QUOTE(cindy @ 2011 11 13, 16:43)
Sakykit, o linas siuvinėjimui tinka bet koks ar turi būti specialus?
Kažkada parduotuvėje "Lino namai" mačiau medžiagą su gan aiškiom akutėm, tai ir kilo toks klausimas
Specialus linas yra lygus, kryželiai gaunasi lygūs, lengva skaičiuoti. Siuvinėti ant paprasto lino gali tekti, tarkim, į šoną per du, bet į viršų - per tris siūliukus, kad kryželiai gautųsi "kvadratiniai", o tada yra labai nepaprasta skaičiuoti. Bandžiau siuvinėti ant paprasto lino, bet tai buvo tokia kančia, kad iškart padėjau į šalį... Aišku, kartais neišeina rinktis specialaus lino, kai pvz. nori siuvinėti 2 m. ilgio takelį ant stalo... Bet šiaip bent jau aš visuomet renkuosi specialų siuvinėjimui skirtą liną.
QUOTE(bulbul1980 @ 2011 11 13, 22:35)
bet nelabai suprantu, koks tikslas pirktis atskirai medziaga, siulus, schemas irgi buna perka... ebay begales rinkinuku tikrai nebrangiai
Kuo daugiau siuvinėji, tuo fantazija ir akiratis plečiasi toliau už standarinių rinkinių ribų
Rinkiniai gerai, kai tai yra specifiniai siūlai ir pan. (pvz. Dimensions tikrai verta pirkti rinkinį, nes spalvų gama pakonvertavus siūlus, mano supratimu, gerokai nukenčia). Bet kai jau "išaugi pirmus marškinėlius", norisi kelias schemas sujungti į vieną darbą, tenka keisti spalvas, kad tiktų prie kažko kito ir t.t., arba renkiesi specialius dizainus, o jie kainuoja... oi nepigiai, ir e-bay'juje jų nebūna.
QUOTE(A-Z @ 2011 11 14, 11:16)
Šiaip tai sako,
ir pensininkai labiausiai užimti žmonės pasauly, bet Pumpurėlis matyt tikrai mėgaujas
nes dauguma tai sako - ooo, išeisiu atostogų, tai tą, tą ir aną... o išeina kaip visada
Oi, aš tai niekur neskubu, nesu apsivertusi jokiais darbais ir leidžiu dienas be jokio streso (skirtingai nuo to, kas buvo kai į darbą ėjau...)
Poilsis nerealus... Bet tai negi dabar kiaurą dieną sėdėsi ant sofos prieš televizorių?