Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(anikute @ 2011 12 19, 09:58)
mano irgi nėra sena orkaitė - 2m. Bet galvoju, gal kaip nors vienas šonas ėmė labiau kaist  g.gif Plyšta visada tas pats šonas, nuo durelių pusės, kitas sveikas.  g.gif

o jus atidarinėjat durelės kai kepasi? ar su dangčiu kepat?

QUOTE(priklausomybe @ 2011 12 19, 10:15)
Vienu žodžiu, permečiau akim jūsų receptukus, bet neradau niekur - ar duonkepėj galima išsikepti kokį saldų keksą  g.gif ? Ir kaip žinot, ant kurios programos jį kept ir pan.?  g.gif

Ir ar galima visus tuos jūsų receptus pritaikyti duonkepei? Kaip suprantu, kad galima, tik tas kiekis šlapių/sausų mielių skiriasi?

Sorry, jei mano klausimai juokingi pasirodys  4u.gif , būčiau dėkinga už atsakymą smile.gif

taip, galima ir keksus iškept, kept įjungus torto programą
galima receptus pritaikyt duonkepei, ir mielių santykį reikia apskaičiuot maždaug 1:2-2,5 (jei net mažiau mielių įdėsit, pakils, tik kad ilgiau reikės pakildint)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 19 gruodžio 2011 - 10:34
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 19, 10:33)
o jus atidarinėjat durelės kai kepasi? ar su dangčiu kepat?


Na, būna, kad praveriu prieš kepimo pabaigą, kepu be dangčio. Bet tai ir anksčiau taip darydavau....
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 12 19, 09:58)
mano irgi nėra sena orkaitė - 2m. Bet galvoju, gal kaip nors vienas šonas ėmė labiau kaist  g.gif Plyšta visada tas pats šonas, nuo durelių pusės, kitas sveikas.  g.gif

Ir pas mane tas pats. Iplysta butent nuo dureliu puses.

QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 19, 10:33)
o jus atidarinėjat durelės kai kepasi? ar su dangčiu kepat?

Ne, kepant dureliu as neatidarineju ir kepu be dangcio.
Atsakyti
Sveikos, kepėjėlės 4u.gif
Ir aš užsikrėčiau duonos su raugu kepimu biggrin.gif Dar kol kas tik 3 kartus kepiau, bet jau įsimylėjau juodai šitą reikalą biggrin.gif
Bet va toks klausimas - o kodėl sukrenta raugas po kažkiek laiko? Na, panašiai, kaip Kozete rašė:

QUOTE(Kozete @ 2011 11 30, 17:42)
Pirmą dieną vos per 12h, masė pakilo dvigubai, pamaitinau, vėl per nepilną 12h padvigubėjo, bet šį kartą iš karto nemaitinau, o palaukiau lygiai parą, po paros buvo apkritęs, kai pamaitinau, trečią parą pakilo tik penktadaliu.


Ar čia taip turi būti, ar kas nors negerai?

Pirmą ir antrą kartą tai nuostabiai viskas gavosi, o va trečią kartą kai išsiėmiau raugą iš šaldytuvo, pamaitinau ir palikau parai - pradžioj pakilo, o paskui sukrito. Na, duoną išsikepiau, lyg ir viskas gerai, tik sunkiau kilo truputį. O dabar va ir vėl tas pats - pamaitintas raugas pakilo beveik dvigubai ir vėl atgal susileido... Nesuprantu g.gif
Ar tiesiog nereikia tiek laukti - iškilo ir maišyt...?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kirameki: 19 gruodžio 2011 - 14:40
QUOTE(Kirameki @ 2011 12 19, 14:32)

Bet va toks klausimas - o kodėl sukrenta raugas po kažkiek laiko? Na, panašiai, kaip Kozete rašė:
Ar čia taip turi būti, ar kas nors negerai?


viskas su jo gerai, vyksta rūgimo procesas, juk net tešla perrugus sukrenta mirksiukas.gif

anikute, Renata123 dabar namuose kai atvėso daug kam taip gaunasi, vis tiek turbūt nuo durelių traukia šaltesnį orą. Gal pabandykit uždengus kept, nebus tokiu svyravimu, gal tada netrūkinės
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 12 07, 23:25)
o ar ji nesigauna rūgšti tiek rauginama?

Ir taip gaunas, kad kitam kartui atsidedama su druska, cukrum ir pan. unsure.gif

Ne, tikrai nėra ši duona rūgšti. Mano raugas šiai duonai būna gana skystas, tai jo aš atsipilu su visais priedais.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 19, 15:31)
anikute, Renata123 dabar namuose kai atvėso daug kam taip gaunasi, vis tiek turbūt nuo durelių traukia šaltesnį orą. Gal pabandykit uždengus kept, nebus tokiu svyravimu, gal tada netrūkinės

Na net nzn ka ir galvoti. unsure.gif Jau galvoju, kad tikrai su orkaite kazkiek negerai, o ji nera sena pas mus.
Duonte ir rauga kildinu vonioje, nes ten pas mus silciausia. rolleyes.gif Tie indai, kuriuose kepu duona, neturi dangciu, ar galeciau padaryti tokias "kepures - dangcius" is folijos? Ar su folija snipstas gausis?
Aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 19, 21:25)
Tie indai, kuriuose kepu duona, neturi dangciu, ar galeciau padaryti tokias "kepures - dangcius" is folijos? Ar su folija snipstas gausis?
Aciu! 4u.gif

aišku kad galit
Atsakyti
Sian jau antra karta kepiau Elikos italiska duona, gavosi labai skani, dar kepsiu tik pridesiu zolialiu smile.gif

Itališka duona (apie 900 g. kepaliukas)

375 ml Vandens
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas augalinio aliejaus
1 šaukštelis cukraus
475 g kvietinių miltų (550)
100 g kukurūzų miltų
1,5 šaukštelio sausų mielių

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LolitCafe: 22 gruodžio 2011 - 16:17
Sveikos kepejeles 4u.gif
Pirmadieni uzminkiau kvietini rauga,na ir viskas ejos gerai,kaip is foto,tik siandien pasiemiau,kad primaitint iki ryt ryto,o ziuriu trys daleles baltu demeliu,tokiu po 1mm. Suabejojau,gal miltai,bet vistik manau,kad tai pelesis verysad.gif Vat ir nebezinau ka daryt.Planavau siandien pamaitint rauga karteli,o ryt ryte pasiruost telsa duonai ir vakare ,na gal nakti labiau,issikept Kuciu stalui duonos. SOS unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(svajone* @ 2011 12 22, 20:56)
Sveikos kepejeles  4u.gif
Pirmadieni uzminkiau kvietini rauga,na ir viskas ejos gerai,kaip is foto,tik siandien pasiemiau,kad primaitint iki ryt ryto,o ziuriu trys daleles baltu demeliu,tokiu po 1mm. Suabejojau,gal miltai,bet vistik manau,kad tai pelesis  verysad.gif  Vat ir nebezinau ka daryt.Planavau siandien pamaitint rauga karteli,o ryt ryte pasiruost telsa duonai ir vakare ,na gal nakti labiau,issikept Kuciu stalui duonos. SOS  unsure.gif

g.gif na manau miltus atskirtum nuo pelėsio

o iš kokio jus miesto? gal kas galės pasidalint, jei iš Vilniaus, tai aš galiu duot kad galėtum spėt šventėm
Atsakyti
Na,as ir pati maniau,kad miltus nuo pelesio atskirciau doh.gif Jei saziningai,tai taip nezinau kas ten buvo. Vakar paieskojus radau panasia situacija ir patarima.Tad raugo virsu nuemiau ir tada ji pamaitinau. Tada vel plevele ir stoves iki vakaro. As is Vilniaus.

Ateinu su dar kruva klausimu ax.gif Jei recepte nurodomos mieles,o raugo ne,tai tiesiog mieles pakeist raugu ar kaip? Cia kalbu apie batonus,Borodino duona?
Raugo pasilikt is sito,ar uzminikyt tesla be prieskoniu ir priedu ,ir pasilikti jos?
Turiu nauja tiksla,kept duona namie,tad noriu kuo geriau suprasti viska ,kad pavyktu.
Atsakyti