Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

rekomenduoju Fermentu faktoriu perskaityt
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2012 03 11, 16:32)
rekomenduoju Fermentu faktoriu perskaityt

Aha, šita gera. Taip pat man visai patiko "Sveikata visam gyvenimui" H. ir M.Dajamondai. Tai buvo pirmoji mano knyga einant link žaliavalgystės - labai paprastai ir suprantamai parašyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 03 09, 22:37)
Kaip yra su dziovintom zolem? As turiu nemazai namuose dziovintu dilgeliu. Ar galiu jas maisyti i kokteili? Ar jos nors kiek vertingos?

Aš tai žinokit dedu ir džiovintas ax.gif
Gal ir ne tokios vertingos, bet ir nekenkia smile.gif

Dėl saliero nežinau, negaliu pakęst ir esu jam alergiška ax.gif

QUOTE(handtouch26 @ 2012 03 10, 13:34)
Is kur gauti kokybisku dziovintu vaisiu? Paziurejau savo pirktu dziov. abrikosu ir slyvu sudeti, tai baisu pasidare unsure.gif  O maniau, kad sveikus saldumynus savo vaikui duodu...

Pirkt eko parduotuvėlėse (jei norit 'egzotikos' - pvz. džiovintų abrikosų, datulių, figų ir t.t. slyvų), jose visąlaik būna natūraliai, lėtai džiovintų vaisių, kokybiškų riešutų; pirkt ūkininkų turgeliuose (mūsų platumos vaisiai - obuoliukai, kriaušės, įv. džiovintos uogos būna pardavime), džiovintis šiemet patiems 4u.gif
Aš perku eko-parduotuvėlėse ir imu tai, ką sudžiovina mano tėvai, anyta ax.gif

O tai ką jūs perkat prekybos centruose, tai sveikatos neduos..sieros dioksido dujose tonos vaisių per kelias val 'išdžiovinama', plius dar dažikliai ir t.t.
Atsakyti
Dabar pigu.lt yra kombainas pirkti su blenderiu.600 W.Kas jau patyrę žaliavalgiai tai kažkaip apie ne silpnesnį kaip 700w rekomenduoja, o įdomu su 600 kaip?kainytė tik 195.Tai ne 2300 kaip vitamix doh.gif

Beje, aš šiuo metu skaitau 80/10/10 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2012 03 12, 11:50)
Dabar  pigu.lt yra kombainas pirkti su blenderiu.600 W.Kas jau patyrę žaliavalgiai tai kažkaip apie ne silpnesnį kaip 700w rekomenduoja, o įdomu su 600 kaip?kainytė tik 195.Tai ne 2300 kaip vitamix  doh.gif

Beje, aš šiuo metu skaitau 80/10/10  smile.gif

dariau sausainiukus su slyvom ir sėklom, tai sutryniau ir su savo 300 stiprumo blederiuku. vargelio buvo, bet šis tas gavosi smile.gif reikės būtinai investuoti į galingesnį, nes norint pilnavertiškai gamintis ir maitintis reikia turėti galingą.
vakar laida su Nomeda pradžiugino. pagaliau sulaukėm žalių receptų gaminamų gyvai, o ne mėsos kepsnių.
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2012 03 12, 12:04)
dariau sausainiukus su slyvom ir sėklom, tai sutryniau ir su savo 300 stiprumo blederiuku. vargelio buvo, bet šis tas gavosi smile.gif reikės būtinai investuoti į galingesnį, nes norint pilnavertiškai gamintis ir maitintis reikia turėti galingą.
vakar laida su Nomeda pradžiugino. pagaliau sulaukėm žalių receptų gaminamų gyvai, o ne mėsos kepsnių.

Oi nemačiau,gal pakomentuotumei? mirksiukas.gif

Matai, sausianiukus tai aš turiu tą paparastą bosh trintuvą, bet norėčiau žolyčių kokteiliams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2012 03 12, 12:12)
Oi nemačiau,gal pakomentuotumei?  mirksiukas.gif

Matai, sausianiukus tai aš turiu tą paparastą bosh trintuvą, bet norėčiau žolyčių kokteiliams  smile.gif

dabar irgi berods pakartojimą rodo. gaila, kad btv kol kas neturi internete laidų pakartojimo. sunkoka būtų viską tiksliai atsiminti. vaikinukas gamino desertą iš slyvų, abrikosų, datulių ir saulėgražų sėklų, sudėjo sutrintą masę į taures ir užpylė bananų, avokado ir medaus tyre. kitas patiekalas buvo gražiai supjaustyta cukinija su trintų šviežių ir vytintų pomidorų, česnako padažu.

čia man taip gražiai apie blenderius paaiškinta http://www.geragyven...uvas-blenderis/. dar yra ten informacija kaip pačiam, namų salygom pasidaryti maisto džiovintuvą. išradingi gi žmonės smile.gif
Atsakyti
Sveikos, savaitgalį apsilankiau sveikuose produktuose (parduotuvėlėje) ir neplanuotai prie visa ko dar pasiėmiau tų džiovintų duoniukų/sausučių R. Navickienės įmonės gamybos (nežinau, ar ten tikrai raw, nes apie džiovinimo temperatūrą nieko nerašo), tai paragavus labai patiko, kuo toliau, tuo labiau norėtųsi to Excal­ibur'o... Ech... ax.gif
Bet bevalgant tuos duoniukus, savaitgalį su tuo paprastu džiovintuvu išsidžiovinau tokius 'blynelius' - saldžius ax.gif Visai tokie įdomūs gavosi, mėlyni - mėlyniniai, raudoni - avietiniai. Mažoji tuos mėlyninius kai valgo, tai visa burnytė, pirščiukai mėlyni lieka biggrin.gif
user posted image

QUOTE(primavera @ 2012 03 12, 12:04)
pagaliau sulaukėm žalių receptų gaminamų gyvai, o ne mėsos kepsnių.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braskel: 12 kovo 2012 - 13:56
QUOTE(braskel @ 2012 03 12, 13:55)
Sveikos, savaitgalį apsilankiau sveikuose produktuose (parduotuvėlėje) ir neplanuotai prie visa ko dar pasiėmiau tų džiovintų duoniukų/sausučių R. Navickienės įmonės gamybos (nežinau, ar ten tikrai raw, nes apie džiovinimo temperatūrą nieko nerašo), tai paragavus labai patiko, kuo toliau, tuo labiau norėtųsi to Excal­ibur'o... Ech...  ax.gif
Bet bevalgant tuos duoniukus, savaitgalį su tuo paprastu džiovintuvu išsidžiovinau tokius 'blynelius' - saldžius  ax.gif Visai tokie įdomūs gavosi, mėlyni - mėlyniniai, raudoni -  avietiniai. Mažoji tuos mėlyninius kai valgo, tai visa burnytė, pirščiukai mėlyni lieka  biggrin.gif
user posted image
drinks_cheers.gif

Taip taip ir a6 kremtu tuos duoniukus Navickienės...Skanūs man jie.O tai su kuo tu džiovini jei rašai, kad nori excaliburio?Beje, aš jau apsistojau ties Sedona...
Ir kas čia per stebuklas pas tave ant stalo. nu atrodo nerealiai...Pasidalink, prašom bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2012 03 12, 14:09)
Taip taip ir a6 kremtu tuos duoniukus Navickienės...Skanūs man jie.O tai su kuo tu džiovini jei rašai, kad nori excaliburio?Beje, aš jau apsistojau ties Sedona...
Ir kas čia per stebuklas pas tave ant stalo. nu atrodo nerealiai...Pasidalink, prašom  bigsmile.gif

Džiovinau su paprastu tokiu džiovintuvu, kur vėjelis iš apačios pučiamas... Prisikarpiau kepimo popieriaus, tepiau tokius blynelius ir džiovinau ax.gif Su tam skirtais džiovintuvais manau būtų taupiau, paprasčiau ir daugiau jų būtų galima išdžiovyti vienu kartu... g.gif O tuos džiovintus 'blynelius', sudėjau į savo blogą. Nieko mandro ten, pagal fantaziją sutrinti vaisiai ir išdžiovyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2012 03 12, 14:31)
Džiovinau su paprastu tokiu džiovintuvu, kur vėjelis iš apačios pučiamas... Prisikarpiau kepimo popieriaus, tepiau tokius blynelius ir džiovinau  ax.gif Su tam skirtais džiovintuvais manau būtų taupiau, paprasčiau ir daugiau jų būtų galima išdžiovyti vienu kartu...  g.gif O tuos džiovintus 'blynelius', sudėjau į savo blogą. Nieko mandro ten, pagal fantaziją sutrinti vaisiai ir išdžiovyti  rolleyes.gif

Oho, kokia tu šaunuolė thumbup.gif

Gerai, kad dar savo blogą parodei, ačiū! tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2012 03 12, 14:31)
Džiovinau su paprastu tokiu džiovintuvu, kur vėjelis iš apačios pučiamas... Prisikarpiau kepimo popieriaus, tepiau tokius blynelius ir džiovinau  ax.gif Su tam skirtais džiovintuvais manau būtų taupiau, paprasčiau ir daugiau jų būtų galima išdžiovyti vienu kartu...  g.gif O tuos džiovintus 'blynelius', sudėjau į savo blogą. Nieko mandro ten, pagal fantaziją sutrinti vaisiai ir išdžiovyti  rolleyes.gif

Kitą kartą padaryk didesnius ir išimk kol dar lankstūs bus. Pasidaryk įdarą : trinti anakardžiai su bananu, citrina mandarinu. Įdarą ant blynų ir susuk - vaikai labai mėgsta.
Papildyta:
QUOTE(handtouch26 @ 2012 03 09, 22:37)
Sveikos 4u.gif  Turiu pora klausimeliu labiau patyrusioms:

1. Kaip yra su saliero kotais? Ar jie yra darzove ar zalesis? Visur raso, kad labai gerai i kokteili imaisyti saliero kota, bet jo aplink pirsta sukti negali. Tai kaip cia iseina? Ar jis atitinka derinimo taisykle: nederinti darzoviu su vaisiais?

2. Radau info apie dilgeliu naudingas savybes. Kaip yra su dziovintom zolem? As turiu nemazai namuose dziovintu dilgeliu. Ar galiu jas maisyti i kokteili? Ar jos nors kiek vertingos?

Dekoju 4u.gif

Salieras - žalėsis.
Džiovintų dilgėlių į kokteilius dedu (jau pabaigiau - nebeturiu)- pavasarį žalias , žiema šaldytas ir džiovintas.
Papildyta:
QUOTE(Nima*** @ 2012 03 11, 18:32)
Aha, šita gera. Taip pat man visai patiko "Sveikata visam gyvenimui" H. ir M.Dajamondai. Tai buvo pirmoji mano knyga einant link žaliavalgystės - labai paprastai ir suprantamai parašyta smile.gif

Dajamondai ir man kažkada patiko , bet dabar jau jie netinka ( jie nežaliavalgiai)
Papildyta:
[quote=Boni,2012 03 12, 11:50]
Dabar pigu.lt yra kombainas pirkti su blenderiu.600 W.Kas jau patyrę žaliavalgiai tai kažkaip apie ne silpnesnį kaip 700w rekomenduoja, o įdomu su 600 kaip?kainytė tik 195.Tai ne 2300 kaip vitamix doh.gif

Kai tokia kaina gali pasiimti (riešutams smulkinti) bet žolyčių gerai nesutrins- aš turėjau ( ir tebeturiu) tokio galingumo..Kokteiliams - blendtecas, riešutams philipsas smile.gif
Atsakyti