Įkraunama...
Įkraunama...

Paskaitos "Jo didenybė - naujagimis"

gal kas zinok dabar kada vyks paskaitele vilniuje?
Atsakyti
QUOTE(eglute544 @ 2009 05 23, 10:02)
gal kas zinok dabar kada vyks paskaitele vilniuje?

Paziurek 13 temos puslapyje. 06-08 Seskineje, 06-15 Kalinausko g.
Atsakyti
Niekur nerandu kaip cia reik registruotis i ta paskaitele?? verysad.gif
Atsakyti
Pasiskambinau nurodytu telefonu, tai neber vietu unsure.gif unsure.gif ot tai aciu...tai ka pries 3 menesius uzsirasinet reikia? doh.gif Ai, visada cia tokios nesamones su viskuo, kas nemokama... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marlena24: 27 gegužės 2009 - 09:20
QUOTE(marlena24 @ 2009 05 27, 10:20)
Pasiskambinau nurodytu telefonu, tai neber vietu unsure.gif  unsure.gif ot tai aciu...tai ka pries 3 menesius uzsirasinet reikia? doh.gif Ai, visada cia tokios nesamones su viskuo, kas nemokama... verysad.gif

tai jos daznokai buna, tik skirtingose vietose, jei dar 7 savaites liko, tai spesi nueit:)
Atsakyti
Ane?? g.gif Nu tada kazkaip idomiai gaunas, kai paskambinau nurodytu telefonu i Nuka ir paklausiau ar galima uzsirasyt i paskaita, tai man atsake, kad neber vietu, net nepaklause kada cia as noriu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 05 27, 22:02)
Ane?? g.gif Nu tada kazkaip idomiai gaunas, kai paskambinau nurodytu telefonu i Nuka ir paklausiau ar galima uzsirasyt i paskaita, tai man atsake, kad neber vietu, net nepaklause kada cia as noriu... unsure.gif

man irgi taip pat buvo, tai as i sekancia uzsirasiau.
Atsakyti
QUOTE(Laura01 @ 2009 05 27, 22:24)
man irgi taip pat buvo, tai as i sekancia uzsirasiau.

taigi galima eit ne i nuka o i poliklinika, ten gi registracija nebutina (bent jau taip raso). 4u.gif
Atsakyti
o kodel tada raso, kad nera vietu nei vienoj poliklinikoj? blink.gif
Atsakyti
Sveikos būsimos mamos!
Pasiruošimas motinystei – labai svarbus periodas.
Turėdama šiek tiek mamiškos patirties ir matydama, kad ne viskas šioje srityje klostosi gerai, noriu būsimas mamas perspėti. Tai ką parašiau yra tik mano asmeninė nuomonė apie susiklosčiusią padėtį. Gal ne visos supras mane teisingai, bet net ir viena mama pakeitusi nuostatas ir tinkamai pasiruošus motinystei – yra siektinas tikslas.
Manau, jog būsimos mamos labai daug skiria dėmesio daiktams, gimdymo namų ir gydytojo pasirinkimui. Ir labai mažai dėmesio dėmesio būsimo kūdikio auginimui.
Turbūt kaupdamos daiktus, kurių net ne visada prireikia, mums atrodo kad valdome situaciją – t.y. atinkamai ruošiamės motinystei. Gimdymo namų pasirinkimas – tarsi garantija kad gimdymo metu mums nekils sunkumų, o tinkamai parinktas gydytojas – “viską sutvarkys”. Tačiau tai tėra iliuzija. Taip mes slopiname baimes kad nesuvaldysim situacijos, kad pritruks kažko materialaus, slopiname gimdymo baime ir perkeliame atsakomybę ant gydytojo pečių.
Kodėl tiek daug energijos ir pinigų nukreipiame šalutiniams dalykams? Nes mūsų instinktai yra nuslopinti, juos užgožė vartojimo kultūra. Gimdydama pirmąjį vaiką, maniau kad gydytojas lemia gimdymo eigą 80%. Šiandien viskas apsivertė - besiruošdama ketvirtam gimdymui žinau, nuo manęs priklausys 95% ir tik likę 5% bus gydytojo valioje.
Tačiau grįžkime prie pasiruošimo motinystei. Moterys susikoncentruoja į gymdymą ir visai atlaidžiai žiūri į laikotarpį po gimdymo. Atrodo, jog svarbiausia pagimdyti, o paskui jau kaip nors… Tokį požiūrį matau nėščių moterų tarpe. Deja, pagimdžiusios galvoja kitaip.
Konsultuoju gimdyves žindymo klausimais. Gaunu nemažai laiškų, kuriuose įžvelgiu pagrindinę mintį: kodėl tiek daug pasakojama apie nėštumą ir gimdymą, o beveik nieko apie pirmąsias paras/ savaites po gimdymo. Pastarasis laikotarpis – vienas sudėtingiausių. Pagimdžiusi mama kenčia skausmus, gimdymo patirtis ne vienai apverčia mintis ir suvokimą srityse, kur atrodė viskas aišku. Pirmos paros dažnai būna lemtingos, ar kūdikis bus žindomas, nuo to priklauso ar motinystė bus lengva, ar mama jaus pasitenkinimą augindama kūdikį. Be abejo, tai labai individualu, tačiau aš rašai apie bendrą tendenciją.
Mamos neinvestuoja laiko į tai, ko tikrai prireiks. Atrodo aplanko daugybę kursų ir išklauso “apie viską”. “Gimdymui – 1 val. , kūdikio priežiūrai pora val. žindymui 1 val…” Deja, išklausymas – tai nėra mokėjimas. Tai tik “pliusiuko uždėjimas” mūsų mintyse. Gimdyvių konsultacijos telefonu parodė - žindymui negalima pasiruošti per 1-3 val. Skambina mamos ir konsultuojasi savaitėmis. Tol kol įsivažiuoja. Kol patiki savimi, kol pakankamai sužino savo fiziologiją ir atsikrato mitų apie pieno trūkumą, kūdikio svorio prieaugį ir pan.
Šiandien prasideda žindymo kursai, Kauno arkivyskupijos centre. Užsiregistravo labai mažai dalyvių. Tuo tarpu skambinančių gimdyvių ir prašančių padėti žindymo klausimais daugėja kasdien. Tai liūdina.
Jei būsimoms mamoms pasirodė priimtinos mano mintys – kviečiu ateiti į kursus. Lengvų atsakymų į klausimus nedalinsiu, tiesiog turėdamos daugiau žinių apie save, savo kūną, vaikelio fiziologiją – pačios rasite atsakymus ir priimsit sprendimus.
Piniginis atlygis už kursus netūrėtų būti kliūtis, jei norėsite – paliksite laisvą auką šeimos centrui, jei aukoti negalite – ateikite ir dalyvaukite, svarbu kad kursai patiktų ir tinkamai pasiruoštumėte motinystei.

mamaRasa
8(682) 55209
Atsakyti
QUOTE(mamaRasa @ 2009 06 03, 11:08)
Sveikos būsimos mamos!
Pasiruošimas motinystei – labai svarbus periodas.
Turėdama šiek tiek mamiškos patirties ir matydama, kad ne viskas šioje srityje klostosi gerai, noriu būsimas mamas  perspėti.  Tai ką parašiau yra tik mano asmeninė nuomonė apie susiklosčiusią padėtį. Gal ne visos supras mane teisingai, bet net ir viena mama pakeitusi nuostatas ir tinkamai pasiruošus motinystei – yra siektinas tikslas.
Manau, jog būsimos mamos labai daug skiria dėmesio daiktams, gimdymo namų ir gydytojo pasirinkimui.  Ir labai mažai dėmesio dėmesio būsimo kūdikio auginimui.
Turbūt kaupdamos daiktus, kurių net ne visada prireikia, mums atrodo kad valdome situaciją – t.y. atinkamai ruošiamės motinystei. Gimdymo namų pasirinkimas – tarsi garantija kad gimdymo metu mums nekils sunkumų, o tinkamai parinktas gydytojas – “viską sutvarkys”. Tačiau tai tėra iliuzija. Taip mes slopiname baimes kad nesuvaldysim situacijos, kad pritruks kažko materialaus, slopiname gimdymo baime ir perkeliame atsakomybę ant gydytojo pečių.
Kodėl tiek daug energijos ir pinigų nukreipiame šalutiniams dalykams? Nes mūsų instinktai yra nuslopinti, juos užgožė vartojimo kultūra.  Gimdydama pirmąjį vaiką, maniau kad gydytojas lemia gimdymo eigą 80%. Šiandien viskas apsivertė - besiruošdama ketvirtam gimdymui žinau, nuo manęs priklausys 95% ir tik likę 5% bus gydytojo valioje.
Tačiau grįžkime prie pasiruošimo motinystei. Moterys susikoncentruoja į gymdymą ir visai atlaidžiai žiūri į laikotarpį po gimdymo.  Atrodo, jog svarbiausia pagimdyti, o paskui jau kaip nors… Tokį požiūrį matau nėščių moterų tarpe.  Deja, pagimdžiusios galvoja kitaip.
Konsultuoju gimdyves žindymo klausimais. Gaunu nemažai laiškų, kuriuose įžvelgiu pagrindinę mintį: kodėl tiek daug pasakojama apie nėštumą ir gimdymą, o beveik nieko apie pirmąsias paras/ savaites po gimdymo. Pastarasis laikotarpis – vienas sudėtingiausių. Pagimdžiusi mama kenčia skausmus, gimdymo patirtis ne vienai apverčia mintis ir suvokimą srityse, kur atrodė viskas aišku. Pirmos paros  dažnai būna lemtingos, ar kūdikis bus žindomas, nuo to priklauso ar motinystė bus lengva, ar mama jaus pasitenkinimą augindama kūdikį. Be abejo, tai labai individualu, tačiau aš rašai apie bendrą tendenciją.
Mamos neinvestuoja laiko į tai, ko tikrai prireiks. Atrodo aplanko daugybę kursų ir išklauso “apie viską”. “Gimdymui – 1 val. , kūdikio priežiūrai pora val. žindymui 1 val…” Deja, išklausymas – tai nėra mokėjimas. Tai tik “pliusiuko uždėjimas” mūsų mintyse.  Gimdyvių konsultacijos telefonu parodė - žindymui negalima pasiruošti per 1-3 val. Skambina mamos ir konsultuojasi savaitėmis. Tol kol įsivažiuoja.  Kol patiki savimi, kol pakankamai sužino savo fiziologiją ir atsikrato mitų apie pieno trūkumą, kūdikio svorio prieaugį ir pan.
Šiandien prasideda žindymo kursai, Kauno arkivyskupijos centre.  Užsiregistravo labai mažai dalyvių. Tuo tarpu skambinančių gimdyvių ir prašančių padėti žindymo klausimais daugėja kasdien. Tai liūdina.
Jei būsimoms mamoms pasirodė priimtinos mano mintys – kviečiu ateiti į kursus. Lengvų atsakymų į klausimus nedalinsiu, tiesiog turėdamos daugiau žinių apie save, savo kūną, vaikelio fiziologiją – pačios rasite atsakymus ir priimsit sprendimus. 
Piniginis atlygis už kursus netūrėtų būti kliūtis, jei norėsite – paliksite laisvą auką šeimos centrui, jei aukoti negalite – ateikite ir dalyvaukite, svarbu kad kursai patiktų ir tinkamai pasiruoštumėte motinystei.

mamaRasa
8(682) 55209

mamaRasa, nuostabūs žodžiai... o kursai tik Kaune vyksta?
Atsakyti
Pirmam psl. rašo, kad išvis jokios registracijos nereikia. Tai kaip čia gaunasi?
Atsakyti