Merginos, man labai patinka ajerai, prisidžiovinau vasarą ir dabar kepu duonytę ant jų, bet... jie man dažniausiai sulenda į duoną . Ar ir jums taip pat? Gal džiovinti tik plačius lapus? Gal reikia kaip nors ypatingai džiovinti? Gal lygintuvu pereiti, nes jie tokie susisukę - susiraitę?
Mano tešla šaukštu maišoma, tai gal dėl to?
+2011 11 08, 23:49-->
kitais metais bandykite juos dziovinti knygoje tuomet bus kaip pergamentas, bus geriau
QUOTE(As @ 2011 11 08, 23:49)
Merginos, man labai patinka ajerai, prisidžiovinau vasarą ir dabar kepu duonytę ant jų, bet... jie man dažniausiai sulenda į duoną . Ar ir jums taip pat? Gal džiovinti tik plačius lapus? Gal reikia kaip nors ypatingai džiovinti? Gal lygintuvu pereiti, nes jie tokie susisukę - susiraitę?
Mano tešla šaukštu maišoma, tai gal dėl to?
Mano tešla šaukštu maišoma, tai gal dėl to?
kitais metais bandykite juos dziovinti knygoje tuomet bus kaip pergamentas, bus geriau
sveikos kepejeles nusipirkau duonkepe, bet nebuvo instrukcijos jokios taigi, gal kas turi FIRST FA5152 duonkepes instrukcija?
Sveikos kepejos Nelabai turiu laiko "eiti" per visas temas, kiek permeciau, man "nedasilo", tad prasau apsviesti...
Turiu apie 100 ml gyvo raugo. Man neaiski ta dalis kaip atsiskirti raugo kitam kepimui. Kiek supratau, ta rauga pamaisyti su 1/3 miltu ir siltu vandeniu ir parauginti ? Cia irgi ivairiai radau-kad priklauso nuo kambario temp-rugina nuo 6 val iki net 4 dienu?! Paskui, kaip suprantu dalis raugo atidedama ir i saldytuva, i likusi rauga sudedami like miltai, kiti priedai, dar kildinama apie 10-12 val ir kepama.
Patarkit man, neismanelei... Noriu juodos duonytes su daug linu semenu ir visokiu kitokiu seklyciu...
Tarpkitko, kepiau su malsenos miltu misiniu ir mielemis, tai gavosi kazkokia fantastika! Val labai noreciau ismokti kepti sveikesne duonyte su raugu, todel ir klausiu kaip man su juo susidraugauti
Turiu apie 100 ml gyvo raugo. Man neaiski ta dalis kaip atsiskirti raugo kitam kepimui. Kiek supratau, ta rauga pamaisyti su 1/3 miltu ir siltu vandeniu ir parauginti ? Cia irgi ivairiai radau-kad priklauso nuo kambario temp-rugina nuo 6 val iki net 4 dienu?! Paskui, kaip suprantu dalis raugo atidedama ir i saldytuva, i likusi rauga sudedami like miltai, kiti priedai, dar kildinama apie 10-12 val ir kepama.
Patarkit man, neismanelei... Noriu juodos duonytes su daug linu semenu ir visokiu kitokiu seklyciu...
Tarpkitko, kepiau su malsenos miltu misiniu ir mielemis, tai gavosi kazkokia fantastika! Val labai noreciau ismokti kepti sveikesne duonyte su raugu, todel ir klausiu kaip man su juo susidraugauti
QUOTE(oujess @ 2011 11 15, 00:17)
Sveikos kepejos Nelabai turiu laiko "eiti" per visas temas, kiek permeciau, man "nedasilo", tad prasau apsviesti...
Turiu apie 100 ml gyvo raugo. Man neaiski ta dalis kaip atsiskirti raugo kitam kepimui. Kiek supratau, ta rauga pamaisyti su 1/3 miltu ir siltu vandeniu ir parauginti ? Cia irgi ivairiai radau-kad priklauso nuo kambario temp-rugina nuo 6 val iki net 4 dienu?! Paskui, kaip suprantu dalis raugo atidedama ir i saldytuva, i likusi rauga sudedami like miltai, kiti priedai, dar kildinama apie 10-12 val ir kepama.
Patarkit man, neismanelei... Noriu juodos duonytes su daug linu semenu ir visokiu kitokiu seklyciu...
Tarpkitko, kepiau su malsenos miltu misiniu ir mielemis, tai gavosi kazkokia fantastika! Val labai noreciau ismokti kepti sveikesne duonyte su raugu, todel ir klausiu kaip man su juo susidraugauti
Turiu apie 100 ml gyvo raugo. Man neaiski ta dalis kaip atsiskirti raugo kitam kepimui. Kiek supratau, ta rauga pamaisyti su 1/3 miltu ir siltu vandeniu ir parauginti ? Cia irgi ivairiai radau-kad priklauso nuo kambario temp-rugina nuo 6 val iki net 4 dienu?! Paskui, kaip suprantu dalis raugo atidedama ir i saldytuva, i likusi rauga sudedami like miltai, kiti priedai, dar kildinama apie 10-12 val ir kepama.
Patarkit man, neismanelei... Noriu juodos duonytes su daug linu semenu ir visokiu kitokiu seklyciu...
Tarpkitko, kepiau su malsenos miltu misiniu ir mielemis, tai gavosi kazkokia fantastika! Val labai noreciau ismokti kepti sveikesne duonyte su raugu, todel ir klausiu kaip man su juo susidraugauti
labas vakaras.
na nezinau kaip kitos seimininkes daro, bet as su 100 ml raugo, ji "padauginciau" iki 400ml. manau tai vadinama primaitinimas... Pries maisant duona isimu rauga is saldituvo: pridedu 3-5 pilnus saukstus miltu, vandenuko is akies gal tiek pat saukstu ir puse saukstelio cukraus. palieku raugti valandai kitai. jeigu noriu greitesnio raugimo, statau i dubeni su "karstu" vandeniu is krano - ne is virdulio. tuomet matau kad po valandos raugimas prasideda, pradedu maisyti duonyte. as megstu i duona sudeti kuo daugiau raugo apie 300ml. tai va sudejus paauginta rauga i duonyte, palieku nedaug sloike, ten vel idedu miltu, cukriuko ir vandens, palieku raugti per nakti kitam kartui.
per emtus kepimo sitas budas man labiausiai pasirode patikimas (tikrai zinau kad raugas gyvas)
kas enaisku mano rasyme? klauskite bandysiu sudelioti mintis kitiap
QUOTE(Karvute @ 2011 11 15, 17:57)
va sudejus paauginta rauga i duonyte, palieku nedaug sloike, ten vel idedu miltu, cukriuko ir vandens, palieku raugti per nakti kitam kartui.
Rauga paliekat kol pakils ir i saldytuva?
O tas kiekis duonytei sumaisomas su norimais ingredientais, paliekamas pakilti apie 12 val tada ir kepama?
sveikos kepejeles. Pasiskaitinejau siek tiek jusu tema ir uzsimanioau pakepti duona. Va snd susiradau receptuka be raugo, su mielem.Neiskilo ji man kepant, tik i sonus issiplete.Kazin ka ne taip padariau?Tikriausiai nedakildziua.Kiek laiko reikia kildinti,nebuvo parasyta prie recepto,o kai nekepusi ne karto duonos,tai mazdaug kaip bandeles pakildziua apie 1 val..Kiek buvo iki kepimo pakilusi,kepant nebekilo.
QUOTE(oujess @ 2011 11 16, 00:17)
Rauga paliekat kol pakils ir i saldytuva?
O tas kiekis duonytei sumaisomas su norimais ingredientais, paliekamas pakilti apie 12 val tada ir kepama?
O tas kiekis duonytei sumaisomas su norimais ingredientais, paliekamas pakilti apie 12 val tada ir kepama?
teip teip, viska teisingai surasete
tas palikiams sviruoja vasara per 4-6 val pakila, ziema ziuriu ilgai trunka, 10-12 val nors namuose silta, bet kaip jau yra.
jeigu noriu greiciau iskepti, statau inda (kepu stikliniame) i karsta vandeni (is krano) pakeiciu ji 2-3 kartus (atsarbiai, dar su orkaite pasildau, tada per 4 val pakila ir kepu.
bet cia jau experimentai.
man visai patiko malsena.lt pamokas kaip viska daryti, bet as darau kitaip, bet esme leika ta pati
http://www.malsena.l...ka-namine-duona
yra video
na instrukcija kaip ir gavau taigi, noreciau dar paklausti, kaip reiktu pakeist ta gyva rauga i sausa rauga? kiek jo reiktu det, kad atstotu gyvaji?
QUOTE(Tučka @ 2011 11 04, 13:10)
gal nepaslaptis kur jas perkat ir po kiek?
o su mielemis jei kepate, tai kiek rauginate?Ar cia tas pats,kas ir su raugu?
QUOTE(plan @ 2011 11 17, 13:49)
o su mielemis jei kepate, tai kiek rauginate?Ar cia tas pats,kas ir su raugu?
as tai sudedu viska i duonkepe ir ten jau kiek paraugina tiek