Įkraunama...
Įkraunama...

♥ Vystyklystė ♥

QUOTE(lepidoptera_jl @ 2012 02 13, 14:19)
O iškart po gimdymo ar yra galimybė naudotis vystyklais, o ne vienkartinėm sauskelnėm? Tikrai nenoriu, kad ką tik gimusį vaikelį iškart kištų į sintetiką. Kad bent jau kelias pirmas kelias dienas/savaites būtų tik tarp natūralių audinių

Nu aš sunkiai tai įsivaizduoju, bet mano draugė pradėjo jau ligoninėje - iškart išskalbdavo ir padžiaudavo ant radiatoriaus. Reiktų pagalvot ar turėsi jėgų tam, o jei keis tėtukas - apmokymus jam surengti smile.gif

QUOTE(zabankstis @ 2012 02 13, 14:39)
Sveikos mamytės,
Vaikutis pas mus žada atkeliauti dar tik po 3 mėnesių, bet pradėjau jau rūpintis daikteliais jam. Ir visų pirma tai daugkartinėmis sauskelnėmis ir vystyklais smile.gif Kadangi apie tai išmanau labai mažai, tai kyla visokių klausimų.. Galvoju apie padėvėtų sauskelnių pirkimą.. Man atrodo, kad jei nedaug nudėvėtos, tai gal viskas su jom gerai. Norėjau paklausti jūsų nuomonės apie dėvėtas sauskelnes. Ar jos nepakeičia savo savybių? Ar vistik geriau pirkti arba siūti naujas? O gal į padėvėtas tiesiog dėti naujus įklotus? Dėl prilaikančių kelnyčių tai man kažkaip ramiau, nes jos vis tiek toks išorinis sluoksnis, o vat dėl pačių sauskelnių ar vystyklų truputį dvejoju smile.gif Labai įdomu būtų išgirsti patyrusių mamyčių nuomones smile.gif

Mes paveldėjom ir bambukinių, ir medvilninių naudotų vystyklų krūvą, tai didelio skirtumo nepastebėjau schmoll.gif Nebent tai, kad jie šiurkštesni, nuo dažno skalbimo. Bet patrinu rankose prieš dėdama ir viskas ok smile.gif Prieš naudodama pirmąkart išskalbiau ir viskas.
Atsakyti
as dali paveldejau is mamos (vystiklai), dali siuvau, o dali is supermamu pirkau. naujos baisiai brangiai gautusi. bet siaip skirtumo irgi nepastebejau, tik kad bambukiniu uztenka mazesnio sluoksniu kiekio nei paprastu vystiklu, t.y. sikna plonesne gaunasi.

mano patirtis tokia - naudoju nuo pat gimimo, tai sueidavo i diena apie 15 vnt (budavo nespedavau net uzsegt ir jau privarydavo), nes maniske kiek valge tiek kakojo. o dabar 9 men ir ant puodo sedi, tai kokie 3-4 vnt. buna prislapinami, nes dar "vystiklinu" kai reik iseiti. o namie jau tik su kalgotkem.

o gimdymo namuos, tai tikrai reik ziuret kai jausies. gi kitom kaip sunkiai buna, sesutes net vaikiuka i lova ikelia. reik ir paciai saves paziuret. o jei viskas praeis sklandziai, tai manau, kad galima. vakare vyras laukneseli i skalbianke ir vsio thumbup.gif tad tikrai turek nusipirkus nedideli poki pampersu. niekad nezinosi kaip cia su tuo gimdymu.
Atsakyti
QUOTE(zabankstis @ 2012 02 13, 14:39)
Sveikos mamytės,
Vaikutis pas mus žada atkeliauti dar tik po 3 mėnesių, bet pradėjau jau rūpintis daikteliais jam. Ir visų pirma tai daugkartinėmis sauskelnėmis ir vystyklais smile.gif Kadangi apie tai išmanau labai mažai, tai kyla visokių klausimų.. Galvoju apie padėvėtų sauskelnių pirkimą.. Man atrodo, kad jei nedaug nudėvėtos, tai gal viskas su jom gerai. Norėjau paklausti jūsų nuomonės apie dėvėtas sauskelnes. Ar jos nepakeičia savo savybių? Ar vistik geriau pirkti arba siūti naujas? O gal į padėvėtas tiesiog dėti naujus įklotus? Dėl prilaikančių kelnyčių tai man kažkaip ramiau, nes jos vis tiek toks išorinis sluoksnis, o vat dėl pačių sauskelnių ar vystyklų truputį dvejoju smile.gif Labai įdomu būtų išgirsti patyrusių mamyčių nuomones smile.gif

Manau, tikrai galite pabandyti dėvėtas, atsirinkti, kas tiks, paskui nusipirksite naujas jei norėsite.
Rekomenduoju pirkti brangesnių medžiagų, bambuko, kanapės sauskelnių ar vystyklų, geriausiai sugeriančių. Flanelė nusiskalbia, nubaisėja, frotas šiurkštus be proto.. Kanapė irgi kieta pakankamai.
Be to, bambukas ir kanapė pasižymi antibakteriniu poveikiu, nesidaugina bakterijos ax.gif
Atsakyti
Nu va, pabandėm ir mes skirtingus variantus. Prieš gimdymą čia rašiau, klausinėjau, kaip kam sekasi. Dabar galiu pasidalint savo nors ir gana trumpa, beveik 4 savaičių, patirtim. Mes 95% naudojam vystyklus. Sauskelnes naudojome tik ligoninėje, o dabar tik einant pas gydytoją, t.y. kartą per savaitę. Visą kitą laiką mes su vystykliukais. Ką gi pastebėjau:
1) jei naudojam tinkamo dydžio sauskelnes, tai jos spaudžia kojytes ir lieka žymos po jų. Kai ligoninėje man atnešė vaikelį su pampersu ir aš norėjau už kurio laiko jį pakeist buvau apakus - visa odytė susitraukus, paraudonavus, pimpaliukas irgi kažkaip keisti atrodė, nu žodžiu. Tai mes, kai reikia naudojam 2 dydžio Bambo sauskelnes (vaikas gimė kovo 26 d.). Tai su jom ne taip baisiai viskas atrodo po naudojimo;
2) jeigu vaikelis prikakoja, tai vis tiek neguli su tuo, nesvarbu, ar vystyklas, ar sauskelnės, reik keist. Tai sauskelnių aš neįsivaizduoju kiek reikėtų sunaudot doh.gif
3) Daugkartinės kažkaip irgi nelabai patiko. Tos gumos ir užsegimai lyg ir pritrynė mažiui
Vienu žodžiu kol kas patenkinti vystyklais. Juos darom 3-jų sluoksnių - pirmas marlė sulankstyta kelis kartus, antras - drobė, trečias - flanelė. Audiniam išleidau 300 lt., pirkau Gariūnuose. Iš viso to gavosi kruva palučių + dar 2 komplektukai patalinės - 1 iš flanelės kol šaltą, kitas iš drobės vasarai. Paskaičiavau, kad man investicijos atsipirks maždaug po 1-1,5 mėnesio.
Skalbimo aišku pakanka, bet jeigu tinkamai suplanuot laiką, tai laisvai spėjam. Bet kol kas skalbiu tik rankom ir tik ūkišku rusišku arba baltarusišku muilu, kainuojančiu 2,2 lt. Tjfu, tjfu, tjfu kol kas mums tai geriausias būdas. Ir tegu smerkia mane kas nori, kad aš tokia senamadiška, ir kad dabar taip niekas nedaro, užtat aš žinosiu, kad padariau viską, kas nuo manęs priklausė, kad vaikas nealergizuotų, būtų ramus ir sveikas 4u.gif
Atsakyti
Mums jau beveik 6 mėn. Ir mes jau daugiau kaip mėnuo daugkartines sauskelnes pakeitėm palutėmis! thumbup.gif ir rankelėmis paskalbiu - ir nieko. Ir šiek tiek juokingi man pasirodė tie "senų bobučių" bauginimai - kad jau čia baisiausiai didelis vargas ir aš visiška idiotė, kad be pampersų auginu ir savęs negailiu.
Atsakyti
Paskaita apie daugkartines sauskelnes Kaune

http://www.nuogimimo...slis-kaune.html

Gal kam aktualu?
Atsakyti
mes nuo 4 mėn. taip pat augam su daugkartinėm sauskelnėm, esu labai patenkinta, man nei trupučio nesunku, pasisiuvu pati, ir kokių tik noriu, turiu visokių spalvų. smile.gif
Atsakyti
4u.gif Visoms mamoms,kurios rupinasi savo vaiku gerove. As ,deja, nesu tokia mama blush2.gif auginu su vienkartinem,nes man atrodo per brangu tos daugkartines,neturiu tam laiko. Bet palaikau visas ,kurios palaiko ekologija. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vajetau: 16 spalio 2012 - 17:51
Auginu su vienkartinem, o kaip bus arti metuku zadu deti daugkartines ir pratinti sedeti ant puoduko.
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 11 24, 12:34)
aprisamu vystyklu turejau 10 vnt.

Sveikos, mamytes 4u.gif Atsiprasau neturiu laiko daug skaityti temeles 2.gif
Gal galetumete placiau apie aprisamus vystyklus: is ko jie, kaip aprisami? blush2.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pievagele @ 2012 10 20, 20:00)
Sveikos, mamytes 4u.gif  Atsiprasau neturiu laiko daug skaityti temeles  2.gif
Gal galetumete placiau apie aprisamus vystyklus: is ko jie, kaip aprisami?  blush2.gif  unsure.gif

Apie aprišamus vystyklus
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Mes savo mažių nuo 2 sav. į daugkartines sauskelnes vystom. Iššutimų niekada neturėjo. Pirmąsias palas jau baigia iššaugti, tad perkuosi iš kiniečių bambukines sauskelnes iki 15 kg.

Kiek jums Lietuvoj sauskelnės kainuoja, kas perkat, o ne siūnat? Įdomu pasidarė, kai pamačiau, kokios kainos Lietuvoj g.gif Už vnt. 80 lt? doh.gif
Atsakyti