Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2011 11 01, 11:55)
manau, todėl, kad mums, moterims, kurių čia yra daugiausia, žmogus ir sukelia didesnes emocijas, ir jas perteikia. mes emocionalios būtybės smile.gif

ar Tu tebelaikai nuoskaudą dėl to, kad kažkas Tavo foto pavadino negyvomis, nes jose nėra žmonių?

Bingo! bigsmile.gif Pagaliau argumentas, kuris mane itikina ir daug ka sustato i savo vietas. Dar pagalvojau dabar, kiek yra moteru tarp fotografu, garsejanciu savo gamtos nuotraukomis? Nesu sios srities eksperte, bet kiek teko matyti, tai vis daugiau vyrai ta gamta fotografuoja... g.gif Dar lieka klausimas, kodel mane labiau gamta traukia... biggrin.gif

Jokiu nuoskaudu tikrai nelaikau - esu didele mergaite ir jau seniai zinau, kad visiems neitiksi. Fotografuoju tai, kas man idomu, dziaugiuosi, jei kazkam patinka, vertinu konstruktyvia kritika. Kam neidomu - tebunie. Bet turiu va tokia "yda" - man visada norisi suprasti tuos, kurie pasauli mato kitaip negu as. Akivaizdu, kad negaliu suprasti ju motyvacijos, ziuredama "is savo varpines" - todel ir klausineju. Bet kai reikia teisintis, kad "ne, tikrai, jokiu nuoskaudu", tai pasidaro nebeidomu... ax.gif

QUOTE(rG @ 2011 11 01, 11:56)
Nemanau, kad į savo albumus dedi klevo lapus iš kiekvienų metų. Dedi savo artimuosius, draugus, save. Tavo anūkams kasmetiniai klevo lapų albumai gali pasirodyti mažų mažiausiai keisti, kai jų tėvų, kai jie buvo maži, nuotraukos sukels minimum susidomėjimo jausmą smile.gif

Bet tai cia juk visa kita tema - kasmetiniai albumai... blink.gif Negi visos cia mokosi fotografuoti tam, kad anukams grazesniu albumu pridarytu? Juk del saves fotografuojam, ir siekiam isgauti kazka daugiau negu tik grazia albumine nuotrauka. Ai tiek to, tingiu plestis... nereikejo isvis pradeti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Kikirike @ 2011 11 01, 12:40)
dėl žaidimo,kadangi manau daugiau nebus dedančių nuotraukų,tai eikit ir pasisakykite kas kieno,visgi per ilgai viskas užtruko  doh.gif AŠ LEIDŽIU VISOMS PASISAKYTI  lotuliukas.gif nes pati tai tikrai nevisų pasakysiu kur kieno,juolab kai toks kiekis nuotraukų  doh.gif eisiu pasisakysiu kur mano tik  blush2.gif

Nu gerai cia... taisykles kasdien keiciasi blink.gif
Atsakyti
Tikrai, tas spėlionių žaidimas kažkoks be pabaigos man atrodo biggrin.gif
O kaip su dainom? Visos jau padarė?
Atsakyti
Tikrai ne visos. Mano daina dar neįliustruota. smile.gif Negalvojau, kad bus taip sunku. Galėjo būti tikrai sunkiau, nes norėjau pateikti simfoninio metalo kūrinį. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 01 lapkričio 2011 - 13:10
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 01, 13:55)

Nu gerai cia... taisykles kasdien keiciasi  blink.gif

tai kad visos čia burba kad per ilgai,kadangi siuntimas jau tikrai baigtas,nes tokios ir buvo pradinės taisyklės,jos ir nekeičiamos,o spėliojimą atiduodu jums-aš savo darbą padariau,tikrai sąžiningai viską kėliau,o jūs dabar pačios spręskite ką ir kaip kada pasisakyti,nes dauguma jau čia burba kad per ilgas žaidimas,na tai ir pasisakykite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 01, 12:55)
Bet tai cia juk visa kita tema - kasmetiniai albumai...  blink.gif Negi visos cia mokosi fotografuoti tam, kad anukams grazesniu albumu pridarytu? Juk del saves fotografuojam, ir siekiam isgauti kazka daugiau negu tik grazia albumine nuotrauka. Ai tiek to, tingiu plestis... nereikejo isvis pradeti  doh.gif

O tai kodėl Tu mokaisi fotografuoti? smile.gif
Tiesa, aš mėgstu ne žmonių fotografijas, bet tai jokiais būdais nėra iščiūstyti peizažai, aš jų niekada nekaupčiau. Juolab, kad šiais laikais jų pilna internete, globalizacija pakeitė pasaulį, nebėra paslapties, nebėra to, ką turi tik tu vienas, kai anksčiau keliautojai pasižymėjo tuo, kad matė tai, ko kažkas nematė, kad turėjo daiktų iš ten, kurių jo žemiečiai nėra matę.
Aš kalbu apie vertes žmogui. O visa tai, kas reikalinga verslui - gražūs peizažai, daiktai, modeliai jie yra vertingi tam, kad po 500 metų istorikai turėtų medžiagos.

Kažkas rašė, kad jam įdomu ir paveiksliukai ant sienos kur gulėjo ligoninėj, bet čia, mano nuomone, yra laikinas dalykas, niekam tie paveiksliukai apart mūsų pačių nėra įdomūs, kaip ir nėra įdomu mūsų vaikams kaip mes sunkiai juos auginom ir gimdėm, jie patys gyvens savo gyvenimus ir patys patirs visa tai, patys turės savo momentus, savo detales, kurias arba fotografuos, arba laikys savo mintyse.

Kas ten rašė, kad fotografija dabar su tokiais šaudymais primena medžioklę, žmogus tokia būtybė, kuriai reikia medžioti, tai va, kai pasikeitė laikai, kai visi tapo civilizuoti, kabinasi ant kaklo fotoaparatus ir medžioja, taip patenkindami savo pirmykščius poreikius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 11 01, 14:07)

Kas ten rašė, kad fotografija dabar su tokiais šaudymais primena medžioklę, žmogus tokia būtybė, kuriai reikia medžioti, tai va, kai pasikeitė laikai, kai visi tapo civilizuoti, kabinasi ant kaklo fotoaparatus ir medžioja, taip patenkindami savo pirmykščius poreikius smile.gif

patiko lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tiesa, viena kitą peizažą kaupčiau, jei jis, mano manymu, būtų išskirtinis - bet tai manęs pačios pasitenkinimui ir tam, kad galėčiau parodyti, va kaip aš moku, o ne va kokia gamta, ji cikliška, ji kitokia nei žmogaus gyvenimas čia, jos visos pasikeitimo pamatyti neįmanoma ir parodykit man tą genijų, kuris parodys gamtos gyvenimą čia, nuo a iki z, nuo gimimo iki mirties. Aišku, kalbant abstrakčiai, ten kokio atskiro medžio gyvenimą galima parodyti, peizažą, t.y. tam tikrą vaizdą galima parodyti, bet niekas neišima iš žmogaus kūno dalies, jei suprantame gamtą kaip visumą, o neskaldom jos į detales.
Nors ne, fotografuoja ir žmogaus kūno detales, bet vis dėl to tai jau ne portretas. O kalbant apie peizažą ir portretą toks ir skirtumas, kad portretas yra žmogus, o peizažas jau tik dalis gamtos. Nu ok, žmogus visas neatvaizuojamas, jis nėra tik fizikinis vienetas, bet vizualiai kalbant, neliečiant vidinių vizualizacijų ir psichinių elementų.
Žodžiu, pasamprotavau, noriu dar, alia šeimyna grįžta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 01 lapkričio 2011 - 13:27
QUOTE(Kikirike @ 2011 11 01, 14:07)
tai kad visos čia burba kad per ilgai,kadangi siuntimas jau tikrai baigtas,nes tokios ir buvo pradinės taisyklės,jos ir nekeičiamos,o spėliojimą atiduodu jums-aš savo darbą padariau,tikrai sąžiningai viską kėliau,o jūs dabar pačios spręskite ką ir kaip kada pasisakyti,nes dauguma jau čia burba kad per ilgas žaidimas,na tai ir pasisakykite  4u.gif

tai kad laiko nepalikot paspeliojimams ir anoniminiams komentarams..
as kazkuri vakar bandziau saziningai paieskoti kas kieno.. pasimeciau visiskai.. bet prasieiti per visas foto tai dar noresiu, bet jei kas pasisakys tai lai sakosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 11 01, 13:07)
tai kad visos čia burba kad per ilgai,kadangi siuntimas jau tikrai baigtas,nes tokios ir buvo pradinės taisyklės,jos ir nekeičiamos,o spėliojimą atiduodu jums-aš savo darbą padariau,tikrai sąžiningai viską kėliau,o jūs dabar pačios spręskite ką ir kaip kada pasisakyti,nes dauguma jau čia burba kad per ilgas žaidimas,na tai ir pasisakykite  4u.gif

Uz sazininga darba labai aciu mirksiukas.gif 4u.gif Bet taisykliu keisti vidury zaidimo visgi nereiketu, kad ir kiek butu burbanciu. Tai tik mano kukli nuomone biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(rG @ 2011 11 01, 13:07)
O tai kodėl Tu mokaisi fotografuoti? smile.gif

Del to, kad man idomu. Uztenka tokio atsakymo? mirksiukas.gif

QUOTE(Cheles @ 2011 11 01, 13:21)
tai kad laiko nepalikot paspeliojimams ir anoniminiams komentarams..
as kazkuri vakar bandziau saziningai paieskoti kas kieno.. pasimeciau visiskai.. bet prasieiti per visas foto tai dar noresiu, bet jei kas pasisakys tai lai sakosi smile.gif

Kaipgi nepalikom? blink.gif Ana savaite Kikirike pasake - siunciam nuotraukas iki 11.01, speliojam ir anonimiskai komentuojam iki 11.03. Tuomet niekas nesigincijo, o siandien jau vel kiti vejai pucia... ax.gif Uztai ir sakau, reiketu zaidimo datas prie dalyviu saraso parasyti, kad visiems viskas aisku butu. Ir trumpesni laika kitakart skirti (nors sikart as buvau is tu nedaugelio, kurie norejo ilgesnio....).
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 01, 14:31)
Kaipgi nepalikom?  blink.gif Ana savaite Kikirike pasake - siunciam nuotraukas iki 11.01, speliojam ir anonimiskai komentuojam iki 11.03. Tuomet niekas nesigincijo, o siandien jau vel kiti vejai pucia... ax.gif Uztai ir sakau, reiketu zaidimo datas prie dalyviu saraso parasyti, kad visiems viskas aisku butu. Ir trumpesni laika kitakart skirti (nors sikart as buvau is tu nedaugelio, kurie norejo ilgesnio....).

tai as apie ta pati - jei iki siandien 12 val siuntimas foto, o 13 val pasisakom, tai laiko nelabai yra.
nebambu, bet manau siandien grizusiu po savaitgalio, ar rytoj atejusieji i darbus dar galetu prisijungti, paziureti paskutines foto,gal ka parasyti ar paspelioti...
as tai irgi galiu eit dabar pasisakyt, man viskas OK 4u.gif
Kikei aciu uz vargeli ir atsakinga darba!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheles: 01 lapkričio 2011 - 13:35
QUOTE(Cheles @ 2011 11 01, 13:35)
tai as apie ta pati - jei iki siandien 12 val siuntimas foto, o 13 val pasisakom, tai laiko nelabai yra.
nebambu, bet manau siandien grizusiu po savaitgalio, ar rytoj atejusieji i darbus dar galetu prisijungti, paziureti paskutines foto,gal ka parasyti ar paspelioti...
as tai irgi galiu eit dabar pasisakyt, man viskas OK  4u.gif

Man jau irgi dzin (tik gaila, kad taip stropiai nuotraukas rinkau, jei vis tiek niekas nekomentuos, nes visoms nusibodo ir tik laukiama, kad greiciau viskas baigtusi), bet del idomumo galim ir pabambeti draugiskai, kad daugiau laiko reikia... bus idomiau, kai ne visos del to paties bambes biggrin.gif
Atsakyti
Na, bet toks štai spėliojimas... ar jis ką nors duoda? Galgi geriau dėti darbą, kad ir su tais 5 žodžiais,anonimiškai (kritikos sulaukti ir nebūtinai spėlioti). O šiap fotografuoti ir dėti tik tam, kad atspėtų... na nežinau... man asmeniškai turbūt toks žaidimas nieko neduoda, tik linksmumą gal biggrin.gif
Atsakyti