QUOTE(volkiene @ 2012 02 06, 19:38)
Sveikos kepejeles,
labai uzsimaniau isbandyti namine duonyte iskepti.... bet neturiu supratimo nei del raugo nei del kepimo formos
Gal galetumet patarti kokia geriausiai kepimo forma pirkti juodai duonai kepti? Ar kokia silikonine ar metaline? Apvalia, kvadratine ar tokia pailga kaip keksams buna.
Busiu labai dekinga uz info 
Sveikos kepejeles,
labai uzsimaniau isbandyti namine duonyte iskepti.... bet neturiu supratimo nei del raugo nei del kepimo formos

Gal galetumet patarti kokia geriausiai kepimo forma pirkti juodai duonai kepti? Ar kokia silikonine ar metaline? Apvalia, kvadratine ar tokia pailga kaip keksams buna.
Busiu labai dekinga uz info
Kokia forma yra geriausia duonai kepti tiksliai nzn., bet galiu pasakyti kokias as turiu ir duona man puikiai iskepa!
Juoda duona kepu stiklineje arba molineje formoje, pries tai butinai itiesus kepimo popieriu. Stikline kepimo forma yra staciakampe, truputuka didesne uz kitas mano turimas. Duona joje gaunasi didesne, bet plokstesne. Moline yra ovalo formos (mazesne uz ta staciakampe), tai duonyte joje gaunasi mazesne, bet storesne.
Balta duona galiu kepti auksciau minetose formose arba kepu kekso formoje arba jei tesla standi, tai is vis be formos, kepaliuka suformuoju ir dedu i skarda kildintis, o po to su ja ir kepu.
QUOTE(zivile.as @ 2012 02 07, 11:41)
Mielos kelpejos, kiek laiko paliekate duona uzmaisyta dar parugti? vienur radau, kad 3 val. kitur kad 12 val? 
Mielos kelpejos, kiek laiko paliekate duona uzmaisyta dar parugti? vienur radau, kad 3 val. kitur kad 12 val?
Nesu as didele ase duonos kepime, bet galiu pasakyti is savo patirties. Kaip suprantu, klausiate apie duona su raugu. Tai turbut priklauso kokia duona ir su kokiu raugu. Mano ziniomis, ruginis raugas ir juoda duona sunkiau, todel ir ilgiau kyla. O balta duona ir kvietinis raugas lengviau ir greiciau. Vat pvz.: as asmeniskai juoda duona dabar kildinu per nakti (vasara gal greiciau, kai silciau), o vat vakar ar uzvakar kepiau batona su raugu, tai jis man per kokias 3 - 3,5 val. pakilo.