Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Visada raugą palikinėju nuo tešlos, tik nukabinu, kol dar nesudėti kmynai ir panašūs dalykai. Niekada jo nemaitinu ir kitaip neauginu. Nukabinu nuo tešlos ir į šaldytuvą, o prieš kitos duonos maišymą ištraukiu nakčiai į kambario temperatūrą.
Su mano atmintim, pastiptų iš bado visokie maitinami raugai biggrin.gif
Atsakyti
Tiesiog raugui negerai druska
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 08, 09:08)
ir aš pastebėjau kad yra tokia technologija palikinėt pagranduką jau iš užmaišytos tešlos, kur ir druska, cukrus, grūdai jau įdėti  g.gif na gal t.p. gerai, bet nežinau, aš tai nerizikuočiau  ax.gif

man tai atrodo, kad rizika gal ir nėr didelė, vis tiek ten gi tų rūgimo bakterijų yra, bet man tik kažkaip miltai ir vanduo grynesnis raugas, tuo pačiu universalesnis.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 12 08, 09:33)
man tai atrodo, kad rizika gal ir nėr didelė, vis tiek ten gi tų rūgimo bakterijų yra, bet man tik kažkaip miltai ir vanduo grynesnis raugas, tuo pačiu universalesnis.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 08, 09:23)

Na, kol kas viskas gerai g.gif O kuo negerai druska?
Aš tai vadovaujuosi tuo, kad senovėje raugas ir buvo pagrandukas.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 08, 09:23)

kodel? rolleyes.gif
Atsakyti
Druska stabdo rauginimo procesą
Atsakyti
[quote=keistuole,2011 12 07, 21:25]
o ar ji nesigauna rūgšti tiek rauginama?

Na man tai nė karto ji nesigavo rūgžti.. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(JusRuMa @ 2011 12 07, 21:13)
Ir aš jau kuris laikas kepu šią duonelę thumbup.gif  Superinė, iškyla puikiai (ne kartą yra net išlipus iš indo), porėta, dažnas paragavęs stebisi, kad ji be mielių. Tik aš visus kiekius dalinu perpus, o cukraus dedu vos kelis šaukštus. Pabandžius šį receptą, mano šeimyna visiškai atisakė mielinio batono smile.gif Beje, kartai pamirštu atsipilti šios duonos raugo, tad drąsiai naudoju grynai ruginį - skoniui tai tikrai neturi įtakos. Kas dar nebandė, ir aš rekomenduoju!

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 08, 11:45)
Druska stabdo rauginimo procesą

regis man aiskeja, kas buvo nutike maniskiui raugui g.gif as ji atsignybdavau nuo bendros teslos, kol galiausiai vis maziau ir maziau iskildindavo tesla. O kai nusprendziau rauga atgaivint primaitindama ir pridejus medaus - jis kazkiek atsiskiede nuo visu prieskoniu ir vel pradejo "dirbti" bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 12 08, 19:37)
regis man aiskeja, kas buvo nutike maniskiui raugui g.gif as ji atsignybdavau nuo bendros teslos, kol galiausiai vis maziau ir maziau iskildindavo tesla. O kai nusprendziau rauga atgaivint primaitindama ir pridejus medaus - jis kazkiek atsiskiede nuo visu prieskoniu ir vel pradejo "dirbti" bigsmile.gif

O kiek laiko praeina nuo vieno kepimo iki kito?
O per kiek laiko "nusilpo" raugas?
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 12 09, 09:24)
O kiek laiko praeina nuo vieno kepimo iki kito?
O per kiek laiko "nusilpo" raugas?

kepdavau kas savaite. O rauga gal jau ir gavau pasilpusi g.gif Nes nebe tokia skani ir pakilusi duona gaudavosi kaip anksciau (kepiau pagal ta pati recepta).
Bet dabar vel pasimeciau, juk anksciau atsignybdavau nuo teslos gabaleli (su visais priedais) ir i saldytuva. Ir ilgai kepiau duona, ir viskas gerai budavo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 12 09, 10:52)
kepdavau kas savaite. O rauga gal jau ir gavau pasilpusi g.gif Nes nebe tokia skani ir pakilusi duona gaudavosi kaip anksciau (kepiau pagal ta pati recepta).
Bet dabar vel pasimeciau, juk anksciau atsignybdavau nuo teslos gabaleli (su visais priedais) ir i saldytuva. Ir ilgai kepiau duona, ir viskas gerai budavo unsure.gif

Na, aš taip atgnybiu jau senai. O mažiau pakyla jeigu raugas nepakankamai įrūgęs būna. Aš kepu kas savaitę, bet turiu du raugus vis šaldytuve, tai gaunasi, kad raugas išbūna min 2 savaites. Jeigu man atrodo, kad dar reiktų jam rūgimo, tai išėmusi iš šaldytuvo ilgiau palaikau arba šilčiau padedu.
Dar duona mažiau gali kilti ir dėl aplinkos temp. Žiemą aš kildinu vis pašildydama orkaitėje. Tada garantuotai ir gražiai iškyla.
Atsakyti