Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

OK, vadinas cia man SM taip... Jusu vaikas pats graziausias, ok? as nesiginciju wink.gif Norejau viena zmogu parekomenduot, "o bet taciau" - speju nikas pasikeite. Tai as, kaip zmogus, neturintis ka veikti, ir sakau - a kuo fotkes isskirtines? vaikiukas - "in your face", seselyje, kitos tokios - ka matau ta dainuoju... bent viena is ju pati gerai ivertintum? noretum kabinti ant sienos? (ne pas save, kai emocijos gali suzaisti?) Speju, kad ne...
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2011 11 03, 01:17)
OK, vadinas cia man SM taip... Jusu vaikas pats graziausias, ok? as nesiginciju wink.gif Norejau viena zmogu parekomenduot, "o bet taciau" - speju nikas pasikeite. Tai as, kaip zmogus, neturintis ka veikti, ir sakau - a kuo fotkes isskirtines? vaikiukas - "in your face", seselyje, kitos tokios - ka matau ta dainuoju... bent viena is ju pati gerai ivertintum? noretum kabinti ant sienos? (ne pas save, kai emocijos gali suzaisti?) Speju, kad ne...

apie vaiko grozi as neklausiau ir nereikia cia taip unsure.gif
as ir nesakau, kad fotkes isskirtines, bet taip pat nemanau, kad visos cia keliamos nuotraukos yra isskirtines ir mes visi kazkada nuo kazko pradejom ir retas kuris iskart kure ir dare sedevrus. na parodziau kelias sau mielas, patinkancias nuotraukas. siai dienai ir ant sienos pasikabinciau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ainoa: 03 lapkričio 2011 - 01:36
ok, reikejo patyleti ir neizeisti... ar bandytumet kabint tas nuotraukas ne savo namuos? kaip dekoracija kazkam? matyt ne... taigi jos turi tik sentimentalia verte... tai yra tik jums. Ir tai nera blogai, tiesiog reiskia reikia ieskoti... kad but idomu ne tik jums smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 03 lapkričio 2011 - 01:36
QUOTE(BN @ 2011 11 03, 01:35)
ok, reikejo patyleti ir neizeisti... ar bandytumet kabint tas nuotraukas ne savo namuos? kaip dekoracija kazkam? matyt ne... taigi jos turi tik sentimentalia verte... tai yra tik jums. Ir tai nera blogai, tiesiog reiskia reikia ieskoti... kad but idomu ne tik jums smile.gif

o kodel butinai jas kabinti?
kad ieskoti reikia, tai cia net klausimas nekyla, zmones visa gyvenima iesko, o as tik nesenai suzinojau kas yra iso, diafragma ir islaikymas, o ir baisius menus pepretenduoju ir nemanau, kad savo nuotraukom dekoruosiu, kazkieno svetimo, namus ...cia nepasiteisinimai, nes buna zmones isvis nezinodami kas tas iso ir kiti dalykai pridaro tikru menu, bet gi ne kiekvienam duota. Na nuotrauku dar neisimsiu, nes manau nebutu teisinga kitu dalyviu atzvilgiu, tai kolkas tersiu tema ir ateity bandysiu ieskot...
Atsakyti
Ainoa, mums visoms musu vaikai patys, patys ir daznai ju nuotraukas sunku objektyviai vertinti del emociju wink.gif Man irgi tas pats tongue.gif Visas zinojimas kartais iseina per kamina, juk pagavau TA sypsena, TA israiska, TA judesi smile.gif, o visa kita nublanksta tongue.gif

Panagrinekime tiesiog foto :
Pirmoji: butu mielas portretukas (vaiko israiska gera, akys nuostabios), bet veidukas kiek tamsokas nors fotografuota teisingai (sauleta diena ne ant tiesioginiu saules spinduliu, o pavesy). Siulyciau kita syk pabandyti ekspozicija pastumti kiek i pliusa, naudoti reflektoriu ( galima ieskoti naturaliu - pastato siena, dar ka sviesaus, atspindincio sviesa)
Dabar kompozicija: vaiko akys atsiduria paciame kadro viduryje - nuobodu, paieskok tokio kadravimo ir komponavimo, kad jos butu pagal trecdaliu taisykle smile.gif internete pilna pvz
Dabar fonas: is nugaros "dygsta" kedes atlosas, demesi blasko kazkas melyno.

Antroji man labiausiai patinka nueinancio keliuko perspektyva, vaiko vieta ir poza kadre. Ko truksta? Man noretusi fotografuojant pritupti, kad matytusi fone jura ar kas ten... Tada butu isbaigtas nuotraukos pasakojimas.

Trecioji neidomi todel, kad vaikas fotografuotas is toli, ikomponuotas nuotraukos centre su niekuo ypatinga poza ir israiska. Arba pritupciau fotografuodama (vaikus geriau fotografuoti ju akiu lygyje), arba fotkinciau is arciau, arba/ir judesy, arba gaudyciau kokia nors emocija veide smile.gif

Endži, gvazdikai nufotografuoti netinkamu WB, kiek per tamsiai (nuotrauka matosi daryta prie dirbtinio apsvietimo, prisimink ND smile.gif ), netinkamai sukomponuoti kadre gvazdikai, fonas nesuziuretas (seseliai ar kas ten, tersia ji). Siu klaidu actionai nepataiso tongue.gif Nors su actionais man spalvos visai idomiai ziurejosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 03 lapkričio 2011 - 04:38
Mano nuomone Ainoa foto ne tokios ir prastos. Šioje temoje tikrai daaaaaaaug prastesnių buvo ir žmonės ištobulėjo. Tad, nenukabink nosies 4u.gif ND atlikai, tad žinių jau įgavai ir tolyn bus tik geryn.

Pirmą portretuką Olala pakomentavo. Čia tavo vaikutis?Ir ar senai daryta foto?
Iš nugaros lendančią kėdę, gali užslėpti versdama į jb. Aš pabandžiau paprastu vertimu, kaip kas moka. Ir tokiu, kur gaunasi stiklinės akys, jei neklystu pirmam psl. turėtų būti aprašytas vertimas. Tavo nuotraukoje stipriausias žvilgsnis, nuostabiausios akys. Tai ir pabrėžtum, versdama į jb. Portretas pats, toks paprastutis, galima būtų netgi pavadinti pasinio stiliaus. Tik neįsižeisk. Jei turi užsispyrimo ir noro, bei laisvo laiko. Brūkštelk man į až savo el. pašto adresą. Vakare atsiųsiu keletą foto pavyzdžių ir bandysiu paprastai paaiškinti kaip tokias foto padaryti. Parinksiu paprasčiausius variantus, kur reikės tik ryžto ir laiko. Nuotraukos tikrai gausis.

Antra ir trečia foto. Koliažui abiejų nedėčiau. Antra jei būtų iš toliau fotografuota, su daugiau erdvės aplink, parodant koks mažulytis tas vaikiukas. Pavertus jb irgi būtų faina. Iš tokių, kur dauguma savo archyvuose turi ir kurios gražiai žiūrisi.
Tikiuosi noras fotografuoti nedings. Esi naujai prisijungusi, tad gal bus sunkiau į komentarus reaguoti, nejautriai. Paburbėk tuomet pati su savimi, paburbėk ir čia, bet apsisuk, nueik ir geriau nufotografuok. Čia gera vieta mokintis. Išties.
Ir dar patarimas. Nesvarbu, kad esi naujai prisijungusi. Komentuok ir kitų foto, nesvarbu, kad gal kartais ir į pievas nusikomentuosi. Bet komentuodama taip pat mokinsies, sau naudos gausi. Taip pat dalyvauk žaidimuose. Nesvarbu, kad gal tavo foto bus paprastesnės pradžioje, o gal atvirkščiai, imsi ir nustebinsi. Nebijok dalyvauti.
Fotografuok, fotografuok, fotografuok.

Mokslai mane kažkokią teigiama pavertė. Va ir šiandien varau į Etikos paskaitėles. Vai vai vai, patūpčiosiu, apie moralę pakalbėsim, toleranciją, normas biggrin.gif Tada atlėksiu čia, įdėkit kokių foto, pakomentuosiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 03 lapkričio 2011 - 07:36
QUOTE(Ainoa @ 2011 11 03, 01:30)
apie vaiko grozi as neklausiau ir nereikia cia taip  unsure.gif 
as ir nesakau, kad fotkes isskirtines, bet taip pat nemanau, kad visos cia keliamos nuotraukos yra isskirtines ir mes visi kazkada nuo kazko pradejom ir retas kuris iskart kure ir dare sedevrus. na parodziau kelias sau mielas, patinkancias nuotraukas. siai dienai ir ant sienos pasikabinciau  smile.gif

viskas gerai, čia besimokančių tema. 4u.gif

BET.

besimokant ne mažiau svarbu yra lavinti ne tik fotografijos įgūdžius, bet ir sugebėjimą atsirinkti, ką rodyti temoje arba kitoje viešoje erdvėje. čia rodome ne sau mielas foto (mano mano vaiko foto irgi visos mielos ir patinka), o tas, kuriomis pa/įrodome, jog mokomės, suprantame, ką mokomės ir priimame kritiką - nes foto čia dedamos ne pasigrožėjimui, o komentarams. jeigu ne tam - kitą kartą parašyk, kad ne kritikai, o tiesiog pasidžiaugdama įdėjai, nes, Tavo galva, pagavai tokį mielą momentą arba gražias ryškias akis, arba gal šviesa kokia nuostabi pavyko - viskas ok, tik teisingai ir aiškiai įvardink, ko sieki rodydama foto. nes įdėjai tarsi komentarams, bet komentaro sulaukus pasišiaušei.

jeigu atėjo kritikas, tai įsiklausyk, padėkok ir daryk, kai Tau išeina - arba priimi kritiką ir iš jos mokaisi, arba nepriimi, nes manai, kad geriau žinai arba Tau kitaip atrodo. ežio pozicijas geriau palikti už temos durų. žinoma, Tu turi teisę ginti savo kūrinį, bet būtų smagiau, jeigu tai neatrodytų, kaip kritikos netoleravimas.

tokia mano nuomonė paskaičius šį pokalbį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2011 11 02, 21:56)
noriu ir as dar kritikai parodyt

man pirmoji patiko ir manau, kaip pradziamoksle, tikrai neprasta portretuka idejai. na mane tik seselis tas erzina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistulle @ 2011 11 02, 14:35)
Tryniau foto, ir taip stabtelejau minutele ir pamasciau, ka su sita daryti. Bet kazkaip jau abejoniu neliko mest lauk.  biggrin.gif

Aš nenoriu nusodint įkpėpimo, bet.. jei kyla minčių trinti foto ar dėti čia į temą, pasirinkite antrą variantą. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 03 lapkričio 2011 - 09:31
kažkaip paskaičiau ir pagalvojau kad tikrai galim atbaidyti atėjusius į pradžiamokslių tema, klausimas ar neverta iš čia kraustytis kur nors kitur g.gif kas norės padėti visad galės pakomentuoti sugryžus. Nes dabar šiokia tokia makalyne, čia tik IMHO
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 11 03, 07:52)

besimokant ne mažiau svarbu yra lavinti ne tik fotografijos įgūdžius, bet ir sugebėjimą atsirinkti, ką rodyti temoje arba kitoje viešoje erdvėje.

drinks_cheers.gif
Apie tai ir kalbu. Mano paskutinės foto pavyzdys puikiai tam tinka. Įdėjau netinkamą nuotrauką temai. Vaikai tai mūsų visų nuostabūs, ko nepasakysi apie mūsų foto smile.gif Atsirinkt- taip pat labai svarbu ir naudinga išmokti ir šioje temoje to taip pat mokomės.
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2011 11 03, 01:30)

Kartais taip nutinka protarpiais šioje temoje, neįsižeisk, viskas ok, Tu nesi išskirtinė, daugybė žmonių čia deda (kartais sėdėdami ilgai ilgai čia) visokias "neišskirtines" nuotraukas. Išmoksi jei norėsi. O pastabas aišku dėkis į galvą mirksiukas.gif
Atsakyti