Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

reiikia greito patarimo....
jai duonele matau kad nei trupucio nekyla, reiskias rauge buvo problema... g.gif bet lyg kvapas ir skonis geras buvo g.gif
sakau gal paimt ipilt vandenuko silto ir imaisyt mieliu ir paskui vel miltu g.gif kad nereiktu ismesti mases, ar jau neverta nieko taisyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(damselfly @ 2012 01 30, 14:19)
***

Gal kas turi pasiulyti koki kita recepta kvietiniam raugui pasidaryti  4u.gif


Nebandėte tiesiog visai kito recepto pasiskaityt? Manasis 10 psl. šiame forume. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simona.kom: 30 sausio 2012 - 19:12
QUOTE(kristynka* @ 2012 01 30, 19:33)
reiikia greito patarimo....
jai duonele matau kad nei trupucio nekyla, reiskias rauge buvo problema... g.gif bet lyg kvapas ir skonis geras buvo g.gif
sakau gal paimt ipilt vandenuko silto ir imaisyt mieliu ir paskui vel miltu g.gif  kad nereiktu ismesti mases, ar jau neverta nieko taisyt g.gif

g.gif na jeigu jauciate kad reikalas "neisdegs" tai koks skirtumas? galima bandyti reanimuoti, kaip sakete: nedaug (gal 1 stikline) miltu vandens, mieliu, cukraus 3-5 saukstus. seimininkes ka galvojate apie patarima? nes tokiu dalyku nedarius, gal vel bus produktu gadinimas gausis? vel pakildinti kokias 3-5 val reikia stebeti ar kils.

sekmes 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2012 01 30, 18:33)
reiikia greito patarimo....
jai duonele matau kad nei trupucio nekyla, reiskias rauge buvo problema... g.gif bet lyg kvapas ir skonis geras buvo g.gif
sakau gal paimt ipilt vandenuko silto ir imaisyt mieliu ir paskui vel miltu g.gif  kad nereiktu ismesti mases, ar jau neverta nieko taisyt g.gif

manau, kad ismest mases tikrai neverta, bandyt taisyt, o jei iskepe kietoka duonyte, veliau bus galima uzkandziams su cesnaku pakept, bet tik neismest wink.gif
Atsakyti
nu kepu biggrin.gif bus matyt...
taisyt nieko netaisiau, ji pas mane pasipute i sonus o ne i virsu g.gif tai gavosi plonyte doh.gif bet gal nebus vien pluta biggrin.gif ziuresim kas cia gausis
Atsakyti
atsiprasau jeigu kartosiuos, bet pirmam psl neradau info apie mieliu keitima naturaliu raugu

turiu duonos receptu knyga, bet su raugu receptuku vos keli, dauguma su slapiom ar tai sausom mielem
ar kas nors bandet tuos receptus daryti su raugu?

mano klausimas - ar recepte galima keisti slapias/sausas mieles naturaliu raugu? ir ar iseina kepiniai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2012 01 31, 19:10)

mano klausimas - ar recepte galima keisti slapias/sausas mieles naturaliu raugu? ir ar iseina kepiniai?  blush2.gif

aišku kad galima, maždaug ant 500g miltų imkit 200g raugo
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 01 31, 20:47)
aišku kad galima, maždaug ant 500g miltų imkit 200g raugo


aciu 4u.gif reikes gal paeksperimentuoti su mazesniais kiekiais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2012 01 31, 21:29)
aciu  4u.gif  reikes gal paeksperimentuoti su mazesniais kiekiais  bigsmile.gif



galima turiu knygute kurioje nurodyta kaip paskaiciuoti raugo kieki pakeiciant mieles
Papildyta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wituxas: 31 sausio 2012 - 20:43
Atsigavo mano raugas rodos. Pribūriau, matyt, kažką teisingai biggrin.gif o jau buvau pasiruošus mesti...

Aš dar su tokiu klausimėliu, kiek kepiau duonų (juoda plikyta, palangos, močiutės plikyta) visos man jos gavosi tokios kaip ir neiškepusios. Lyg dar per šlapias vidus. Valgoma, skani, bet šiek tiek vis tiek į tešlą neša unsure.gif nors kepiau tiksliai pagal nurodymus. O plikytą močiutės net kokiom 40min. ilgiau nei nurodyta recepte. Tai ir nesuprantu, kas negerai. Ar man ieškoti orkaitėje bėdų, gal ji pas mus kažkaip ne taip nureguliuota? Ar čia todėl, kad raugas per mažai iškėlė?

Ir dar, žinau, kad kažkada aptarinėjot, bet dabar neberandu, kokia programa kepat duoną? Viršus+apačia?
Atsakyti
QUOTE(Finferli @ 2012 02 01, 00:15)
Aš dar su tokiu klausimėliu, kiek kepiau duonų (juoda plikyta, palangos, močiutės plikyta) visos man jos gavosi tokios kaip ir neiškepusios. Lyg dar per šlapias vidus. Valgoma, skani, bet šiek tiek vis tiek į tešlą neša unsure.gif nors kepiau tiksliai pagal nurodymus. O plikytą močiutės net kokiom 40min. ilgiau nei nurodyta recepte. Tai ir nesuprantu, kas negerai. Ar man ieškoti orkaitėje bėdų, gal ji pas mus kažkaip ne taip nureguliuota? Ar čia todėl, kad raugas per mažai iškėlė?

Ir dar, žinau, kad kažkada aptarinėjot, bet dabar neberandu, kokia programa kepat duoną? Viršus+apačia?


Gal paprasčiausiai šiek tiek padidinkit miltų kiekį? Nors darot, kaip sakot, pagal receptą, bet juk miltai būna skirtingo drėgnumo.
Aš orkaitėje kepu visada tik su viršus+apačia.
Atsakyti
merginos iskilo klausimelis.
visad isimdama rauga is saldytuvo pamaitindavau
darydavau taip
100g raugo is saldytuvo
duonelei naujai reikia 200g
tai ipildavau 200g ruginiu miltu + 200ml vandenuko silto. (po paros laiko kepdavau su tuo raugu)
***dar man reikia 400g raugo
tai ar galiu i ta 100g raugo iskart pilti 400g miltu + 400 vandens... ar gausis po paros laiko toks pats geras raugas g.gif
ar tai daryt dvi dienas po 200 g.gif
Atsakyti