Merginos, gal gali pasidalinti kokiu receptuku tamsios duonos su ivairiomis seklomis. Ieskau kokio receptuko, bet kai ju tiek daug ir pavadinimai netiksliai surasyti, labai sunku atsirinkti
Busiu dekinga
Busiu dekinga

QUOTE(aguonele @ 2012 02 08, 20:08)
as kai noriu isskirtinio duonos pavirsiaus, tada taip pat siule i apacia kildinu kildinimo krepsely
Labai graziai ji "sprogsta" tada!

gal galit placiau papasakot kas cia per "instrumentas"

vakar kepiau Tarybini batona. maisiau tesla duonkepeje ir ketinau kepti orkaiteje. kai baigesi minkymo programa atsidariau duonkepe ir ziuriu kad duonele baisiai graziai iskilus, tad pagailo man ja vel makaluoti ir nutariau kepti duonele duonkepeje. patepiau kiausinio+pieno plakiniu ir pabarsciau sezamo seklytemis ir ijungiau kepimui. po kokiu 15-20 minuciu isijungiu sviesele kad paspoksoti i savo duonele o ji visa sukritusi

kame gali buti problema merginos, gal kas nutuokiate, nes jau tikrai mastai savo isvajota duonkepe kisti giliai i kampa ir isigyti geriau maisymo kombaina gera ir duoneles kepti orkaiteje

QUOTE(r_tina @ 2012 02 08, 23:08)
o pagal koki recepta cesnakine duona kepat? ji balta? man labai patinka tos bagetes kur buna mantigos su cesnakais
pas jus kazkas tokio ar kitaip? 

Aš iš allrecipes renkuosi receptus; anksčiau kepiau kitokią, bet ne taip patiko, šita daug minkštesnė ir labiau česnakas jaučias (aš dar daugiau pridedu to tikro česnako): http://allrecipes.co...e/garlic-bread/
Kadangi buvo prašymas ir jau išverčiau, pakopijuoju ir čia receptuką:
Aš kepu duonkepėje, bet manau, kad būtų galima ir orkaitėje...Išverčiu 0,4-0,7kg svorio kepaliukui
325 ml vandens
3 v. š. aliejaus
1 a. š. tarkuoto/traiškyto česnako (aš dedu pusę-visą galvutę)
550 g duonos miltų (naudoju viso grūdo kvietinius arba rupius kvietinius)
3 v. š. cukraus
2 a. š. druskos
20 g. tarkuoto parmezano sūrio (kaip supratau, čia parmezano sūriais vadinasi kieti sūriai, kaip gojus arba džiugas)
1 a. š. džiovinto baziliko
1 a. š. česnakų miltelių
3 v. š. kapotų šviežių česnakų laiškų
1 a. š. stambiai maltų juodųjų pipirų
2.5 a. š. sausų mielių.
jei būtų duonkepėje, tai viskas suminkoma gamintojo siūlomu režimu (t.y., pirma skysčiai, po to birūs, prieskoniai pačioje pabaigoje, jau užminkius pradinę tešlą - bet aš išankstinį užstatydama sudedu ir prieskonius viršuje, viskas būna gerai... Kepama kaip paprasta balta duona/batonas... jei orkaitėj - nežinau kiek.
Va tokia gavosi pirmą kepimą (man šiek tiek maža norma, tai persiskaičiavau antram kartui, ir kepiau su uždelsimu, gavosi lygi plutelė, ir pasikeitinėju tarp gramų ir puodelių.... )

QUOTE(Browny @ 2012 02 09, 10:26)
Sveikos kepejeles, as ę metai, kaip kepu duona savo, bet va db tik ismasciau, kad reikia man miltu pirkt didesniais kiekiais. Jei galit kas nors parekomenduokit, kur siauliu apylinkese nusipirkt maisa miltu
... Aciu

Nors esu ne iš Šiaulių, bet kelis kartus į Vilnių pasitempiau iš Joniškio malūno miltų. Gersenių nesu naudojusi, o, kiek žinau, jie be priedų.
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 02 09, 12:43)
gal galit placiau papasakot kas cia per "instrumentas"
, pasidalinti visais jo pliusais ir minusais

Labai gražūs kepaliukai gaunasi

http://www.tortini.l...pselis-apvalus2
Papildyta:
QUOTE(volkiene @ 2012 02 09, 11:57)
Merginos, gal gali pasidalinti kokiu receptuku tamsios duonos su ivairiomis seklomis. Ieskau kokio receptuko, bet kai ju tiek daug ir pavadinimai netiksliai surasyti, labai sunku atsirinkti
Busiu dekinga
Busiu dekinga

Superinių receptų yra Aguonėlės tinklapy. Pagarba autorei

Sveikos, duonos kepėjos,
Gal kuri turi išsisaugojusi duonos receptą, kuri su kefyru ir soda. Ten kažkaip iš vakaro reikėdavo miltus su kefyru užmaišyti...
Po kompo "valymo" neberandu nuorodos, kurią buvau išsisaugojusi.
Gal kuri turi išsisaugojusi duonos receptą, kuri su kefyru ir soda. Ten kažkaip iš vakaro reikėdavo miltus su kefyru užmaišyti...
QUOTE(gita @ 2012 02 09, 14:53)
Sveikos, duonos kepėjos,
avižine?
sveikos kepejeles
namie duona kepu jau treti metai, neperkam jos, o dabar dar ir draugus aprupinu
ilindau iesskot kur Vilniaus apylinkese butu galima miltu nusipirkt?
JusRuMa, gal urmu uzvestum
jei i ta puse vazineji 
ir gal kas ajero lapais turtingos? nupirkciau

QUOTE(JusRuMa @ 2012 02 09, 14:51)
Nors esu ne iš Šiaulių, bet kelis kartus į Vilnių pasitempiau iš Joniškio malūno miltų. Gersenių nesu naudojusi, o, kiek žinau, jie be priedų.

QUOTE(emija2008 @ 2012 02 09, 17:34)
sveikos kepejeles
jei i ta puse vazineji 

Nevažinėju aš ten, anksčiau turėjau, kas iki Šiaulių atveždavo, o dabar pati Vilniuj pirkčiau, nes parduotuviniai manęs negundo. Pvz., Malsenos man kelis kartus pakliuvo drėgni. Dabar Cash&Carry perku Dainos miltus (lyg ir latviški). O kaži kokio nedidelio malūnėlio su jaunu ūkininku nėra?

QUOTE(emija2008 @ 2012 02 09, 15:34)
Sanitex'e, Malsenoj Vievyje
QUOTE(JusRuMa @ 2012 02 09, 16:19)

QUOTE(nataliuncik @ 2012 02 09, 16:07)
avižine?
Na kad ne

Teks matyt kokią kitą extra kepti arba iš parduotuvės parnešt šiandien

QUOTE(gita @ 2012 02 09, 16:38)
Na kad ne
iš kvietinių miltų. Gerai nepamenu (o gal tik vaidelenasi), lyg Aguonėlės bloge buvau radusi, bet dabar peržiūrėjau visas jos duonas ir neberandu.
ko jau nedariau antri metai. (kažkaip sugebėjau susigadinti raugą, tai ir duoną).

Šita?