Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(laurechka @ 2012 01 28, 19:38)
Vat ir be reikalo išmetėt wink.gif Išsiskyręs vanduo gi nėr blogai. Tereikėjo pamaišyt ir viskas. O ant radiatoriaus nereik laikyt, nes gali būt peršilta wink.gif

Na gyveni ir mokaisi smile.gif Pamaniau bus perruges raugas, tai duona bus labai rugsti, dar galvojau bandyti kepti, bet paskui pagalvojau bus tik miltu gadinimas..Kita karta laikysiu spinteleje ir apvyniosiu ranksluosciu.
Papildyta:
QUOTE(simona.kom @ 2012 01 28, 23:28)
Nereikėjo raugo išmest tikrai.. vanduo ant paviršiaus nieko blogo. O dėl laikymo ant radiatoriaus tai esu tikrai nustebusi, aš jį laikau šaldytuve..  g.gif  Na bet tikriausia jūsų raugas jau iš visai kito recepto, kaip suprantu.  blush2.gif

Mano raugas dar nesubrendes buvo, jam tik kelios pirmos dienos smile.gif Nesiseka pasidaryti man jo..Viena karta laikiau penkias paras ir pamaitindavau, o sikarta bandziau tris dienas be maitinimo ir vel jokio rezultato.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 01 28, 23:27)
pabandykit kitos firmos popierių

Is tikro reikia bandyti kita popieriu, as pastebejau, kad baltas limpa, o rudas ne 4u.gif
Atsakyti
Mano raugas dar nesubrendes buvo, jam tik kelios pirmos dienos smile.gif Nesiseka pasidaryti man jo..Viena karta laikiau penkias paras ir pamaitindavau, o sikarta bandziau tris dienas be maitinimo ir vel jokio rezultato.
[/quote]

Na aš galiu pasakyt, kad kol kas man užtenka to recepto kurį turiu (šiame forume 10psl), nei ten maitint kažką reikia.. Duona visada būna skani, dar nė karto nebuvo nepavykusi, labai lengva ją paruošti, jei tik viską darai pagal receptą. wink.gif Na bet tikiuosi, kad galiausiai jums pasiseks, galbūt turėtumėte pamėginti kitą receptą. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simona.kom: 29 sausio 2012 - 12:49
O kaip turėtų elgtis iš šaldytuvo ištrauktas ir pamaitintas 5-6 dienų raugas (pasidariaus raugą, viskas buvo gerai, iškepiau duonelę ir likusį raugą pasidėjau į šaldytuvą). Ar jis pamaitintas turi putoti ar ne?
Nes kai tik pradėjau jį daryti, tai jis labai gražiai putojo. O dabar, vėl pamaitinus, atrodo kaip ir nelabai kas vyksta. Putoja šiek tiek, kai pamaišau. Ir kvapas dar geras. Bet nei jis pakilo, nei labai putoja. Čia taip turi būti? ax.gif

Tiesa, o kokius ruginius miltus naudojat? Ta prasme gamintoją.
Atsakyti
QUOTE(Finferli @ 2012 01 29, 23:01)

Kauno grūdų rupaus malimo arba Malsenos pasijotus miltus
Atsakyti
QUOTE(Finferli @ 2012 01 30, 00:01)
O kaip turėtų elgtis iš šaldytuvo ištrauktas ir pamaitintas 5-6 dienų raugas (pasidariaus raugą, viskas buvo gerai, iškepiau duonelę ir likusį raugą pasidėjau į šaldytuvą). Ar jis pamaitintas turi putoti ar ne?
Nes kai tik pradėjau jį daryti, tai jis labai gražiai putojo. O dabar, vėl pamaitinus, atrodo kaip ir nelabai kas vyksta. Putoja šiek tiek, kai pamaišau. Ir kvapas dar geras. Bet nei jis pakilo, nei labai putoja. Čia taip turi būti? ax.gif

Pamaitinus ir išmaišius padėkite ramiai ir šiltai, turi atsirasti burbuliukų viduje. Kai jau nustoja kilti, galima dar kartą pamaitinti, norint kad stiprus būtų, bet nebūtinai. Kai kyla, nemaišykite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciux: 30 sausio 2012 - 10:25
Sveikos duonutes kepejos. As labai noreciau isikepti namines duonos, bet nezinau kaip. Gyvenu ne lietuvoje tai as jos taip pasiilgstu.O mano mazylis ja taip megsta. Gal kas patartu kaip isikepti tipo palangos, kalipedos duonos,na zodziu elementarios duonos su kmynais orkaiteje. Ar imanoma naudojant tik mieles, be raugo?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 01 30, 09:54)
Kauno grūdų rupaus malimo arba Malsenos pasijotus miltus

QUOTE(letuciux @ 2012 01 30, 11:22)
Pamaitinus ir išmaišius padėkite ramiai ir šiltai, turi atsirasti burbuliukų viduje. Kai jau nustoja kilti, galima dar kartą pamaitinti, norint kad stiprus būtų, bet nebūtinai. Kai kyla, nemaišykite.

Ačiū! Bandysiu toliau burti smile.gif
Atsakyti
Sveikos, as irgi daugiau nei metus kepiau ivairias duonytes, viskas pavykdavo, su raugu problemu neturedavau... o dabar doh.gif Ilgai nekepiau tai ta rauga kuri turejau numarinau nemaitindama, dabar nebeiseina pasidaryti naujo, jau kokius 4 kartus meginau ir nepavyksta.... verysad.gif

Darau kvietini pgl pirmo psl recepta.... trecia diena graziai viskas suburbuliuoja, pakyla... pamaitinus po to pirma karta viskas ok.... bet paskui vel pamaitinus nebekyla ir nieko nebevyksta... doh.gif na atrodo jau tiek kepus ta duona esu ir sekmingai, seniau ne viena rauga pasigaminau... o dabar... se tau ... g.gif

Gal yra kokiu taisykliu su maitinimu naujo sviezaus raugo... po tu triju dienu kai pakyla ir subujoja.... koks santykis turi buti tarp maitinamo raugo kiekio ir dadedamu miltu ir vandens??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo damselfly: 30 sausio 2012 - 13:32

Gal kas turi pasiulyti koki kita recepta kvietiniam raugui pasidaryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(damselfly @ 2012 01 30, 14:31)
Sveikos, as irgi daugiau nei metus kepiau ivairias duonytes, viskas pavykdavo, su raugu problemu neturedavau... o dabar  doh.gif Ilgai nekepiau tai ta rauga kuri turejau numarinau nemaitindama, dabar nebeiseina pasidaryti naujo, jau kokius 4 kartus meginau ir nepavyksta.... verysad.gif

Darau kvietini pgl pirmo psl recepta.... trecia diena graziai viskas suburbuliuoja, pakyla... pamaitinus po to pirma karta viskas ok.... bet paskui vel pamaitinus nebekyla ir nieko nebevyksta... doh.gif na atrodo jau tiek kepus ta duona esu ir sekmingai, seniau ne viena rauga pasigaminau... o dabar... se tau ...  g.gif

Gal yra kokiu taisykliu su maitinimu naujo sviezaus raugo... po tu triju dienu kai pakyla ir subujoja.... koks santykis turi buti tarp maitinamo raugo kiekio ir dadedamu miltu ir vandens??

g.gif o cukriuko dedate? as dedu visada primaitindama ir cukraus puse saukstelio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 30 sausio 2012 - 17:11
QUOTE(Karvute @ 2012 01 30, 18:10)
g.gif o cukriuko dedate? as dedu visada primaitindama ir cukraus puse saukstelio g.gif

medaus dedu smile.gif ypatingai kai raugui aktyvumo truksta rolleyes.gif
Atsakyti