Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Kikirike @ 2011 11 02, 09:00)
na tai nebutinai gi prekybos centruose,va ir mes vietą turim ir Loreta turi, o tiesiog daugiau fotografų,daugiau portretų,dvasia jausis manau labiau,vistiek žmonės eis po vieną,nebus krūva  ax.gif

tai viskas gerai, cia tik mano nuomone smile.gif faina, kad darote.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 11 02, 09:58)
o man kaip tik idomu tie mazesni projektai, o ne masiniai.. kai ir su zmogum pabendrauji, suzinai apie jo gyvenima, ir fotosesija jam kai svente buna, nes gali istrukt is namu ir pabut su kitokiais zmonem. masiniai man asmeniskai ne prie sirdies. na nebent del grynai tos minties, kad turetu savo fotke.

Na matai pati ideja yra pradziuginti zmogu fotografija.... Galima ir vienaip r kitaip daryti.... Bet kuo daugiau pradziugintu zmoniu tuo geriau.... smile.gif Taip pabendrauti ir t.t. tikrai smagu, manau suspesim viska smile.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 11 02, 09:58)
vat ir sakau kad kuo daugiau tuo smagiau, tikrai faina būtų apjungus pajėgas,dar va sakau kokių visažistų reikėtų kad prisijungtų  ax.gif

As irgi manau, kad Loreta galetu prisijungt wink.gif Del visazistu jau klausiau Olgos, sendien bandysiu dar vienai brukstelt... O gal net porai.... smile.gif Svarbu, kad visi tilptume smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.B.M.: 02 lapkričio 2011 - 09:04
Skubu į mokslus tad labai trumpai. Daughiau vakare parašysiu.
Aš kaip Brumbrumai, siūlyčiau nedaryti masinio renginio, bet vat supermamos ribose. Nors ta supermaam galinga, didžiulė.
Pernai ėjau į paramos skyrelį supermamoje ir ten skaičiau apie žmones su problemom, kurie nepasiturintys, kurie gal sergantys ir t.t. Daugiavaikių šeimų ten yra. Tai vat, paskui arba organizuojančioms pagalbą rašiau, arba tiesiogiai šeimoms. Atsiliepė viena dvynukų mama. Šiaip visai būtų faina vėl tą mamą su dvynukais pafotografuoti. Matytumėt kaip paaugo vaikučiai. Čia Brumbrumas gal gali sukontaktuoti.
Dar galima su kokiais mažesniais vaikų namais susitarti. Nuvažiuojat, nufotografuojat visus vaikučius paskui kiekvienam po portretą nuvežat.

Galiu tik pasakyti tiek. Jei jungsitės prie didesnio renginio, kaip kaune. Liksit antram plane. Turėsit padėti daryti kažką nelabai reikšmingo. Kaip tarkim foto spausdinti, gal ką padažyti ar pašukuoti, arbatos pasiūlyti. Organizuokit mažesnį renginuką, bet dalyvaukit jūs. Jūs būsit fotografės. Patirtis tikrai didelė.
iki vakaro.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 11 02, 09:08)
Skubu į mokslus tad labai trumpai. Daughiau vakare parašysiu.
Aš kaip Brumbrumai, siūlyčiau nedaryti masinio renginio, bet vat supermamos ribose. Nors ta supermaam galinga, didžiulė.
Pernai ėjau į paramos skyrelį supermamoje ir ten skaičiau apie žmones su problemom, kurie nepasiturintys, kurie gal sergantys ir t.t. Daugiavaikių šeimų ten yra. Tai vat, paskui arba organizuojančioms pagalbą rašiau, arba tiesiogiai šeimoms. Atsiliepė viena dvynukų mama. Šiaip visai būtų faina vėl tą mamą su dvynukais pafotografuoti. Matytumėt kaip paaugo vaikučiai. Čia Brumbrumas gal gali sukontaktuoti.
Dar galima su kokiais mažesniais vaikų namais susitarti. Nuvažiuojat, nufotografuojat visus vaikučius paskui kiekvienam po portretą nuvežat.

Galiu tik pasakyti tiek. Jei jungsitės prie didesnio renginio, kaip kaune. Liksit antram plane. Turėsit padėti daryti kažką nelabai reikšmingo. Kaip tarkim foto spausdinti, gal ką padažyti ar pašukuoti, arbatos pasiūlyti. Organizuokit mažesnį renginuką, bet dalyvaukit jūs. Jūs būsit fotografės. Patirtis tikrai didelė.
iki vakaro.

Mes planuojam jungtis ir prie masinio Kaune, ir patys darysim.Patirtis abiems atvejais bus neikainuojama.
Ir ka reiskia nelabai reiksmingo?Juk ir tas fotografo darbas tokiam dideliam regini labai ribotas.Manau, ten visi darbai bus reiksmingi ir svarbus.
Atsakyti
man Yvettes mintis daryti SM ribose patiko. Nes aš norėčiau bendrauti su atėjusiais ir juos fotkinti, o ne nešioti kam nors kavą.

Andrius žino vienus vaikų namus, gal galima būtų per jį organizuotis ir padaryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 11 02, 10:26)
Ir ka reiskia nelabai reiksmingo?Juk ir tas fotografo darbas tokiam dideliam regini labai ribotas.Manau, ten visi darbai bus reiksmingi ir svarbus.

na aš šiaip esu altruistė, bet ir žiauri egoistė. Jei einu į kažkokį renginį, kur bus fotografuojami žmonės, noriu fotografuoti. Todėl taip ir rašiau, organizuokit mažesnį, kad galėtumėt patys patirti, ką tai reiškia. Aš negalėčiau ramiai kur nors stovėti, kažką kitą veikti, kai toks fotografinis veiksmas kažkur vyksta. Galų gale, toks fotografavimas reikalauja ir jėgų. Ne tik fizinių. Stipriam apskritai reikia būti, suvaldyti emocijas ir t.t.
Bet žinoma, kiekvienam savo ir visi gali daryti taip, kaip nori smile.gif

Dalyvaujantys, turėtų pasiskaityti taisykles projekto. Kiek pamenu, portretai, kurie gims projekto metu negali būti publikuojami, galima tik veiksmą parodyti, kaip tai vyko. Žinoma, jei užregistruosit, kad dalyvaujat. Jei ne, tai galima savom taisyklėm žaisti, bet būtent tą dieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 02 lapkričio 2011 - 09:32
QUOTE(sayonara @ 2011 11 02, 10:28)
man Yvettes mintis daryti SM ribose patiko. Nes aš norėčiau bendrauti su atėjusiais ir juos fotkinti, o ne nešioti kam nors kavą.

Andrius žino vienus vaikų namus, gal galima būtų per jį organizuotis ir padaryt smile.gif

Jo del vaiku namu ir as iskart apie Andriu pagalvojau...

Tai gal netersiam temos ir pradedam planuoti? smile.gif

Labai masinio ir neiseis daryti smile.gif studija pas mus nediduke, zmoniu daug netilps, balagano nedarysim... bet norisi ir daugiau gero darbo padaryti.... Zodziu as nusiteikus kiek bus norinciu tiek priimti smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2011 11 02, 10:29)
Dalyvaujantys, turėtų pasiskaityti taisykles projekto. Kiek pamenu, portretai, kurie gims projekto metu negali būti publikuojami, galima tik veiksmą parodyti, kaip tai vyko. Žinoma, jei užregistruosit, kad dalyvaujat. Jei ne, tai galima savom taisyklėm žaisti, bet būtent tą dieną.

Dabar jau kiek skaiciau visur daro su publikavimo sutartim ir publikavimu, nes net back stage rodant, jei zmogus pasimato normaliai, sake buvo iskile problemu daug kam.... Taigi jau ir uzsienyje daro su sutartelem... ir musiskiai taip pat....
Galu gale gi ne del publikavimo daromas sis projektas, zinoma, backstaiginem nuotraukom pasidalinti kokiam dienorastyje visai smagu...
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2011 11 02, 10:41)
Jo del vaiku namu ir as iskart apie Andriu pagalvojau...

Tai gal netersiam temos ir pradedam planuoti? smile.gif

flickr susikurkit temą ir visus pasiūlymus ten rašykit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 11 02, 09:29)
na aš šiaip esu altruistė, bet ir žiauri egoistė. Jei einu į kažkokį renginį, kur bus fotografuojami žmonės, noriu fotografuoti. Todėl taip ir rašiau, organizuokit mažesnį, kad galėtumėt patys patirti, ką tai reiškia. Aš negalėčiau ramiai kur nors stovėti, kažką kitą veikti, kai toks fotografinis veiksmas kažkur vyksta. Galų gale, toks fotografavimas reikalauja ir jėgų. Ne tik fizinių. Stipriam apskritai reikia būti, suvaldyti emocijas ir t.t.
Bet žinoma, kiekvienam savo ir visi gali daryti taip, kaip nori  smile.gif

Siemet ikurejas leido publikuoti darbus is HP, jei nepriestarauja fotografuojamas zmogus:)
Atsakyti
Help-Portrait Kaunas
O ką daryti, jei norite fotografuoti ir prisijungti prie Help Portrait projekto, bet Jūsų mieste, miestelyje ar kaime nėra bendraminčių? Dalyvaukite SOLO, t.y. ir vienas galite labai daug.

Kaip tai padaryti?

1. Susisiekite su vietine ligonine. Ko gero ten tikrai yra stacionarus vaikų skyrius, kuriame portretais galite nudžiuginti mažuosius ligoniukus. Dėl nuotraukų gamybos paprašykite prisidėti vietinius nuotraukų gamintojus arba kreipkitės į mus.

2. Susisiekite su savo rajono bendruomenės centru, parodykite jiems vaizdo įrašus iš pasaulinio HP projekto. Galbūt jie sutiktų suteikti plotą ir rekomenduotų žmones, kuriuos galėtumėte pradžiuginti portretu?

3. Drąsiai prašykite draugų, artimųjų ar kaimynų pagalbos. Papasakokite jiems apie HP projektą. Patikėkite, daugiau galvų geriau, nei viena smile.gif Visi bendrai sugalvosite, ką, kur ir kaip fotografuoti.

4. Tiesiog... fotografuokite šalia esančius žmones. Apsižvalgykite. Kas tie žmonės? Tai gali būti vieniši žmonės, vienišos mamos ar vieniši tėčiai su vaikais, daugiavaikės, sunkiai besiverčiančios šeimos, našlaičiai, sergantys vaikai ar suaugę, senyvo amžiaus žmonės ar... tiesiog liūdnas Jūsų kaimynas. Tai žmonės, kurie negali sau leisti kokybiškų fotografijos paslaugų.

Gruodžio 10-oji artėja. Kiekvienas galime sukurti mažą šventę smile.gif
Atsakyti
eikit prisipazint kur kieno foto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 11 02, 11:47)
eikit prisipazint kur kieno foto biggrin.gif

A jau? hihihi.gif
Atsakyti