Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Endži @ 2011 11 01, 01:09)
MERGINOS PASAKYKIT AR GERAS MANO 5 ND 4u.gif  ax.gif

4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 01, 11:51)

Jau apsidziaugiau, kad zinau, kieno yra priespaskutine nuotrauka zaidime, bet apsiziurejau, kad tu nedalyvauji doh.gif  biggrin.gif

QUOTE(Gintarija86 @ 2011 11 01, 11:56)
As zinok irgi taip pat prisigavau  biggrin.gif

O geras, tikrai panaši nuotrauka savo nuotaika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2011 11 01, 00:09)
MERGINOS PASAKYKIT AR GERAS MANO 5 ND 4u.gif  ax.gif

Lyg ir gerai... tik labai jau mazas tas baltas daiktas, sunku spresti apie jo baltuma g.gif Bet atrodo visgi, kad rankinio WB variantas balciausias unsure.gif

Man labiau uzkliuvo, kad dirbtiniam apsvietime pusiau rankiniam WB debeseli pasirinkai blink.gif Jau is to ryskaus geltonumo turejai pamatyti, kad kazkas ne taip su WB 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 01, 10:51)
O kodel neidomu? Per daug paprastos, ar kaip?  g.gif
Nors aš gamtos vaikas, kiekviena gėlelė man graži ir neretai žmonėms šoką įvarau žavėdamasi ir aikčiodama nuo kiekvieno nieko biggrin.gif , bet...
Ar tą gėlelę, plokščiai nufotografuotą man įdomu nuotraukoj matyt? Štai kur klausimas. Jei norima parodyt tą realybę, tai reikia suprasti, kad vaizdai nuotraukoje ir realybėje skiriasi, juk nuotraukos diskursas (kuri bando atvaizduoti) yra labiau paviršinis, labiau ribotas, tai ne realaus pasaulio diskursas, todėl reikia 5 kart, 50 kart labiau stengtis parodyt kitaip, viso to, ko iš pirmo žvilgsnio nesimato; tų dalykų, kurių paprastai žiūrėdamas nepamatai.

Floberas yra mokęs Gi de Mopasaną, kad turi atsistojęs žiūrėti žiūrėti į ugnį, valandų valandas, kol galų gale suprasi, kad ji nebepanaši į jokią kitą ugnį. Taip ir turi gimti originalumas smile.gif

Va, pamokiau kaip gyventi, einu lauk biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Endži @ 2011 10 31, 17:20)

Natūralus gerai, dirbtinis negerai.
Reikia perdaryti pusiau auto (reikia rinktis ne debesėlį, tai natūralaus apšvietimo atributas, o lemputę - tai dirbtinės šviesos atributas) ir rankinį, jis labai labai pilkas, patikrinau kodą, na, nežinau, gal pašviesinus jis ir pabaltėtų, bet gal perdaryk. Ir į didesnes nuotraukas 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, perdariau vakar 5ND prie dirbtinio apsvietimo, dejau kitoj vietoj, prie kitos lempos. Ar si karta geriau gavosi?

Dirbtinis apsvietimas
WB Auto
user posted image
WB Lempute
user posted image
WB Manual
user posted image

o, kad prie lemputes toks melynas gavosi cia blogai? ar jis tik reikalingas palyginimui? turbut ne tokia lempa buvo, kokia pasirinkau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ainoa: 01 lapkričio 2011 - 11:36
Man žaidimas pabodo, nes nuotraukų radosi po truputį. Geriau jau būtų buvę iš karto visos sudėtos. O dabar kai po truputį, tai net ir tingisi kiekvieną komentuoti. O kur dar spėliojimas. Su juo aš visai pasiduodu. doh.gif Ir laiko regis, per daug duota.
Atsakyti
tai kada ten tiksliai pasisakoma, kas foto autorius? šiandien ar rytoj? susimaišiau jau.
aš dabar išlekiu, tai jei kas, galiu ir dabar iš karto pasisakyti smile.gif

Ka, man lygiai tas pats. pradines dar komentavau, o kitoms jau ir laiko nebeliko.. vis tik vienu kartu man sukeltas foto vieną kartą praeiti, pakomentuoti ir paspėlioti man labiau patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 01 lapkričio 2011 - 11:40
QUOTE(Ainoa @ 2011 11 01, 11:34)
Labas rytas, perdariau vakar 5ND prie dirbtinio apsvietimo, dejau kitoj vietoj, prie kitos lempos. Ar si karta geriau gavosi?

o, kad prie lemputes toks melynas gavosi cia blogai? ar jis tik reikalingas palyginimui? turbut ne tokia lempa buvo, kokia pasirinkau  unsure.gif

Na, pasižiūrėjau, šiaip balta. Turi tos raudonos visokių atspalvių, bet čia jau visai kruopelė, idealiai niekad nebus, šiaip gerai smile.gif
O prie lemputės gali taip gautis, matyt netiko lemputė, šitų dalykų neišmanau, aš pasižiūriu fotografuodama, jei matau, kad vaizdas labai toli realaus, tada naudoju auto, ir šiaip didžiausia dalis mano auto, o po to tvarkau RAW'e, jei man netinka.

O dėl žaidimo, tai to ir reikėjo tikėtis, iš pradžių dėmesys, o paskui jau niekam nebeįdomu. Pirmosios visos dėmesio gavo, kokios nebūtų.
Say, tai ryt pasisakys autoriai.

Cheles, man pilkumas taip nemaišo kaip apdirbimas. Neliko realaus veido, kažkoks suplokštėjęs, be tonų, žodžiu, man ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 01 lapkričio 2011 - 11:43
QUOTE(rG @ 2011 11 01, 11:24)
Nors aš gamtos vaikas, kiekviena gėlelė man graži ir neretai žmonėms šoką įvarau žavėdamasi ir aikčiodama nuo kiekvieno nieko  biggrin.gif , bet...
Ar tą gėlelę, plokščiai nufotografuotą man įdomu nuotraukoj matyt? Štai kur klausimas. Jei norima parodyt tą realybę, tai reikia suprasti, kad vaizdai nuotraukoje ir realybėje skiriasi, juk nuotraukos diskursas (kuri bando atvaizduoti) yra labiau paviršinis, labiau ribotas, tai ne realaus pasaulio diskursas, todėl reikia 5 kart, 50 kart labiau stengtis parodyt kitaip, viso to, ko iš pirmo žvilgsnio nesimato; tų dalykų, kurių paprastai žiūrėdamas nepamatai.

Floberas yra mokęs Gi de Mopasaną, kad turi atsistojęs žiūrėti žiūrėti į ugnį, valandų valandas, kol galų gale suprasi, kad ji nebepanaši į jokią kitą ugnį. Taip ir turi gimti originalumas smile.gif

Akivaizdu, kad ne drinks_cheers.gif Bet tai juk galioja visokioms nuotraukoms, ne tik gamtos - i plokscia portreta lygiai taip nuobodu ziureti kaip ir i plokscia peizaza... ax.gif Ir jei iseina kazka idomesnio isgauti, fotografuojant zmones, tai turetu gi pavykti ir gelytes fotografuojant? mirksiukas.gif Man pvz labai idomu, kodel siame forume taip akivaizdziai dominuoja portretine fotografija, ir tik nedaugelis fotografuoja ir kitokius objektus. Neidomu? Neapsimoka? (Juk is portretu/krikstynu/vestuviu galima dar ir uzsidirbti.) Manoma, kad gamta fotografuoti sunkiau? Ar kaip tik lengviau, ir todel pasirenkama portretine fotografija, kad daugiau suprasti/ismokti apie fotografija apskritai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 11 01, 11:39)
O dėl žaidimo, say, tai ryt pasisakys autoriai.

ok, vadinasi, gerai pamenu - 2 d. 12 val. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 11 01, 11:42)
Akivaizdu, kad ne  drinks_cheers.gif Bet tai juk galioja visokioms nuotraukoms, ne tik gamtos - i plokscia portreta lygiai taip nuobodu ziureti kaip ir i plokscia peizaza...  ax.gif Ir jei iseina kazka idomesnio isgauti, fotografuojant zmones, tai turetu gi pavykti ir gelytes fotografuojant?  mirksiukas.gif Man pvz labai idomu, kodel siame forume taip akivaizdziai dominuoja portretine fotografija, ir tik nedaugelis fotografuoja ir kitokius objektus. Neidomu? Neapsimoka? (Juk is portretu/krikstynu/vestuviu galima dar ir uzsidirbti.) Manoma, kad gamta fotografuoti sunkiau? Ar kaip tik lengviau, ir todel pasirenkama portretine fotografija, kad daugiau suprasti/ismokti apie fotografija apskritai?  g.gif

Kažin ar yra nors vienas iš čia sėdinčių, kuris pragyvena iš fotografijos, čia pirma mirksiukas.gif Antra - didžioji dalis apie tai net negalvoja, arba pagalvoja, bet tai ir lieka pagalvojimais.
Trečia - visada portretas fotografijoje buvo prioritetinė sritis, nes kaip bebūtų, žmogus yra didžiausia vertybė. O skirstyti kas lengviau, kas sunkiau nesiimsiu, nes plėstis nenoriu, o ir tiesų gali būti daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 01 lapkričio 2011 - 11:48
QUOTE(sayonara @ 2011 11 01, 11:38)
tai kada ten tiksliai pasisakoma, kas foto autorius? šiandien ar rytoj? susimaišiau jau.
aš dabar išlekiu, tai jei kas, galiu ir dabar iš karto pasisakyti smile.gif

QUOTE(rG @ 2011 11 01, 11:39)
Say, tai ryt pasisakys autoriai.

Nu tai kad ne ryt... lapkricio 3 d., tai iseitu, kad poryt? mirksiukas.gif

Siulau kita karta (jei dar zaisim si zaidima) is anksto nuspresti, iki kada siunciam nuotraukas, ir iki kada speliojam, ir surasyti tas datas prie dalyviu saraso, kad visos issiblaskiusios galetu pasiskaityti, kai vel pamirs biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti