Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(anikute @ 2011 12 13, 08:25)
Gal turit minčių kodėl mano duona ėmė "plyšti" kepdama? Bet suprasčiau, jeigu kur per vidurį sprogtų, o dabar trečias iš eilės kepalas (2 plikytos ir 1 ruginės) sprogo viename šone horizontaliai kepalo. Vos ne iki pusės, net lūžta riekė atpjauta. Nu toks vaizdas, kad vidurys greitai kiltų, o tas vienas kraštas nespėtų. Bet tai jau kiek laiko kepu, o niekada taip nesidarydavo. Neišmanau... Gal kokių minčių? unsure.gif


O pabandžius įpjauti prieš kepant, gal tiek neplyštų?
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 12 13, 17:21)
O pabandžius įpjauti prieš kepant, gal tiek neplyštų?

Bet tai plyšta ne duonos viršus. Kad lengviau įsivaizduoti, tai kaip atšoktų pluta, tik dar su pusė duonos.
Nuo šiaip suplyšimo tai aš subadau viršų tankiai. Visada buvo gerai. Na, bandysiu gerokai labiau iškildinti, gal tame problema.
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 12 14, 09:44)
Bet tai plyšta ne duonos viršus. Kad lengviau įsivaizduoti, tai kaip atšoktų pluta, tik dar su pusė duonos.
Nuo šiaip suplyšimo tai aš subadau viršų tankiai. Visada buvo gerai. Na, bandysiu gerokai labiau iškildinti, gal tame problema.

Anksčiau man plyšdavo kepaliukai, bet tai atsitkdavo todėl, kai kartais patingėdavau ilgiau minkyti. Gal pritrūko kantrybės ilgiau paminkyti ir Jums? Ir dar , pagal visus standartus duoną reiktų kildinti kambario temperatūroje, o po to dėti į įkaitintą orkaitę. tada staigiai užtraukia ir jau neplyšta. Bet pasikartosiu, tešla turi būti pakankamai išminkyta ir dvigubai iškilusi.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 12 14, 12:30)
Anksčiau man plyšdavo kepaliukai, bet tai atsitkdavo todėl, kai kartais patingėdavau ilgiau minkyti. Gal pritrūko kantrybės ilgiau paminkyti ir Jums? Ir dar , pagal visus standartus duoną reiktų kildinti kambario temperatūroje, o po to dėti į įkaitintą orkaitę. tada staigiai užtraukia ir jau neplyšta. Bet pasikartosiu, tešla turi būti pakankamai išminkyta ir dvigubai iškilusi.

g.gif Niu mano tešla išmaišoma šaukštu. Bet man didžiausias klausimas, kad gi metus neplyšo, o dabar ėmė plyšt. Dar, kad su nauju receptu suplyšo, tai tarkim nemoku, bet ir pagal senąjį tas pat. g.gif Niu, jau susidariau veiksmų planą: labiau iškildint ir į karštą orkaitę.
Mėginsiu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 12 14, 12:46)
g.gif Niu mano tešla išmaišoma šaukštu. Bet man didžiausias klausimas, kad gi metus neplyšo, o dabar ėmė plyšt. Dar, kad su nauju receptu suplyšo, tai tarkim nemoku, bet ir pagal senąjį tas pat.  g.gif  Niu, jau susidariau veiksmų planą: labiau iškildint ir į karštą orkaitę.
Mėginsiu.  doh.gif

viršų apglostykit šlapiom rankom ir kildinkit, tada neturi plyšt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 14, 15:49)
viršų apglostykit šlapiom rankom ir kildinkit, tada neturi plyšt  mirksiukas.gif

Viršus neplyšta, jau rašiau. Plyšta per šoną ir giliai labai. Ir tik tame pačiame šone. Gal orkaitė kaip nevienodai pradėjo kaist g.gif
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 12 14, 16:44)
Viršus neplyšta, jau rašiau. Plyšta per šoną ir giliai labai. Ir tik tame pačiame šone. Gal orkaitė kaip nevienodai pradėjo kaist  g.gif

gali būt ir orkaitė kalta g.gif
Atsakyti
O pas mane stebuklai darosi rolleyes.gif niekada ruginis raugas nelipdavo iš indo lauk,net kekildavo,o iškildavo tik kaip sudėdavo antram maišymui miltus (aš gaminu pagal Malsenos ruginės duonos receptą),laikau visada vonioje,nes ten šilčiausia,o šiandien ryte atėjus į vonę radau išbėgusį raugą,ne visas,bet jau jam ten ankšta.Tai kaip dabar daryti...laukti kol nusileis,nes iki kepimo pagal receptą tai dar 1 arba 2 dienos,žiūriu kaip raugas išrūgsta.Šiaip jeigu iš patirties,nes šią duoną tik ir kepu,tai šiandien gal daryčiau antrą įmaišą,o ryt jau kepčiau.O kaip jūs manot,raugas turi pirma nusileisti?
Atsakyti
Sveikos,
seniai čia bebuvau. Bet parašysiu pagal save perdarytą Nataliunchik'o Borodino duonos receptuką. Tokios duonos nemėgstu (nei kalendros, nei tokio saldumo), bet reikėjo duonos-greitukės. Ir receptukas pasirodo superinis, kai reikia po darbo išsikepti duonelės.

Užplikyti:
260 g ruginių miltų
2 v.š. salyklo
1 v.š. kmynų
450 ml verdančio vandens

Masę sudėti į duonkepę, kai praauš sudėti:
340 g kvietinių miltų
1,5 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
3 a.š. sauso raugo
2 a.š. sausų mielių
Jei maišant būna sausoka, dar įpilu šlakelį vandens.

Pasirenkam tešlos programą. Pas mane ji maišo 25 min. ir kildina 1 val. Jai pasibaigus jungiam kepimo programą 1 val.

Skanaus, kad susigundys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 12 14, 16:44)
Viršus neplyšta, jau rašiau. Plyšta per šoną ir giliai labai. Ir tik tame pačiame šone. Gal orkaitė kaip nevienodai pradėjo kaist  g.gif

Vat pas mane tas past vyksta paskutiniu metu! blink.gif Suprantu apie ka jus kalbate, kai iplysta duona. As tai pat negaliu riekes normaliai atsipjaut, ta riekele luzta per puse. Beveik metus laiko jau kepu duonele pagal Nataliuncik, Bociu skonio. Ir tik visai neseniai man pradejo plyst, o pries tai viskas buvo grazu. Siandien pabandziau pagal nauja recepta (Dianux (atrodo) Sveika duona), pati duonyte nerealiai skani, bet vel laaabai stipriai iplyso. Ir kildinta buvo tikrai ilgai, ir i ikaitinta orkaite dejau itt. doh.gif
Jus itariate orkaite... o tai kas su ja gali buti? doh.gif Atrodo ne taip seniai buvo pirkta. Mane net sokas apeme blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 19, 00:59)
Vat pas mane tas past vyksta paskutiniu metu! blink.gif Suprantu apie ka jus kalbate, kai iplysta duona. As tai pat negaliu riekes normaliai atsipjaut, ta riekele luzta per puse. Beveik metus laiko jau kepu duonele pagal Nataliuncik, Bociu skonio. Ir tik visai neseniai man pradejo plyst, o pries tai viskas buvo grazu. Siandien pabandziau pagal nauja recepta (Dianux (atrodo) Sveika duona), pati duonyte nerealiai skani, bet vel laaabai stipriai iplyso. Ir kildinta buvo tikrai ilgai, ir i ikaitinta orkaite dejau itt.  doh.gif
Jus itariate orkaite... o tai kas su ja gali buti? doh.gif Atrodo ne taip seniai buvo pirkta. Mane net sokas apeme blink.gif

mano irgi nėra sena orkaitė - 2m. Bet galvoju, gal kaip nors vienas šonas ėmė labiau kaist g.gif Plyšta visada tas pats šonas, nuo durelių pusės, kitas sveikas. g.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Aš kol kas nedidelė kepėjėlė biggrin.gif, nelabai mėgstu su virtuve draugaut, ale tenka...
Tik jūs pagrinde žiūriu diskutuojat apie "normalios" duonos kepimą orkaitėj, aš kol kas užsiimu šituo reikalu tik su duonkepe. Bandžiau ir orkaitėj, bet porą kartų neskani gavosi unsure.gif , šeimynai sakė lengviau pasiimt duonos riekutę, kur iš parduotuvės supjaustyta būna doh.gif , čia matai darbo daug atsipjaut biggrin.gif, tai baigėsi mano eksperimentai net neprasidėję...

Vienu žodžiu, permečiau akim jūsų receptukus, bet neradau niekur - ar duonkepėj galima išsikepti kokį saldų keksą g.gif ? Ir kaip žinot, ant kurios programos jį kept ir pan.? g.gif

Ir ar galima visus tuos jūsų receptus pritaikyti duonkepei? Kaip suprantu, kad galima, tik tas kiekis šlapių/sausų mielių skiriasi?

Sorry, jei mano klausimai juokingi pasirodys 4u.gif , būčiau dėkinga už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo priklausomybe: 19 gruodžio 2011 - 10:18