QUOTE(given444 @ 2012 05 18, 07:06)
as irgi mastau apie zaliavalgystes minusus. tarkim apie ta fakta - ka geriau valgyt musu juostos zmonems? ar dujomis pripumpuotus bananus, kuriuos kertu pusryciams ar musu ltv obuolius? bet tarkim obuoliu, kriausiu lietuvisku!!!-atsargos issibaige ir ka?
na zodziu, pradziai tiek klausimu. po to dar bus !
Tai va ir man taip buvo. Pradėjau skaityt rusiškus forumus - ten visi paprastesni, nes užsienį tik eco ir organic, kas labai daug kainuoja
Perku dauguma produktų parduotuvėse ir laukiu kol savi užaugs. Žiūriu pagal savijautą ar tinka produktas ar ne... Vienu momentu valgiau daug bananų ir nieko, tik jie apsunkina labai, norisi miego užvalgius. Dabar stengiuos nevalgy, nebent labai norisi pora sutašau. Džiovintų vaisių, uogų ir riešutų neperku. Jeigu pirkčiau tai tik RAW sertifikuotus. Visa kita yra džiovinama aukštoje temperatūroje, purškiama aliejumi, dažais ir tt.
Apibendrinant - apsimetu, kad nitratų nėra
Gerai jaučiuosi ir nesijaudinu. Dėl šalto klimato... Pradėjau jau kai orai šiltesni pasidarė. Dabar man visada šalta, tikiuosi, kad tai tik pereiamasis laikotarpis. Šalta man jau daugiau, kaip trys mėnesiai
Tai nežinau ar susireguliuos. Bet yra maisto, kuris "šildo" - imbieras, tie patys ridikėliai
Antra. Koks sirtumas ką valgysi - visur visko prikišta, dabar net paprasčiausių produktų be priedų negamina. Todėl svarstytina - kas sveikiau žaliavalgystė, sualansuota mitybą ar visvalgystė
Kiekvienas renkasi pagal save