QUOTE(o-pa-pa @ 2012 02 08, 19:52)
O gal receptu galetumet pasidalint?

Labai graziai duonyte atrodo.
prasom
2 dideli gabalai ar 3 mazi, arba 12 bandeliu:
400 g kvietiniu miltu
400 g ruginiu miltu
10 g sausu mieliu
20 g smulkios druskos
600 ml silto vandens
1 v.s aliejaus
samtelis raugo
sauja aviziniu dribsniu, sauja saulegrazu, ir dar siek tiek ju apibarstyti
Sumaisyti visus produktus, ir uzminkyti kieta tesla. paminkyti apie 10 min, kol tesla taps elastinga, tada ideti i inda, aptepti aliejum, pabarstyti miltais, uzdengti ir padeti siltai kad padidetu dvigubai. pakilus teslai, formuoti kepalelius ar bandeles, imerkti i vandeni, tada i saulegrazu ir avizu misini kad priliptu. palikti uzdengus kad dar siek tiek pakiltu (kol ikais orkaite) orkaite ikaitint iki 250 laipsniu kartu su skarda. ikaitus, atidaryti ir greit sudeti kepalelius (kuo greiciau kad karstis nedingtu) galima sliukstelt vandens verdancio i apatine skarda, jei taip darai. kepti 250 laipsniu orkaitej 1 min, po to sumazinti karsti iki 200 laipsniu - jei plutele dar sviesi, iki 180 jei parudavusi, ar 170 jei plutele per greit skrunda. kepti dar 10-20 min. sekmes
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2012 02 08, 19:34)
nepykit kad isibraunu...kazkaip uzklydau netycia cia. kadangi kepu ne viena duona, tai galiu pasakyti jog duona geriausia formuojama taip. Tikiuos pades ir jums
mano knygoj irgi taip mokinama duona formuot

o savo bandeles tai as taip uzlanksciau virsu, bet po apacia nekisau, palikau virsuj, tai ir gavosi toks fakturinis pavirsius