Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Renata123 @ 2011 12 19, 21:25)
Na net nzn ka ir galvoti. unsure.gif Jau galvoju, kad tikrai su orkaite kazkiek negerai, o ji nera sena pas mus.
Duonte ir rauga kildinu vonioje, nes ten pas mus silciausia. rolleyes.gif Tie indai, kuriuose kepu duona, neturi dangciu, ar galeciau padaryti tokias "kepures - dangcius" is folijos? Ar su folija snipstas gausis?
Aciu! 4u.gif

Nesprogo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Parauginau duoną ilgiau (nes turėjau įtarimą, kad per mažai išrūgsta) ir kepdama įkišau kuo giliau į orkaitę, kad būtų toliau nuo durelių.
Valio valio valio biggrin.gif
Atsakyti
sveikos

Man juodasis duonos kepimo penktadienis doh.gif Ir viskas per skubėjimą. Šiandien vieną kepimą sugadinau, o dabar pamačiau, kad įdėjau miltus neatsiskyrusi raugo kitam kartui doh.gif
mergaitės patarkit, ar ymanoma dabar kažkaip pasidaryti raugo kitam kartui? Iš tos košės jau su miltais gal įmanoma kažkaip užsiraugti raugo?
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2011 12 23, 17:57)
sveikos

Man juodasis duonos kepimo penktadienis  doh.gif Ir viskas per skubėjimą. Šiandien vieną kepimą sugadinau, o dabar pamačiau, kad įdėjau miltus neatsiskyrusi raugo kitam kartui  doh.gif
mergaitės patarkit, ar ymanoma dabar kažkaip pasidaryti raugo kitam kartui? Iš tos košės jau su miltais gal įmanoma kažkaip užsiraugti raugo?

g.gif nesuptarau, dabar kildinate duona, nepalikus sau raugo??? tai neproblema, jeigu dar nekepate, sausktu nukabinkite i sloika, dar dekite miltu, vandens cuktaus ir jis sloike pasidaugins, viskas gerai 4u.gif

o vat jeigu jau kepate,nepalikus neiko, tai reikai nauja susiveikti 4u.gif

jeigu kas as vilniuje, naujininkuose galiu duoti kam reikia raugo, tik praneskite kuo anksciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2011 12 23, 18:16)
g.gif nesuptarau, dabar kildinate duona, nepalikus sau raugo??? tai neproblema, jeigu dar nekepate, sausktu nukabinkite i sloika, dar dekite miltu, vandens cuktaus ir jis sloike pasidaugins, viskas gerai 4u.gif

o vat jeigu jau kepate,nepalikus neiko, tai reikai nauja susiveikti 4u.gif

jeigu kas as vilniuje, naujininkuose galiu duoti kam reikia raugo, tik praneskite kuo anksciau 4u.gif


Taip, kildinu duoną nepasilikus raugo kitam kartui. Tai dabar man reikia kai iškils duona nuimti šaukštą tos košės, ir įdėti su vandeniu, cukrumi ir miltais į stiklainiuką? O kokiom proporcijom? Mano raugas buvo ruginiai duonai, kur 12 val rūgsta su dviem šaukštais miltų ir cukrumi ir paskui 12 valndų su ruginiais miltais.
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2011 12 23, 17:24)
Taip, kildinu duoną nepasilikus raugo kitam kartui. Tai dabar man reikia kai iškils duona nuimti šaukštą tos košės, ir įdėti su vandeniu, cukrumi ir miltais į stiklainiuką? O kokiom proporcijom? Mano raugas buvo ruginiai duonai, kur 12 val rūgsta su dviem šaukštais miltų ir cukrumi ir paskui 12 valndų su ruginiais miltais.

Nuimkit sauksta, tos koses, o po to darykit viska iprastai (dekit tiek miltu ir kt., kad gautumet reikiama kieki, reikiamos konsistencijos rauga, proporcijos cia nera labai svarbu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laselis: 23 gruodžio 2011 - 17:54
QUOTE(laselis @ 2011 12 23, 18:53)
Nuimkit sauksta, tos koses, o po to darykit viska iprastai (dekit tiek miltu ir kt., kad gautumet reikiama kieki, reikiamos konsistencijos rauga, proporcijos cia nera labai svarbu).


Laselis, Karvute ačiū labai, bandysiu kitam kartui pasidėti.
Linksmų švenčių ir skanios duonelės newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 21, 10:33)
aišku kad galit


QUOTE(anikute @ 2011 12 23, 12:27)
Nesprogo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Parauginau duoną ilgiau (nes turėjau įtarimą, kad per mažai išrūgsta) ir kepdama įkišau kuo giliau į orkaitę, kad būtų toliau nuo durelių.
Valio valio valio  biggrin.gif


Valio, valio, vaaalio!!! Ir man nesprogo! bigsmile.gif
Tik nesulaukus Nataliunciko atsakymo duona uzdengiau ne folija, o kita kepimo forma uzdejau ant virsaus. Kazkiek itruko, negiliai, virsus, bet tai smulkmena, nes atsalus duonai ir virsus sugule.
O juoda duona as visad palieku kilt per nakti.
Bet kas cia tada per orkaite pas mus? g.gif Kad traukia salti nuo dureliu? doh.gif Nors, kai pirkom, tai buvo viena is geriausiu, nepigiai kainavo, funkciju tikrai turi daug (nors tik kelias tenaudoju).
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 27, 15:14)
Bet kas cia tada per orkaite pas mus? g.gif Kad traukia salti nuo dureliu? doh.gif Nors, kai pirkom, tai buvo viena is geriausiu, nepigiai kainavo, funkciju tikrai turi daug (nors tik kelias tenaudoju).


Gal su vintiletoriumi,kad garus trauktų?
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 27, 14:14)

Bet kas cia tada per orkaite pas mus? g.gif Kad traukia salti nuo dureliu? doh.gif Nors, kai pirkom, tai buvo viena is geriausiu, nepigiai kainavo, funkciju tikrai turi daug (nors tik kelias tenaudoju).

viskas gerai su jūsų orkaite, tiesiog atšalus orams čia normalu
arba galit gyliau statyt, bet čia ne faktas kad ne trūkinės arba uždenkit ir busit tikra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 12 27, 16:10)
Gal su vintiletoriumi,kad garus trauktų?


QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 27, 16:18)
viskas gerai su jūsų orkaite, tiesiog atšalus orams čia normalu
arba galit gyliau statyt, bet čia ne faktas kad ne trūkinės arba uždenkit ir busit tikra mirksiukas.gif

Aciu mergaites uz patarimus ir palaikyma! mirksiukas.gif 4u.gif
Visada naudoju kepima tik is virsaus ir apacios, be ventiliatoriaus. O uzdengus, jau 3 kartus kepiau ir viskas super gavosi! thumbup.gif
Atsakyti
Visas kepėjėles noriu pasveikinti su Naujais Metais! Linkiu, kad Jūsų rankomis iškepta duonelė visad būtų ant Jūsų stalo, ir visad džiugintų namiškius.
Senai ką nors naujo aš su Jumis nesidalinau, nes mėgstu stabilumą ir kepu tai kas paprasta, kasdieniška ir skanu. Pries maždaug pusę metų atradau lietuviškos duonos receptą. Kepiau taip kaip nurodyta recepte, bet gavosi šnipštas. Taigi, pusę metų su tuo receptu vargau, tobulinau, eksperimentavau ir pagaliau, jau antras mėnuo, kaip turiu savą atidirbtą receptą. Tiesa, jis tinka tik darbščioms, nes atima daug laiko, bet duona to verta. Todėl ir pavadinau "darbštuolių duona". Esmė duonos skonio ypatume, tai, kad ji kildinama du kartus ir raugo dedasi mažiau negu įprastai, na ir produktai šiek tiek kitokie. Jeigu įdomu, štai savas receptas:
PLIKYTA DARBŠTUOLIŲ DUONA
Plikinys:150gr kvietinių miltų 1 rūšies
300ml verdančio vandens
1,5 v.š. kmynų
Raugas:1v.š.(apie 60-70 gr) ruginio starterio
150gr ruginių rupių miltų
200ml drungno vandens
Tešla :
plikinys
raugas
800gr 1r. miltų
3v.š. obuolių košės
1v.š. sutirštinto saldaus pieno(aš dedu "Rududu")
200ml vandens
3 nubraukti a.š. druskos
Plikinį pasidarau iš vakaro ir uždengtą palieku šiltai. Starterį taip pat pamaitinu iš vakaro. Ryte viską sudėjus išminkau minkštą tešlą taip, kad būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Tešlą padalinu į du rutulius( nes tas produktų kiekis, skirtas dviem kepalams) ir kildinu iki dvigubo didumo( apie 2-3val). Tada apibarsčius miltais formuoju kepaliukus, padarau įpjovas ir palieku vėl kildintis jau formoje. Po to dedu į įkaitintą orkaitę ir kepu apie 1val.
Gal jus nustebino, kad dedu Rududu? Na, aš jau senai nebevartoju, tiksliau negadinu medaus duonos kepimui. Juk prie karščio nebelieka jokių medaus savybių, tai kam jį gadinti. Štai mano kepaliukai: user posted image
Jei išbandysite mano receptą, labai tikiuosi, kad nenusivilsit. Sėkmės!

Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 12 30, 09:05)
Visas kepėjėles noriu pasveikinti su Naujais Metais! Linkiu, kad Jūsų rankomis iškepta duonelė visad būtų ant Jūsų stalo, ir visad džiugintų namiškius.
Senai ką nors naujo aš su Jumis nesidalinau, nes mėgstu stabilumą ir kepu tai kas paprasta, kasdieniška ir skanu.


bigsmile.gif Aš jau pasigedau jūsų šitoj temoj ax.gif
Reiks išbandyt šią duonelę.
Dabar kažkaip apsistojau ties jūsiške firmine, tik miltų proporcijas pakaitalioju, nes man patinka labiau ruginės, kartais salyklo įdedu, bet iš principo laikausi recepto ax.gif

O obuolių košė sava naminė?

Rududu vien dėl to, kad medaus nenaudot? Ar ir skoninės savybės keičiasi?
(Medaus turiu savo, o rududu reikia pirkt, nes tokių daiktų mes nevalgom ir dėl šaukšto kažkaip gaila visą skardinę atidarinėt)

Suformuotą kepaliuką kildinat formoj, o prieš kepant išimat?
Jei taip, ką dedat į formą, kad nepriliptų?

Atsakyti