Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(picea @ 2012 02 11, 16:06)
Ten kur pirmam puslapy yra nuoroda raugo receptai, o sio puslapio pabaigoj Terros raugas, po raugo recepto eina Palangos duonos receptas. Man kaip pirmam kartui tiko ir patiko, pusiau rugine, tik be seklu.


aciu labai supratau.
Papildyta:
iskilo dar toks klausimelis, o tame recepte parasyta deti dar papildomai mieles, 3-4g tai cia turima minty slapios, ar sausos? nes zinau jog sausu reik dar maziau. zinau jog klausimas juokingas, na bet noriu issiaikinti, nes gaila bus jei teks poto pamaitinti siuksliu deze, o ne namiskius, kurie tikisi ragauti mano iskeptos duoneles.
aciu
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2012 02 11, 18:42)
aciu labai supratau.
Papildyta:
iskilo dar toks klausimelis, o tame recepte parasyta deti dar papildomai mieles, 3-4g tai cia turima minty slapios, ar sausos? nes zinau jog sausu reik dar maziau. zinau jog klausimas juokingas, na bet noriu issiaikinti, nes gaila bus jei teks poto pamaitinti siuksliu deze, o ne namiskius, kurie tikisi ragauti mano iskeptos duoneles.
aciu

Čia tusima omenyje sausas mieles. Jų reikia dėti tik pimą kartą, kai kepate su šviežiai padarytu raugu. Paskui mielių nebereikės, duona iškils ir be jų. Nors, jei neturite po ranka mielių, nebus tragedijos, kad neįdėsite ir pirmą kartą. Tiesiog gal kokią valandą ilgiau pakildinkite.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 11, 16:48)
Čia tusima omenyje sausas mieles. Jų reikia dėti tik pimą kartą, kai kepate su šviežiai padarytu raugu. Paskui mielių nebereikės, duona iškils ir be jų. Nors, jei neturite po ranka mielių, nebus tragedijos, kad neįdėsite ir pirmą kartą. Tiesiog gal kokią valandą ilgiau pakildinkite.

aciu jums labai, turiu mieliu. einu daryti, idesiu siek tiek saulegrazu dar, manau nesugadinsiu. kepsiu pagal jusu recepteli pirma karta savo gyvenime su raugu. labai tikiuosi jog man irgi pavyks. tikiuosi daugiau klausimu neturetu iskilti butent siam recepte. parasysiu ar pavyko. aciu dar karteli.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 11, 17:05)
Panašu, kad buvo per skysta tešla. Pagal kokį receptą kepėt?

Kepiau pagal recepta, kuris yra ant pakuotes malsenos ruginiu miltu. Bandysiu kita karta pagal kita recepta, o tesla tai skystoka gavosi, lipo prie ranku, sunku minkyti tokia tesla.
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2012 02 11, 17:57)
aciu jums labai, turiu mieliu. einu daryti, idesiu siek tiek saulegrazu dar...

siaip saulegrazos daug skysciu reikalauja, tad cia buciau atsargi. As dedu tik gerai ismirkytas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2012 02 11, 15:58)
Sveiki,
o jei vietoj tų ruginių rupinių miltų naudočiau tokius? http://www.sanitex.e...e...436&cntr=LT ant jųs nerandu jokių skaitmeninių šitų žymėjimų. O tie kur jūs nurodėt ruginiai rupiniai miltai (tipo1150), tai deficitas...parduotuvėse tokių nebūna,o maišais gi nepripirksi...gal galima juos keisti? ar jų pakeitimas smarkiai įtakos duonos skoniui?
šiuos kvietinius miltus tipo 1050, kuo galiu pakeisti? gal galima į 812? nes tokių irgi parduotuvėj nerandu...
o gal kur mažesniais kiekiais galima tokių miltų pirkti?
ačiū


pavyks ir su tais. Tiesiog skonis kiek kitoks bus ir dirbti su tais miltais bent man žymiai sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(svajone* @ 2012 02 11, 13:20)
Na va,pagaliau ir musu namuose tik namine duona  smile.gif  Kepu orkaiteje,su raugu. Dabar noriu paklausti kaip iskept namie batona,skaiciau receptus,bet nelabai supratau  kaip ji kept ar tik su mielem ,ar ir su raugu. Aciu,kad galit paaiskint  ax.gif

Batona esu kepus pagal Nataliuncik, purus batonas. Labai, labai skanus. Recepte parasyta, kad reikia sausu arba slapiu mieliu ARBA kvietinio raugo. Tai galite rinktis pati, su kuo norite kepti ar su mielem, ar su raugu. Si batona esu kepus karta su sausom mielem, karta su raugu, gavosi ir taip ir taip skanu. 4u.gif
Atsakyti
Neradau skanesnio ir paprasciau pagaminamo batono uz si

http://skanusgyvenim...dedantiems.html
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 02 11, 17:58)
siaip saulegrazos daug skysciu reikalauja, tad cia buciau atsargi. As dedu tik gerai ismirkytas wink.gif

dejau saulegrazu ir kepiau pagal Terra2 recepteli, kuri radau senose temose dar, tai galiu pasakyti visai vykusiai gavosi. aisku as turiu tokia keista bruoza, siek tiek kazka savo ideti, tai va delto ir sugalvojau jog reik saulegrazu ir dar siek tiek medaus idejau. aciu jums labai, kurios pagelbejote man.

dar toks pastebejimas, man liko raugo daugiau nei 100g, kazkur apie 250g, nes visa kita 400g sudejau i tesla. tai kitam kartui kai darysiu tai dabar pasilikti 100g, o kita visa sudeti ar kaip elgtis? man dar misija sudetinga su tais raugais. aciu, kas atsakys.
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2012 02 12, 17:58)
dejau saulegrazu ir kepiau pagal Terra2 recepteli, kuri radau senose temose dar, tai galiu pasakyti visai vykusiai gavosi. aisku as turiu tokia keista bruoza, siek tiek kazka savo ideti, tai va delto ir sugalvojau jog reik saulegrazu ir dar siek tiek medaus idejau. aciu jums labai, kurios pagelbejote man.

dar toks pastebejimas, man liko raugo daugiau nei 100g, kazkur apie 250g, nes visa kita 400g sudejau i tesla. tai kitam kartui kai darysiu tai dabar pasilikti 100g, o kita visa sudeti ar kaip elgtis? man dar misija sudetinga su tais raugais. aciu, kas atsakys.

4u.gif
Likusį raugą padalinkit į dvi dalis ir pasidėkite šaldytuvan atskiruose indeliuose. Kai naudosite pirmą indelį, tiesiog nuo pasigaminto raugo jau neatsidėkite į šaldytuvą. Atsidėjimą darykite tik nuo antro indelio.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 12, 16:48)
4u.gif
Likusį raugą padalinkit į dvi dalis ir pasidėkite šaldytuvan atskiruose indeliuose. Kai naudosite pirmą indelį, tiesiog nuo pasigaminto raugo jau neatsidėkite į šaldytuvą. Atsidėjimą darykite tik nuo antro indelio.

as ji jau idejus esu i saldytuva, bet jis man vistiek ir saldytuve padvigubejes jau smile.gif ar taip turi buti ar ne nezinau.
jau net geda vel klausti, bet kitaip nesuzinosi jei nieko neklausi blush2.gif . kaip supratau tai ta padalinta viena raugo dali kai noresiu vel kepti duonele tai reiks pries tai pamaitinti ir palikti parai, o kita diena jau galima bus naudoti? ar teisinga linkme einu? g.gif

kaip ir zadejau tai dabar ir pasirodysiu kas man gavos is sio pirmo kepinio.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2012 02 12, 14:31)
Batona esu kepus pagal Nataliuncik, purus batonas. Labai, labai skanus. Recepte parasyta, kad reikia sausu arba slapiu mieliu ARBA kvietinio raugo. Tai galite rinktis pati, su kuo norite kepti ar su mielem, ar su raugu. Si batona esu kepus karta su sausom mielem, karta su raugu, gavosi ir taip ir taip skanu. 4u.gif

Labai labai aciu uz atsakyma 4u.gif Bandysiu.Tik dabar mano raugas nera visai kvietinis,siek tiek su rugiu priemaisa,tai turbut netiks? Gal pabandyt su mielem pradziai tada?
Atsakyti