Sausas raugas neatstoja gyvo raugo Jis tik rūgštelę priduoda duonai Reik naudot mieles.
QUOTE(laurechka @ 2011 11 17, 16:51)
Sausas raugas neatstoja gyvo raugo Jis tik rūgštelę priduoda duonai Reik naudot mieles.
skaiciau kad reikia naudot su mielem, bet vistiek reikia zinot kiek idet to raugo ir mieliu vietoj naminio raugo
Mielės pgl receptą (pilna gi receptukų tik su mielėm),o sauso raugo man rodos šaukštelį deda...
QUOTE(laurechka @ 2011 11 17, 20:24)
Mielės pgl receptą (pilna gi receptukų tik su mielėm),o sauso raugo man rodos šaukštelį deda...
o jei receptas su raugu parasyta? tai kiek tu mieliu idet vietoj raugo? jauciu tuoj pasiusyt mane ant 3 raidziu
QUOTE(Nivan @ 2011 11 17, 18:00)
o jei receptas su raugu parasyta? tai kiek tu mieliu idet vietoj raugo? jauciu tuoj pasiusyt mane ant 3 raidziu
ieškot kito rec
QUOTE(plan @ 2011 11 17, 12:49)
o su mielemis jei kepate, tai kiek rauginate?Ar cia tas pats,kas ir su raugu?
Esu kepus Bociu duona pagal Nataliuncik, su sausu raugu ir mielem. Tai duonyte kildinasi zymiai greiciau, 1-2 val. ir jau galima kepti.
QUOTE(Renata123 @ 2011 11 18, 00:00)
Esu kepus Bociu duona pagal Nataliuncik, su sausu raugu ir mielem. Tai duonyte kildinasi zymiai greiciau, 1-2 val. ir jau galima kepti.
aš irgi kepu dabar su mielėmis, po to kai sugadinau raugą, labai viskas greit su jomis pavyksta
QUOTE(Nivan @ 2011 11 17, 20:00)
o jei receptas su raugu parasyta? tai kiek tu mieliu idet vietoj raugo? jauciu tuoj pasiusyt mane ant 3 raidziu
As dedu 1 a.s. - 500g kvietiniu miltu (batonas)
1,5 a.s. - 300g ruginiu + 200 kvietiniu miltu ("juoda duona")
jei vien rugine, tai gal reiktu 2 a.s. mieliu.
QUOTE(laselis @ 2011 11 18, 17:10)
As dedu 1 a.s. - 500g kvietiniu miltu (batonas)
1,5 a.s. - 300g ruginiu + 200 kvietiniu miltu ("juoda duona")
jei vien rugine, tai gal reiktu 2 a.s. mieliu.
1,5 a.s. - 300g ruginiu + 200 kvietiniu miltu ("juoda duona")
jei vien rugine, tai gal reiktu 2 a.s. mieliu.
Ruginės man atrodo nelabai iškels mielės.
QUOTE(letuciux @ 2011 11 18, 17:26)
Ruginės man atrodo nelabai iškels mielės.
iškels, bet reikės ilgiau kildint, o ir tikimybė kad bus rūgšti duona yra
norejau paklaust tu, kurios duona ne duonkepeje kepa - ar kuri minkot duona su elektriniu mikseriu?
QUOTE(Gladiola @ 2011 11 18, 21:09)
norejau paklaust tu, kurios duona ne duonkepeje kepa - ar kuri minkot duona su elektriniu mikseriu?
aš minkau su mikseriu