Įkraunama...
Įkraunama...

♥ Vystyklystė ♥

QUOTE(dovil14 @ 2011 10 31, 19:36)
Gaila, kad nesigavo...  4u.gif Bet labai vertinu, kad bandėte ir negailėjot tam laiko. O kokias kelnytes nešioja namie ir nuo kelių mėn. pradėjot pratinti ant puoduko? Galvoju, galbūt reikėjo naudoti gydomuosius kremukus nuo iššutimo, oro voneles ir pan. Labai laukčiau nuomonių iš mamų, kurios turėjo panašių problemų, bet rado būdų kaip jas išspręsti.  g.gif

Naudojom kremus, bet tie kremai pagal mane irgi chemija ir tepliot juo vaika n kartu i diena nzn ar gerai... g.gif Oro vonias irgi visa laika darom smile.gif
Pratinti pradejau nuo pat tada kai pats savarankiskai tvirtai sedejo, t.y nuo 8men. Dabar tiesiog uzdedu paprastas kelnytes, turiu daug tokiu medvilniniu, na tiesiog kai sodinu kas 2h ant puodo tai jis nelabai ir padaro i kelnes, o jeigu ir atsitinka nelaime neimu i galva, mazas juk smile.gif

QUOTE(juraciuxzx @ 2011 11 01, 00:32)
mums taip buvo iki 6 men, tik raudo ne uzpakaliukas, o odos plotas virs vyrisko pasididziavimo, padejo advantn kremas, o gal odos jautrumas augant mazejo...uzdedam retkarciais vienkartine, bet dabar jau nuo ju rausta  doh.gif
tieisiog reikia keist maudyt laikyti nuoga. Sunkesniu etapu net vilnoniu nemaudavau - tik isysina ir lauk sauskelnes, per valanda 4 pakeisdavau. Labai svarbu, kad oda nudziutu visiskai. Ilgiau taip papraktikavus matosi, kad visa laika kas 10 min nesiusioja, tik tam tikrom valandom. Galima su naturalia higiena derinti. Ekologiskos vienkartines be galo brangios, o audinys lieka audiniu, jokiu cheminiu medziagu pavojingu ten nera, vadinasi erzina tik pats slapimas. Pataisai irgi geras dalykas.
Bet plikineti saltuoju sezonu sunkiau...

mums virs vyrisko pasididziavimo ne raudo o serpetojo doh.gif o ir su vienkartinem irgi jei ilgai uzsibudavo (pvz lauke) - issusdavo. NH irgi bandem, lyg gavos lyg ne, bet atvirai tai as cia patingejau, nes nesiojau as ji virs kriaukles gal pora sav, bet nesuprato manes vaikas, nesisiojo. Tai as ir nevargau.
Tiesiog nebuvo jis dovanele iki 6men ir vargo be tu sauskelniu buvo lb daug todel gal per mazai pasidomejus buvau visokiom alternatyvom. Be to ir pinigai nesimeto. Bet dabar jau apie antra galvoju tai gal vel reiks pabandyt ta ekologija biggrin.gif

QUOTE(JulieTa @ 2011 11 01, 06:59)

todel atsiprasau, bet nuomones, kad bandem, bet mum netiko - nepriimu, vien del to, kad manau, reik isbandyti viska, ka tuo moment imanoma...
manau, kad su kiekvienu vaiku yra visokiu kabliuku buve, kai jau galvojai, kad viskas, nebegaliu... bet visada yra iseitis, tiesiog reikia jos ieskoti, arba isiklausyti, kur ji yra biggrin.gif

Nebukit tokia kategoriska. Isbandyt viska nevisiems yra galimybiu. Man budavo dienu kai su vaiku i lauka iseit neiseidavo o apie ieskojimus visokiu alternatyviu sauskelniu ir medziagu ne is tolo net pagalvot. Todel mano nuomone yra tokia, kad visos situacijos yra skirtingos ir nereikia galvoti kad visi turi augti su ekologiskom, o jei ne, tai reiskias prasta motina, nepasistenge iki galo. Kai vaikas klykia visa para tai tikrai nebuna pirmoj vietoj sauskelnes biggrin.gif O tuo labiau kai esi nestuke.gif tai nezinai dar kaip bus.
Atsakyti
QUOTE(nefriukas @ 2011 11 01, 11:38)
Pratinti pradejau nuo pat tada kai pats savarankiskai tvirtai sedejo, t.y nuo 8men.

tai pratinimas velokas pas jus, ir pagal jusu vaikuti, taip iseina, kad jus tik menesi su daugartinem. todel manau, kad tai yra be galo mazai wink.gif mes va visus variantus bandom virs pusantru metu, ir tai manau, kad tai nera daug wink.gif

del kremuku, tai as nesu uz juos tongue.gif as uz sviesmedi, uz alieju. o ne uz chemijas smile.gif nors aisku, yra tokiu, kaip weledos cinko kremas. jis irgi labai geras. bet sviesmedis mums labiau padedavo smile.gif

del kategoriskumo, tai atsiprasau... mirksiukas.gif as esu tokia, kad jei jau pradedi, tai ir naudoji, o ne prasideda - noriu nenoriu naudot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2011 11 01, 09:45)
tai pratinimas velokas pas jus, ir pagal jusu vaikuti, taip iseina, kad jus tik menesi su daugartinem. todel manau, kad tai yra be galo mazai wink.gif mes va visus variantus bandom virs pusantru metu, ir tai manau, kad tai nera daug wink.gif

del kremuku, tai as nesu uz juos tongue.gif as uz sviesmedi, uz alieju. o ne uz chemijas smile.gif nors aisku, yra tokiu, kaip weledos cinko kremas. jis irgi labai geras. bet sviesmedis mums labiau padedavo smile.gif

del kategoriskumo, tai atsiprasau...  mirksiukas.gif as esu tokia, kad jei jau pradedi, tai ir naudoji, o ne prasideda - noriu nenoriu naudot biggrin.gif

Taip velokas, bet nieko padaryt negaliu, vaikas tik pries menesi sedet ismoko tongue.gif ropot ropojo, stovet jau atsistodavo o sedet tik pries menesi. Kaip jau rasiau pakletas virs kriaukles mano rankose nesisiojo.
Siaip tai as suprantu ka jus man norit pasakyt, bet matot cia mano pirmas vaikas, pagalbos as jo auginime jokios neturiu, nei tetu nei dedziu nei mamu. Vyras dirba parom. Na mes isbandem viska kas mums buvo prieinama tuo metu. Mums neisejo, galit galvot kad as silpnavale ir nepriimt mano nuomones bet mes uztat kitose vietose lb ekologiski tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2011 11 01, 11:45)
kad jei jau pradedi, tai ir naudoji, o ne prasideda - noriu nenoriu naudot biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Jūs turite 3 taip lotuliukas.gif
jeigu rimtai - tai ir mano toks požiūris. Aš specialiai neperku vienkartiniu, kad nekiltu noras uzdet. Bet vyras nelabai nori medziagines keist - tenka kartkartem po ranka turet doh.gif
kai pagalvoji, o kol nebuvo vienkartiniu kazkaip zmonija isliko ir uzaugo vaikai g.gif
o ir kalbant placiaja prasme pastebejau, kad labai daznai keiciami daiktai be rimtos priezasties- nepatiko mazyliui, nesedejo ir t.t....Vyresnelis supamo arklio bijojo 3 sav, bet del to nepardavem, kaip kad daznai skelbimuose buna rasoma - nepatiko, mazai naudojom ir t.t. O del sauskelniu sakau tiesiai sviesiai jeigu mes su JulieTa augindamos po 3 vaikus galim, tai gali visos mamos, kurios tik nori. Beja saziningai maitinau ir viena berniuka iki kone 2 metuku ir kita tebemaitinu MP, naktimis kelesi po kelis kartus, Jonelis tebesikelia, bet zinoma pirma vaikuti auginant visada buna sunkiau, paskui patirtis daro savo. DEL TAUPUMO - medziagines zymiai pigiau, tik rimtai paskaiciuoti reikia, o ne is akies vanduo elektra skalbikliai ir jau brangu brangu brangu
mirksiukas.gif o ekologija kitose srityse labai sveikintina!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraciuxzx: 01 lapkričio 2011 - 11:43
Sveikos, saviškę auginu su daugkartinėmis nuo pat gimimo. Pas mane jos iš bambuko pluošto.
Nežinau, ar čia man taip vienai pasisekė, bet mergytės subinytė niekad neraudonuoja, o sauskelnes keičiu tikrai ne dažnai - kas 2-3 valandas...
Po nakties sauskelnę gręžt galima nuo drėgmės, bet odelė į tai nereaguoja visai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 01 lapkričio 2011 - 11:56

QUOTE(drugelis. @ 2011 11 01, 11:56)
Sveikos, saviškę auginu su daugkartinėmis nuo pat gimimo. Pas mane jos iš bambuko pluošto.
Nežinau, ar čia man taip vienai pasisekė, bet mergytės subinytė niekad neraudonuoja, o sauskelnes keičiu tikrai ne dažnai - kas 2-3 valandas...
Po nakties sauskelnę gręžt galima nuo drėgmės, bet odelė į tai nereaguoja visai.

mes taip pat naudojam tik medziagines sauskelnes jau daugiau kaip 1,5 metu. Uzpakaliukas paraudes buvo vos kelis kartus.
ir manau, kad su sauskelnemis tai nesusije...

kai uzpakaliukas rausta labai padeda sausieji iklotai (arba vystyklu popierius), oro vonios ir siek tiek dazniau keisti, kol sugyja odele.

Atsakyti
Labai gera tema thumbup.gif

Tik man norėtųsi, kad mamos parašytų ir įdėtų nuorodas, kurias būtent sauskelnes jos giria, kurios labiausiai patiko ax.gif

Mano mažasis auga su daukartinėmis sauskelnėmis. Bet į lauką ir nakčiai dedu vienkartines blush2.gif Bet pasižadėjau sau, jei dar turėsiu vaikų, tai stengsiuosi auginti tik su daugkartinėmis sauskelnėmis.

Mūsų sauskelnytės yra iš Kikilio user posted image

Dabar jau sūnui 1 m. ir 5 mėn. Jau po truputį susišnekame abu ir nubėga padaryti ant puoduko. Bet vis gi tikėjausi, kad bus lengviau bigsmile.gif

Ednna, kokie būtent aprišami vystyklai jums patiko?
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2011 11 01, 15:38)

Tik man norėtųsi, kad mamos parašytų ir įdėtų nuorodas, kurias būtent sauskelnes jos giria, kurios labiausiai patiko  ax.gif

o dabar jau gaunasi visiskas dublis sitos temos doh.gif

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 11 01, 16:53)
o dabar jau gaunasi visiskas dublis sitos temos  doh.gif

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

Tai tik mano vienos postas dubliuojasi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2011 11 01, 19:45)
Tai tik mano vienos postas dubliuojasi unsure.gif

nea praktiskai visa tema
Atsakyti
QUOTE(dovil14 @ 2011 10 31, 20:36)
Būtent, man taip atrodo ir patraukliausia, t.y. pakaitomis naudoti vystyklus ir vienkartines. O kada tai būna, kai vieną kartą dienoje dedate vienkartines: naktį, kai išeinate ar kt.?

Dedu nakciai ( 1 uztenka), ir kai einam i lauka diena.Gryze namie dar bunam su tuo paciu pampersu kol prisipildo smile.gif Tada vel i vystyklus "sokam". Tai gaunasi parai man 2 pampersai tik susinaudoja.

QUOTE(Pingvinukas @ 2011 11 01, 14:38)
Labai gera tema  thumbup.gif

Ednna, kokie būtent aprišami vystyklai jums patiko?

As pirkau vystyklus is pupkis.lt
Atradau kas man patinka thumbup.gif Aisku kol nebuvau ju pabandzius ir medziagines sausk.buvo gerai.
O gal kuri naudojate vilnonius iklotus i sauskelnes? Idomu kaip jie? g.gif
Papildyta:
As pirkau vystyklus is pupkis.lt
Atradau kas man patinka thumbup.gif Aisku kol nebuvau ju pabandzius ir medziagines sausk.buvo gerai. O beto jau pradedam i puoduka sysiu daryti.

As taip pat manau kad su medziaginem sausk.ar vystyklais yra pigiau auginti vaika.Ta prasme susitaupo. As pvz esu labai labai mazai investavusi i tas visas medziagines, ir galiu pasakyt kad tikrai susitaupo.Nes pampersu poko menesiui uztenka.
O naudoti nusprendziau tikrai ne del taupumo ar ekologiskumo, o del sveikatos berniukui.Nes esam susidure su MB del vaisingumo.Tai tik tai ir pastumejo naudoti medziagines. Jei auginciau mergaite nezinau ar naudociau medziagines.Gal...
Del odeles sutimo problemu niekad neturejom rimtu.Nei su pirktiniais nei su medziaginem.Gal cia priklauso nuo odos tipo.Vieno vaiko jautresne odele, kito ne.Cia kaip ir suaugusiu.Kas vienam tiks,kitam gali ir netikti.
Atsakyti
Dėkui už nuomones, tikrai lengviau gaudytis skaitant patyrusių mamų pastėbėjimus 4u.gif

QUOTE(Ednna @ 2011 11 02, 10:44)

As taip pat manau kad su medziaginem sausk.ar vystyklais yra pigiau auginti vaika.Ta prasme susitaupo. As pvz esu labai labai mazai investavusi i tas visas medziagines, ir galiu pasakyt kad tikrai susitaupo.Nes pampersu poko menesiui uztenka.
O naudoti nusprendziau tikrai ne del taupumo ar ekologiskumo, o del sveikatos berniukui.Nes esam susidure su  MB del vaisingumo.Tai tik tai ir pastumejo naudoti medziagines. Jei auginciau mergaite nezinau ar naudociau medziagines.Gal...
Del odeles sutimo  problemu niekad neturejom rimtu.Nei su pirktiniais nei su medziaginem.Gal cia priklauso nuo odos tipo.Vieno vaiko jautresne odele, kito ne.Cia kaip ir suaugusiu.Kas vienam tiks,kitam gali ir netikti.

Skaičiau, kad vilnoniai įklotukai sulaiko drėgmę ir ji neišsiplečia į šonus, susitelkia vystykluose. Taip pat, ir prilaikančios vilnonės kelnytės labai tam padeda.

Būtent, vystyklai man atrodo pats patraukliausias pasirinkimas, jei kalbant sveikatos atžvilgiu. Bent jau labai natūrlus audinys leistu pastebėti nuo ko kyla problemos su odele ir pan. Jei medvilnei nealergiškas, vadinasi, bet kas kitas, maistas, kremai, aliejai ir t.t.

O kiek jūs investavote į medžiagines?

Turiu klausimą toms, kurios naudoja tik vystyklus: kiek išlaidų sudaro skalbimas (apytikriai už elektrą, skalbimo priemones, vandenį)?
Atsakyti