Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Terra2 @ 2012 02 07, 08:19)

Terra2, 07 Vas 2012 - 08:19, parašė:

Net labai turi įtakos!Pamiršau tą savo pastebėjimą aprašyti. Aš dabar visada kepaliuką formuoju nuo apvalaus rutulio. Apie 10kartų suku ratu apvalų tešlos rutulį ir po to palaipsniui sukdama formuoju pailgą kepaliuką. Pabarstau gausiai miltais, apglostau, padarau įpjova ir dedu į formą kildinimui. taip darant man beveik niekada netrūkinėja, arba labai nežymiai iš šono kokį porą cm įtrūksta. Bet aš čia nematau nieko blogo.

Net labai turi įtakos!Pamiršau tą savo pastebėjimą aprašyti. Aš dabar visada kepaliuką formuoju nuo apvalaus rutulio. Apie 10kartų suku ratu apvalų tešlos rutulį ir po to palaipsniui sukdama formuoju pailgą kepaliuką. Pabarstau gausiai miltais, apglostau, padarau įpjova ir dedu į formą kildinimui. taip darant man beveik niekada netrūkinėja, arba labai nežymiai iš šono kokį porą cm įtrūksta. Bet aš čia nematau nieko blogo.

o jai auksta kepaliuka idedi kildintis ir kepti i zema skarda ? nes aukstu neturiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 07, 08:19)

o galit tai plačiau paaiškint blush2.gif

Aš irgi suformuoju apvalu pasuku, apverčiu tada jį paploninu švelniai pirštais tuo pačiu suteikdama ovalią formą, tada susuku.
Bet kažkas man iki galo gerai nesigauna blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 02 07, 09:31)

keistuole, 07 Vas 2012 - 09:31, parašė:

keistuole, 07 Vas 2012 - 09:31, parašė:

o galit tai plačiau paaiškint  blush2.gif

Aš irgi suformuoju apvalu pasuku, apverčiu tada jį paploninu švelniai pirštais tuo pačiu suteikdama ovalią formą, tada susuku.
Bet kažkas man iki galo gerai nesigauna  blush2.gif

o galit tai plačiau paaiškint  blush2.gif

Bet kažkas man iki galo gerai nesigauna  blush2.gif

To tešlos rutulio aš neapvertinėju. Pastoviai apačia lieka ant stalo. Kažkur turėkau labai gerą duonos formavimo pamokėlę. Pabandysiu paieškoti ir duosiu nuorodą.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 07, 10:12)

Terra2, 07 Vas 2012 - 10:12, parašė:

Terra2, 07 Vas 2012 - 10:12, parašė:

To tešlos rutulio aš neapvertinėju. Pastoviai apačia lieka ant stalo. Kažkur turėkau labai gerą  duonos formavimo pamokėlę. Pabandysiu paieškoti ir  duosiu nuorodą.

To tešlos rutulio aš neapvertinėju. Pastoviai apačia lieka ant stalo. Kažkur turėkau labai gerą  duonos formavimo pamokėlę. Pabandysiu paieškoti ir  duosiu nuorodą.

o tai kaip susukat tą pailgą formą?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 02 07, 11:26)

keistuole, 07 Vas 2012 - 11:26, parašė:

keistuole, 07 Vas 2012 - 11:26, parašė:

Radau savo archyvuose pamokėlę, kaip formuoti kepaliuką, bet pas mane išsaugota wordo formate ir nemoku, kaip čia įkelti, o gal ir neįmanoma tai padaryti. Parašykit į až savo skype arba e-mail adresą - atsiųsiu.
Atsakyti
Mielos kelpejos, kiek laiko paliekate duona uzmaisyta dar parugti? vienur radau, kad 3 val. kitur kad 12 val? unsure.gif
Atsakyti
aš taip pat noriu kepti duoną,bet nežinau nuo ko pradėti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dzioaana @ 2012 02 07, 13:13)

dzioaana, 07 Vas 2012 - 13:13, parašė:

Pirmiausia atidžiai perskaityti visas temas. Iš pradžių viskas susipns galvoje ir nieko nesuprasit, bet palaipsniui atsirinksit naudingus patarimus ir receptus. Jeigu turite noro ir kantrybės - skaitykit, kad jums pavyks ir tai taps įpročiu ir gera tradicija, jei ne -geriau eiti į parduotuvę pirkt duonelės! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzioaana @ 2012 02 07, 13:13)

Pradek nuo raugo gamybos smile.gif
Atsakyti
Sveikos kepejos ax.gif
noriu prisijungti i jusu buri tongue.gif prakepu prakepu vis namie duonele ax.gif paskutiniu metu bandau receptus is knygos "Namine duona" kepiau ciabata, o vakar siaip iskepiau ruginiu ir kvietiniu miltu duonele su aviziniais dribsniais ir saulegrazom. labai skanu, tik vat man toks klausimas - ar imanoma iskepti duona namie minksta pluta? kiek kepu, ji gaunasi kietoka. aisku skoniui netrukdo, vidus minkstas, o ir ta pluta ikandama. tik siaip mastau, ar pirktineje duonoje ji minkstesne del kazkokiu priedu, ar as kazka ne taip darau g.gif
va, pasidalinu vakaryksciu kepiniu cool.gif
user posted image
Atsakyti
Noriu pagalbos is patyrusiu duonos kepeju ax.gif
Nesu is tu kurioms sunku virtuvej orientuotis ar improvizuoti, bet kazkaip pasimeciau miltuose... Su rupiais viskas aisku, bet radau temose neblogu receptu plikytos duoneles ir ten parasyta I arba II rusies kvietiniai miltai, o bet taciau parduotuvese visi auksciausios rusies, kiek suprantu tik skaiciukai gali parodyti anksciau minimas rusis g.gif Ar as klystu doh.gif
Atsakyti
error
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terra2: 07 vasario 2012 - 13:10