Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(kristynka* @ 2012 01 26, 18:26)
sausu mieliu ?
nerandu kur parasyta kaip paruosti kitam kartui isemus rauga is saldytuvo g.gif  gal kas nuorodele g.gif  blush2.gif

Na as is vakaro isimu, pusvalandi kambario temp palaikau, tada maitinu tokiu kiekiu kiek reiks raugo (dazniausiai 150 vandens ir 150 miltu), o is ryto atsidedu kitam kartui pora saukstu, uzmaisau tesla ir kildinu 4-6val, ir kepu.
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2012 01 26, 18:23)
Na as is vakaro isimu, pusvalandi kambario temp palaikau, tada maitinu tokiu kiekiu kiek reiks raugo (dazniausiai 150 vandens ir 150 miltu), o is ryto atsidedu kitam kartui pora saukstu, uzmaisau tesla ir kildinu 4-6val, ir kepu.


as imu is bendros teslos,palaukiu kol pakils ir i saldytuva. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vasara04. @ 2012 01 26, 15:30)
Aciu, merginos, zinosiu dabar  smile.gif na ranku nenuleidziu ryt vel kepsiu  ax.gif tiesa, sakykit, vakar raugui buvo 5 dienos, palikau apie 100 gr. saldytuve, jei siandien ji isimsiu po valandos pamaitinsiu ir  desiu 24 val bresti siltai, tai jau cia bus normalus raugas, ta prasme ne zviezias ir jam i pagalba mieliu jau nereiks  g.gif drasiai galesiu kepti duonele?  help.gif

Šviežias raugas skaitosi tas raugas, kai jis šviežiai padarytas. 5 dienų - dar jaunas. Manau, kad antram kepimui jau nebereiktų dėti mielių, nors jei nenori galit ir dabar nebedėti. Paprasčiausiai su šviežiu raugu duonelė mažiau iškils, bet skonis tikrai nenukentės.
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2012 01 25, 17:18)
Papildyta:
nu kazkokia nesamone su raugu. Vakar ta sausa uzpiliau siltu vandeniu,istirpo,labai skaniai kvepejo. Paemiau dar pamaitinau ir padejau siltai (labai vonioj silta,ten ir palikau), ryte atsibudau ir prie raugo,koki padejau toki ir radau. Per pietus kelius burbuliukus radau,dabar paziurejau ju vel nera. Lauksiu kas bus rytoj. Jei tas pats ismesiu ir reikes paciai daryti.

manau kad jis pakilo per 3-4 val ir sukrito, todel ryte nedarote burbulu, idedat miltu ir stebite po valandos, tada jau burbuliuoja, reiskias raugas geras.

nu man taip atrodo g.gif

as pries kiekviena uzmaisyma, pamaitinu rauga, tikrinu ar kildina ar geras, ir rauga gaunu puslitri mirksiukas.gif
Atsakyti
vienoje tv laidoje kalbejo, jog negalima kepant duona deti linu semenu. aukstoje temperaturoje issiskiria nuodingos medziagos sad.gif
Atsakyti
Ismeciau savo rauga ir vel doh.gif Turbut man jis perrugo, nes pavirsiuje buvo issiskyres vanduo. Tai kita karta laikysiu spinteleje, nes laikiau ant radiatoriaus, tai gal per karsta buvo jam g.gif Nesiseka man su tais raugais..
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2012 01 28, 16:23)
Ismeciau savo rauga ir vel doh.gif Turbut man jis perrugo, nes pavirsiuje buvo issiskyres vanduo. Tai kita karta laikysiu spinteleje, nes laikiau ant radiatoriaus, tai gal per karsta buvo jam g.gif Nesiseka man su tais raugais..

Vat ir be reikalo išmetėt wink.gif Išsiskyręs vanduo gi nėr blogai. Tereikėjo pamaišyt ir viskas. O ant radiatoriaus nereik laikyt, nes gali būt peršilta wink.gif
Atsakyti
Na ka kepiau antra karta duonyte, pirmasis kartas buvo visiskai nevykes, skonis geras buvo bet neiskilo, su jusus pagalba issiaiskinau savo klaidas ir ka duonyte pavyko, ideali koreta skani, na tiesiog nereali gavosi- negalejau atsistebeti, kad duona tokia pati kaip senais gerais laikais budavo, ivertino visi thumbup.gif Aciu merginos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
I sveikata! Dziugu, kad pavyko! thumbup.gif
Pamenu, kai ir as iskepiau pirma - antra savo kepaliuka, kaip dziaugiausi su MB. Tai nuo to laiko, net minties nekyla, ka pirkt parduotuvej is duonos gaminiu!
Sekmes ir toliau! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2012 01 28, 18:23)
Ismeciau savo rauga ir vel doh.gif Turbut man jis perrugo, nes pavirsiuje buvo issiskyres vanduo. Tai kita karta laikysiu spinteleje, nes laikiau ant radiatoriaus, tai gal per karsta buvo jam g.gif Nesiseka man su tais raugais..


Nereikėjo raugo išmest tikrai.. vanduo ant paviršiaus nieko blogo. O dėl laikymo ant radiatoriaus tai esu tikrai nustebusi, aš jį laikau šaldytuve.. g.gif Na bet tikriausia jūsų raugas jau iš visai kito recepto, kaip suprantu. blush2.gif
Atsakyti
Sveiko mergaitės 4u.gif

Duonyte pradejau kepti nesenai, bandziau tris kart, du is tu misiniu gavosi tikrai neblogai, o siandien jau su naminiu raugu, pats skonis tikrai thumbup.gif , tik vat mano kepaliukas kildinamas isplauke per krastus, cia bandziau paprastoj skadoj kepti, be sviestinio popieriaus, nes praeitus kartus kai kepiau tas popierius taip prilipo prie duonos kad nuimt nejo, nesuprantu kas cia blogai, tikriausia tai kad kildinau ant to popieriaus ir po to kepiau, cia formoj taip dariau..Ka blogai darau kad aip tas popierius prilimpa?
Atsakyti
QUOTE(ede_la @ 2012 01 28, 23:16)
Sveiko mergaitės  4u.gif

Duonyte pradejau kepti nesenai, bandziau tris kart, du is tu misiniu gavosi tikrai neblogai, o siandien jau su naminiu raugu, pats skonis tikrai  thumbup.gif , tik vat mano kepaliukas kildinamas isplauke per krastus, cia bandziau paprastoj skadoj kepti, be sviestinio popieriaus, nes praeitus kartus kai kepiau tas popierius taip prilipo prie duonos kad nuimt nejo, nesuprantu kas cia blogai, tikriausia tai kad kildinau ant to popieriaus ir po to kepiau, cia formoj taip dariau..Ka blogai darau kad aip tas popierius prilimpa?


pabandykit kitos firmos popierių
Atsakyti