Įkraunama...
Įkraunama...

♥ Vystyklystė ♥

QUOTE(audrolija @ 2012 01 25, 14:46)
Dovil14 sveikinu sulaukus mažylės  4u.gif
Kaip jums sekasi? smile.gif
Ar naudojate vystyklus?

ačiū 4u.gif
kol kas viskas gerai, valgom miegam ir kakojam (tfu tfu tfu).
Vystyklus dar bandysim nuo mėnesiuko.
Atsakyti
O mums pirmąjį mėnesį vienkartinės visiškai netiko, nes vaikas apsisisiojęs iki ausų pabusdavo, tad issigelbėjimas buvo daugkartinės. Nors ruošiausi tik pabandyti, bet skubiai teko pasisiųti daugkartiniu papildomai biggrin.gif Dėkui mamai, kuri pagelbėjo smile.gif Dabar jau ir su vienkartinėm gali būti smile.gif

Nakčiai dedam ir į lauką keliaudami vienkartines. Į lauką - nes žiema ir bijau, kad sušals, vieną kartą su daugkartinėm išėjom, tai grįžus daugkartinė buvo šlapia ir velniškai šalta. O dėl nakties nenoriu, kad pabustų dėl šlapios sauskelnes, bet čia jau mano savanaudiškumas šiek tiek, nes noriu, kad ramiai miegotų ir vyro nepažadintų smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
mano mergytei nuo 5 menesio pradejau naudoti daugkartines sauskelenes... esu labai patenkinta, o darbelio kur kas maziau nei isivaizdavau smile.gif labai patinka aprisami vystyklai, kol kas ju turiu tik du, pabandymui, bet manau isigysiu dar kelis, nes labai patinka megztu medvilniniu medziagyte ir uzpakaliukas nepasidaro didelis smile.gif zodziu dziaugiuosi ir as ir mazyle smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JuratelaZ @ 2012 02 03, 12:56)
O mums pirmąjį mėnesį vienkartinės visiškai netiko, nes vaikas apsisisiojęs iki ausų pabusdavo, tad issigelbėjimas buvo daugkartinės. Nors ruošiausi tik pabandyti, bet skubiai teko pasisiųti daugkartiniu papildomai biggrin.gif Dėkui mamai, kuri pagelbėjo smile.gif Dabar jau ir su vienkartinėm gali būti smile.gif

Nakčiai dedam ir į lauką keliaudami vienkartines. Į lauką - nes žiema ir bijau, kad sušals, vieną kartą su daugkartinėm išėjom, tai grįžus daugkartinė buvo šlapia ir velniškai šalta. O dėl nakties nenoriu, kad pabustų dėl šlapios sauskelnes, bet čia jau mano savanaudiškumas šiek tiek, nes noriu, kad ramiai miegotų ir vyro nepažadintų smile.gif

Va, aš irgi dėl pirmo mėn galvoju, kad netiks, nes daug kakoja. Kai pradės mažiau kakot, daugiau sisiot, gal palengvės.

QUOTE(mama2011 @ 2012 02 04, 11:00)
Sveikos,
mano mergytei nuo 5 menesio pradejau naudoti daugkartines sauskelenes... esu labai patenkinta, o darbelio kur kas maziau nei isivaizdavau smile.gif labai patinka aprisami vystyklai, kol kas ju turiu tik du, pabandymui, bet manau isigysiu dar kelis, nes labai patinka megztu medvilniniu medziagyte ir uzpakaliukas nepasidaro didelis smile.gif zodziu dziaugiuosi ir as ir mazyle smile.gif

Aš irgi tik porą turiu...pradžiai..tik labai stori įklotukai, reik, kad pupa paaugtu.
Atsakyti
QUOTE(dovil14 @ 2012 02 04, 13:16)
Va, aš irgi dėl pirmo mėn galvoju, kad netiks, nes daug kakoja. Kai pradės mažiau kakot, daugiau sisiot, gal palengvės.

Man asmeniškai kaip tik labai tiko daugkartinės, kai daug kakojo, praktiškai po kiekvieno pavalgymo kakutis, tai vystyklą nuėmei ir išmetei skalbti, tai kiek čia būtum vienkartinių sunaudojus... g.gif
Ir dabar dar tinka... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audrolija: 05 vasario 2012 - 12:05
Sveikos esamos ir busimos mamytės smile.gif Esu 8-am mėnesį nėščia ir planuoju savo kūdikėlį vystyti. Jau pripirkom medžiagytės vystyklams - marlės, drobelės bei flanelės. Iš tikrųjų daug nupirkom, nes norėčiau nuo pirmų dienų tik vystyti. Aišku kol kas nerimauju, kaip man seksis derinti tuos skalbimus su visais kitais reikalais, bet, kaip pradžioj kažkas parašė - bijai vilko neik į mišką bigsmile.gif
Svarbiausia, kai pirkom drabužėlius kūdikiui į ligoninę ir pirmom dienom namuose, tai mus konsultavo labai labai faina moteriškė, kuri 35 metus atrodo dirbo pediatrijoje. Tai patarė, kokius šliaužtinukus, kelnytes, kepurytes, markinėlius ir t.t. pirkt, kad vaikas neprakaituotų, kad odelė nešustų ir t.t. Pvz., sužinojau, kad bodžiukų nerekomenduoja nešiot, atseit drėgmė kaupiasi kirkšnyse ir t.t. Taip pat jinai dar kartą patvirtino mano nuomonę ir įrodytus faktus, kad vienkartinės sauskelnės kenkia ir mergaitėm ir berniukam. Pati jinai TIK už vystyklus. Tik man įdomu, kodėl taip mažai mamyčių naudoja vystyklus ir daugkartines sauskelnes? Tarkim iš mano pažistamų, kiek žinau, niekas nenaudojo daugkartinių, visi tik su pampersais ar kažkas tokio blink.gif
Atsakyti
as manau, kad daugelis mamu is nezinojimo, o gal ir nenoro zinoti ir suprasti, kokia zala daro pampersai juos naudoja. manau, kad nera daug seimu, kuriuos gali leisti prikti kokybiskus pampersus, kurie po 2 lt ir daugiau kainuoja. o jos pagamintos is supresuoto popieriaus ir perslampa gana greitai. as nesmerkiu ir manau, kad tai kiekvienos mamos reikalas, bet as neisivaizduoju kaip galima deti ant vaiko "medziagas" sukeliancias atopini dermatita, astma, toksini soka, slapimo taku uzdegimus ir t.t. jau mes su vyru, kurie net neplanavom vaiko ir del jo gyvenimo nekeiciam labai, net nebuvo minties auginti su pampersais. man juokas ima ir labai gaila vaikuciu (idomu ar is viso tokia mama pajegi auginti auginka), kai skundziasi, kad uzpakalis nusutes iki zaizdu ir vis tiek toliau deda pampersus, jau n rusiu isbande. bet paleist vaika visai dienai plikinet ar uzdet merli ne per kur. neisivaizduoju kur cia varga galima izvelgti? kad imesti i skalbianke? juk ir pampersa reikia keisti ne reciau kaip kas 2h.
manau turetu but tevams privalomas toksikologijos kursas, kad nebutu reklamos aukos. net toj pacioj amerikoj rekomenduojama gryst prie vystiklu. grupioke apsviete, kad zelandijoj tik asocialios seimos vaikam pampersus deda. i pampersines mamas kreivai ziurima. mes kaip visad 10 metu atsiliksime.

zodziu, pavariau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aphanizomenone: 12 vasario 2012 - 18:33
Galbūt ne visiem vaikam pampersai sukelia alergijas ir atopinius dermatitus (nors tikrai daug draugių turi šių problemų). Bet žinau, kad turiu padaryt iš savo pusės viską, kad vaikas augtų sveikas. Aišku pasitaiko dermatitų, astmų ir t.t. ir be pampersų. Bet bent jau iš šitos pusės galėsiu būt rami.
Beje, buvau nėščiųjų kursuose Antakalnio poliklinikoje ir Sveikas mažylis. Tai jokia gydytoja net neužsiminė apie sauskelnių daromą žalą. Tik sveikam mažyly paaiškino, kad reik keist labai dažnai, kad ten sintetika, ir kad net ir daugkartinės nėra labai gerai, nes vis tiek tas neperšlampamas audinys yra sintetiškas. Sako, o gal jūs pereisit prie mūsų metodo, ir vystysit leliukus... O Antakalnio poliklinikoje tai net nustebo gydytoja, kai aš paklausiau, ar galiu po gimdymo ligoninėje nenaudot pampersų, o tik vystyklus, kaip ten su šia tvarka. Tai sako - juk taip patogiau, su sauskelnėm doh.gif
Žodžių mamos, jei tik specialiai ieško tos info, tada randa, o taip tai nieks nepasako, nepaaiškina. Čia grynai biznis sauskelnių kompanijom, o toliau pelnas ir pediatram, ir alergologam, ir pulmonologam, na o vėliau - ginekologam ir urologam... Dėja, dėja verysad.gif
Atsakyti
Mes buvom "Sveiks pradžios" kursuose tai ten gydytoja papapasakojo apie vienkartinių sauskelnių žalą, net atsinešė daugkartinių rinkinukus parodyt ir davė pačiupinėt, nors mes dar prieš tai buvom nusprendę daugkartines naudoti. O visi kiti tėveliai, tai atrodė, kad pirmą kartą apie tokias girdi. Trūksta informacijos.

Dėl bodžiukų, tai bent jau man jie su daugkartinėm itin nepatogūs, nes neina patikrinti, ar vaikas nepasisiojo jo nenurengus. Mums labiausiai patiko tie kombinezoniukai, kur priekis atsisega ir klyniukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JuratelaZ: 13 vasario 2012 - 09:39
Mes irgi naudojam vystyklus, taciau susirgus vaikui ir atsigulus i ligonine teko trumpam grizti prie vienkartiniu, nes ligonineje nesudarytos salygos naudotis daugkartinemis.
Atsakyti
O iškart po gimdymo ar yra galimybė naudotis vystyklais, o ne vienkartinėm sauskelnėm? Tikrai nenoriu, kad ką tik gimusį vaikelį iškart kištų į sintetiką. Kad bent jau kelias pirmas kelias dienas/savaites būtų tik tarp natūralių audinių
Atsakyti
Sveikos mamytės,
Vaikutis pas mus žada atkeliauti dar tik po 3 mėnesių, bet pradėjau jau rūpintis daikteliais jam. Ir visų pirma tai daugkartinėmis sauskelnėmis ir vystyklais smile.gif Kadangi apie tai išmanau labai mažai, tai kyla visokių klausimų.. Galvoju apie padėvėtų sauskelnių pirkimą.. Man atrodo, kad jei nedaug nudėvėtos, tai gal viskas su jom gerai. Norėjau paklausti jūsų nuomonės apie dėvėtas sauskelnes. Ar jos nepakeičia savo savybių? Ar vistik geriau pirkti arba siūti naujas? O gal į padėvėtas tiesiog dėti naujus įklotus? Dėl prilaikančių kelnyčių tai man kažkaip ramiau, nes jos vis tiek toks išorinis sluoksnis, o vat dėl pačių sauskelnių ar vystyklų truputį dvejoju smile.gif Labai įdomu būtų išgirsti patyrusių mamyčių nuomones smile.gif
Atsakyti