Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(zivile.as @ 2012 02 02, 13:47)
100 g. tikliai sveri su svartyklem? ar is akies?
Papildyta:

kuriam puslapyje to raugo receptas?  blush2.gif

Sis raugo receptas pirmame puslapyje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 02 02, 16:21)
Sis  raugo receptas pirmame puslapyje biggrin.gif

aciu 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zivile.as @ 2012 02 02, 14:47)
100 g. tikliai sveri su svartyklem? ar is akies?
Papildyta:

kuriam puslapyje to raugo receptas?  blush2.gif

Sveriu tiksliai su svarstyklėmis, net pradėjau įtarinėti svarstykles, kad blogai rodo g.gif
Bet iš esmės jau nebesuku galvos, kietesnis ar skystesnis raugas gaunasi, nes jis burbuliuoja, kyla ir duoną kelia. smile.gif
Šiaip šioje temoje esu radus parašyta, kad kietesnis raugas sunkiau kyla, o jei per skystas - visai nekyla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo picea: 02 vasario 2012 - 16:14
QUOTE(Gioia @ 2012 01 30, 11:20)
Sveikos duonutes kepejos. As labai noreciau isikepti namines duonos, bet nezinau kaip. Gyvenu ne lietuvoje tai as jos taip pasiilgstu.O mano mazylis ja taip megsta.  Gal kas patartu kaip isikepti tipo palangos, kalipedos duonos,na zodziu elementarios duonos su kmynais orkaiteje. Ar imanoma naudojant tik mieles, be raugo?

as ir gyvenu ne Lietuvoje bet namuose valgom vien namine duona. kepu ir duonkepeje ir orkaiteje.
ar pas jus yra pirkti mieliu? arba gali bandyti kepti su raugu pagal patarimus sioje temeleje 4u.gif
butinai parasyk kaip sekesi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wituxas @ 2012 01 31, 21:42)
galima turiu knygute kurioje nurodyta kaip paskaiciuoti raugo kieki pakeiciant mieles
Papildyta:

gal gali parasyt man tas proporcijas?
pvz kaip keisti 40gr slapiu mieliu i kiek raugo
kaip keisti 10gr sausu mieliu i rauga
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2012 02 03, 13:46)
4u.gif

tuoj pabandysiu surasyti
Papildyta:
QUOTE(wituxas @ 2012 02 03, 14:26)
tuoj pabandysiu surasyti

mieliu keitimas raugu kepiniuose

raugas turi sudaryti 30 proc miltu ir vandens svorio. taigi miltai mazinami 2/3 raugo svorio, vanduo 1/3 raugo svorio.
pvz: tesloje miltai (450g) ir vanduo (250g) sudaro 700g, tuomet raugo imsime 210g (700* 30 proc), atitinkamai miltu bersime tik 310g (450-210/3*2), o vandens pilsime 180g (250-210/3*1).
tik nepamirskit, kad jau tada teslos kildynimui turi buti atitinkamai parinktas laikas. cia tik mano pastebejimas: turint pasiruosusi rauga uztenka 3-4 val., bet kiekvienam receptui skirtingai!

cia paimta is rasos jureviciutes knygos "kepame duona namuose". pati bandziau ir man gavosi.

gal padesiu, sekmes!
Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2012 02 03, 13:46)
4u.gif

Kam išradinėti naujas proporcijas. Juk yra pilna jau išbandytų receptų, kur nurodomas raug kiekis. Jeigu Jūs dar neįpratusi kepėja, bus sunku išlaikyti proporcijas, keičiant mielių kiekį raugu. Pradėkite nuo receptų su jau duotais raugo kiekias!
Atsakyti
bijau ir girtis, bet pagaliau uzskaiciau teisinga pastaba savo raugui, jis turbut budavo per skystas, dabar uzsiraugiau kurkas kietesne mase ir siandien pamaitinau iskilusia, nubegau paziureti po keliatos valandu, ogi ziuriu, kad kyla biggrin.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif oi kiek dziaugsmo, tik kad netektu nusivilti g.gif
Atsakyti
QUOTE(zivile.as @ 2012 02 03, 18:29)
bijau ir girtis, bet pagaliau uzskaiciau teisinga pastaba savo raugui, jis turbut budavo per skystas, dabar uzsiraugiau kurkas kietesne mase ir siandien pamaitinau iskilusia, nubegau paziureti po keliatos valandu, ogi ziuriu, kad kyla biggrin.gif  drinks_cheers.gif  thumbup.gif  oi kiek dziaugsmo, tik kad netektu nusivilti  g.gif

Labai suprantu tavo džiaugsmą drinks_cheers.gif biggrin.gif Dabar svarbiausia - nelaikyk alkano savo raugo tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo picea: 03 vasario 2012 - 17:44
pasidariau is as raugo pagal 1psl ideta recepta, iki pirmo maitinimo truputi pakilo, po to atsirado pavirsiuje sluoksnis vandens ir jau nebepakilo, bet nekreipiau demesio i tai biggrin.gif pamaitinau antra karta, vel susidare sluoksnis vandens ir nepakilo, bet labiausiai gasdino to raugo kvapas doh.gif vemalu
bet stengiausi nekreipti i nieka demesio, kai jau atejo 5 diena, sudejau pagal recepta miltus (kepiau Bociu skonio) ir su viltimi tikejausi ir vis stebejau pakils ar ne, nors jau taip norejosi viska sveisti lauk del to kvapo doh.gif ir ka... pakilo mano tesla ir iskepe nuostabi duonele wub.gif jau kokius 4 kartus kepiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(safaryyy @ 2012 02 03, 19:54)
pasidariau is as raugo pagal 1psl ideta recepta, iki pirmo maitinimo truputi pakilo, po to atsirado pavirsiuje sluoksnis vandens ir jau nebepakilo, bet nekreipiau demesio i tai biggrin.gif pamaitinau antra karta, vel susidare sluoksnis vandens ir nepakilo, bet labiausiai gasdino to raugo kvapas doh.gif vemalu
bet stengiausi nekreipti i nieka demesio, kai jau atejo 5 diena, sudejau pagal recepta miltus (kepiau Bociu skonio) ir su viltimi tikejausi ir vis stebejau pakils ar ne, nors jau taip norejosi viska sveisti lauk del to kvapo doh.gif ir ka... pakilo mano tesla ir iskepe nuostabi duonele wub.gif jau kokius 4 kartus kepiau thumbup.gif

o tai tau, cia aprasyta mano raugo istorija, tik as juos ismeciau, o greiciausia nereikejo... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zivile.as @ 2012 02 03, 20:10)
o tai tau, cia aprasyta mano raugo istorija, tik as juos ismeciau, o greiciausia nereikejo... cool.gif

kazkur buvau skaicius, kad tas issiskyres vanduo nera zenklas, kad jau blogas raugas, svarbu, kad nesupelytu ir lyg tai neatsirastu spirito kvapas smile.gif
Atsakyti