Akcentuoju, nes ten nesaugu, ypač kuo arčiau Albanijos, ir dar teigiu, kad ten nešvaru. Ir ne tik aš viena taip teigiu. Gali pasiskaityti štai čia: http://www.mytrips.l...uodkalnijos/219 Ir kitus keliautojų pasakojimus, kad ir tam pačiam puslapyje. Ir komentarus.
Tiesiog važiuojant į ten reikia nusteikti, kad "visko gali būti". Ir tiesiog būti dėmesingiems.
O kad kitiems ten "labai saugu", tai visko gali būti. Yra kam ir Pietinėje Italijoje "labai saugu".
QUOTE(Aidluka @ 2011 01 25, 21:52)
taip, tikrai saugi ir ulcinje, kuris musulmoniskas ir arciausiai albanijos, absoliuciai saugu, vaiksciojom ramiausiai po miesta, kaip ir mase kitu basiilsinciu (na man ten gryna palanga, o sito as absoliuciai nemegstu ), vaikui demesys iskart (nebutu musulmonai ) pridovanojo jam vaisiu, prigloste visi tokiu sviesuti , visur sypsenos, pliazuose muzika, normalus gultai, dusiukai, buvom vakare, tai pliaza vaikinai vale, su grebliukais begiojo, gultus tvarke. masina palikome be problemu, ju ten mase visur vakare buvo uzkista. tai vat tokia tai baisine dalis salia albanijos tiesa, kai kazkada paskaiciau viena atsiliepima, tai zmones nevyko i ulcinje, nes buvo blogu atsiliepimu prisiklause. taciau visi kas "surizikavo" vykti, tai visi, kiek skaiciau, tai stebejosi, kad ten tokio baisaus ir neaugaus yra. vyrui irgi buvau prigasdinusi, kad ten "visko gali nutikti" tai paskui visi kavineje tyciojosi is manes, kokiu cia as gandu prisigaudziau. jei ne tas panasumas su palanga, tai kas liecia zmones, kavines, tai man ten labiausiai patiko. svaros man ten irgi daugiausia susirode. tai jei tik ilsetis ir gulineti, tai rinkciausi butent ulcinje
http://www.visit-ulc...inj-montenegro/
Saugu ten, tik tikrai truksta geru kempingu, norisi daugiau svaros, nes pliazas, kuriame ilsejomes, tai buvo kur mokama, tai svarutelis, gultai geri, mediniai, skeciai, kavute nesioja, staliukai prie visu gultu mediniai. O kita puse, kur nemokama, tai ten tikrai gana siukslina
taip, kad kas liecia nesauguma, tai tik kalbos, realiu susidurimu su tuo nesaugumu nei skaityti, nei girdeti neteko. Kas ras kazka, apart Subjektyvios pasakojima, tai prasom, pasidalinkit cia, idomu butu paklausyti realiu dalyku, o ne pletku.
Mums buvo visiškai saugu, Albanijoje taip pat
QUOTE(dautan @ 2011 01 26, 01:24)
Mums buvo visiškai saugu, Albanijoje taip pat
Giminaite atostogavo Albanijoje, tai nesiskunde del saugumo Buvo gal kitu kazkokiu kabliuku, bet saugumas problemu nekele.
Juodkalnijoje kalnuose palikom kavinukeje kamera. teko vel vaziuoti atgal. graziai pastatyta, niekur neuzslepta buvo
QUOTE(Cobre @ 2011 01 25, 23:15)
Kas ras kazka, apart Subjektyvios pasakojima, tai prasom, pasidalinkit cia, idomu butu paklausyti realiu dalyku, o ne pletku.
Labai šmaikštu Aš ir rašau realius dalykus, ką teko matyti ir apie ką kaskart minėjo ne tik ten vasaromis gyvenantys draugai, bet ir vietiniai gyventojai, kiek kartų patardavo saugotis, nebūti išsižiojus, nes... Man tai nė kiek nepanašu į "pletkus", o kad tau tiesiog pasisekė nepatirti nemalonių įspūdžių, ir kameros niekas nepavogė tuo metu, nes nebuvo palankus tam metas, tai tiesiog malonus atsitiktinumas, o ne taisyklė Visada maloniau patirti malonius įspūdžius. Bet skirtingai nuo Kroatijos, Juodkalnijoje ar Albanijoje naktimis nepavaikštinėsi tokia ramia dūšia. Va ir visas skirtumas. O apie Albanijos "gerumus" tai iš viso kaip anekdotą skaitau. Nes albanai Europoje vieni iš didžiausių narkotikų platintojų, ten tiesiog tarpsta tas verslas. Trumpa ištrauka iš keliautojų pasakojimų apie šią šalį: "Albanija vis dar buvo tarp nerekomenduojamų vykti šalių, apie kurią niekas nieko padoraus nebuvo girdėjęs, kaip tik apie praėjusio karo žiaurumus, klestinčią narkotikų industriją, nenutrūkstamus nusikaltimus, korupciją bei visur bujojančias Albanijos gaujas. " "Keliai Albanijoje prasti, pakelėse bunkeriai. Akį rėžia pakelėse ir alyvmedžių giraitėse besimėtančios šiukšlės." "Pats miestas, kaip ir visi kiti, ganėtinai šiukšlinas, čigonų taboras labai skurdus. Pakelėse ganosi asilai ir stovi mersedesai. Albanijoje mersedesai sudaro 90 % visų automobilių.Vietiniai apžiūrinėja mus kaip kokius eksponatus, smalsiai ir įkyriai."
Taip kad. Tikrai, kad gerai jaustis ir neišsiskirti iš bendros masės, nepritraukti dėmesio, patartina vykti į tokias šalis su senu kledaru, rengtis kukliai, jokių papuošalų ir kt. prabangesnio gyvenimo atributų. Tiesiog būti kukliais turistais.
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 01 26, 10:41)
Labai šmaikštu Aš ir rašau realius dalykus, ką teko matyti ir apie ką kaskart minėjo ne tik ten vasaromis gyvenantys draugai, bet ir vietiniai gyventojai, kiek kartų patardavo saugotis, nebūti išsižiojus, nes... Man tai nė kiek nepanašu į "pletkus"
Na kur gi ne Ir kokia gi ta nesaugi TAVO patirtis? Tu dar primink visiems, kad po JUodkalnija nekeliavai ir buvai tik nuvykus dienai pas draugus i Budva is Kroatijos, tai visi bent jau supras, kokia didele tavo patirtis sioje salyje.
O issiziojus nepatartina buti ir Kroatijoje, ir visur kitur. As irgi nepatariu niekam kameru metyti kur papuola
O cia siek tiek apie Kroatija
We advise travelers to safeguard their belongings in public areas, especially in bus or railroad stations, airports, and gas stations, and on public transportation. As in many countries, outward displays of wealth may increase a traveler's chances of being targeted by thieves.
We urge US citizens to avoid going to so-called "gentlemen's clubs. A few such establishments have presented foreign customers with grossly inflated bar bills, sometimes in the thousands of dollars, and threatened those customers who refuse to pay.
Na ir dar kruva straipsniu apie organizuota nusikalstamuma, ginklu prekyba.
Straipsniu galima iskasti visada, nes nera saliu be nusikalstamumo.
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 01 25, 20:26)
Taip Daug svarbiau yra saugumas.
Tokio net klausimo nekilo. Vaikščiojom visur vakarais ir nieko. O turint minty, kad buvau tik su keturiolikmete dukra, tai apie ką čia diskutuot. Niekur nesijaučiau nesaugiai, net toj pačioj Albanijoj
O kaip ir Cobre rašo, visur visko gali atsitikri ir toj pačioj italijoj, ir Ispanijoj ir net Vokietijoj. Taip kad.....
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 01 25, 20:54)
ir dar teigiu, kad ten nešvaru.
Neikaip negaliu suprasti ar į keliones važiuojama šiukšlių žiūrėti. Na, jei taip, tada lieka praktiškai trys- keturios šalys į kurias galima važiuoti Turbūt kiekvienas mato tai, ką nori matyti.
O šiukšlių prašom- galiu kalnus parodyti šalia mano namų miške ir ką- nieko, miškas nuo to savo vertės nepraranda
QUOTE(Cobre @ 2011 01 26, 10:28)
Na kur gi ne Ir kokia gi ta nesaugi TAVO patirtis? Tu dar primink visiems, kad po JUodkalnija nekeliavai ir buvai tik nuvykus dienai pas draugus i Budva is Kroatijos, tai visi bent jau supras, kokia didele tavo patirtis sioje salyje.
Nesuprantu tavo atkaklaus noro ir desperatiško nusiteikimo Juk labai aiškiai suprantamai parašiau, kad tai ne tik mano, bet ir ten gyvenančių patirtis. Mes buvome įspėti, klausėmės ten gyvenančių perspėjimų ir kt. Lygiai taip pat nesaugu ir Vilniuje, jei jau kalbame apie saugumą. Tiesiog saugumas Juodkalnijoje ir Kroatijoje - tai du skirtingi dalykai, tik tiek, ypač naktinis gyvenimas. Be to man užteko pabūti ne vieną dieną, o kelias, kad susidurčiau su akivaizdžiais dalykais. Tiesiog mano ir ten gyvenančių patirtis - tai paprasčiausias perspėjimas, apsidraudimui kitiems. Ar gi tai yra taip blogai, Cobre, kad tas perspėjimas tau taip širdį drasko ir tu niekaip negali nusiraminti, pamačius mano niką ir komentarą saugumo tema
Iš viso manau, kad tie žmonės, kuriems nieko neatsitiko, nemalonaus, blogo, užtvirtintai tikrina, kad "viskas yra gerai", bet nemato tos aplinkos, kontingento, yra optimistai. Mūsų Vilniaus stotyje taip pat labai saugu, miela, gali ramiai vaikštinėti, kol šviesu. Ir galbūt niekas nenuskriaus. Bet sakyti, kad stoties rajonas "labai saugus", tai sakyti netiesą. Saugumas - gan subjektyvus jausmas, sutinku.
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 01 26, 15:17)
Nesuprantu tavo atkaklaus noro ir desperatiško nusiteikimo Juk labai aiškiai suprantamai parašiau, kad tai ne tik mano
Na, tavo desperatiskas bandymas visus itikinti, kad yra taip, o ne kitaip irgi nesuvokiamas.
Kaip ir tai, jog sunku tau pripazinti, jog Savo blogos patirties, tu absoliuciai neturi.
Naktinis gyvenimas Budvoje virte verda, o taves paklausius, galima pagalvoti, kad ten iseiti neimanoma vakare Pirma valanda nakties, jaunimo ypatingai daug, issipusciusio serbes, juodkalnietes ir rusaites traukia i klubus, merginos drasiai eina po viena, jei butu pavojingiau, nei bet kur kitur, to tikrai nebutu Kadangi butent Budvoje iki velumos viename bare sventeme vyro jubilieju, tai naktini surmuli buvo labai smagu stebeti Juodkalnija absoliuciai tokia pati turistu saugumo atzvilgiu, kaip ir bet kuri kita salis. Nieko joje isskirtinio nera.
O kodel tau taip nepatinka kitu nuomone? Ji yra, ir ne mano vienos
Man patinka kitų nuomonė Bet nepatiko, kad mano draugiški perspėjimai yra traktuojami kaip "pletkai", nesąmonės, "to tikrai nėra ir nebuvo". Tik tiek. Ir tą tu nuolatos pabrėži, tuo pačiu žemindama mano kaip žmogaus orumą, tiesiog nevengdama tokių pasityčiojiškų replikėlių, nors pamiršti apie ką konkrečiai buvo rašoma. Tą darai tendencingai ir su kažkokiu net keistu nusiteikimu.
Tu sakyk, kad ten saugu ir rojus. Aš sakau ir sakysiu, kad toli gražu iki to saugumo ir rojaus. Bet gi nesakau ir neplėvesuoju plačiai ir kaskart, kad "Cobre nusišneka, "pletkų" lygis" ir pan. grožyje. Ar jauti skirtumą?
Tiesiog kas keliaus į šią dar menkai lietuvių atrastą šalį, tas matys savo akimis ir jausis saugiai. Arba ne.
Tu sakyk, kad ten saugu ir rojus. Aš sakau ir sakysiu, kad toli gražu iki to saugumo ir rojaus. Bet gi nesakau ir neplėvesuoju plačiai ir kaskart, kad "Cobre nusišneka, "pletkų" lygis" ir pan. grožyje. Ar jauti skirtumą?
Tiesiog kas keliaus į šią dar menkai lietuvių atrastą šalį, tas matys savo akimis ir jausis saugiai. Arba ne.
Zinote,as manau,kad pesimistams reikia is viso sedeti namie ir niekur kokjos nekelti.Vat tada bus ramu.Bet jeigu norisi pasizvalgyti svetur,ne tik apsiriboti LT,tai tada reiktu poziuri keisti.Sunku bus kelioneje matant visur tik negatyvus.
Juodkalnijoje gyvenome 2 savaites,isvazinejom kur tik galejom.Vykome su dviem vaikais,gyvenome Sviaty Stefan .Seimininkas buvo vyresnio amziaus vyriskis serbas.Aprode daug idomiu vietu.Nuveze i toki papludimi,kur budavo daugiausiai 6 zmones,nes niekas ten nezinojo ivaziavimo.Budavome praktiskai vieni,teko ir Budvoje palikti ant kedes foto aparata (ne is pigiuju),taip,kad kai pasigedome-grizom,mums ji grazino.Kad ir koks butu skurdas,nusikalstamumas-pas mus LT dar toli grazu pvz. iki saziningumo,neretai ir uzsieniecius atvykusius pas mus paviesieti,apsukrus lietuviai plikus ir basus paleidzia namolio...
Taip,kad matyti tik blogasias puses,tada kam is viso dar koja is namu bekelti?
Eilini syki skrendant i Amerika,mums ispanu avialinijos uzvelino lektuva.Aisku i transatlantini mes pavelavom,tai ka reikejo daryti ,kai sake,kad sekantis lektuvas tomorow?
Sorry,tikrai neverta atsisakyti tolimesniu kelioniu,kad ir kas beatsitiktu,juk rytoj ateis diena ir savo atsines.....
Juodkalnijoje gyvenome 2 savaites,isvazinejom kur tik galejom.Vykome su dviem vaikais,gyvenome Sviaty Stefan .Seimininkas buvo vyresnio amziaus vyriskis serbas.Aprode daug idomiu vietu.Nuveze i toki papludimi,kur budavo daugiausiai 6 zmones,nes niekas ten nezinojo ivaziavimo.Budavome praktiskai vieni,teko ir Budvoje palikti ant kedes foto aparata (ne is pigiuju),taip,kad kai pasigedome-grizom,mums ji grazino.Kad ir koks butu skurdas,nusikalstamumas-pas mus LT dar toli grazu pvz. iki saziningumo,neretai ir uzsieniecius atvykusius pas mus paviesieti,apsukrus lietuviai plikus ir basus paleidzia namolio...
Taip,kad matyti tik blogasias puses,tada kam is viso dar koja is namu bekelti?
Eilini syki skrendant i Amerika,mums ispanu avialinijos uzvelino lektuva.Aisku i transatlantini mes pavelavom,tai ka reikejo daryti ,kai sake,kad sekantis lektuvas tomorow?
Sorry,tikrai neverta atsisakyti tolimesniu kelioniu,kad ir kas beatsitiktu,juk rytoj ateis diena ir savo atsines.....
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 01 26, 14:17)
Iš viso manau, kad tie žmonės, kuriems nieko neatsitiko, nemalonaus, blogo, užtvirtintai tikrina, kad "viskas yra gerai", bet nemato tos aplinkos, kontingento, yra optimistai.
O ar ne geriau važiuot į keliones nusiteikus optimistiškai - manau Juodkalnija ne išimtis - bet kurioj šaly gali atsitikt visokių blogybių - niekas nuo to neapsaugotas Prisipažinsiu, į Juodkalniją važiavau irgi prisiskaičius kad tai labai nesaugi šalis - nugalėjo noras realybėj pamatyt šios šalies grožį
Šiek tiek prisiminimų apie šios šalies žmones
Iš Kroatijos išvažiuodami net kelias valandas užtrukom muitinėj, tai Juodkalniją pasiekėm jau vakare Už Hercegnovi jau beveik naktį atvažiavom į kempingą - deja laisvų vietų jame nebuvo Moteris prižiūrinti tą kempingą sako nieko negali padėt, bet tada į pagalbą šoko kempingo svečiai juodkalniečiai - kai sužinojo, kad mes norim čia nakvot tik vieną naktį, greitai prastumdė savo automobilius pievelėj ir mums paruošė vietą statytis palapinei Mums to ir tereikėjo Ryte ieškom šeimininko kad galėtume susimokėt, tai jis labai nustebo, kad mes įsispraudėm į tokį mažą tarpelį (juodkalniečių palapinės tikrai gerokai didesnės ) ir mūsų nakvynę įvertino tik 5 eurais Be to atsinešė Europos žemėlapį, kad galėtų išsiaiškint iš kokio krašto mes atsibeldėm - įtariu tikrai egzotiškai su savo mašinos numeriais ten atrodėm Kadangi prie mūsų palapinės nebuvo elektros lizdo, tai netrūko siūlančių prisidėt prie jų išgert rytinės kavos ir papusryčiaut Likom sužavėti paprastų žmonių nuoširdumu ir paslaugumu
Dar vienas susitikimas su juodkalniečiais įvyko irgi naktį netoli Žabljako Turėjom labai nekokį Michelino žemėlapį, o Juodkalnijoj kelių ženklinimas tikrai nelabai informatyvus tai važiavom kaip sakant "tiesiai per aplinkui" Važiuojam važiuojam ir eilinį kartą pasiekiam kryžkelę - du keliai kur nori ten važiuok jokio ženklo - tikimybė kad pataikysi 50 proc., jau visiškai sutemę, vyras netoli kelio pamatė sodybą ir nuėjo paklaust žmonių į kurią pusę mums važiuot Mes su vaiku sėdim mašinoj, privažiuoja automobilis iš jo išlipa trys vyrai ir eina link mūsų - širdis vos neiššoko iš krūtinės - galvoju dabar tai šakės O jie pasirodo pagalvojo kad mums atsitiko bėda ir paprasčiausiai sustojo mums padėt
Šiukšlės Taip jų ten daug, bet gamtos grožis jas kažkaip užgožė ir nekreipėm į jas dėmesio - aišku buvo skaudu, kad žmonės taip teršia tokią gražią šalį
Aplankėm jau daugiau nei pusę Europos ir tik kelios šalys yra kur traukia sugrįžti - Juodkalnija viena iš jų