Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(handtouch26 @ 2012 02 24, 14:29)
Sveikos 4u.gif

Siendien susiplakiau savo pirmaji zaliaji kokteili. Nesenkiau jokiu receptu, tiesiog dejau tai, ka turejau saldytuve:

cukinija, saliero kotas, iceberg salota, ketvirtis banano ir vienas mazas obuolys + vanduo. Labai patiko skonis. Galvoju pradeti vietoj iprastu pusryciu gerti siuos zalius kokteilius smile.gif 
Tik norejau paklausti del iceberg salotu. Man jos pacios megstamiausios, taciau kiek ziurejau zaliuju kokteiliu receptu, niekur ju nemaciau. Tik kitu rusiu salotos paminetos buvo. Gal zinot kodel?

Aš pati jas labiausiai mėgstu, bet esu girdėjus, kad jas labai chemija nupurškia ir kad tai vienos iš daugelio salotų, kurios labai daug tos chemijos gali sugerti...Bet čia tik girdėjau, pati jokių tyrimų neatlikau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 02 24, 15:29)
Sveikos 4u.gif

Siendien susiplakiau savo pirmaji zaliaji kokteili. Nesenkiau jokiu receptu, tiesiog dejau tai, ka turejau saldytuve:

cukinija, saliero kotas, iceberg salota, ketvirtis banano ir vienas mazas obuolys + vanduo. Labai patiko skonis. Galvoju pradeti vietoj iprastu pusryciu gerti siuos zalius kokteilius smile.gif 
Tik norejau paklausti del iceberg salotu. Man jos pacios megstamiausios, taciau kiek ziurejau zaliuju kokteiliu receptu, niekur ju nemaciau. Tik kitu rusiu salotos paminetos buvo. Gal zinot kodel?

Sveikinu su pirmuoju kokteiliu! 4u.gif
Iceberg salotu i kokteilius nededa, nes jos neturi labai dideles maistines vertes. Jas geriau siaip salotose naudoti, o i kokteilius deti kuo zalesnes spalvos zalumynus kaip pvz spinatai, burokeliu lapai, garbanotojo kopusto lapai (nezinau kaip tiksliai isversti ''Kale''), tamsesnes zalios spalvos salotos ir pan.
Atsakyti
Dekui, merginos 4u.gif

Iki vaziavimo apsipirkti isgersiu su iceberg salotomis, o tada nusipirksiu kitu zalumynu. Man to kokteilio gaunasi apie 0,5l ir viso neisgeriu vienu kartu. Ar galima laikyti ir kokios turi buti laikymo salygos?
Atsakyti
Ka tik Viktorijos Butenko knygoje perskaiciau recepta su aviziniais dribsniais. Tiksliai neatkartosiu, bet esme, kad brinkintus per nakti dribsnius reikia susmulkinti su razinom ir dar ten su kazkuo, bet tikrai ne su svieziom darzovem ir vaisiais. Tai gal priskiria dribsnius prie zalio maisto g.gif Ir kam juos smulkinti tada? Man tai ir taip skanus isbrinkinti su razinomis.
Atsakyti
Atsiprasau, kad cia taip eteri uzimineju, bet paskutinem dienom visas laisvas laikas skirtas skaitymui apie zalia mityba. radau labai labai faina recepta ieskodama info apie avizinius dribsnius. Kaip tik turiu avizu kruopu, ir man jos isvirtos toookios neskanios, kad maniau jog reikes ismest. O dabar cia tokia gera ideja, kaip panaudoti tas avizas. dalinuosi receptu ir pati greitu laiku isbandysiu

http://www.youtube.c...h?v=0zw2fAirkKg

Tik del medaus man neaisku. sako, kad reikia naudoti raw medu, bet as maniau, kad jis toks ir yra au ir taip g.gif

Dabar galvoju, kad su visom kruopom tai galima daryt. Issibrinkini, sumali su priedais ir sotus, sveikas, zalias maistas. Ar as kazka ne taip suprantu?

Ar tokie grikiai yra geri? http://www.healthysu...ats-sussex.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo handtouch26: 24 vasario 2012 - 23:00
Ir del blenderio dar galvoju. Tas visu rekomenduojamas Vitamix brangokas kol kas pradziai. Kai kur raso, kad tikrai nereikia super brangiu blenderiu, svarbu, kad galingas butu - 900W.

Kai saviski pirkau, tai galvojau, kad tiesiog karts nuo karto kokiu uogu su rugpieniu pasitrinsiu. 400W galingumas. Kaip ir sutryne man ta rytini kokteili. Tai gal galingesnio ir nereikia? Kaip jus manot?
Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 02 25, 00:30)
Ir del blenderio dar galvoju. Tas visu rekomenduojamas Vitamix brangokas kol kas pradziai. Kai kur raso, kad tikrai nereikia super brangiu blenderiu, svarbu, kad galingas butu - 900W.

Kai saviski pirkau, tai galvojau, kad tiesiog karts nuo karto kokiu uogu su rugpieniu pasitrinsiu. 400W galingumas. Kaip ir sutryne man ta rytini kokteili. Tai gal galingesnio ir nereikia? Kaip jus manot?

4u.gif tai va,as ir blenderio paieskose,nes 500 w galingumo nesumala zalesiu kaip reikiant,jauciasi zole tarp dantu.bet vitamix tikrai labai jau brangus.
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2012 02 14, 08:32)
O tada jau džiovintuve,taip?O kaip vaikai ar mėgsta?Cukraus jokio nėra... ax.gif
O tai jei rinktis, kas geriau Blentec ar Vitamax, nes jei perki kaip fizinis asmuo tai kainos +/- panašios... smile.gif

Sveiki buvau pradingusi smile.gif. Taip tada į džiovintuvą, mano panelė tai viską valgo ir mėgsta (raw maistą), nuo cukraus tikrai atprasit ir po to viskas atrodys per saldu.
Blentec ir Vitamax - panašūs Bl- 1500, Vi- 1200 galingumo, Bl-2, Vi- 7 metai garantija, Bl pigesnis uz Vi. Na gal suprasit. Aš pirkau Blentec ( man reikalingas galingumas kad žoles gerai susmulkintu)
Papildyta:
QUOTE(handtouch26 @ 2012 02 20, 19:19)
Sveikos, merginos 4u.gif

Kaip jus ruosetes zaliavalgystei? Kur gauti visa reikiama informacija? Tiesiog norisi zinoti, kaip bandant jaustis geriau ir sveikiau, neturei priesingo rezultato...

Reikės daug daug laiko praleisti skaitymui, bandymui, saves supratimui .....
Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 02 24, 19:19)
Dekui, merginos 4u.gif

Iki vaziavimo apsipirkti isgersiu su iceberg salotomis, o tada nusipirksiu kitu zalumynu. Man to kokteilio gaunasi apie 0,5l ir viso neisgeriu vienu kartu. Ar galima laikyti ir kokios turi buti laikymo salygos?

Kartais naudoja bet rečiau . Šiaip pabandyk : obuolys, vynuogės, špinatai, vanduo.
Obuolys, apelsinas, petražolė, vanduo.
Kruopas visas daiginkite ( tiks kokteiliams, ant salotų, pvz labai skanu pomidorai su daigintais grikiais), daiginkite ir kynvą (geriau nevirti- vertingesnė), bet jei verdat košes tai gale įdėkite nemažai smulkintų morkų su moliugų pvz. Skanaus
Atsakyti
Ačiū,Sinjora, tavo informacija mums labai naudinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sinjora @ 2012 02 26, 18:49)
Reikės daug daug laiko praleisti skaitymui, bandymui, saves supratimui .....

Esu tam pasiruošusi. Kažkaip įkvepia visi youtube filmukai, su sveikais ir energingais zminemis, geriančiais kokteilius smile.gif Šita mergaitė man nereali wub.gif http://www.youtube.c...feature=related
Keista, bet Viktoria Boutenko man neprimena sveikos ir energingos. Man ji tokia suvargus. Bet gal čia tik man taip atrodo.

Tiesa, kol kas neturiu tikslo buti 100% raw. Tačiau man šis mitybos būdas įdomus ir pradžioje stengsiuosi, kad jo racione būtų kuo didesnis procentas. Bet kuriuo atveju manau, kad net ir tokia mityba - tai didelė nauda organizmui.

QUOTE(Sinjora @ 2012 02 26, 19:10)
Kartais naudoja bet rečiau . Šiaip pabandyk : obuolys, vynuogės, špinatai, vanduo.
Obuolys, apelsinas, petražolė, vanduo.
Kruopas visas daiginkite ( tiks kokteiliams, ant salotų, pvz labai skanu pomidorai su daigintais grikiais), daiginkite ir kynvą (geriau nevirti- vertingesnė), bet jei verdat košes tai gale įdėkite nemažai smulkintų morkų su moliugų pvz. Skanaus

Labai labai aciu uz patarimus. Man, kaip dar tik pradejusiai dometis, bet kokie patarimai yra labai didele pagalba 4u.gif

1. O kaip tas kruopas reikia daigindi? vat mano avizos jau trečia diena mirksta, tai tik tiek, kad minkštos pasidarė. O ką daryti, kad sudygtų?

2. Kol kas taip ir nesupratau, ar avižiniai dribsniai gyvas maistas g.gif Boutenko knygoje yra receptas su jais, tai kaip ir reikėtų suprasti, kad taip g.gif

3. O dėl iceberg salotų, tai iš tikrųjų jos nėra labai vertingos?

Šiandien supratau, kodėl galingo blenderio reikia. Avižų kruopų niekai nesugebėjo paversti į vientisą masę. Suvalgiau ir taip. Bet jau noriu blenderio gero. Su MB sutarėm, kad jei man visi šitie dalykai nepabos nuslūgus pirmam entuziazmui, tai pirksim smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Boni @ 2012 02 26, 20:40)
Ačiū,Sinjora, tavo informacija mums labai naudinga  4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2012 02 25, 13:21)
4u.gif tai va,as ir blenderio paieskose,nes 500 w galingumo nesumala zalesiu kaip reikiant,jauciasi zole tarp dantu.bet vitamix tikrai labai jau brangus.

Tai vat ir beda, kad visi tiek kurie sumala yra brangoki. Bet manau galima susirasti analogu, kaip ir buvo diskutuota sioje temoje.

QUOTE(handtouch26 @ 2012 02 26, 23:30)

1. O kaip tas kruopas reikia daigindi? vat mano avizos jau trečia diena mirksta, tai tik tiek, kad minkštos pasidarė. O ką daryti, kad sudygtų?

2. Kol kas taip ir nesupratau, ar avižiniai dribsniai gyvas maistas g.gif  Boutenko knygoje yra receptas su jais, tai  kaip ir reikėtų suprasti, kad taip g.gif

3. O dėl iceberg salotų, tai iš tikrųjų jos nėra labai vertingos?

Šiandien supratau, kodėl galingo blenderio reikia. Avižų kruopų niekai nesugebėjo paversti į vientisą masę. Suvalgiau ir taip. Bet jau noriu blenderio gero. Su MB sutarėm, kad jei man visi šitie dalykai nepabos nuslūgus pirmam entuziazmui, tai pirksim smile.gif
Papildyta:

1. Ne mirkyti tris paras reikia, o nupylus vandeni daiginti smile.gif Mirkoma dazniausiai tik per nakti, paskui kelis kartus per diena kruopos perplaunamos ir paliekamos be vandens (tik gerai butu indeli uzdengti, kad neisdziutu)
2. Na, Boutenko Amerikej gyvena, ten visokiu kruopu gali prisipirkti ir raw ir ne... Imetu viena nuoroda Avizos anglu kalba. Zodziu parduotuviniai aviziniai dribsniai yra nebe raw.
3. Nebeatsimenu kurioje knygoje apie Icberg rase, todel negaliu pagristi sio teiginio smile.gif Bet, kaip mes zinome, kuo tamsesne ir intensyvesne salotu spalva, tuo daugiau maistinguju medziagu ji turi.
Pailiustravimui ikeliu dvieju salotu palyginima:

One cup of iceberg lettuce:

8 calories
0.5 gram protein
0.7 gram fiber
10 milligrams calcium
78 milligrams potassium
1.5 millgrams vitamin C
16 micrograms folate
13.3 micrograms of vitamin K
164 micrograms beta carotene
152 micrograms of lutein + zeaxanthin