Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

o kam mest lauk? Gi pakilo kažkiek wink.gif Nevisus maitinimus gi reaguos taip, kaip į pirmus wink.gif Viskas čiki wink.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 11 30, 18:06)
o kam mest lauk? Gi pakilo kažkiek wink.gif Nevisus maitinimus gi reaguos taip, kaip į pirmus wink.gif Viskas čiki wink.gif

O tai galiu trijų dienų raugą jau naudoti duonos kildinimui?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2011 11 30, 17:24)
O tai galiu trijų dienų raugą jau naudoti duonos kildinimui?

nea, reik 5d raugint raugą wink.gif
Atsakyti
As irgi turiu klausima.
Paskutiniu metu kepiau duonyte su sausu raugu ir mielem, bet jau pasiilgau duonytes su naturaliu raugu. Ar galiu nuo teslos su sausu raugu ir mielem atideti ir paimaitinus palikti rugti ir augti, ar vis gi reikia maisyti nauja rauga?
Aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 11 30, 22:30)
As irgi turiu klausima.
Paskutiniu metu kepiau duonyte su sausu raugu ir mielem, bet jau pasiilgau duonytes su naturaliu raugu. Ar galiu nuo teslos su sausu raugu ir mielem atideti ir paimaitinus palikti rugti ir augti, ar vis gi reikia maisyti nauja rauga?
Aciu! 4u.gif

ne, negalit, reikia visgi užmaišyt naują raugą arba gal kas pasidalins mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 11 27, 22:54)
kokios jie talpos?

iš šiuo metu turimų - 6.5 ir 8 litrų 4u.gif
Atsakyti
As laimingas ir linksmutis assa.gif mano raugas atsigavo! Duonyte puciasi bigsmile.gif
Nezinau, ko jis buvo pastriges, bet nebeiskeldavo duonytes. Pamaniau suaktyvinsiu pagal pirmo psl. rekomendacijas, pamaitinau, medaus idejau. Praskydo ir tiek. Idejau saldytuvan svarstymui ka toliau daryt. Pamaniau - viskas, paskutinis lasas - dar pora saukstu ruginiu miltu ir nebandai nekilt! mad.gif Iskilo! bigsmile.gif Uzsiminkiau duonyte - kol kas viskas tvarkingai didis.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 01, 09:36)
ne, negalit, reikia visgi užmaišyt naują raugą arba gal kas pasidalins  mirksiukas.gif

Dekoju! 4u.gif
Reiskia rytoj ryte maisysiu nauja. rolleyes.gif

Dar noriu pasiterauti...
Kokius grudus dedate i duonyte ir kur juos perkate? Ar tai eilineje maisto produktu parduotuveje ar specializuotoje?
Visai neseniai viena moteriske pavaisino savo kepta duona. Niu jau toookia skani buvo! bigsmile.gif Ne visai juoda, tokia posviese, duona puri, puri, kazkiek koreta ir visokiu grudu pilna buvo. Tai su MB taip ja skaniai sukirtome su sviestuku ir arbatyte. wub.gif Bet kadangi moteris ne mano pazistama, tai ir neisdrisau paklausti nei apie duonos recepta, nei apie grudus. ax.gif
O gal kas is jusu kepa panasia ir galetu nuoroda i receptuka nurodyti? Ir apie grudus papasakoti? ax.gif
Labai aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 01, 20:42)
Dekoju!  4u.gif
Reiskia rytoj ryte maisysiu nauja. rolleyes.gif

Dar noriu pasiterauti...
Kokius grudus dedate i duonyte ir kur juos perkate? Ar tai eilineje maisto produktu parduotuveje ar specializuotoje?
Visai neseniai viena moteriske pavaisino savo kepta duona. Niu jau toookia skani buvo!  bigsmile.gif Ne visai juoda, tokia posviese, duona puri, puri, kazkiek  koreta ir visokiu grudu pilna buvo. Tai su MB taip ja skaniai sukirtome su sviestuku ir arbatyte. wub.gif Bet kadangi moteris ne mano pazistama, tai ir neisdrisau paklausti nei apie duonos recepta, nei apie grudus.  ax.gif
O gal kas is jusu kepa panasia ir galetu nuoroda i receptuka nurodyti? Ir apie grudus papasakoti?  ax.gif
Labai aciu!  4u.gif

sveiki,esu naujoke duonos kepime blush2.gif kepiau 2 kartus,pirmasis pavyko,buvo ir iskilusi ir skani balta duonyte,kepiau tik is kvietiniu miltu...antra kart kepiau is 500gr ruginiu ir 500 kvietiniu miltu....kepant duonyte mazai pakilo..ir suskilinejo visa,sutruko verysad.gif nezinau ka dariau blogai....ir dar-viename recepte parasyta duona deti i salta orkaite,kitame-i ikaitinta orkaite... g.gif
Atsakyti
Supermamoje esu naujokė, kaip matau yra įvairiausių temų, man užkluvo ši, kadangi jau metus kepu duoną pati (dažniausiai šventėms) taigi sugalvojau pasidalinti receptu su jumis, dar nė karto nenusivyliau.. 4u.gif

Reikės:
2 kg miltų (aš dedu kvietinius)
30 g. kmynų.
1,5 stiklinės cukraus.
2 valg. šaukštai druskos (su mažais kaupukais)

RAUGAS
Į dubenį suberti 30 g. kmynų, 2 šaukštus druskos, 0,5 stikl. cukraus. Viską užpilti 1,7 l verdančio vandens, maišant berti 4 saujas miltų. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Kai atvės iki +36 laipsnių supilti raugą ir vėl išmaišyti. Uždengti rankšluosčiu ir padėti ramiai rūgti 48 val.

Po to įdėti dar 1 stiklinę cukraus, išmaišyti, pasiimti raugo apie 300g, kitam kartui (pasidėti į šaldytuvą) suberti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Palikti rūgti apie 8 valandas.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Gražiai įdėti tešlą, suformuoti kepalėlį. Dėti į šaltą orkaitę nusatytą ant +200 laipsnių, kepti 1 val. Po to nustatyti +120 laipsnių ir dar kepti valandą (viso dvi valandos kepimo) Sėkmės! thumbup.gif

P.S. tą raugą kurį reikia įpilti atvėsus vandeniui galima pasidaryti prieš duonos kepimą kokią savaitę, ir iš tų dviejų litrų būtų galima imti po tuos 300g kiekvieną kart kepnt, aišku, kol nepasens. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simona.kom @ 2011 12 05, 14:41)
Supermamoje esu naujokė, kaip matau yra įvairiausių temų, man užkluvo ši, kadangi jau metus kepu duoną pati (dažniausiai šventėms) taigi sugalvojau pasidalinti receptu su jumis, dar nė karto nenusivyliau..  4u.gif

Reikės:
2 kg miltų (aš dedu kvietinius)
30 g. kmynų.
1,5 stiklinės cukraus.
2 valg. šaukštai druskos (su mažais kaupukais)

RAUGAS
Į dubenį suberti 30 g. kmynų, 2 šaukštus druskos, 0,5 stikl. cukraus. Viską užpilti 1,7 l verdančio vandens, maišant berti 4 saujas miltų. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Kai atvės iki +36 laipsnių supilti raugą ir vėl išmaišyti. Uždengti rankšluosčiu ir padėti ramiai rūgti 48 val.

Po to įdėti dar 1 stiklinę cukraus, išmaišyti, pasiimti raugo apie 300g, kitam kartui (pasidėti į šaldytuvą) suberti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Palikti rūgti apie 8 valandas.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Gražiai įdėti tešlą, suformuoti kepalėlį. Dėti į šaltą orkaitę nusatytą ant +200 laipsnių, kepti 1 val. Po to nustatyti +120 laipsnių ir dar kepti valandą (viso dvi valandos kepimo) Sėkmės! thumbup.gif

P.S. tą raugą kurį reikia įpilti atvėsus vandeniui galima pasidaryti prieš duonos kepimą kokią savaitę, ir iš tų dviejų litrų būtų galima imti po tuos 300g kiekvieną kart kepnt, aišku, kol nepasens. smile.gif

blink.gif oho biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 12 05, 19:08)

Na dėl miltų kiekio tai galima pagal save, iš tų dviejų kg čia išeina bent du kepalai duonos tai tikrai. smile.gif
parasiau jums nepakeistą receptą. Pati dažniausiai visko dedu per pusę, tada jau viskas liuks, nei per daug, nei per mažai. Kad ilgai rūgsta tai irgi šioks toks minusas, tačiau be tokio rauginimo ir duonytė reikiamai neiškiltų, kadangi nesideda mielės ar kas ten.. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simona.kom: 05 gruodžio 2011 - 21:27