QUOTE(`delfine` @ 2012 02 03, 13:46)
gal gali parasyt man tas proporcijas?
pvz kaip keisti 40gr slapiu mieliu i kiek raugo
kaip keisti 10gr sausu mieliu i rauga
tuoj pabandysiu surasyti
Papildyta:
QUOTE(wituxas @ 2012 02 03, 14:26)
mieliu keitimas raugu kepiniuose
raugas turi sudaryti 30 proc miltu ir vandens svorio. taigi miltai mazinami 2/3 raugo svorio, vanduo 1/3 raugo svorio.
pvz: tesloje miltai (450g) ir vanduo (250g) sudaro 700g, tuomet raugo imsime 210g (700* 30 proc), atitinkamai miltu bersime tik 310g (450-210/3*2), o vandens pilsime 180g (250-210/3*1).
tik nepamirskit, kad jau tada teslos kildynimui turi buti atitinkamai parinktas laikas. cia tik mano pastebejimas: turint pasiruosusi rauga uztenka 3-4 val., bet kiekvienam receptui skirtingai!
cia paimta is rasos jureviciutes knygos "kepame duona namuose". pati bandziau ir man gavosi.
gal padesiu, sekmes!