Įkraunama...
Įkraunama...

Juodkalnija

QUOTE(Cobre @ 2011 01 28, 10:53)
siaip idomu, jei kroatija ir juodkalnija identiskos savo gamtovaizdziais  , tai ASA, kodel vistik juodkalnija?  g.gif 

Pirmiausia - esu labiau gamtos vaikas. Kroatijoje teko būti tris kartus, bet dar daug kas liko neaplankyta, tačiau man ji asocijuojasi su ilga pakrante, salomis, miestais/miestukais. Vienu kartu ne viską aplankiau ir Juodkalnijoje: pajūrio ji turi ne tiek ir daug lyginant su Kroatija, miestukų irgi kur kas mažiau, bet turi mano akim nuostabią ir man priimtiną gamtą, ypač kalnus. Štai ko trūksta ir net neatstoja Plitvica blush2.gif
Atsakyti
AŠA, tai kad Kroatijoje pilna kalnų... Gal tiesiog pačiai neteko ten lankytis ir važinėti skersai išilgai g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Dauguma salų yra kalnuotos vietovės. Ir veik visa Kroatijos pakrantė yra kalnuota, lygumos tik giliau link žemyno. Visas Velebito kalnynas kiek tęsiasi.
Papildyta:
Jie dar gi turi savo slidinėjimo kurortus, išvystytą industriją toje srityje http://www.croatiatr...ests/Skiing.htm

Atsakyti
Juodkalnija palyginti su Kroatija turi žymiai daugiau kalnuotų vietovių ir kalnai aukštesni. Aišku, nelyginti su Alpėmis biggrin.gif
Galų gale pati šalis yra kitokia. Neveltui čia šalia tiek skirtingų tautų, kurios savo laiku gyveno vienoje Jugoslavijos respublikoje nors iš esmės visos skirtingos. Pravažiuokit Serbiją, pamatysit, kad ir šalis ir žmonės vėlgi kitokie biggrin.gif
Atsakyti
Tai kad nebuvo kalbos kas turi daugiau ar mažiau, gal ne vietoje tas kalnų gausos lyginimas, nes Kroatija didesnė, nei Juodkalnija. Kalba pasisuko apie tai, kad Kroatijoje jų nelabai yra. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 01 28, 14:43)
AŠA, tai kad Kroatijoje pilna kalnų... Gal tiesiog pačiai neteko ten lankytis ir važinėti skersai išilgai g.gif

Ačiū 4u.gif Būtinai užsuksiu į Kroatijos temą pasismalsauti thumbup.gif Nes maniau, kad su trekingu Kroatijoje sunkiau blush2.gif kas mane sužavėjo Juodkalnijoje, tai būtent kalnai, antras pagal dydį pasaulyje kanjonas (Taros), puikios trekingo galimybės (kas tingi, gali pasinaudoti trekingu su mašina lotuliukas.gif
Kiekvienas pagal savo poreikius renkasi šalis, man kelionėse reikia gamtos, kalnų ir... laisvės blush2.gif Šveicarijoje radau viską, išskyrus laisvę, bet pati šalis ir jos žmonės, jausmas ten būnant, buvo toks, kad tu esi laisvas, nesvarbu, kad protu suvoki, jog esi nuolat stebimas, pamažu protas atsijungia tongue.gif Norvegijoje ir Juodkalnijoje aš radau viską, ko ieškojau thumbup.gif kartu su visiška laisve ir natūralumu, nes man patinka būti žmonių/civilizacijos dar nesugadintose/nepaliestose gamtos vietose blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 01 28, 13:50)
O apie gamtovaizdžio "nerealumus" ir kt. - tai čia labai subjektyvus vertinimas, nes kas vienam "viskas ten nerealu", tik vienoje šalyje, kelia abejonių objektyviame vertinime, tiesiog daugiau emocijų ir asmeninių simpatijų dalykas.

Tai zinoma subjektyvus, siuo atveju, nes klausiau tai, kas konkreciai mane domina. kai renkuosi sali aplankymui, tai ziuriu tik tai ar ji man patinka ar ne. Neesu kategoriskai nusistaciusi nei pries viena sali, manau visur yra graziu dalyku, todel kai kazkas sudomina, tai ir klausiu mirksiukas.gif

QUOTE(AŠA @ 2011 01 28, 17:18)
kas mane sužavėjo Juodkalnijoje, tai būtent kalnai, antras pagal dydį pasaulyje kanjonas (Taros), puikios trekingo galimybės (kas tingi, gali pasinaudoti trekingu su mašina  lotuliukas.gif
Kiekvienas pagal savo poreikius renkasi šalis, man kelionėse reikia gamtos, kalnų ir... laisvės blush2.gif  Norvegijoje ir Juodkalnijoje aš radau viską, ko ieškojau thumbup.gif kartu su visiška laisve ir natūralumu, nes man patinka būti žmonių/civilizacijos dar nesugadintose/nepaliestose gamtos vietose blush2.gif

O as vis nesugebedavau aprasyti to ka jauciau budama ten rolleyes.gif tau puikiai pavyko mano savijauta perteikti smile.gif Norvegijoje nebuvau, kol kas ir nera planuose jos, gamta grazi, bet man reikia dar ir griuvesiu, istorijos daugiau. Butinai butinai kalnu ir juros wub.gif O ispuoseletu kurortu gali ir nebuti, tam yra tinginiu poilsis Turkijoje, pigu, gausu edesio, pagulineji kaip parsiukas ir vel su ilgesiu prisimeni keliones automobiliu wub.gif o kroatija mane ir domina tik ta kur toliau nuo pajurio. O BH gal labiau panasi i JUodkalnija? g.gif turiu omenyje ne pajuri. Pritruko mums laiko ten prasisukti.

Susidariau ispudi, kad daugumai Kroatija, tai pajurio zona ir Plitvicos. Reikia kada daugiau panarsyti informacijos, vistik gana netoli esanti salis, gal turi kazka daugiau. bet jei tik vaziuoti nuo kurorto iki kurorto, arba vykti pasideginti ir pasimaudyti, tada jau pigiau turkijoje prasisukti g.gif
O man i JUodkalnija labai Korsika susirode panasi, kol kas ji favorite, jei derinti pazintine ir poilsine. Dar nebuvau, bet filmai, nuotraukos, suzavejo nerealiai wub.gif
Atsakyti
Taip, nes dažnas važiuoja labai trumpam laikotarpiui, per kurį nori ir pailsėti suspėti, ir miestus apžiūrėti, muziejus, ir lankytinas vietas. Visko ko ten yra vienu kartu neįmanoma pamatyti, fiziškai, o neretai matoma paviršutiniškai, kad tik užsidėti "paukčiuką" - buvau. Ir kai sako, kad va, buvau dešimt dienų ar dvi savaites, mačiau Kroatiją, tai negali sutikti, nes matė tik mažą dalį to, ko ten yra. Pati ten gyvenu vasaros sezonu jau kiek metų, bet visko dar nesu mačiusi, aplankiusi, užtat nagrinėjuosi kiekvieną regioną po truputį, palaipsniui. Net sugrįždama į tas pačias vietas atrandu naujų dalykų. Arba atranda mūsų draugai ir parekomenduoja, ir atvirkščiai, mes atradę rekomenduojame kitiems.
Atsakyti
QUOTE(biryte @ 2011 01 19, 22:07)
ačiū Jums už nuorodą, vaizdai tai tikrai pasakiški, tik kiek skaitau, tai visi čia nuosavu transportu keliavo, o mums taip neišeina, reiks per agentūrą važiuoti.  4u.gif  Vaikas mūsų tikrai ištvertų kelionę, tik įdomu, kaip patys vietiniai vaikus priima - ta prasme, ar yra kažkokių specialiai vaikams pritaikytų vietų, atrakcionų prie vandens ir pan.  4u.gif

jei norisi i kalnu, tai tikrai tiks juodkalnija. maniau kad kroatijos kalnai ispudiongi, ir visada uz ja guldziau galva, bet juodkalnijos kalnai TIKRAI ISPUDINGESNI. tenka pripazinti.
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 01 28, 11:53)
o neigiamus dalykus apie kroatija ikelsite?

siaip idomu, jei kroatija ir juodkalnija identiskos savo gamtovaizdziais  , tai ASA, kodel vistik juodkalnija?  g.gif  kroatijoje juk labiau isvystytas servisas  g.gif As kiek nuotrauku ziuriu, man kazkaip nelabai gamta kroatijoje zavi, jura ir vaizdai i salas labai grazus, bet man to maza. tai ar tikrai kroatijos ir juodkalnijos gamtovaizdziai praktiskai identiski?

tikrai neidentiski, nesamone. juodkalnijoje kalnai ispudingesni. mane kaip tik ir zavi kad dar ne viskas suturistinta, o pamatai naturalia sali. aisku, ji pamazu "turisteja". buvau 2009, tai jua labai daug statybu vyko zabjak, kad patenkintu turistu poreikius. mes apsistodavome pas zmones kempinguose, taip pamatydavome, kaip jie gyvena. o ne kaip personalas aptarnauja. viena nakti teko miegoti ostrogo vienuolyne, nereali patirtis. viskas matoma is vidaus, o ne kaip parodo
Papildyta:
QUOTE(Linuskė @ 2011 01 28, 14:03)
Mes vasarą buvome Starigrad Paklenicoje, tai čia lyg tai būtų centrinė dalis, o ką patartumėt pasirinkti šią vasarą Makarską su galimybe aplankyti Dubrovniką ar Krk salą su galimybe aplankyti Pulą? Tik keliamės su savo diskusija į Kroatijos temą 4u.gif

pravaziavau visa kroatijos pakrante. todel rinkciausi pietine dali. krk sala grazi bet neispudinga. pula verta pamatyti del amfiteatro, bet siaip didelis miestas, nera ko ten veikti. makarska grazi, grazus kalnai, aisku daug turista, o dubrovnikas kas be ko. reikia pamatyti.
Atsakyti
Sveiki visiems 4u.gif

Šią vasarą planuojame važiuoti į Juodaklniją, tai gal kas nors galėtų parekomenduoti kokią gerą vietą apsistojimo (nakvynės), kad būtų patogu iš jos aplankyti kuo daugiau garsių ir gražių vietovių, ir kad labai per kišenę nekirstų? rolleyes.gif Ir šiaip kokios maždaug nakvynių kainų ten? ax.gif

Taip pat būtų įdomu sužinoti, kurioje šalyje pakeliui sustojote pernakvoti nakčiai keliaujant automobiliu į Juodkalniją? Gal galite parekomenduoti ir kokią konkrečią vietą? ax.gif

Iš anksto dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luna** @ 2011 03 09, 11:14)
Taip pat būtų įdomu sužinoti, kurioje šalyje pakeliui sustojote pernakvoti nakčiai keliaujant automobiliu į Juodkalniją? Gal galite parekomenduoti ir kokią konkrečią vietą? ax.gif

Iš anksto dėkui 4u.gif

mes nakvojom lenkijos pačiam gale ir už Belgrado, prie Mobil degalinės supernis viešbutukas, kaina dviviečio apie 50 eurų.
Atsakyti
QUOTE(Luna** @ 2011 03 09, 11:14)
Sveiki visiems  4u.gif

Šią vasarą planuojame važiuoti į Juodaklniją, tai gal kas nors galėtų parekomenduoti kokią gerą vietą apsistojimo (nakvynės), kad būtų patogu iš jos aplankyti kuo daugiau garsių ir gražių vietovių, ir kad labai per kišenę nekirstų?  rolleyes.gif Ir šiaip kokios maždaug nakvynių kainų ten? ax.gif

Iš anksto dėkui 4u.gif

ar vaziuosite masina? ir keliese?siaip galite apsistoti kur nors Kotoro ilankoje. is jos nesunkiai pati kotora apziuresite, budva taip pat. ir jei bus noro galesite nulekti iki dubrovniko. na o jei norite pamatyti taros, pivos kanjona, ar koki ostrogo vienuolyna, tai vis delto teks pavazineti. konkreciu vietu nzn, tiersiog vaziuojate i vieta, ir tikrai pamatysitew iskabas kur nuomoja apartamentus, ar kempingus.
Atsakyti
Buvom prieš porą metų Juodkalnijoje. Šiais metais irgi labai noriu ten nuvykti. Praėjusį kartą Durmitoras liko nepamatytas... Ir šiaip - labai gera ten aura... thumbup.gif

Pagrindiniai apsistojimai buvo Bare ir Bečiči (prie Budvos). Pamatėm iškabas, kad nuomojami apartamentai ir išsinuomavom ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 09 kovo 2011 - 12:49