Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(kristynka* @ 2012 02 01, 11:32)
merginos iskilo klausimelis.
visad isimdama rauga is saldytuvo pamaitindavau
darydavau taip
100g raugo is saldytuvo
duonelei naujai reikia 200g
tai ipildavau 200g ruginiu miltu + 200ml vandenuko silto. (po paros laiko kepdavau su tuo raugu)
***dar man reikia 400g raugo
tai ar galiu i ta 100g raugo iskart pilti 400g miltu + 400 vandens... ar gausis po paros laiko toks pats geras raugas g.gif
ar tai daryt dvi dienas po 200 g.gif

jeigu receptui reikia 200gr, tai pamaitinti reikia 100gr miltų+100ml vandens. O jeigu reikia 400gr raugo, tai maitinti reikia su 200gr miltų + 200ml vandens. maitinimas vyksta per vieną kartą.
Atsakyti
user posted image

Uploaded with ImageShack.us

Raugas po paros. 200 ml miltu ir tiek pat vandens. Ka daryt? Maitint ar laukt?? Gumyte zymi kiek jo buvo.
Atsakyti
QUOTE(nadza @ 2012 02 01, 11:40)
user posted image

Uploaded with ImageShack.us

Raugas po paros. 200 ml miltu ir tiek pat vandens. Ka daryt? Maitint ar laukt?? Gumyte zymi kiek jo buvo.

ar čia jūs naują raugą darot ar maitinat kepimui? Jeigu darot raugą, tai maitinti reikia kiekvieną dieną, nežiūrint kiek jis pakilo.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Merginos,reikia isbandyto skanios duonytes recepto. Padariau rauga rugini (jau rasiau,kad nupirkau sausa,tai viskas puikiai pakilo,pasirodo ten geras buvo raugas ir tik isdziovintas). Jau 2 kartus kepiau Nataliunciko Bocio skonio duonyte. Skani. thumbup.gif Norisi ir kitokios ismeginti.
Gal galite dar parasyti juodos rugines duonytes receptuku. Perskaiciau pirma psl.,labai daug ivairiu receptu,bet nusprendziau dar kreiptis pas jus. smile.gif Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 01, 11:44)
ar čia jūs naują raugą darot ar maitinat kepimui? Jeigu darot raugą, tai maitinti reikia kiekvieną dieną, nežiūrint kiek jis pakilo.

taip nauja. Darau jau koki 6k. Kai pamaitinu jis nukrenta ir daugiau nebekyla... Pamaitinu po 100 ml vandens ir rug. miltu... Jei is tokio kepu duona tai jos nepakelia ir ji gaunas kieta ir slapia. Ar gali geras raugas buti visai jo nemaitinant?
Atsakyti
Sveikos kepejos smile.gif
jau antra savaite beviltiskai bandau pasigaminti rauga... unsure.gif vis nesigauna
pirma diena uzsimaisau rupiu kvietiniu miltu su siltu vandeniu i stilkaini, ji uzdengiu plevele, pribadau skyluciu ir ivynioju i rannksluosti ir dedu ant radiatoriu, nes bute vos 18 laipsniu silumos.
kita diena raugas graziai iskiles, tada i rauga idedu pora saukstu dar kvietiniu miltu ir trupuciuka andens ir vel suvynioju ir pastatau i ta pacia viena... ir viskas daugiau raugas neiskyla, atsiskiria vanduo patamseja virsus, nesuprantu ka ne taip darau?
Atsakyti
QUOTE(nadza @ 2012 02 01, 12:36)
taip nauja. Darau jau koki 6k. Kai pamaitinu jis nukrenta ir daugiau nebekyla... Pamaitinu po 100 ml vandens ir rug. miltu... Jei is tokio kepu duona tai jos nepakelia ir ji gaunas kieta ir slapia. Ar gali geras raugas buti visai jo nemaitinant?

Jūs kažką ne taip darot, arba aš kažko nesuprantu. Pirminį raugą , kol bus tikras raugas reikia maitinti 4d., penktą dieną galima kepti. Atsidėti į indelį kokį porą šaukštų, dėti į šaldytuvą ir pamirškit jį iki sekančio kepimo. Pamaitinti reikia tik prieš kepant iš vakaro.
Atsakyti
QUOTE(zivile.as @ 2012 02 01, 15:16)
Sveikos kepejos smile.gif
jau antra savaite beviltiskai bandau pasigaminti rauga... unsure.gif  vis nesigauna
pirma diena uzsimaisau rupiu kvietiniu miltu su siltu vandeniu i stilkaini, ji uzdengiu plevele, pribadau skyluciu ir ivynioju i rannksluosti ir dedu ant radiatoriu, nes bute vos 18 laipsniu silumos.
kita diena raugas graziai iskiles, tada i rauga idedu pora saukstu dar kvietiniu miltu ir trupuciuka andens ir vel suvynioju ir pastatau i ta pacia viena... ir viskas daugiau raugas neiskyla, atsiskiria  vanduo patamseja virsus, nesuprantu ka ne taip darau?

Wo wo pas mane lygiai tas pats.(tik is ruginiu miltu).po pirmo pamaitinimo sugenda...malsena.lt yra raugo receptas kurio nereikia maitinti. 3 d ir vuallia!!! Juolab kad paskutinis bandymas grazeja burbuleja...atrodo kaip raugas 3 d. Nors dar tik para ir nemaitintas...
Papildyta:
[quote=Terra2,2012 02 01, 16:28]
Jūs kažką ne taip darot, arba aš kažko nesuprantu.

Darau pirmini rauga kuris pirma para pakyla susiburbuliuoja o karta pamaitintas nukrenta ir nebekyla suvandenije patamseja.
Atsakyti
bandziau ir as ta triju dienu rauga, jis veliau man subliusko... ar galima toki susileidusi naudoti? as ismeciau lauk blink.gif
Atsakyti
[quote=nadza,2012 02 01, 18:37]
Wo wo pas mane lygiai tas pats.(tik is ruginiu miltu).po pirmo pamaitinimo sugenda...malsena.lt yra raugo receptas kurio nereikia maitinti. 3 d ir vuallia!!! Juolab kad paskutinis bandymas grazeja burbuleja...atrodo kaip raugas 3 d. Nors dar tik para ir nemaitintas...
Papildyta:
[quote=Terra2,2012 02 01, 16:28]
Jūs kažką ne taip darot, arba aš kažko nesuprantu.
Darau pirmini rauga kuris pirma para pakyla susiburbuliuoja o karta pamaitintas nukrenta ir nebekyla suvandenije patamseja.
[/quote]
lauksiu ziniu hei pasiseks ax.gif
Atsakyti
Merginos, aš išmečiau gal tris pirmus raugus, dariau iš pirmo ps., kur su nuotraukom.
Tada dariau Terra2 raugą, ir viskas gerai, dabar kepu duoną, iškyla puikiai.
Mano tokie pastebėjimai, kad raugas pagal Terra gaunasi kietesnis, tada joks vanduo neatsiranda ant paviršiaus. Tiesa, jei dedu tiksliai 100 ml vandens ir 100 g miltų, man gaunasi kietas gumulas, taigi vandens dar šiek tiek dapilu, kad maišytųsi, bet tikrai ne blynų tešla gaunasi. Po to tas kietas raugas, kai pradeda burbuliuoti, suskystėja šiek tiek.
Kitas pastebėjimas darant pirminį raugą - kai pamaitintas jis išburbuliuoja ir iškyla, maždaug tada jį reikia maitinti. Ar tai gaunasi už paros - matyt priklauso ir nuo laikymo temperatūros, jei l. šilta - gali ir greičiau. Jei pradeda raugas slūgti ir negauna laiku naujo maisto - va tada ir man jis nebekilo vėliau pamaitintas.
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2012 02 02, 14:28)
Merginos, aš išmečiau gal tris pirmus raugus, dariau iš pirmo ps., kur su nuotraukom.
Tada dariau Terra2 raugą, ir viskas gerai, dabar kepu duoną, iškyla puikiai.
Mano tokie pastebėjimai, kad raugas pagal Terra gaunasi kietesnis, tada joks vanduo neatsiranda ant paviršiaus. Tiesa, jei dedu tiksliai 100 ml vandens ir 100 g miltų, man gaunasi kietas gumulas, taigi vandens dar šiek tiek dapilu, kad maišytųsi, bet tikrai ne blynų tešla gaunasi. Po to tas kietas raugas, kai pradeda burbuliuoti, suskystėja šiek tiek.
Kitas pastebėjimas darant pirminį raugą - kai pamaitintas jis išburbuliuoja ir iškyla, maždaug tada jį reikia maitinti. Ar tai gaunasi už paros - matyt priklauso ir nuo laikymo temperatūros, jei l. šilta - gali ir greičiau. Jei pradeda raugas slūgti ir negauna laiku naujo maisto - va tada ir man jis nebekilo vėliau pamaitintas.

100 g. tikliai sveri su svartyklem? ar is akies?
Papildyta:
QUOTE(zivile.as @ 2012 02 02, 14:44)
100 g. tikliai sveri su svartyklem? ar is akies?

kuriam puslapyje to raugo receptas? blush2.gif
Atsakyti