sveikos,
norėjau paklausti kur rasti meistro tešlos receptą na tą kur 5 valandas duonkepė maišo, gal blogai ieškau, bet niekur neradau pačio recepto, randu, kad kepėt, kad patiko, bet recepto rast nesugebu
QUOTE(anikute @ 2011 12 07, 09:24)
Baltos plikytos duonos receptą jau parašė simona.kom, o prancūzišką aš kepu duonkepėje pagal jos receptą. Bet jeigu norėsit, sakykit, surašysiu produktus, tik nežinau kaip orkaitėj ją kept.
Aciu uz atsakyma!
Sakykite, ar ta balta plikyta duona primena ta tokia senovine, kvadratine duonyte?
QUOTE(keistuole @ 2011 12 07, 09:33)
salykle ar delonoj yra grūdų mišiniai, tai juos galima pirkt, galima kai ko rast maximoj ar sanitexe. Labai populiarus receptas klajojantis internete, su nedidelėm modifikacijom yra Dianux68 sveika duona, ar pan. vadinas
Aciu! Jau radau recepteli.
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 10, 00:04)
Aciu uz atsakyma!
Sakykite, ar ta balta plikyta duona primena ta tokia senovine, kvadratine duonyte?
Sakykite, ar ta balta plikyta duona primena ta tokia senovine, kvadratine duonyte?
Net nežinau apie kokią kalbate. Ji kažkiek primena ir parduotuvines plikytas, bet tuo pačiu mažiau "guminė" negu parduotuvinės. Ir truputį raugas jaučiasi, ko nepavyks pajusti parduotuvėj pirktoj plikytoj duonoj
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 10, 00:04)
Sakykite, ar ta balta plikyta duona primena ta tokia senovine, kvadratine duonyte?
Aciu! Jau radau recepteli.
Aciu! Jau radau recepteli.
as manau tai senovinei duonai atitiktu nebent koks ciabatos receptas
QUOTE(anikute @ 2011 12 10, 10:48)
QUOTE(Gladiola @ 2011 12 10, 11:02)
Aciu mergaites!
Ciabata esu jau kepusi kelis kartus, pagal skirtingus receptus ir visos skanios.
O jusu balta plikyta duonyte bandysiu savaites vidury, nes tik vakar uzmaisiau nauja rauga. Ir kaip supratau tai duonai iskepti reikia kazkur 300 gr raugo, ar as kazka painioju?
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 10, 12:47)
Aciu mergaites!
Ciabata esu jau kepusi kelis kartus, pagal skirtingus receptus ir visos skanios.
O jusu balta plikyta duonyte bandysiu savaites vidury, nes tik vakar uzmaisiau nauja rauga. Ir kaip supratau tai duonai iskepti reikia kazkur 300 gr raugo, ar as kazka painioju?
Ciabata esu jau kepusi kelis kartus, pagal skirtingus receptus ir visos skanios.
O jusu balta plikyta duonyte bandysiu savaites vidury, nes tik vakar uzmaisiau nauja rauga. Ir kaip supratau tai duonai iskepti reikia kazkur 300 gr raugo, ar as kazka painioju?
Aš kepiau su kokiais 4 šaukštais. Tai nežinau kiek ten gramų
QUOTE(anikute @ 2011 12 10, 14:59)
Aš kepiau su kokiais 4 šaukštais. Tai nežinau kiek ten gramų
O tai cia 4 v.s. visai normai (2 kg miltu), ar pusei normos (1 kg miltui)?
Na turiu gi as pries kepant viska jus iskamantineti.
Dekui!
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 10, 17:52)
O tai cia 4 v.s. visai normai (2 kg miltu), ar pusei normos (1 kg miltui)?
Na turiu gi as pries kepant viska jus iskamantineti.
Dekui!
Na turiu gi as pries kepant viska jus iskamantineti.
Dekui!
Aš kepu iš pusės normos.
Bet nesismulkinu aš su tuo raugu. Gi jeigu jo bus mažiau, tai tiesiog ilgiau pakildinsi prieš kepant ir viskas. Juk matosi, iškilo duona ar dar trūksta. Jeigu matau, kad prastai kyla - pašildau ją šiek tiek.
QUOTE(anikute @ 2011 12 11, 09:17)
Aš kepu iš pusės normos.
Bet nesismulkinu aš su tuo raugu. Gi jeigu jo bus mažiau, tai tiesiog ilgiau pakildinsi prieš kepant ir viskas. Juk matosi, iškilo duona ar dar trūksta. Jeigu matau, kad prastai kyla - pašildau ją šiek tiek.
Bet nesismulkinu aš su tuo raugu. Gi jeigu jo bus mažiau, tai tiesiog ilgiau pakildinsi prieš kepant ir viskas. Juk matosi, iškilo duona ar dar trūksta. Jeigu matau, kad prastai kyla - pašildau ją šiek tiek.
Dekoju uz patarimus!
As nesu dar labai igudusi, tai bijau dar eksperimentuoti. Treciadieni jau kepsiu sia duona, kaip tik raugas jau bus paruostas.
Gal turit minčių kodėl mano duona ėmė "plyšti" kepdama? Bet suprasčiau, jeigu kur per vidurį sprogtų, o dabar trečias iš eilės kepalas (2 plikytos ir 1 ruginės) sprogo viename šone horizontaliai kepalo. Vos ne iki pusės, net lūžta riekė atpjauta. Nu toks vaizdas, kad vidurys greitai kiltų, o tas vienas kraštas nespėtų. Bet tai jau kiek laiko kepu, o niekada taip nesidarydavo. Neišmanau... Gal kokių minčių?
QUOTE(anikute @ 2011 12 13, 07:25)
Gal turit minčių kodėl mano duona ėmė "plyšti" kepdama? Bet suprasčiau, jeigu kur per vidurį sprogtų, o dabar trečias iš eilės kepalas (2 plikytos ir 1 ruginės) sprogo viename šone horizontaliai kepalo. Vos ne iki pusės, net lūžta riekė atpjauta. Nu toks vaizdas, kad vidurys greitai kiltų, o tas vienas kraštas nespėtų. Bet tai jau kiek laiko kepu, o niekada taip nesidarydavo. Neišmanau... Gal kokių minčių?
o kur kildinat? gal ne iki galo iškila ir kepdama greitai iškila ir plyšta dėl to, visgi namuose vėsoka dabar
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 13, 10:49)
o kur kildinat? gal ne iki galo iškila ir kepdama greitai iškila ir plyšta dėl to, visgi namuose vėsoka dabar
Kildinu kaip ir praeitą žiemą - orkaitėje, vis pašildydama. Dabar galvoju, gal tikrai ne tiek daug iškyla, kaip vasarą. Bet tai prieš mėnesį irgi taip pat būdavo