aš manau, kad kartais rinkinys yra taip pat kur kas pigiau, nei atskirai medžiaga, siūlai, schema iš interneto (neretai vos įskaitoma, kad ir nuo skenavimo).
Jei tai DMC rinkinys ar Anchor, sutinku, kad galima visai nesunkiai nusipirkti siūlų arba panaudoti jau iš savo sukauptų tos rūšies siūlų bei išsiuvinėti ir rezultatas bus toks, koks iš originalaus rinkinio. arba pvz paprastutės schemos (na kad ir vaikiška tema), kur galima nesunkiai sukombinuoti kelias spalvas.
Kitas reikalas, jei rinkinyje yra originalūs, tik tuose rinkiniuose naudojami siūlai, tuomet spalvų atrinkime, kad ir menkas spalvinis neatitikimas, duoda visai naują rezultatą, siuvinėjant savo jėgomis surinktomis priemonėmis arba panaudojant kažkieno atrinktas.
Pati dabar siuvinėju iš ebay pirktą dimensions rinkinį, kuris man kainavo su siuntimu per pus pigiau nei Lietuvoje ir kadangi tai yra tik dimensions rinkiniuose naudojami siūlai, jau matau skirtumą, lyginant su internete publikuojamais DMC raktu išsiuvinėtais analogiškais darbais. Kadangi darbe naudojamos 33 ar 34 spalvos (nebepamenu tiksliai
), kai kurių reikėtų ne po vieną matkeli (tai imant kad ir po viena, jau vien siūlai man gaunasi 68 litai, o kur dar 46*25 cm medžiaga). Rinkinys man kainavo 78 litus. Tuo tikriausiai viskas pasakyta, kad yra atvejų, kuomet rinkinys kur kas pigiau, o svarbiausia taip, kaip turi būti