QUOTE(Jurzole @ 2011 11 01, 10:51)
O kodel neidomu? Per daug paprastos, ar kaip?
Nors aš gamtos vaikas, kiekviena gėlelė man graži ir neretai žmonėms šoką įvarau žavėdamasi ir aikčiodama nuo kiekvieno nieko
, bet...
Ar tą gėlelę, plokščiai nufotografuotą man įdomu nuotraukoj matyt? Štai kur klausimas. Jei norima parodyt tą realybę, tai reikia suprasti, kad vaizdai nuotraukoje ir realybėje skiriasi, juk nuotraukos diskursas (kuri bando atvaizduoti) yra labiau paviršinis, labiau ribotas, tai ne realaus pasaulio diskursas, todėl reikia 5 kart, 50 kart labiau stengtis parodyt kitaip, viso to, ko iš pirmo žvilgsnio nesimato; tų dalykų, kurių paprastai žiūrėdamas nepamatai.
Floberas yra mokęs Gi de Mopasaną, kad turi atsistojęs žiūrėti žiūrėti į ugnį, valandų valandas, kol galų gale suprasi, kad ji nebepanaši į jokią kitą ugnį. Taip ir turi gimti originalumas
Va, pamokiau kaip gyventi, einu lauk
Papildyta:QUOTE(Endži @ 2011 10 31, 17:20)
Natūralus gerai, dirbtinis negerai.
Reikia perdaryti pusiau auto (reikia rinktis ne debesėlį, tai natūralaus apšvietimo atributas, o lemputę - tai dirbtinės šviesos atributas) ir rankinį, jis labai labai pilkas, patikrinau kodą, na, nežinau, gal pašviesinus jis ir pabaltėtų, bet gal perdaryk. Ir į didesnes nuotraukas