jei yra pageidavimas pasidalinsiu savo auto nuomos patirtim, nors tai jau ne Portugalijos tema
QUOTE(AŠA @ 2012 04 18, 08:09)
Bet kas keisčiausia, kad jei užsakinėji auto per Autojardin, tai jie turi ir taiko SCDW o brokeris (ECR) kaip tik sakosi tokio draudimo neturintis ir siūlo jį pirkti tiesiai iš AJ - mistika
Franšizė nulinė ir be SCDW, ją dengia brokeris (tiesa, pirmiau sumokėjus man), todėl dėl šventos ramybės norėjau sudubliuoti draudimus, t. y. paimti SCDW iš AJ, kad nereikėtų įšaldyt kredito ar pirma mokėti man, o tada jau išsimušinėti pinigus iš brokerio.
O ką radote, jei ne paslaptis ar praskaičiau kažką
Nelabai suprantu
Iš esmės man žinomi du nulinės frančizės atvejai
1. Vienas, kai papildomai frančizės padengimo draudimą iki nulio nusiperkat iš draudimo kompanijos kartais jai tarpininkauja auto nuomos brokeris ir pan.). Tada Jūsų kreditinėje
frančizė vistiek užšaldoma, bet ją panaudojus (geriau nepanaudoti
), sutvarkius visus reikiamus dokumentus draudimo kompanija jums frančizę gražina.
2. Kai nulinę frančizę nusiperkat tiesiai iš auto nuomos kompanijos. Tada jūsų kreditinėje
frančizė nešaldoma, apart kuro kainos. Tokiu atveju pati auto nuomos kompanija savo automobilį būna apdraudus draudimo kompanijoje be jokių išskaitų, mums visiem žinomu kasko draudimu. Tik kaip žinia auto nuomos kompanijų auto kasko kaina didelė, nes didelė rizika. Todėl mieliau auto kompanijos renkasi, kad draudimą kiekvienu atvejų įsigytų klientas
Jokių kitokių nulinės frančizės variantų nesu sutikusi
Aš išsinuomojau iš car Trawler, bet kažkaip darbe neberandu kaip įeiti į jų naršyklę, matot puslapį atnaujino
O lietuviškas jų partneris, ieškantis toje pačioje sistemoje, yra www.instantcars.eu
Va mano nuomos laikotarpiui pasiūlymai:
https://www.cartrawl...=undefined#book
tai šiuo atveju renkiesi pasiūlymą iškart su nuline frančize, o ne viskas įskaičiuota variantą ir frančizės užšaldymo nebeturėtu būti. Na bent jau per mano praktiką tikrai nepasitaikė
Net cartrawler sąlygose rašoma, kad tokiu atveju frančizė nešaldoma
Man per cartrawler, ekonominės klasės mašiniukas (peugeot 207 ar pan) su nuline frančize 11 d. birželį, vaikiška auto kėdute, ir galimybe nulėkti į ispaniją kainuos apie 300eur.
QUOTE(akcent @ 2012 04 18, 09:17)
Tikrai, Loxxy, pasidalinkite jeigu nepaslaptis. Manau ne vienai padėtumėte. Mums tik antrą kartą tenka nuomotis automobilį, visiškai aš tame reikale nesigaudau.
Užsisakėme vakar per bookingcar.com, ten rašo, kad lyg viskas įskaičiuota (visi draudimai)
Tame puslapyje taip pat prie vienų auto rašo, jog galima įvažiuoti į Ispaniją, prie mūsų auto nerašo. Irgi kol radau kur ir kam užduoti klausimą (jaučiu, kad atsakymo ir nesulauksiu). Daug nežinomųjų šioje vietoje
"Viskas įskaičiuota" tai draudimo paketas su frančize
Dėl sienų kirtimo (ispanijos) dažniausiai taikomas sienos kirtimo mokestis. nelabai esu girdėjus, kad kažkur neleistu, bet priklausomai nuo sienos kurią norit kirsti ir mokesčio dydis gali priklausyti. ispanijoje nuomojau mašiną bent 3 kartus, į Portugaliją leisdavo važiuoti nemokamai, arba už mokestį iki 30 eur. Mano portugališkame nuomos variante yra sąlyga 30 eur (noriu į Sevillija nulėkti, jaučiu baisinę nostalgiją šiam miestui
)
QUOTE(syri @ 2012 04 18, 11:07)
keista
- mums rezervavo tik 100 eur nuo kortelės, jei negrąžintume su pilnu kuro baku, DAUGIAU NIEKO
ne nekeista, tai priklauso nuo nuomos kompanijos politikos, nuo darbuotojo kuris jums išnuomos mašiną asmeninių simpatijų ir pan. Jei nulinės frančizės draudimas pirktas iš trečiojo asmens, arba išvis neįsigytas visais atvejais
nuomos kampanija turi teisę rezervuoti frančizę Kuri beje Portugalijoje net mažiem auto kartais siekai iki 1200 eur
Bet jei patiksit ar dėl kitų priežasčių kartais kompanijos į tai žiūri palankiai ir nebrangioms mašinoms frančizės nešaldo, tikėdamos kad kiekvienas save gerbiantis europietis turi tokią sumą kreditinėje ir be problemų padens tą sumą draudiminiu atveju