Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Terra2 @ 2012 02 07, 14:05)

II rūšies miltų aš niekur nemačiau parduotuvėse - jie būtų idealiausi duonai kepti. O I rūšies yra mėlynuose pakuose Šiaulių malūno ir skaičiukai yra 812D. dar yra pirmarūšiai Optimos linija balti pokai.

II rūšies miltų aš niekur nemačiau parduotuvėse - jie būtų idealiausi duonai kepti. O I rūšies yra mėlynuose pakuose Šiaulių malūno ir skaičiukai yra 812D. dar yra pirmarūšiai Optimos linija balti pokai.

Skaiciau, kad antros rusies miltai zymimi 1050 skaiciais, reiks apsidairyti parduotuvese, gal pavyks kazka surasti, labai noreciau plikytos duoneles ax.gif
Atsakyti
O gal galit patarti kokia forma geriau isigyti? AR silikonine ar metaline? Kokios formos ir pan.
Tada bandysim skaitinet apie raugus
Atsakyti
QUOTE(r_tina @ 2012 02 07, 13:53)

ar imanoma iskepti duona namie minksta pluta? kiek kepu, ji gaunasi kietoka. aisku skoniui netrukdo, vidus minkstas, o ir ta pluta ikandama. tik siaip mastau, ar pirktineje duonoje ji minkstesne del kazkokiu priedu, ar as kazka ne taip darau g.gif

ar imanoma iskepti duona namie minksta pluta? kiek kepu, ji gaunasi kietoka. aisku skoniui netrukdo, vidus minkstas, o ir ta pluta ikandama. tik siaip mastau, ar pirktineje duonoje ji minkstesne del kazkokiu priedu, ar as kazka ne taip darau g.gif

Aš iškeptą duonelę vynioju į šlapią rankšluostį ir taip truputį palaikau ir pluta nebūna kieta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 07, 12:19)

Pirmiausia atidžiai perskaityti visas temas. Iš pradžių viskas susipns galvoje ir nieko nesuprasit, bet palaipsniui atsirinksit naudingus patarimus ir receptus. Jeigu turite noro ir kantrybės - skaitykit, kad jums pavyks ir tai taps įpročiu ir gera tradicija, jei ne -geriau eiti į parduotuvę pirkt duonelės!  smile.gif

Pirmiausia atidžiai perskaityti visas temas. Iš pradžių viskas susipns galvoje ir nieko nesuprasit, bet palaipsniui atsirinksit naudingus patarimus ir receptus. Jeigu turite noro ir kantrybės - skaitykit, kad jums pavyks ir tai taps įpročiu ir gera tradicija, jei ne -geriau eiti į parduotuvę pirkt duonelės!  smile.gif

na gerai ačiū blush2.gif perskaitysiu visas temas smile.gif o laiko tikrai daug turiu mirksiukas.gif labai noriu pabandyti 4u.gif mėgstu naminę duoną,niekas jos nepakeis mirksiukas.gif būtinai nufotografuosiu ir viską aprašysiu biggrin.gif bandysiu kepti kitą savaitę tongue.gif
P.S o duoną reikia kepti būtinai duonkepėj ar galima ir kokioj skardelėj,formoj?
Atsakyti
QUOTE(dzioaana @ 2012 02 07, 18:33)

na gerai ačiū blush2.gif perskaitysiu visas temas smile.gif o laiko tikrai daug turiu mirksiukas.gif labai noriu pabandyti 4u.gif mėgstu naminę duoną,niekas jos nepakeis mirksiukas.gif būtinai nufotografuosiu ir viską aprašysiu biggrin.gif bandysiu kepti kitą savaitę tongue.gif
P.S o duoną reikia kepti būtinai duonkepėj ar galima ir kokioj skardelėj,formoj?

na gerai ačiū blush2.gif perskaitysiu visas temas smile.gif o laiko tikrai daug turiu mirksiukas.gif labai noriu pabandyti 4u.gif mėgstu naminę duoną,niekas jos nepakeis mirksiukas.gif būtinai nufotografuosiu ir viską aprašysiu biggrin.gif bandysiu kepti kitą savaitę tongue.gif
P.S o duoną reikia kepti būtinai duonkepėj ar galima ir kokioj skardelėj,formoj?

Orkaitėje kepta duona skanesnė, negu kepta duonkepėje. Duoną reiktų kildinti formoje, o kepti galima be jokios formos, tik reiktų patiesti kepimo popierių skardoje.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 07, 18:44)

Orkaitėje kepta duona skanesnė, negu kepta duonkepėje. Duoną reiktų kildinti formoje, o kepti galima be jokios formos, tik reiktų patiesti kepimo popierių skardoje.

Orkaitėje kepta duona skanesnė, negu kepta duonkepėje. Duoną reiktų kildinti formoje, o kepti galima be jokios formos, tik reiktų patiesti kepimo popierių skardoje.


as tai vadovaujuosi savo knyga, tai pagal ja nereikia tiest kepimo popieriaus...tiesiog skarda reikia orkaitej ikaitint ir det duona ant karstos. as kepiau, tai neprikepe nei karto prie skardos, o net nebuvau niekuo pabarscius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo r_tina: 07 vasario 2012 - 18:14
QUOTE(r_tina @ 2012 02 07, 14:53)

Sveikos kepejos ax.gif
noriu prisijungti i jusu buri  tongue.gif

Sveikos kepejos ax.gif
noriu prisijungti i jusu buri  tongue.gif

Dar girdėjau, kad šiltą duoną aptepus lydytu sviestu, suminkštėja plutelė.

O čia bandelės ar duonos kepaliukai? Su raugu ar mielėmis? Atrodo super thumbup.gif
Atsakyti

Nevienus metus kepu duonele.Kad nebutu kieta pluta ,iskepus duonai ,padekite ant groteliu ir uzdenkite slapiu ranksluosciu.
Atsakyti
QUOTE(volkiene @ 2012 02 06, 19:38)

Sveikos kepejeles,
labai uzsimaniau isbandyti namine duonyte iskepti.... bet neturiu supratimo nei del raugo nei del kepimo formos  blush2.gif  Gal galetumet patarti kokia geriausiai kepimo forma pirkti juodai duonai kepti? Ar kokia silikonine ar metaline? Apvalia, kvadratine ar tokia pailga kaip keksams buna.
Busiu labai dekinga uz info  4u.gif

Sveikos kepejeles,
labai uzsimaniau isbandyti namine duonyte iskepti.... bet neturiu supratimo nei del raugo nei del kepimo formos  blush2.gif  Gal galetumet patarti kokia geriausiai kepimo forma pirkti juodai duonai kepti? Ar kokia silikonine ar metaline? Apvalia, kvadratine ar tokia pailga kaip keksams buna.
Busiu labai dekinga uz info  4u.gif

Kokia forma yra geriausia duonai kepti tiksliai nzn., bet galiu pasakyti kokias as turiu ir duona man puikiai iskepa!
Juoda duona kepu stiklineje arba molineje formoje, pries tai butinai itiesus kepimo popieriu. Stikline kepimo forma yra staciakampe, truputuka didesne uz kitas mano turimas. Duona joje gaunasi didesne, bet plokstesne. Moline yra ovalo formos (mazesne uz ta staciakampe), tai duonyte joje gaunasi mazesne, bet storesne.
Balta duona galiu kepti auksciau minetose formose arba kepu kekso formoje arba jei tesla standi, tai is vis be formos, kepaliuka suformuoju ir dedu i skarda kildintis, o po to su ja ir kepu.
4u.gif

QUOTE(zivile.as @ 2012 02 07, 11:41)

Mielos kelpejos, kiek laiko paliekate duona uzmaisyta dar parugti? vienur radau, kad 3 val. kitur kad 12 val?  unsure.gif

Mielos kelpejos, kiek laiko paliekate duona uzmaisyta dar parugti? vienur radau, kad 3 val. kitur kad 12 val?  unsure.gif

Nesu as didele ase duonos kepime, bet galiu pasakyti is savo patirties. Kaip suprantu, klausiate apie duona su raugu. Tai turbut priklauso kokia duona ir su kokiu raugu. Mano ziniomis, ruginis raugas ir juoda duona sunkiau, todel ir ilgiau kyla. O balta duona ir kvietinis raugas lengviau ir greiciau. Vat pvz.: as asmeniskai juoda duona dabar kildinu per nakti (vasara gal greiciau, kai silciau), o vat vakar ar uzvakar kepiau batona su raugu, tai jis man per kokias 3 - 3,5 val. pakilo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 07 vasario 2012 - 23:01
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 06, 18:22)

Čia kaip ir nėra vaistų, kad duonelė netrūkinėtų. Per laiką, pati suprasit. Man tai sutrūkinėja, jei trūksta minkymo. Minkau ne mažiau 20min. rankomis, tada viskas puikiai gaunasi. Dar trūksta, jei įkišu į karštą orkaitę ir anksčiau, negu praėjus 10-15min. atidarau orkaitės duris, kad ištraukti vandens indą( labai kenkia pirmalaikis temperatūros svyravimas, kol plutelė neužsitraukia). Ir dar, po to, kai tešla pakyla, aš jau jos nebeliešiu, o kišu į orkaitę. Visas įpjovas ir "paglostymus" darau, prieš kildinimą.

Čia kaip ir nėra vaistų, kad duonelė netrūkinėtų. Per laiką, pati suprasit. Man tai sutrūkinėja, jei trūksta minkymo. Minkau ne mažiau 20min. rankomis, tada viskas puikiai gaunasi. Dar trūksta, jei įkišu į karštą orkaitę ir anksčiau, negu praėjus 10-15min. atidarau orkaitės duris, kad ištraukti vandens indą( labai kenkia pirmalaikis temperatūros svyravimas, kol plutelė neužsitraukia). Ir dar, po to, kai tešla pakyla, aš jau jos nebeliešiu, o kišu į orkaitę. Visas įpjovas ir "paglostymus" darau, prieš kildinimą.


Skaičiau, kad ruginės nelabai tereikia minkyti, tai nelabai ir minkau, bet trūkinėja ojoj, jau kildama... O ir ruginę minkai 20 min.?
Papildyta:
QUOTE(r_tina @ 2012 02 07, 13:53)

. labai skanu, tik vat man toks klausimas - ar imanoma iskepti duona namie minksta pluta? kiek kepu, ji gaunasi kietoka. aisku skoniui netrukdo, vidus minkstas, o ir ta pluta ikandama. tik siaip mastau, ar pirktineje duonoje ji minkstesne del kazkokiu priedu, ar as kazka ne taip darau g.gif

. labai skanu, tik vat man toks klausimas - ar imanoma iskepti duona namie minksta pluta? kiek kepu, ji gaunasi kietoka. aisku skoniui netrukdo, vidus minkstas, o ir ta pluta ikandama. tik siaip mastau, ar pirktineje duonoje ji minkstesne del kazkokiu priedu, ar as kazka ne taip darau g.gif



Man minkštumo užtenka, kai kepu ant aukštos temperatūros 10 min, paskui numažinu.
Atsakyti
QUOTE(dilai @ 2012 02 07, 23:43)

Nevienus metus kepu duonele.Kad nebutu kieta pluta ,iskepus duonai ,padekite ant groteliu ir uzdenkite slapiu ranksluosciu.

Nevienus metus kepu duonele.Kad nebutu kieta pluta ,iskepus duonai ,padekite ant groteliu ir uzdenkite slapiu ranksluosciu.


drinks_cheers.gif as taip ir darau. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(dzioaana @ 2012 02 07, 18:33)


P.S o duoną reikia kepti būtinai duonkepėj ar galima ir kokioj skardelėj,formoj?


P.S o duoną reikia kepti būtinai duonkepėj ar galima ir kokioj skardelėj,formoj?


duona kepu orkaiteje. Kepiau ir kildinau formoje,bet si karta kepiau is dvigubos normos,tai kildinau ir kepiau skardoje,nes didele buvo. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Renata123 @ 2012 02 08, 00:00)



Nesu as didele ase duonos kepime, bet galiu pasakyti is savo patirties. Kaip suprantu, klausiate apie duona su raugu. Tai turbut priklauso kokia duona ir su kokiu raugu. Mano ziniomis, ruginis raugas ir juoda duona sunkiau, todel ir ilgiau kyla. O balta duona ir kvietinis raugas lengviau ir greiciau. Vat pvz.: as asmeniskai juoda duona dabar kildinu per nakti (vasara gal greiciau, kai silciau), o vat vakar ar uzvakar kepiau batona su raugu, tai jis man per kokias 3 - 3,5 val. pakilo.



Nesu as didele ase duonos kepime, bet galiu pasakyti is savo patirties. Kaip suprantu, klausiate apie duona su raugu. Tai turbut priklauso kokia duona ir su kokiu raugu. Mano ziniomis, ruginis raugas ir juoda duona sunkiau, todel ir ilgiau kyla. O balta duona ir kvietinis raugas lengviau ir greiciau. Vat pvz.: as asmeniskai juoda duona dabar kildinu per nakti (vasara gal greiciau, kai silciau), o vat vakar ar uzvakar kepiau batona su raugu, tai jis man per kokias 3 - 3,5 val. pakilo.


as kepiau Nataliunciko juoda duona Bociu duona, tai pakila duonyte per 4,5 val. thumbup.gif
Atsakyti
O aš jau antrą kartą kepu česnakinę pagal vieną receptuką, dar daugiau česnako pridedu.... kadangi kepu duonkepėje, šiandien įėjus vos nesusileidau nuo kvapo, jau taip skaniai, taip skaniai....
Paprastai prie čili sriubos naudoju ar panašių, bet vieną irgi įdomu tik su sviestuku - jokių priedų (druskos, dešros) nereikia smile.gif
Dar atradau visai įdomią su grūdėta varške, namie suėjo ant griebtukų, sakė, kaip vaisinė duona parduotuvinė... smile.gif
Tiesa, jos abi su mielėm, ne su raugu....
Atsakyti