kaip suprast per mazai kaloriju, bet per daug riebalu? pasakykit pavyzdi...tarkim, valgau riesutus, avokada...jau perdaug. bet sumoje per diena. iki 100kcal. ir tai nera gerai? ar taip?
QUOTE(given444 @ 2012 05 26, 08:34)
kaip suprast per mazai kaloriju, bet per daug riebalu? pasakykit pavyzdi...tarkim, valgau riesutus, avokada...jau perdaug. bet sumoje per diena. iki 100kcal. ir tai nera gerai? ar taip?
Grubiai skaičiuojant. Reiktų per dieną 2000 kcal iš jų 10% gauti iš riebalų. 1g riebalų - 9 kcal. Tai mums reikia 200kcal arba 22 g grynų riebalų. Pvz avokadą sudaro 18% riebalų. Tai suvalgius 100g kaip ir dienos norma. Aš valgau po vieną avokadą, bet ne kasdien. Baltymus ir anglis maždaug taip pat skaičiuojam. 1 bananas apie 100 kcal - tai suvalgius 18 būtu dienos norma. Kiti vaisiai kalorijų turi mažiau, daržovės beveik nieko Taip va ir pasiskaičiuoji.
Jei per dieną suvalgysi 1kg avokadų ir tris kg agurkų - bus per daug riebalų ir mažai kalorijų Čia grubiai aš taip primečiau, tikiuosi esmę suprasit.
http://www.dieta.lt/.....r]=Pasirinkti
Čia galit pasižiūrėti sudėtį daržovių, vaisių ir kt
aciu uz info.
as dar domiuso veganyste kaip pereinamuoju etapu. patikslinkit mane - veganai valgo vaisius, darzoves, seklas, riesutus. valgo taip pat grudus visokius, net ir perdirbtus turbut? perdirbtus, turiu minty: manus, kukuruzus, dribsnius?
o grybus? ne misko, o tarkim tuos baltus mezximinius pievagrybius?
ir turbut valgo sokolada, na ir visus kepinius/gardesius, i kuriuos neieina sviestas, grietinele, pieno produktai, kiausiniai- ar taip?
Papildyta:
aciu uz info.
as dar domiuos veganyste kaip pereinamuoju etapu. patikslinkit mane - veganai valgo vaisius, darzoves, seklas, riesutus. valgo taip pat grudus visokius, net ir perdirbtus turbut? perdirbtus, turiu minty: manus, kukuruzus, dribsnius?
o grybus? ne misko, o tarkim tuos baltus maximinius pievagrybius?
ir turbut valgo sokolada, na ir visus kepinius/gardesius, i kuriuos neieina sviestas, grietinele, pieno produktai, kiausiniai- ar taip?
p.s. o kaip su aliejais, cukrum, druska?
as dar domiuso veganyste kaip pereinamuoju etapu. patikslinkit mane - veganai valgo vaisius, darzoves, seklas, riesutus. valgo taip pat grudus visokius, net ir perdirbtus turbut? perdirbtus, turiu minty: manus, kukuruzus, dribsnius?
o grybus? ne misko, o tarkim tuos baltus mezximinius pievagrybius?
Papildyta:
aciu uz info.
as dar domiuos veganyste kaip pereinamuoju etapu. patikslinkit mane - veganai valgo vaisius, darzoves, seklas, riesutus. valgo taip pat grudus visokius, net ir perdirbtus turbut? perdirbtus, turiu minty: manus, kukuruzus, dribsnius?
o grybus? ne misko, o tarkim tuos baltus maximinius pievagrybius?
p.s. o kaip su aliejais, cukrum, druska?
Veganai atsisako gyvulines kilmes produktu - mesos, pieno produktu, medaus, kiausiniu. Del apdorojimo maisto termiskai saves nevarzo. Aliejus, cukrus, druska - ne gyvuliniai.
http://zaliavalgiai.lt/ cia yra labai geri patarimai kaip pereiti prie zaliavalgystes, nes kur pradziamokslis dienorascio
http://zaliavalgiai.lt/ cia yra labai geri patarimai kaip pereiti prie zaliavalgystes, nes kur pradziamokslis dienorascio
vaje, kaip idomu - net medaus? nebuciau pagalvojus juk net zaliavalgiai vartoja medu.
nes tarkim medus man naturaliau atrodo nei aliejus ar druska.
hm. tarkim, veganai kava, kakava juk vartoja, tai medaus tikrai ne? medus toks geris palyginus kad ir su kava.
nes tarkim medus man naturaliau atrodo nei aliejus ar druska.
hm. tarkim, veganai kava, kakava juk vartoja, tai medaus tikrai ne? medus toks geris palyginus kad ir su kava.
Labas rytas
Ar yra žaliavalgių iš UK? Vakar pradėjau skaitinėti SM temas, įkeltas nuorodas. Norėčiau keletą dalykų sužinoti.. Kaip kad kur pirkti visokius grūdus daiginimui... Dilgėlės jau peraugo, pienės nužydėjo Neturiu daržo savo gėrybėms, tik kelis kibiriukus smulkių daržovių kieme..
Norėčiau iš palėto, mažais žingsniukais pradėti keistis.... Algytei ačiū už laiku įkeltą nuorodą, nes kaip tik ieškojau pradžiamokslio
Ar yra žaliavalgių iš UK? Vakar pradėjau skaitinėti SM temas, įkeltas nuorodas. Norėčiau keletą dalykų sužinoti.. Kaip kad kur pirkti visokius grūdus daiginimui... Dilgėlės jau peraugo, pienės nužydėjo Neturiu daržo savo gėrybėms, tik kelis kibiriukus smulkių daržovių kieme..
Norėčiau iš palėto, mažais žingsniukais pradėti keistis.... Algytei ačiū už laiku įkeltą nuorodą, nes kaip tik ieškojau pradžiamokslio
vat idomu man apie mamas...o kaip su vaikais darysit? vyrui atskirai, vaikams irgi, sau masista irgi atskirai? turbut kitaip ir nebeiseina....
QUOTE(given444 @ 2012 05 28, 06:17)
vat idomu man apie mamas...o kaip su vaikais darysit? vyrui atskirai, vaikams irgi, sau masista irgi atskirai? turbut kitaip ir nebeiseina....
Man sunkumų manau nesukels. Pakolkas MB išvykęs, bet kai grįš gaminsiu jam ir vaikui. O aš jokių patiekalų sau negaminu. Nusiplaunu ir valgau
pateiksiu du apmastymus, gal kas pakomentuos?
1.Vidux,nemanau kad iseina vien nusiplauti, nebent tai vaisiavalgyste, tada tai taip o beje, kodel dauguma zaliavalgiu nera vaisiavalgiai? (tau,lpvz, nesinori vaisiu/riesutu torto, na ir kitu skanestu? trintu sriubu, uztepeliu?)
taigi, kodel zaliavalgiu, nera vaisiavalgiai? ar ne del medziagu trukumo ir paciu vaisiu trukumo musu juostoj? hmmm. vis neiseina is galvos, ka tarkim, as galiu miste bananais ir persimonais, kiviais, niiiiam niaaaam...na ir kas is to. pazistamas su fura dirba, ir mato, kaip jam zalius bananus krauna i masina, opt, dujomis pripucia, tuomet persimonai, mangai-viskas eina taip i traa. dziovinti vaisiai yra chemiskai apdoroti. kosmaras, ar ne? ar taip gaunasi, kad valgant kad ir dujomis ir trasomis apdergta maista geriau nei virta, garinta, tarkim is lietuvisko ukio? turbut gaunasi VIENODA ZALA-ar kas pasvers?
2. dar kitas klausimukas. manau, kad tos, kurios praktikuojat raw food stiliu, turbut ziurite ir visiais kitais lygiais, kad kisti kuo maziau chemijos. turbut ne kalbos, kad namie indus plaunat su soda, tarkim, atlieku rusiavimas kaip dukart du turi buti. na ir tarkim -moterims opi tema. - KT. nes man graudu, nepykit, kai rodos: valgau bananus, bet ryju KT tuo paciu tai ar ne absurdas gaunasi? tokia moteris turi turbut pazinti savo vaisinguma, planuotis savo ciklus (vaisingus nevaisingus) pagal NSP metodus, kuriu yra sociai. tarkim, pati taip darau, nesu prarijus ne vienos "velnio nestos" KT per gyvenima,...neisivaizduoju, kaip kitaip galetu buti. jau geriau net sakau, valgyt torta, bet negert KT, negu valgyt kinvas, daigus, bet gerti tuos KT brudus, arba nesiotis spirales.
kas dar? mhm. aha. ligos. ir gydomasi turbut naturaliai, arba kuo naturaliau. aisku, operaciju neimanoma isvengt, ar net kai kuriu antibiuotiku. jei ikas pasiutes suo, ar isipijaus, gi vaziuosi susileisti serumo,taciau...visa kita. vat man idomu: jei zmogus maitinasi zaliai, turbut jam eilinis ibupromas(paracetamolis) yra juodas NUODAS-ar ne taip? nes igudes organizmas(tiksliau, isvalytas), junta astriau kiekviena chemini svetimkuni?
tiek mano pamastymu. ar kas pakomentuos?
oi, tiesa. dar aibe dalyku su technika. bangos, tas bevielies internetinis rysys, auto. bet, mikrobangiu atsisakius, turbut neiseis niekaip atsisakyti siu dvioeju dalyku: auto ir bevielio rysio
O kas tie KT, NSP metodai?
Šiaip kas jau maitinasi +/- raw vistiek jau arba auginasi savo daržoves, arba perkasi pas ūkininkus, arba kt variantai kaip siuntimasis iš kitų šalių pigiau, dabar tų būtų tikrai nemažai...
O kas liečia auto ir ryšį, tai labai palaikau tuos, kurie to atsisako išeidami ir kurdami eko gyvenvietes...Pati iš savo patirties galiu pasakyti, kad žmogus gali prisitiakyti prie visko-ir gyventi be telefono, ir be auto, ir be interneto.Skirtumas tik toks, kada tada gyvenimas įgyja visai kitokią prasmę, kokybiškenę
Tokia būtų mano nuomonė
Šiaip kas jau maitinasi +/- raw vistiek jau arba auginasi savo daržoves, arba perkasi pas ūkininkus, arba kt variantai kaip siuntimasis iš kitų šalių pigiau, dabar tų būtų tikrai nemažai...
O kas liečia auto ir ryšį, tai labai palaikau tuos, kurie to atsisako išeidami ir kurdami eko gyvenvietes...Pati iš savo patirties galiu pasakyti, kad žmogus gali prisitiakyti prie visko-ir gyventi be telefono, ir be auto, ir be interneto.Skirtumas tik toks, kada tada gyvenimas įgyja visai kitokią prasmę, kokybiškenę
Tokia būtų mano nuomonė
Manau, net ir tie kurie nesiaugina savų daržovių, ar vaisių ir valgo tuos atvežtinius bananus, vis tiek renkasi tai kas tuo metu yra jam geriausia, gi tas bananas vis tiek geriau nei apskrudęs kotletas su sviesto padažu Tai geriausia išeitis aišku ieškoti maisto išauginto kuo arčiau tos vietos kur gyveni, kai įmanoma pirkti ekologiškus vaisius ir daržoves, o jei jau taip neišeina tai ir tie paprasčiausi iš maximos bus geriau nei nieko
O dėl vaikų ir vyro maisto atskirai tai viskas palaipsniui, vyras po truputį ima pamėgti žalias salotas, dabar jų pats dažnai prašo kas ankščiau buvo neįmanoma, vaikai irgi vis šio bei to paragauja.
O dėl vaikų ir vyro maisto atskirai tai viskas palaipsniui, vyras po truputį ima pamėgti žalias salotas, dabar jų pats dažnai prašo kas ankščiau buvo neįmanoma, vaikai irgi vis šio bei to paragauja.
1. Valgau dalinai monovalgiškai. Išimtys tik sultys iš įv. Vaisių/daržovių ir šaldytų bananų su uogomis ledai. Specifinių valgių ir saldumynų negaminu. Man jų netrūksta.
2. Dalį maisto užsiaugimam patys, dalį (vaisius) perku parduotuvėje per daug nesukdama galvos.
3. Ūkininkai gerai. Jeigu norit žaliavalgiaut tai galit ir žalius kaimo produktus pirkt, bet aš nesu garantuota, kad jie tokie jau ekologiški.
4. Namie naudoju ir paprastus valiklius (sodą, citriną) ir ne tokius ekologiškus. Parduotuvėje neimu vienkartinių maišelių - turiu medžiaginius. Važinėju autobusu arba dviračiu. Šneku telefonu ir naudojuosi internetu
5. Žaliavalgystės niekam nekišu, nes čia mano asmeninis apsisprendimas
6. Vaistus vartoju kritiniu atveju. Pvz po sunkios traumos teko ryt tabletes non stop. Šiaip gal kad retai sergu - tai ir gydausi kuo paprasčiau. KT negeriu, man venorikozė - negalima. Su MB apsisaugom. Darželio neauginam
2. Dalį maisto užsiaugimam patys, dalį (vaisius) perku parduotuvėje per daug nesukdama galvos.
3. Ūkininkai gerai. Jeigu norit žaliavalgiaut tai galit ir žalius kaimo produktus pirkt, bet aš nesu garantuota, kad jie tokie jau ekologiški.
4. Namie naudoju ir paprastus valiklius (sodą, citriną) ir ne tokius ekologiškus. Parduotuvėje neimu vienkartinių maišelių - turiu medžiaginius. Važinėju autobusu arba dviračiu. Šneku telefonu ir naudojuosi internetu
5. Žaliavalgystės niekam nekišu, nes čia mano asmeninis apsisprendimas
6. Vaistus vartoju kritiniu atveju. Pvz po sunkios traumos teko ryt tabletes non stop. Šiaip gal kad retai sergu - tai ir gydausi kuo paprasčiau. KT negeriu, man venorikozė - negalima. Su MB apsisaugom. Darželio neauginam