Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(nadza @ 2012 02 09, 22:46)
ax.gif  raugas starteris tai ne pirminis raugas!!  Tai saldytuve pailsejes raugas.. kuri reikia gaivint!!
tad ar kuri zino kaip ji maitint kai noriu 800 g raugo? Jau reiktu duonele maisyt


matai cia kaip skiriasi.. ax.gif mano knygoj tai parasyta kas is saldytuvo istraukta reikia palaikyt kelias valandas kabario temperaturoj, ir pamaitint, neraso kiek butinai reikia, ir jei matai kad pakilo galima naudoti kepime ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2012 02 09, 22:49)
Tai pamaitink 400miltų ir 400ml vandens ir turėsi 800g


Man irgi atrodo, kad nėra tiek didelio skirtumo, ar per vieną kartą, ar per du, tik gerai išmaišyk. šiaip jei per du kartus, sakyčiau, pirmu kartu mažesnė dalis, o antru didesnė.
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 02 09, 10:43)
po kokiu 15-20 minuciu isijungiu sviesele kad paspoksoti i savo duonele o ji visa sukritusi  verysad.gif ... gavosi kietoka, toks jausmas kad neiskilusi gerai, nors savo akimis maciau jog ji kuo puikiausiai buvo iskilusi

kame gali buti problema merginos, gal kas nutuokiate, nes jau tikrai mastai savo isvajota duonkepe kisti giliai i kampa ir isigyti geriau maisymo kombaina gera ir duoneles kepti orkaiteje  unsure.gif . niekaip as jos neivaldau tos masinos  verysad.gif


Pabandykite mažinti mielių arba vandens kiekį, man kartais taip pat pasitaikydavo, kad sukrisdavo batonai. Aš ir skysčių, ir mielių mažinau, tai dabr gerai būna.
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2012 02 09, 13:51)


QUOTE(aguonele @ 2012 02 09, 19:25)
na cia duonos formavimui skirtas krepselis. esu idejus savus (matos pinti tie...) blush2.gif


aciu merginos uz atsakyma 4u.gif . labai idomus dalykelis, reikes pasieiskoti 4u.gif

smile.gif+2012 02 10, 00:13-->
QUOTE(As smile.gif @ 2012 02 10, 00:13)
Pabandykite mažinti mielių arba vandens kiekį, man kartais taip pat pasitaikydavo, kad sukrisdavo batonai. Aš ir skysčių, ir mielių mažinau, tai dabr gerai būna.



va va gal mielese bus beda, jei tokie dalykai gali nutikti g.gif , nes dejau 25gr vietoj 20gr recepte rasytu ax.gif

daug dar dirbti kol visas subtilybes issiaiskinsiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 02 09, 19:25)
na cia duonos formavimui skirtas krepselis. esu idejus savus (matos pinti tie...) blush2.gif

user posted image

labai gerai duonos kepaliukus kildinti. Jie igauna forma, rasta wink.gif
aciu labai  4u.gif  man duonos kepimas yra atsipalaidavimas, jau nezinau kiek laiko neperkam...paskutiniu metu ir nauju nebandau, apsileidau, bet dar skanesnes uz sia naradau ir kas savaite po du kepaliukus kepu  lotuliukas.gif jau ir visus apdalinti spejau, ko pasekoje visi vis praso jog iskepciau  rolleyes.gif

Labai noreciau issikepti sia duonyte, bet.....kur gauti manu miltu? O raugo starteris ruginis ar kvietinis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 02 10, 07:53)
Labai noreciau issikepti sia duonyte, bet.....kur gauti manu miltu? O raugo starteris ruginis ar kvietinis? g.gif

kiek zinau Srove kepe su manu kruopomis bei kepintais aviziniais dribsniais ir gavos thumbup.gif (as gyvenu D, tai cia ne prbolema ju rasti pirkti...)[I] aisku, skonis bus siek tiek kitoks, nes salykliniai dribsniai tikrai daaaaug ko priduoda, bet tikrai bandyti verta. as naudoju tik kvietini raugo starteri.
jei reikia ruginio, tai tik dasimaitinu ruginiais miltais ir viskas kuo puikiausiai gaunas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(r_tina @ 2012 02 09, 23:10)
matai cia kaip skiriasi.. ax.gif mano knygoj tai parasyta kas is saldytuvo istraukta reikia palaikyt kelias valandas kabario temperaturoj, ir pamaitint, neraso kiek butinai reikia, ir jei matai kad pakilo galima naudoti kepime ax.gif

o as darau taip: mano raugo starteris tupi saldytuve jau beveik metai. As karta per savaite ji maitinu. Tiesiog sakykim penktadieniais istraukiu is saldytuvo, permaisau, sueriu lygiomis dalimis vandens ir miltu, permaisau, palieku 1 val kambario temperaturoj ir vel atgal saldytuvan. Nu nezinau, viskas ciki gaunas.
Kai duona kepu, issiimu kiek man jo reikia.
siaip raugo starterio dedas 10% lyginant su dedamu/reikiamu miltu kiekiu . jei reikia raugo 800 g tai as dedu tokiu santykiu viska: 400 g miltu+400g vandens ir 40 g raugo starterio. Palieku prie 25° 16 val ir turiu aktyvu rauga!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 10 vasario 2012 - 11:43
Dekoju uz patirties pasidalinima kaip elgtis su starteriu. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
PLIKYTA DUONA (originalus receptas iš knygos)

Imame 2 kg miltų.
Paimame didelį dubenį ir dedame:
4 saujas miltų (iš tų 2 kg)
1 saują kmynų
1 šaukštą druskos
2 šaukštus cukraus
ir užplikome 1,7 l verdančio vandens, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Į šiltą, bet ne karštą sudedame apie 250 ml raugo ir išmaišius paliekame 2 paroms.
Po 2 parų dedame stiklinę cukraus ir paimame raugo kitam kartui (apie 250 ml).
Tada sudedame likusius miltus ir išminkome tešlą. Rauginame kildiname šiltai 6-10 val.
Skardą patepame plonai riebalais ir atsargiai sukrečiame tešlą.
Kepame 40 min 200 C ir 70 min 150 C.
Išėmus patepame saldžiu vandeniu ir suvyniojame į plėvelę ar rankšluostį. Padedame atvėsti, geriausiai per naktį.


Sveikos merginos.esu tik pradedanti duonos kepeja,todel uzsukau pas jus patarimo.duonele kepu is 3 rusiu miltu,su iv seklytem,bet labai noriu pabandyti balta plikyta,todel issirinkau si receptuka.
skaitant iskyla keletas klausimu,jei paimsiu kvietinius miltus ir juos verd vandeniu uzplikinsiu,ar man nesusoks i guzelius ir kaip juos taip ismaisyti.kt neaiskumas,kokio tirstumo turetu gautis mase,ar skystoka,ar tokia,kad jau galima kepaliuka suformuoti.ir raugas,ar tiktu mano turimas is tokios 3 rusiu miltu duoneles.ir koks cia daug maz kiekis,nes as jau dideliai skardai sunaudoju miltu apie 10 stikliniu miltu,tai nera 2 kg.
aciukas,paaiskinusioms. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linnucce @ 2012 02 10, 16:11)
PLIKYTA DUONA (originalus receptas iš knygos)

Imame 2 kg miltų.
Paimame didelį dubenį ir dedame:
4 saujas miltų (iš tų 2 kg)
1 saują kmynų
1 šaukštą druskos
2 šaukštus cukraus
ir užplikome 1,7 l verdančio vandens, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Į šiltą, bet ne karštą sudedame apie 250 ml raugo ir išmaišius paliekame 2 paroms.
Po 2 parų dedame stiklinę cukraus ir paimame raugo kitam kartui (apie 250 ml).
Tada sudedame likusius miltus ir išminkome tešlą. Rauginame kildiname šiltai 6-10 val.
Skardą patepame plonai riebalais ir atsargiai sukrečiame tešlą.
Kepame 40 min 200 C ir 70 min 150 C.
Išėmus patepame saldžiu vandeniu ir suvyniojame į plėvelę ar rankšluostį. Padedame atvėsti, geriausiai per naktį.
Sveikos merginos.esu tik pradedanti duonos kepeja,todel uzsukau pas jus patarimo.duonele kepu is 3 rusiu miltu,su iv seklytem,bet labai noriu pabandyti balta plikyta,todel issirinkau si receptuka.
skaitant iskyla keletas klausimu,jei paimsiu kvietinius miltus ir juos verd vandeniu uzplikinsiu,ar man nesusoks i guzelius ir kaip juos taip ismaisyti.kt neaiskumas,kokio tirstumo turetu gautis mase,ar skystoka,ar tokia,kad jau galima kepaliuka suformuoti.ir raugas,ar tiktu mano turimas is tokios 3 rusiu miltu  duoneles.ir koks cia daug maz kiekis,nes as jau dideliai skardai sunaudoju miltu apie 10 stikliniu miltu,tai nera 2 kg.
aciukas,paaiskinusioms. smile.gif

Šią duoną jau senokai kepu, tad pabandysiu atsakyti.
Užpildama po truputi verdančio vandens, viską maišau šluotele - niekada nesušoka. O jei ir sušoks šiek tiek, nieko baisaus, išsiminkys.
Plikinys būna toks kaip tirštas kisielius. Be to, tai nėra svarbu, bus skystesnis, reiks šiek tiek miltų dėti daugiau į tešlą (turiu omeny po 2 parų).
Raugas tinka ir kitoks. Pvz., aš pirmąjį kepaliuką šios duonos kepiau su grynai ruginiu raugu, kitiems kartams dabar šaldytuve laikau šio raugo, kurio įsipilu apie 100 gr (t.y. pastovėjus 2 paroms).
Duotas kiekis yra žiauriai didelis! Aš kepu iš pusės normos (plikiniui imu 3 kupinus šaukštus miltų, 3 šaukštus kmynų, šaukštelį druskos ir šaukštą cukraus, viską užpilu 850 ml vandens). Pastovėjus plikiniui 2 paras, dedu ~800-850 gr miltų (cukraus daugiau nebededu). Tešla nebūna minkoma (maišau su mikserio spiralėmis), tad ją sukrečiu į sviestu pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą apvalų (rodos 3 litrų) stiklinį indą, uždengiu ir palieku 6-8 val. (priklauso nuo oro tempratūros). Indas pakilus tešlai būna pilnas su kepure, yra net išlipusi tešla doh.gif Kepimui dedu į šaltą orkaitę. Fantastiška duona, nereikia jokių batonų.
Beje, šiuo metu mano plikinys rūgsta, rytoj kepsiu. Jei reikės, galėsiu įmesti kažkurio etapo foto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 10 vasario 2012 - 14:55
Skarota, buvo žinok pernai LIDL'e pirkt duonos kildinimo indų. Manau tikrai bus ir vėl wink.gif Duosiu žinią, kai užmatysiu wink.gif
Atsakyti
JusRuMa, aciu labai mirksiukas.gif gerai ,kad is viso kiekio nedariau, doh.gif o paskui tas plikytos duoneles raugas man kt recepturai kazin ar tiks.na ir dar beskaitant klausimukas atsirado,o kai pastovi tas 8 val kaip suprantu tai jau kepimo inde,ir po to pastovejimo jos nebereikia permaisyti,kiek dar pakyla,tai tokia ir i orkaite.ir kepimo metu ar daug pakyla,nes turiu toki stiklini inda,kuris platokas,bet nera sieneles aukstos.iki tol duonele pakildavo antratiek,bet nors ir virs sieneliu budavo,bet nebegdavo per krastus,liuks kepaliukas gaudavosi.skardom nesu bagota,tai galvoju,gal su turima issisuksiu.aciukas smile.gif
Papildyta:
tiesa,pamirsau pasiklausti,o ta plikini taip saziningai 2 dienas ir laikot,teko girdeti,kad ir paros uztenka,ar cia pagal kiekviena receptuka individualiai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linnucce @ 2012 02 10, 17:35)
JusRuMa, aciu labai  mirksiukas.gif gerai ,kad is viso kiekio nedariau, doh.gif o paskui tas plikytos duoneles raugas man kt recepturai kazin ar tiks.na ir dar beskaitant klausimukas atsirado,o kai pastovi tas 8 val kaip suprantu tai jau kepimo inde,ir po to pastovejimo jos nebereikia permaisyti,kiek dar pakyla,tai tokia ir i orkaite.ir kepimo metu ar daug pakyla,nes turiu toki stiklini inda,kuris platokas,bet nera sieneles aukstos.iki tol duonele pakildavo antratiek,bet nors ir virs sieneliu budavo,bet nebegdavo per krastus,liuks kepaliukas gaudavosi.skardom nesu bagota,tai galvoju,gal su turima issisuksiu.aciukas smile.gif
Papildyta:
tiesa,pamirsau pasiklausti,o ta plikini taip saziningai 2 dienas ir laikot,teko girdeti,kad ir paros uztenka,ar cia pagal kiekviena receptuka individualiai. smile.gif


Nėr už ką... Būtent ir kildinu iškart kepimo inde ir jos pakilusios jau nebeliečiu, net į orkaitę kišu atsargiai, kad neduodie nesukristų. O štai žmogus, iš kurio gavau šį receptą, kildina kitame inde nei kepa, o kepimo skardą ištiesia popieriumi. Kiekvienas atranda sau priimtinesnį variantą.
Kepimo metu dar pakyla, bet jau nebedaug; kita vertus, vos gavusi karščio, tešla sustandėja ir nebespėja išlipti iš kepimo indo, kad ir daugiau pakyla.
Dėl laikymo parą - vis gundausi pabandyti, bet neprisiruošiu. Pažiūrėjau dabar savo plikinį - jau dabar jis gražiausiai paburbuliavęs, tad gal ir tiktų kepimui g.gif
Atsakyti