Įkraunama...
Įkraunama...

♥ Vystyklystė ♥

QUOTE(Simona82 @ 2014 05 23, 14:20)
Sveikos mamytes,paaiskinkit jus man zaliai mamai kiek ir kokiu tu sauskelniu rekia naujagimiui?  g.gif  Galvoju is www.kukutis.lt puslapyje nusipirkti po 5vnt. "kanapines universalios kisenines sauskelnes" ir "bambukines universalios kisenines sauskelnes".Sakau pabandysim kurios patiks ir tiks labiausiai.Dabar didziulis klausimas del prilaikanciu kelnyciu doh.gif man vilnones kaip ir nelabai,nes kur gyvenu rugpjuti pas mus diena pakyla tenperatura ir iki +40,tai ziurineju is www.rasakila.lt prilaikancias,bet ten jos pagal dydi.Gal kuri zino ir gali patarti jei pagal dydi tai kiek ju pirkti sakykim pirmiems 6 menesiams ir ar ieskotis prilaikanciu universaliu iki mazdaug 2metu? Ir dar ar jus visos pirkote taip vadinamaji sausaji vystykla,iklota ar naudojote ryziu popieriu,ar su viskas viename daugkartiniais pampersais jums uzteko ir nieko papildomai nedejote?
O ar bandete "bambukines "viskas viename"kisenines sauskelnes is www.kukutis.lt?  ax.gif

Naujagimiui tikrai reikia daug sauskelniu. Jei per para vienkartiniu sunaudodavau ne maziau 10 saviskei, tai daugkartiniu maziausiai dvigubai butu man reikeje. Jusu vietoj as nedeciau prilaikanciu kelnyciu, nes leliukai daznai ir po mazai sysina (sunku geros medziagos sauskelnes prasisiot), tad i lovyte pasitiesiat vilnos paklotuka (isploviau pleda ant 30 ar 40 laipsniu ir jis tapo kaip velta vilna, naudoju kaip patiesaliuka lovytej. Jei daznai keisit sauskelnes, ciuzinio nesuslapins, jei kaip galvojat i kanapines ar bambukines sauskelnes desit kanapinius / bambukinius iklotus. Bet universalaus dydzio dauguma sauskelniu TIKRAI bus naujagimiui per dideles (nebent pirkit Fluffyfly (pigiausia nuogimimo.lt arba per skelbimus, o va universalaus dydzio MamaBless mano virs 7 kg panelei dar didokos). Pasidomekit prefoldais (pati turiu is pupkis.lt bambukiniu, siutu pagal mano nurodytus ismatavimus - rinkausi mazdaug 2 dydzio, nes pirma dydi greit vaikiukai isauga).
Man asmeniskai sausieji iklotai, vystiklinis popierius (turejau imse vimse ir dar kazkoki) nepatiko - kaip lelius skystai kakina, dar daugiau terliones gaunas, nes vistiek viskas lieka kakiais istepta schmoll.gif

QUOTE(off-line @ 2014 05 24, 10:33)
Maniškis 5-6 mėnesių varydavo kas 10-20 minučių. Ir ką tu jam. O keičiant vystyklus dar ir baisiai nepatenkintas būdavo. Užsiknisimas totalus biggrin.gif

P.S. Kaip nesakoma "kelnė", taip nesakoma ir "sauskelnė"  mirksiukas.gif

As jau keiciu kas 1-2 val daugkartines sauskelnes savo panelei, uzpakaliukas idealus, maniskei slapumas netrukdo (juo labiau kad liecias bambukas, kapape arba vilna prie odeles), tai suprantu, kad viskas ok smile.gif va issikakinus tai tai jau buna nepatenkinta biggrin.gif

Jus visiskai teisi blush2.gif
Atsakyti

Aciu uz issamu atsakyma 4u.gif mazdaug jau susidariau pirkiniu sarasa ir belieka tik uzsakyti mirksiukas.gif Kiek skaiciau mamu naudojanciu daugkartines sauskelnes komentaru,tai visos ,kaip ir jus is keletos issirinko joms patogiausias.Todel ir as noriu pabandyti keliu rusiu,kad veliau pasiliktumem ties vienom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simona82: 28 gegužės 2014 - 14:56
Sveikos,
Aš dar "žalia naujokė" šiuose reikaluose, tad labai praverstų jūsų pagalba ir patarimai. Mūsų leliukas turėtų gimti birželio pabaigoje, planuoju naudoti daugkartines sauskelnes (pirkau iš kitos mamytės dėvėtas). Pasidalinkit patirtimi, kuo skalbiate daugkartines sauskelnes? Gal ir nuorodų kokių galėsit įdėti, kur perkat už draugišką kainą skalbiklių? Ir kokių įklotėlių reikia į sauskelnes vasarą? Kur juos perkat, kokia kaina?
Pati siūti nemoku blush2.gif
Iš anksto atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
As skalbiu Ringuvos skystais skalbikliais, jei su rankom tai ukiniu muilu (bet ukinis muilas prastina sugeriamuma, nes pasilieka ants sauskelnes pavirsiaus). Rekomenduoju. Bent jau as gimdymo namuose dar kaip tik buvau gavus nuolaidos koduka uzsakymam is Ringuvos, gal ir dabar dar dalina. Vilnones kelnytes, bei kitus drabuzelius priziuriu Sonet priemonemis vilnai (yra skalbiklis ir balzamas)

Del ikloteliu, tai labai rekomenduoju bambuka. Jei nesilies prie odeles tai gerai ir kanape. Bet bambukas yra tobula medziaga, nerealaus svelnumo ir labai gerai sugeria dregme. Kanape sugeria gerai, bet labai siurksti. O jei taupant tai galima i sauskelnes bet kokius merliukus, vystyklus deti. Nusipirkt tiesiog dideli gabala merles, susikarpyt ir naudot, gal kokia siuveja nebrangiai apsiutu tai is vis gerai. Daug kas naudoja vystyklu popieriu, tai man visai nepasiteisino, nepatogu, nenaudoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 19 balandžio 2015 - 23:03
Sveikos,

Planuoju naudoti vystyklus (siūsiuos) ir neperšlampamas kelnytes. Klausimas, kiek ir kokių turėti pastarųjų? Kai sudrėksta, vilnones reikia vėdinti, tai gal tokiu atveju turėti vienas vilnones (pirmenybę teikčiau joms), o vienas PUL? Ar dar daugiau reikia? Kokia jūsų patirtis? 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, mano patirtis tokia, kad vilnoniu kelnyciu ( siuvausi pati , tik dabar kanapinisirbambukinis tos geros vilnos nebeturi ... gaila verysad.gif galvoju kaip cia si karta reikes suktis , bet gal dar atsives, dar turiu laiko 4u.gif ) tai tu vilnoiu turejau trejas ir visas naudojau , kartais kelnytes susitepdavo, tad tekdavo praplauti ir laukti kol isdzius mirksiukas.gif o kelnytes su pul turejau 7 bet jas naudojau labai retai 4u.gif tai man tu triju vilnoniu pakakdavo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(4mamavita @ 2015 08 09, 09:58)
Sveiki, mano patirtis tokia, kad vilnoniu kelnyciu ( siuvausi pati , tik dabar kanapinisirbambukinis tos geros vilnos nebeturi ... gaila  verysad.gif galvoju kaip cia si karta reikes suktis , bet gal dar atsives, dar turiu laiko  4u.gif ) tai tu vilnoiu turejau trejas ir visas naudojau , kartais kelnytes susitepdavo, tad tekdavo praplauti ir laukti kol isdzius  mirksiukas.gif o kelnytes su pul turejau 7 bet jas naudojau labai retai  4u.gif tai man tu triju vilnoniu pakakdavo  4u.gif

Dėkui už pasidalinimą 4u.gif Pirksiu dar rolleyes.gif
Atsakyti
Nu dar paklausiu.. tongue.gif
Šalia vystyklų ir vilnonių kelnyčių galvoju pasiimt dar kelias medžiagines peršlampamas sauskelnes (su PUL nenoooriu), į kurias dėčiau tuos vystyklus, kai juos išaugsim (arba kai atsibos su jais žaisti biggrin.gif). Kokios kelnytės tam labiausiai tinka? Jei teisingai suprantu, būtent kišeninės? Nes jei nėra kišenės, nėra kaip pridėti į kelnytes daugiau sluoksnių?
Kaip jūs apskritai naudojat tas medžiagines, kur kartu su 2 įklotukais parsiduoda? Juk į jas nėra galimybės nieko papildomai įdėti, ar ne? Man tie du įklotukai lb mažai atrodo.. Ar taip tik atrodo? g.gif
Atsakyti
As buvau prisisiuvusi kiseniniu sauskelniu is flaneles o iklotukus man paprasciau pasirode deti ne i kisene o taip ikloti i pacia sauskelnyte, tad si karta nezaisiu su kiseniu siuvimu wink.gif ir iklotukus kurie lieciasi su odele pasirinkau bambuka-frote . tai man 6 sluoksniu iklotuko uztekdavo, as ji siuvau dviguba apie 30 ant 30 cm ir sulankstydavau i tris dalis ir tikrai neisivaiksciodavo jis ,o dziudavo greiciau mirksiukas.gif aisku jei yra dziovykle tai bedu su dziovinimu kaip ir nera blush2.gif
o vasara as diena net nededavau tu vilnoniu, pakakdavo flaneliniu su bambuko iklotu mirksiukas.gif
p.s. nusipirkau bambuko anglies pluosto audinuko geria tikrai geriau nei paprastas bambukas , mano 3 metis turi naktiniu bedeliu ,tai sukames su vienu 6 sl. iklotu nakciai, iki ryto vilnos kelnytes net isgarinusios dregme buna mirksiukas.gif o jo miegelio niekas netrikdo , aisku buna, kad pats pabunda ir sako noriu, bet jei kietai imiges ,tai nejaucia dar kad plaukia ... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(4mamavita @ 2015 08 10, 07:45)
As buvau prisisiuvusi kiseniniu sauskelniu is flaneles o iklotukus man paprasciau pasirode deti ne i kisene o taip ikloti i pacia sauskelnyte, tad si karta nezaisiu su kiseniu siuvimu wink.gif ir iklotukus kurie lieciasi su odele pasirinkau bambuka-frote . tai man 6 sluoksniu iklotuko uztekdavo, as ji siuvau dviguba apie 30 ant 30 cm ir sulankstydavau i tris dalis ir tikrai neisivaiksciodavo jis ,o dziudavo greiciau  mirksiukas.gif aisku jei yra dziovykle tai bedu su dziovinimu kaip ir nera  blush2.gif
o vasara as diena net nededavau tu vilnoniu, pakakdavo flaneliniu su bambuko iklotu  mirksiukas.gif
p.s. nusipirkau bambuko anglies pluosto audinuko geria tikrai geriau nei paprastas bambukas , mano 3 metis turi naktiniu bedeliu ,tai sukames su vienu 6 sl. iklotu nakciai, iki ryto vilnos kelnytes net isgarinusios dregme buna  mirksiukas.gif o jo miegelio niekas netrikdo , aisku buna, kad pats pabunda ir sako noriu, bet jei kietai imiges ,tai nejaucia dar kad plaukia  ... verysad.gif

Aha, aš irgi kažkur skaičiau, kad nepatogu su tom kišenėm.. Nu žiūrėsiu, gal pabandysiu keletą variantų, dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shviesele @ 2015 08 10, 19:28)
Aha, aš irgi kažkur skaičiau, kad nepatogu su tom kišenėm.. Nu žiūrėsiu, gal pabandysiu keletą variantų, dėkui smile.gif

o tie anglies pluosto bambuko ,zinok panasus i sausaji sluoksni, tai maziukas nejaus kada prisislapino mirksiukas.gif ir toliau sau ramiai miegos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shviesele @ 2015 08 10, 20:28)

O man kaip tik su kišenėm atrodo patogesni, nes be jų įklotas išsivaikšto, susiglamžo ir vaikui tikrai labai nepatogu būna. Bent jau mūsų atveju taip visad nutikdavo, kad ir kaip aš ten jį stengiausi gražiai įdėti. O įdėjus į kišenę įklotas visad lieka savo vietoje.
Beje, mes naudojam bambuko įklotus, tai jie tikrai superiniai - švelnūs ir puikiai sugeria drėgmę.
Atsakyti