

Dar norejau paklaust patarimo,iki pati pradejau kept duona,labai patiko "Jore" su saulegrazom.Norecia kazka panasaus issikept pati. Tas skonis specifinis man labai labai

Nataliunchik ir Renata123 ,aciu labai uz patarimus
Batonai gavosi nuostabus,vos pravesusius seimyna sukirto.Reiks ryt kartot
![]()
Dar norejau paklaust patarimo,iki pati pradejau kept duona,labai patiko "Jore" su saulegrazom.Norecia kazka panasaus issikept pati. Tas skonis specifinis man labai labai
kaip suprantu 200g vandens ir 200g miltu
vandens 200ml(drungno) +200gr miltų( rupių ruginių). Tie miltai labai sugeria vandenį. Aš pilu 50ml daugiau.
Žibute, Jei Tu palikai 100 g starterio, pridėjai 150 ml vandens ir 150 g miltų, tai ir gausi 400 g raugo kitam kartui. O kur starteris kitam kartui ?
Aš pridedu po 200 vandens ir miltų. O palieku starterį ~ 80-100-120 g, nebūtinai gramas į gramą. Gal kitą kartą norėsi daryti 1,5 normos, reiks daugiau starterio. Aš darau pagal šį receptą irgi, tik ruginę su salyklu. Labai skani duona.
Ačiū Terrai.