Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rG @ 2011 11 01, 11:39)
Na, pasižiūrėjau, šiaip balta. Turi tos raudonos visokių atspalvių, bet čia jau visai kruopelė, idealiai niekad nebus, šiaip gerai smile.gif
O prie lemputės gali taip gautis, matyt netiko lemputė, šitų dalykų neišmanau, aš pasižiūriu fotografuodama, jei matau, kad vaizdas labai toli realaus, tada naudoju auto, ir šiaip didžiausia dalis mano auto, o po to tvarkau RAW'e, jei man netinka.

uchhhh aciu labai thumbup.gif labai dziaugiuosi atsiskaicius sita ND smile.gif tikiuosi niekas neuzprotestuos biggrin.gif
liko 4tas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 11 01, 11:44)
nes kaip bebūtų, žmogus yra didžiausia vertybė. 

Kokia arogancija is zmogaus puses... biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 01, 11:42)
Akivaizdu, kad ne  drinks_cheers.gif Bet tai juk galioja visokioms nuotraukoms, ne tik gamtos - i plokscia portreta lygiai taip nuobodu ziureti kaip ir i plokscia peizaza...  ax.gif Ir jei iseina kazka idomesnio isgauti, fotografuojant zmones, tai turetu gi pavykti ir gelytes fotografuojant?  mirksiukas.gif Man pvz labai idomu, kodel siame forume taip akivaizdziai dominuoja portretine fotografija, ir tik nedaugelis fotografuoja ir kitokius objektus. Neidomu? Neapsimoka? (Juk is portretu/krikstynu/vestuviu galima dar ir uzsidirbti.) Manoma, kad gamta fotografuoti sunkiau? Ar kaip tik lengviau, ir todel pasirenkama portretine fotografija, kad daugiau suprasti/ismokti apie fotografija apskritai?  g.gif

manau, todėl, kad mums, moterims, kurių čia yra daugiausia, žmogus ir sukelia didesnes emocijas, ir jas perteikia. mes emocionalios būtybės smile.gif gėlytės rečiau sukelia pasigėrėjimo, pasigrožėjimo jausmą, gėlytės arba kalno nepaversi ant kito šono ir nepaprašysi užsimerkti, kad pavaizduotų ilgesį, gėlytės nepadarysi romantiškos ir kartu stiprios ar fatališkos ir pan., gėlytei neduosi į burną kitos gėlytės ir tokia forma nepasakysi kažko, ką nori pasakyti, nenufotkinsi gėlytės koto arba lapelio ir nepasakysi tokia forma to, ką nori pasakyti..smile.gif tiesiog gamtos fotografijoje yra mažesnės saviraiškos galimybės, mano galva. tai, kita vertus, nesumenkina gamtos ar miesto fotografijos. aš, pvz., jomis žaviuosi, nors ir nei išmanau, nei man itin patiktų tuo užsiimti..smile.gif

tai tiesiog skirtingi žanrai, o kiekvienas fotografuojantysis pasirenka jam artimesnįjį. neteisinga sakyti, kad forume dominuoja portretinė fotografija - ji dominuoja VISUR. tiesiog. kas nenori tuo užsiimti, neužsiima. kas nenori fotkinti gamtos, architektūros, gatvės, daiktų, daryti manipuliacijų - to nedaro. what's the problem?

apie užsidirbimą tai.. na, dalis sieja savo ateitį su komercine fotografija, bet tikrai ne visos.

ar Tu tebelaikai nuoskaudą dėl to, kad kažkas Tavo foto pavadino negyvomis, nes jose nėra žmonių? Tavo foto man asmeniškai yra fainos net ir be žmonių. kažkam atrpodo kitaip. nu ir ne dzin?
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 01, 11:53)
Kokia arogancija is zmogaus puses... biggrin.gif  4u.gif

Kokia nepagarba žmogui biggrin.gif
Nemanau, kad į savo albumus dedi klevo lapus iš kiekvienų metų. Dedi savo artimuosius, draugus, save. Tavo anūkams kasmetiniai klevo lapų albumai gali pasirodyti mažų mažiausiai keisti, kai jų tėvų, kai jie buvo maži, nuotraukos sukels minimum susidomėjimo jausmą smile.gif
Atsakyti
Aš galvoju, kad gamtą, visokius žolynėlius ir panašiai yra fotografavusi dauguma, nuo to pradėjom. Aš irgi fotografavau, kartais ir dabar dar tai darau. Bet man neįdomu. Sunku sugalvoti kaip tą lapą patraukusį žvilgsnį įdomiai parodyti nuotraukoje. Su žmogumi lengviau. Bent jau man. Todėl visokios gėlės, šakelės ir lapeliai vis labiau lieka užnugaryje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 11 01, 11:57)
Aš galvoju, kad gamtą, visokius žolynėlius ir panašiai yra fotografavusi dauguma, nuo to pradėjom. Aš irgi fotografavau, kartais ir dabar dar tai darau. Bet man neįdomu. Sunku sugalvoti kaip tą lapą patraukusį žvilgsnį įdomiai parodyti nuotraukoje. Su žmogumi lengviau. Bent jau man. Todėl visokios gėlės, šakelės ir lapeliai vis labiau lieka užnugaryje.  smile.gif

..nes fotografas su gamta turi vienpusį santykį, o ne interaktyvų ryšį..wink.gif su žmogum yra kitaip. fotose tas matoma.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 11 01, 11:55)
nu ir ne dzin?

drinks_cheers.gif Dėl savęs fotkint reikia, ne dėl kitų, na, ką kažkas pasakys. Aš net tuos popsinius žmonių portretus darau su meile ir, net jei Brum'as pasakys, kad čia lieva, ką tu čia fotkini, man nesukels skaudulių, nes aš žinau kaip yra ir aš žinau ką darau smile.gif

Bet gerai, brum, tu, kad pasakei, aš prisiminiau, kad laikas ir tik apie save pagalvot, apie tai, kas nėra skirta komercijai (nes šitą aš noriu išmokt, man nepakenks amatas, o ir kūrybai padės, jei techniką įvaldysiu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 01 lapkričio 2011 - 12:04
QUOTE(rG @ 2011 11 01, 12:24)

Natūralus gerai, dirbtinis negerai.
Reikia perdaryti pusiau auto (reikia rinktis ne debesėlį, tai natūralaus apšvietimo atributas, o lemputę - tai dirbtinės šviesos atributas) ir rankinį, jis labai labai pilkas, patikrinau kodą, na, nežinau, gal pašviesinus jis ir pabaltėtų, bet gal perdaryk. Ir į didesnes nuotraukas  4u.gif

ok perdarysiu siuos du 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 11 01, 12:00)
drinks_cheers.gif  Dėl savęs fotkint reikia, ne dėl kitų, na, ką kažkas pasakys. Aš net tuos popsinius žmonių portretus darau su meile ir, net jei Brum'as pasakys, kad čia lieva, ką tu čia fotkini, man nesukels skaudulių, nes aš žinau kaip yra ir aš žinau ką darau smile.gif

Bet gerai, brum, tu, kad pasakei, aš prisiminiau, kad laikas ir tik apie save pagalvot, apie tai, kas nėra skirta komercijai (nes šitą aš noriu išmokt, man nepakenks amatas, o ir kūrybai padės, jei techniką įvaldysiu)

as gi nesakiau, kad lieva biggrin.gif bet as manau, kad mes viena kita supratom wink.gif man tai paciai buna gera atsisukt i save ir pagalvot kas as.. bet va del to vis tiek nenustosiu kokiu krikstynu fotkint ar be minciu iseit ir papyskint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 11 01, 12:09)
as gi nesakiau, kad lieva biggrin.gif bet as manau, kad mes viena kita supratom wink.gif man tai paciai buna gera atsisukt i save ir pagalvot kas as.. bet va del to vis tiek nenustosiu kokiu krikstynu fotkint ar be minciu iseit ir papyskint smile.gif
be abejo smile.gif
Atsakyti
kokia esi fotografijoje? manau man asmeniškai padeda tokie žaidimai kaip dainų ar kokie koliažai atsiskleisti ir parodyti kokią fotografiją norėčiau galėčiau sugebėčiau daryti ir tai būtų artima mano širdžiai blush2.gif

dėl gamtos, na vistiek aš į tą gamtą noriu žmogų įpaišyti blush2.gif gal tiesiog nemoku vienos gamtos fotografuoti ax.gif

dėl žaidimo,kadangi manau daugiau nebus dedančių nuotraukų,tai eikit ir pasisakykite kas kieno,visgi per ilgai viskas užtruko doh.gif AŠ LEIDŽIU VISOMS PASISAKYTI lotuliukas.gif nes pati tai tikrai nevisų pasakysiu kur kieno,juolab kai toks kiekis nuotraukų doh.gif eisiu pasisakysiu kur mano tik blush2.gif
Atsakyti
Na, aš ir pasisakiau. tongue.gif
Atsakyti