Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Neseniai snekejot apie grudus kur ju isigyti, nes parduotuvese nera.
Tad Kaunietem galiu rekomenduoti savaitgalio (sestadienio) Aleksoto turgu. 4u.gif
Ten yra daug ir visokiausiu grudu ir dar uz pigiai is ukininku.
pvz: 1 kg rugiu grudu kainavo 2 lt. man ikandama.

Taip pat labai noreciau gauti salyklo, gal kuri turi ir galetu man parduoti mazesni kieki? nes maciau po 25 kg? Arba kas jungtusi pirkimui? veiksmas Kaune.

Ir Kur kaunietes perka miltus didesniais kiekiais? i kuri cia maluna pavaziuoti? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nadza @ 2012 02 08, 10:13)
Tad Kaunietem galiu rekomenduoti savaitgalio (sestadienio) Aleksoto turgu. 4u.gif

Taip pat labai noreciau gauti salyklo, gal kuri turi ir galetu man parduoti mazesni kieki? nes maciau po 25 kg? Arba kas jungtusi pirkimui? veiksmas Kaune.

Ir Kur kaunietes perka miltus didesniais kiekiais? i kuri cia maluna pavaziuoti? lotuliukas.gif

Salyklą tai delona pristatinėja į visus miestus, ir pardavinėja internetu.... tik kaina nežinau kaip - 6 Lt/kg (3Lt 500g). Ir kažkokius grūdų mišinius pardavinėja paįvairinimui....
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2012 02 08, 11:27)
Salyklą tai delona pristatinėja į visus miestus, ir pardavinėja internetu....  tik kaina nežinau kaip - 6 Lt/kg (3Lt 500g). Ir kažkokius grūdų mišinius pardavinėja paįvairinimui....

Salyklas 3 lt 500g. pristatymas 9 lt lotuliukas.gif nejau nebus kitu variantu?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2012 02 07, 19:14)
Dar girdėjau, kad šiltą duoną aptepus lydytu sviestu, suminkštėja plutelė.

O čia bandelės ar duonos kepaliukai? Su raugu ar mielėmis? Atrodo super thumbup.gif

na cia bandeles is duonos teslos biggrin.gif tai mazi kepaliukai. vyras norejo duonos kaip lektuve duoda lotuliukas.gif cia su mielem tik, nors reik det ir raugo.bet neturiu, tik vakar pradejau ji gamint g.gif
Atsakyti
QUOTE(nadza @ 2012 02 08, 11:13)

Galima ir mažais kiekiais Jokūbausko malūne aleksote. Ir salyklo ten yra, ir, sako, miltai ten ne tiek užteršti herbicidais ir kitais dalykais. Už savaitėlės geros turbūt važiuosiu, nes salyklas baiginėjasi.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2012 02 08, 18:08)
Galima ir mažais kiekiais Jokūbausko malūne aleksote. Ir salyklo ten yra, ir, sako, miltai ten ne tiek užteršti herbicidais ir kitais dalykais. Už savaitėlės geros turbūt važiuosiu, nes salyklas baiginėjasi.

Labai dekoju uz info. Bandysim ieskoti Jokubausko maluno smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 02 07, 08:31)
o galit tai plačiau paaiškint  blush2.gif

Aš irgi suformuoju apvalu pasuku, apverčiu tada jį paploninu švelniai pirštais tuo pačiu suteikdama ovalią formą, tada susuku.
Bet kažkas man iki galo gerai nesigauna  blush2.gif

nepykit kad isibraunu...kazkaip uzklydau netycia cia. kadangi kepu ne viena duona, tai galiu pasakyti jog duona geriausia formuojama taip. Tikiuos pades ir jums wink.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(r_tina @ 2012 02 07, 14:53)
Sveikos kepejos ax.gif
noriu prisijungti i jusu buri  tongue.gif prakepu prakepu vis namie duonele ax.gif paskutiniu metu bandau receptus is knygos "Namine duona" kepiau ciabata, o vakar siaip iskepiau ruginiu ir kvietiniu miltu duonele su aviziniais dribsniais ir saulegrazom. l

O gal receptu galetumet pasidalint? ax.gif Labai graziai duonyte atrodo. wub.gif
Atsakyti
Čia labai gerai parodyta kaip formuot bagetus, panašiai ir duoną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2012 02 08, 19:52)
O gal receptu galetumet pasidalint?  ax.gif Labai graziai duonyte atrodo. wub.gif

prasom drinks_cheers.gif
2 dideli gabalai ar 3 mazi, arba 12 bandeliu:

400 g kvietiniu miltu
400 g ruginiu miltu
10 g sausu mieliu
20 g smulkios druskos
600 ml silto vandens
1 v.s aliejaus
samtelis raugo
sauja aviziniu dribsniu, sauja saulegrazu, ir dar siek tiek ju apibarstyti

Sumaisyti visus produktus, ir uzminkyti kieta tesla. paminkyti apie 10 min, kol tesla taps elastinga, tada ideti i inda, aptepti aliejum, pabarstyti miltais, uzdengti ir padeti siltai kad padidetu dvigubai. pakilus teslai, formuoti kepalelius ar bandeles, imerkti i vandeni, tada i saulegrazu ir avizu misini kad priliptu. palikti uzdengus kad dar siek tiek pakiltu (kol ikais orkaite) orkaite ikaitint iki 250 laipsniu kartu su skarda. ikaitus, atidaryti ir greit sudeti kepalelius (kuo greiciau kad karstis nedingtu) galima sliukstelt vandens verdancio i apatine skarda, jei taip darai. kepti 250 laipsniu orkaitej 1 min, po to sumazinti karsti iki 200 laipsniu - jei plutele dar sviesi, iki 180 jei parudavusi, ar 170 jei plutele per greit skrunda. kepti dar 10-20 min. sekmes cool.gif
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2012 02 08, 19:34)
nepykit kad isibraunu...kazkaip uzklydau netycia cia. kadangi kepu ne viena duona, tai galiu pasakyti jog duona geriausia formuojama taip. Tikiuos pades ir jums wink.gif

mano knygoj irgi taip mokinama duona formuot smile.gif o savo bandeles tai as taip uzlanksciau virsu, bet po apacia nekisau, palikau virsuj, tai ir gavosi toks fakturinis pavirsius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(r_tina @ 2012 02 08, 20:04)
mano knygoj irgi taip mokinama duona formuot smile.gif o savo bandeles tai as taip uzlanksciau virsu, bet po apacia nekisau, palikau virsuj, tai ir gavosi toks fakturinis pavirsius ax.gif

as kai noriu isskirtinio duonos pavirsiaus, tada taip pat siule i apacia kildinu kildinimo krepsely wink.gif Labai graziai ji "sprogsta" tada!
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2012 02 08, 10:55)
O aš jau antrą kartą kepu česnakinę pagal vieną receptuką, dar daugiau česnako pridedu.... kadangi kepu duonkepėje, šiandien įėjus vos nesusileidau nuo kvapo, jau taip skaniai, taip skaniai....
Paprastai prie čili sriubos naudoju ar panašių, bet vieną irgi įdomu tik su sviestuku - jokių priedų (druskos, dešros) nereikia smile.gif
Dar atradau visai įdomią su grūdėta varške, namie suėjo ant griebtukų, sakė, kaip vaisinė duona parduotuvinė... smile.gif
Tiesa, jos abi su mielėm, ne su raugu....

o pagal koki recepta cesnakine duona kepat? ji balta? man labai patinka tos bagetes kur buna mantigos su cesnakais ax.gif pas jus kazkas tokio ar kitaip? smile.gif
Atsakyti