QUOTE(Jurzole @ 2011 11 01, 11:42)
Akivaizdu, kad ne
Bet tai juk galioja visokioms nuotraukoms, ne tik gamtos - i plokscia portreta lygiai taip nuobodu ziureti kaip ir i plokscia peizaza...
Ir jei iseina kazka idomesnio isgauti, fotografuojant zmones, tai turetu gi pavykti ir gelytes fotografuojant?
Man pvz labai idomu, kodel siame forume taip akivaizdziai dominuoja portretine fotografija, ir tik nedaugelis fotografuoja ir kitokius objektus. Neidomu? Neapsimoka? (Juk is portretu/krikstynu/vestuviu galima dar ir uzsidirbti.) Manoma, kad gamta fotografuoti sunkiau? Ar kaip tik lengviau, ir todel pasirenkama portretine fotografija, kad daugiau suprasti/ismokti apie fotografija apskritai?
manau, todėl, kad mums, moterims, kurių čia yra daugiausia, žmogus ir sukelia didesnes emocijas, ir jas perteikia. mes emocionalios būtybės
gėlytės rečiau sukelia pasigėrėjimo, pasigrožėjimo jausmą, gėlytės arba kalno nepaversi ant kito šono ir nepaprašysi užsimerkti, kad pavaizduotų ilgesį, gėlytės nepadarysi romantiškos ir kartu stiprios ar fatališkos ir pan., gėlytei neduosi į burną kitos gėlytės ir tokia forma nepasakysi kažko, ką nori pasakyti, nenufotkinsi gėlytės koto arba lapelio ir nepasakysi tokia forma to, ką nori pasakyti..
tiesiog gamtos fotografijoje yra mažesnės saviraiškos galimybės, mano galva. tai, kita vertus, nesumenkina gamtos ar miesto fotografijos. aš, pvz., jomis žaviuosi, nors ir nei išmanau, nei man itin patiktų tuo užsiimti..
tai tiesiog skirtingi žanrai, o kiekvienas fotografuojantysis pasirenka jam artimesnįjį. neteisinga sakyti, kad forume dominuoja portretinė fotografija - ji dominuoja VISUR. tiesiog. kas nenori tuo užsiimti, neužsiima. kas nenori fotkinti gamtos, architektūros, gatvės, daiktų, daryti manipuliacijų - to nedaro. what's the problem?
apie užsidirbimą tai.. na, dalis sieja savo ateitį su komercine fotografija, bet tikrai ne visos.
ar Tu tebelaikai nuoskaudą dėl to, kad kažkas Tavo foto pavadino negyvomis, nes jose nėra žmonių? Tavo foto man asmeniškai yra fainos net ir be žmonių. kažkam atrpodo kitaip. nu ir ne dzin?