Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Renata123 @ 2012 02 05, 20:07)
Labas vakaras! 4u.gif
Gal dar uzsuks siandien cia kepejeles. Reikia jusu patarimo.
Neseniai uzminkiau puru batona, pagal Nataliuncik. Tesla minkiau ne su mielem, o su ruginiu raugu. Ar uzteks batoniuka pakildint 2 - 3 valandas, ar laikyti ji per nakti ir tik ryte kepti?
Aciu uz patarima! mirksiukas.gif

turi užtekt, ypač jei namie šilta
per naktį gali subliūkšt
Atsakyti
Aciu mergaites! 4u.gif
Reiskia siandien kepsiu.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2012 02 05, 21:16)
Aciu mergaites! 4u.gif
Reiskia siandien kepsiu.

pažiūrėkit, turi iškilt, nes kvietinis žymiai greičiau kyla mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2012 02 04, 15:13)
Šarūne,
Labai skoningai atrodo jusu bagetai smile.gif O kur forma pirkote? Tokios nemaciau niekur pirkti.

O as siandiena issikepiau duona smile.gif Geras raugas isejo bei duona skani, tokia saldi ir nerugsti kokia as megstu. Tik nesuprantu kodel isejo man labai kieta plutele..Neimanoma ikasti, tik minkstimas valgomas.


Kai kepu iš pradžių karštoje (iki 240 įkaitintoje) orkaitėje 10 min., po to sumažinusi iki 200, priklausomai nuo dydžio, nuo 35 iki 50 min., paprastai plutelė būna traški ir plona. Manau, kad šis metodas tinka visoms duonelėms, bent jau daugumai.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2012 02 06, 01:38)
Kai kepu iš pradžių karštoje (iki 240 įkaitintoje) orkaitėje 10 min., po to sumažinusi iki 200, priklausomai nuo dydžio, nuo 35 iki 50 min., paprastai plutelė būna traški ir plona. Manau, kad šis metodas tinka visoms duonelėms, bent jau daugumai.

Sveikos, gal galite rekomenduoti kvietinės šviesios dauonos raugą 4u.gif Na išbandytą smile.gif Ačiū. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2012 02 04, 15:42)
Laba, atnešu parodyt savo rytinį kepinį  4u.gif Pirkau formą bagetėms ir prie jų buvo pridėtas receptas- šiaip taip išsiverčiau (gali būt, kad kai kurių žodžių vertimas nelabai tikslus, bet esmę, manau, pagavau).

thumbup.gif Kur tokią formą įsigijot?


Jau perskaičiau blush2.gif Ir aš žiauriai tokios noriu... Gal kas planuoja siųstis iš kur nors, galėtume kooperuotis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 06 vasario 2012 - 10:07
Taigi griztu pasidalinti rezultatais... Labai jau man nesiseke su raugu..nekilo neburbuliavo jis man nors tu ka...bet islaukiau 5d. Ir ka 5d vakare kiek pakilo ir apsiburbuliavo.
TAD kepiau duona netgi visas 2... Veliau kai praves foto meginsiu ideti.
Isvada del raugo isgelbejo manau cukriukas detas su paskutiniu maitinimu!!! Vienai duonai papildomai dejau mieliu...kita pakilo ir be ju!!
Aciu uz patarimus!!!!
Atsakyti
user posted image

Uploaded with ImageShack.us

rugine duona su raugu by terra2 vienoj vietoj truko vidus kiek slapokas. Speju per mazai kepiau(240 °c 15 min. 200°c 35 min).


user posted image

Uploaded with ImageShack.us

namine rugine duona by sauleta. Gal zinot kodel taip patrukinejo? (apglosciau vandeniu) gal ipjovu visgi reikejo? Idejau jau i karsta orkaite su vandens garu bliudu. Vidus irgi slapokas...

Kkad ir kaip butu rezultatais jau patenkinta,nors yra kur tobuleti.
Atsakyti
QUOTE(nadza @ 2012 02 06, 17:37)
namine rugine duona by sauleta. Gal zinot kodel taip patrukinejo? (apglosciau vandeniu) gal ipjovu visgi reikejo? Idejau jau i karsta orkaite su vandens  garu bliudu. Vidus irgi slapokas...
Kkad ir kaip butu rezultatais jau patenkinta,nors yra kur tobuleti.

Čia kaip ir nėra vaistų, kad duonelė netrūkinėtų. Per laiką, pati suprasit. Man tai sutrūkinėja, jei trūksta minkymo. Minkau ne mažiau 20min. rankomis, tada viskas puikiai gaunasi. Dar trūksta, jei įkišu į karštą orkaitę ir anksčiau, negu praėjus 10-15min. atidarau orkaitės duris, kad ištraukti vandens indą( labai kenkia pirmalaikis temperatūros svyravimas, kol plutelė neužsitraukia). Ir dar, po to, kai tešla pakyla, aš jau jos nebeliešiu, o kišu į orkaitę. Visas įpjovas ir "paglostymus" darau, prieš kildinimą.
Atsakyti
Sveikos kepejeles,
labai uzsimaniau isbandyti namine duonyte iskepti.... bet neturiu supratimo nei del raugo nei del kepimo formos blush2.gif Gal galetumet patarti kokia geriausiai kepimo forma pirkti juodai duonai kepti? Ar kokia silikonine ar metaline? Apvalia, kvadratine ar tokia pailga kaip keksams buna.
Busiu labai dekinga uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 06, 17:22)
Čia kaip ir nėra vaistų, kad duonelė netrūkinėtų. Per laiką, pati suprasit. Man tai sutrūkinėja, jei trūksta minkymo. Minkau ne mažiau 20min. rankomis, tada viskas puikiai gaunasi. Dar trūksta, jei įkišu į karštą orkaitę ir anksčiau, negu praėjus 10-15min. atidarau orkaitės duris, kad ištraukti vandens indą( labai kenkia pirmalaikis temperatūros svyravimas, kol plutelė neužsitraukia). Ir dar, po to, kai tešla pakyla, aš jau jos nebeliešiu, o kišu į orkaitę. Visas įpjovas ir "paglostymus" darau, prieš kildinimą.


o kepalo formavimo principas įdomu įtakos turi g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 02 07, 00:03)
o kepalo formavimo principas įdomu įtakos turi  g.gif

Net labai turi įtakos!Pamiršau tą savo pastebėjimą aprašyti. Aš dabar visada kepaliuką formuoju nuo apvalaus rutulio. Apie 10kartų suku ratu apvalų tešlos rutulį ir po to palaipsniui sukdama formuoju pailgą kepaliuką. Pabarstau gausiai miltais, apglostau, padarau įpjova ir dedu į formą kildinimui. taip darant man beveik niekada netrūkinėja, arba labai nežymiai iš šono kokį porą cm įtrūksta. Bet aš čia nematau nieko blogo.
Atsakyti