile.gif Tiesiog paskutini karta kepiau dvieju rusiu duona - viena su 70% ruginiu ir 30% kvietiniu,o kita atvirksciai.Tai rauga atsidejau is sviesesnes duonos.
O palaikyt ji reikia kaip duona 8-10val. ? Ar kept po 2val.?

raugas ir yra raugas, o atidėta tešlos dalys-pagrandukas smile.gif bet ir taip ir taip galima daryt, tik kad pagranduke yra ir druska, o ji nelabai gerai raugui, tai tada reikia gali ir ilgiau laikyt
bet yra kurie ir taip ir taip daro, ir gaunasi normali duonytė

Batoną nereikia laikyt taip ilgai, kvietiniai miltai greičiau kyla nei ruginiai
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2012 02 12, 15:24)
Neradau  skanesnio ir paprasciau pagaminamo batono uz si

http://skanusgyvenim...dedantiems.html

Išbandžiau, patiko thumbup.gif drinks_cheers.gif Dėkui už nuorodą 4u.gif
Atsakyti
O as savaitgaly isbandziau sezamu duonele ,tik neturejau rupiu miltu, tai paprastu idejau blush2.gif , gavosi per skysta tesla, prisivargau kol padariau tinkama tesla minkymui biggrin.gif
user posted image
dar bandziau iskept prancuziska batona, bet gavosi neaisku kas ir skoniu bei isvaizda nesuzavejo manes visai ax.gif
Atsakyti

Sveikos, kepėjėlės, 4u.gif 4u.gif 4u.gif

pradėjau kepti duonelę ir kaip liaudis sako ,,pagavau kablį " biggrin.gif tik va 1 problemėlė, trūksta duonelės pluta, gal patyrusios kepėjėlės man galėtumėt patarti ką ne taip darau? Ačiuks, visoms kas galės padėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2012 02 13, 14:32)
Sveikos, kepėjėlės, 4u.gif  4u.gif  4u.gif

pradėjau kepti duonelę ir kaip liaudis sako ,,pagavau kablį " biggrin.gif  tik va 1 problemėlė, trūksta duonelės pluta, gal patyrusios kepėjėlės man galėtumėt patarti ką ne taip darau? Ačiuks, visoms kas galės padėti  4u.gif

Man, kaip pastebėjau, plutelė dažnai plyšta, kai kildinimui pritrūksta laiko. O štai duonkepėj kepant mielinį batoną, kažkodėl plyšta visada... Taip kad nežinia, nuo ko taip atsitinka. Laikui bėgant pastebėsite, kas tai įtakoja.
Atsakyti
Radau sastingio laiku batono recepta, tikriausiai pirmas batonas, kuris man gavosi sekmingas
user posted image

taip pat labai sekmingai gavosi juoda duona, tik ji daryta is Malsenos miltu misinio blush2.gif juodai duonai, dar dadejau medaus ir saulegrazu. Maniskis megsta juoda duona, tai ivernino labai gerai, o as jam ir nesakiau kad is pirktinio misinio dariau mirksiukas.gif
user posted image

Dar dariau duona su graikiniais riesutais ir rozmarinais is valgiu knygos, gavosi kietoka, gal sakau reikejo labiau pakildint
user posted image

Atsakyti
Laba diena, kepėjėlės. Manau, duona plyšta, nes per mažai minkyta, ir per mažai kildyta. Iš savo patirties (o kepu duoną jau porą metų) pastebėjau : kuo ilgiau minkau, tuo gražesni kepaliukai. Apie 2 kg. tešlos aš rankomis minkau apie 15-20 min.
Atsakyti
JusRuMa, Sivita, 4u.gif 4u.gif 4u.gif
dėkoju už atsakymus, mano duonelės tešla šaukštu maišoma, kaži turi įtakos kiek laiko maišau? o dėl kildinimo nežinau palieku 12 val. padedu prie radiatoriaus, paprastai palieku nakčiai, ryte būna pakilusi
Atsakyti