Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(kristinuke @ 2011 10 28, 11:20)
moteris būdama nėščia kalbėjo apie tai, kad įvaikinti geriau, nes abu partneriai išgyvena tą patį, o dabar ją pykina, jaučiasi nedarbinga, kai vyrui nieks nepasikeitė..doh.gif

kai mane iš pykinimo stadijos "pervedė" prie WC draugijos ir kai tekdavo vemti tik seilėm nes iš po nakties dar nieko nebuvau prarijusi, kartais verkdavau WHY???? Ta prasme kodėl MB nors kiek nepykina lotuliukas.gif Ypač jei jis pasišaipydavo "nu nevemk, laikyk." doh.gif Bet čia daugiau visgi geraja prasme.

QUOTE(kristinuke @ 2011 10 28, 14:17)
Bet jau pradėjau 9 savaitėlę skaičiuoti. Manau, kad jau nemažai ir didžiausia rizika vis labiau tolsta.

na rizika iš ties jau mažėja. O mane pykino ir vėmiau iki pat 15sav. 18 jau judesius pajaučiau. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pasislepusi @ 2011 11 02, 13:20)
šiandien prisiminiau, kad mačiau klausimą man, bet taip ir neatsakiau  blush2.gif
Malvina, nėra ką pasakoti. beliko tu mažiukai, tai abu ir pas mane.
šiandien laukimo pusiaukelė.

laikau kumstukus ir linkiu II wub.gif
Papildyta:
QUOTE(*ziurkyte* @ 2011 11 02, 13:46)
Labas rytas  4u.gif
mmm neparsivilko dar. Pilvo nebeskauda.

thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
ziurkyte,puodukas kiek teko girdeti jautrus.
Na bet mes nepasiduodam ir laukiam koju,ranku pirstus susukusios.
Atsakyti
QUOTE(lauraz5 @ 2011 11 02, 00:08)
...keista kad gydytoja padariusi visus tyrimus nepadare laparoskopijos...niekas taip nedaro tuo labiau kai yra itariama endometrioze...

PASKAITYK 1 PSL

gal palikim gydyma gydytojams? blush2.gif juo labiau, kad kiek skaiciau atsiliepimu, si gydytoja zino ka daro.
jei nera rimtu priezasciu LP, tai kam be reikalo pjaustyti? juo labiau, kad ir LP negarantuoja nei pastojimo, nei pasveikimo - tai sprendimas tam momentui, po kurio daug kam vis tiek reikia IUI ar IVF.
manau, kad tik gydytojas, zinodamas visa situacija, turi siulyti gydyma ar sprendimus pastojimui:4u:
Atsakyti
QUOTE(malvina @ 2011 11 02, 13:23)
gal palikim gydyma gydytojams? blush2.gif juo labiau, kad kiek skaiciau atsiliepimu, si gydytoja zino ka daro.
jei nera rimtu priezasciu LP, tai kam be reikalo pjaustyti? juo labiau, kad ir LP negarantuoja nei pastojimo, nei pasveikimo - tai sprendimas tam momentui, po kurio daug kam vis tiek reikia IUI ar IVF.
manau, kad tik gydytojas, zinodamas visa situacija, turi siulyti gydyma ar sprendimus pastojimui:4u:

Deja, bet toli grazu ne visais gydytojais galima pasitiketi ir tiketi....O butent laporaskopija ir parodytu, ar reikalingas gydymas ar ne, ar taikyti dar IUI ar jau IVF....
Atsakyti
Sveikos ax.gif
bigsmile.gif oj kaip laikiam II
Kalbejote apie svori, tai mano 48-50 kg ugis 164 cm, jauciuos normali blush2.gif
O pirmos mmm sulaukiau 13 metu ir iki pat gimdymo buvo ziauriai skausmingos, net i mokykla neeidavau ( net vemiau nuo skausmo) doh.gif, gyd. tik sakydavo po gimdymo praeis ir tikrai jau nera tokios skausmingos...
QUOTE(mimoza:) @ 2011 11 01, 13:37)
Sveikos 4u.gif
mergaites, gal zinot kelinta diena po duphaston kurso turi pasirodyti mmm?

man 2 diena po kurso 4u.gif
Pastebejau per metus mano ciklas sutrumpejo...dazniausiai 26 dienos dabar g.gif
Atsakyti
QUOTE(kimberley7 @ 2011 11 02, 13:52)
Sveikos ax.gif
bigsmile.gif oj kaip laikiam II
Kalbejote apie svori, tai mano 48-50 kg ugis 164 cm, jauciuos normali  blush2.gif
O pirmos mmm sulaukiau 13 metu ir iki pat gimdymo buvo ziauriai skausmingos, net i mokykla neeidavau ( net vemiau nuo skausmo)  doh.gif, gyd. tik sakydavo po gimdymo praeis ir tikrai jau nera tokios skausmingos...
]

ai pratesiant tema, tai man mm prasidejo dar pries 12 gimtadieni doh.gif labai anksti...o skausmingos nebudavo...iki kokiu 18 metu isvis net nejausdavau kad sergu...ir seip apseidavau beveik visad be vaistu..kadangi dar turiu migrena, tai vaistu nuo skausmo prisigeriu ir taip sociai...tai per mm jau taupau.. biggrin.gif
Pastarasias dienas nezinau kas darosi..taip plesia sonus kur kiausides doh.gif ypac toj vietoj , kur cista buvo... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmuciukasss: 02 lapkričio 2011 - 13:41
QUOTE(irmuciukasss @ 2011 11 02, 15:29)
ai pratesiant tema, tai man mm prasidejo dar pries 12 gimtadieni doh.gif labai anksti...o skausmingos nebudavo...iki kokiu 18 metu isvis net nejausdavau kad sergu...ir seip apseidavau beveik visad be vaistu..kadangi dar turiu migrena, tai vaistu nuo skausmo prisigeriu ir taip sociai...tai per mm jau taupau.. biggrin.gif
Pastarasias dienas nezinau kas darosi..taip plesia sonus kur kiausides doh.gif ypac toj vietoj , kur cista buvo... unsure.gif

Tai migrena ir as turiu doh.gif o daznai jinai pas tave,su vemimu? Pastebejau kai pradejau is ryto sociai valgyti, tai ne taip daznai jinai pas mane buna g.gif (tfu,tfu,tfu)
Atsakyti
QUOTE(kimberley7 @ 2011 11 02, 14:48)
Tai migrena ir as turiu  doh.gif o daznai jinai pas tave,su vemimu? Pastebejau kai pradejau is ryto sociai valgyti, tai ne taip daznai jinai pas mane buna  g.gif (tfu,tfu,tfu)

nu karta i savaite doh.gif ir su vemimu su visais grazumais..as tai pastebiu, kad man migrena prasideda, kai iseinu is savo biologinio ritmo...jei atsikeliu ne tada , kaip iprasta..jei pamiegu bent pusvalandi ilgiau..sakes... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(irmuciukasss @ 2011 11 02, 15:59)
nu karta i savaite doh.gif ir su vemimu su visais grazumais..as tai pastebiu, kad man migrena prasideda, kai iseinu is savo biologinio ritmo...jei atsikeliu ne tada , kaip iprasta..jei pamiegu bent pusvalandi ilgiau..sakes... doh.gif

blink.gif kaip daznai doh.gif Tai todel ir stengiuos per iseigines keltis ne veliau negu 8 val. o diena visai negaliu miegoti- migrena garantuota doh.gif Labai svarbu gyventi pagal rezima drinks_cheers.gif Mano mama irgi turi ir as nuo jos gavau , o vat sesei pasiseke labiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltelė @ 2011 11 01, 18:39)
Sveikutes mirksiukas.gif

Lauraz, del to Dipherelino, as gavau ji uz 52 Lt, nes man 80 proc. ji kompensavo, o jo kaina ir yra virs 400 Lt. Kelinta ciklo diena leistis, tai jei endo gydyti tai tikrai nezinau, o man pries IVF suleido 18 c.d., nors rekomenduojama 21-22 c.d., bet va Pasislepusiai vel kitomis ciklo dienomis suleido g.gif Kiekvienas gydytojas turbut skirtingai skiria, todel geriausia tau paklausti savo gydytojo.
Kokyte, aciu kad domiesi, bet NT net nezinau, ar apskritai gadinsiu, galvoju tik apie HCG tyrima, bet man dar daug laiko iki jo. Siandien tik 6 DPI, gydytojas liepe pasidaryti tyrima 12 DPI, bet as jau galvoju gal surizikuoti 9 DPI, jei iki to laiko mm nesulauksiu g.gif

Sveikutės,

nebegaliu tylėti...jau kelinta kartą skaitau diskusiją apie difą ir pastoviai nuklystate į lankas doh.gif Jūs maišote du skirtingus vaistus tais pačiais pavadinimais, IVFui naudojamas difas0,1 mg (nepamenu skaičiuko, gal nesuklydau), o endo gydymui - Diphereline 3,75mg, tai skirtingi vaistai, nemaišykite. Endo gydymui difą man suleido 5 cd, bet patarčiau pasikonsultuoti su gydytoju mirksiukas.gif

Dėl statistikos: mmm prasidėjo 12 metų ir laaabai skausmingos, be ketanovo neišgyvendavau. 163 cm ūgis, o svoris - 75 kg verysad.gif verysad.gif verysad.gif Siaubingai dėl to pergyvenu, šį nuostabų turtą susikroviau dėka stimuliacijų, ir ką be daryčiau - ar valgau, ar ne, svoris toks pat.....nesenai žiūrėjau senas nuotraukas (mano tos svoris apie 2 metus) labai liūdna pasidarė...... Aš manau, kad kudūmas pastojimui padeda tik aišku jei esate ne per kūdos, o stambumas - trūkdo pastojimui....iš patirties - susirgau angina plius susipykau su MB, negalėjau nieko valgyti,numečiau 10 kg per 20 dienų, kai reikalai susitvarkė buvo aistringas ND ir po to nesulaukiua mmm....., bet deja viskas baigėsi blogai........ verysad.gif

Dabar esu klimaklisė, tad man atleiskite už išsišokimą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 11 02, 14:03)
kai mane iš pykinimo stadijos "pervedė" prie WC draugijos ir kai tekdavo vemti tik seilėm nes iš po nakties dar nieko nebuvau prarijusi, kartais verkdavau WHY???? Ta prasme kodėl MB nors kiek nepykina  lotuliukas.gif Ypač jei jis pasišaipydavo "nu nevemk, laikyk."  doh.gif  Bet čia daugiau visgi geraja prasme.
na rizika iš ties jau mažėja. O mane pykino ir vėmiau iki pat 15sav. 18 jau judesius pajaučiau.  wub.gif

Jau perėjau kelias stadijas: šleikštulį, nuolatinį pykinimą, vėmimą tik seilėm ir įžengiau į tikrąjį vėmimą, tiesa, ne kasdien. Net nežinau, kas geriau... gal nusivemti, nes pagerėja, o kai nuolat pykina ir dar aplinkiniai klausia, kodėl liūdna, ko rimta ar dar kokia nors doh.gif Labai jau kas vaikšto išsišiepęs, kai bendraujant viena mintis - reiks tūliko ar ne. Ir jei anksčiau atrodydavo, kad viską iškęsiu su džiaugsmu, dabar jau atrodo, kad tik iškęsiu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(irmuse2 @ 2011 11 02, 17:30)
Sveikutės,

nebegaliu tylėti...jau kelinta kartą skaitau diskusiją apie difą ir pastoviai nuklystate į lankas doh.gif  Jūs maišote du skirtingus vaistus tais pačiais pavadinimais, IVFui naudojamas difas0,1 mg (nepamenu skaičiuko, gal nesuklydau), o endo gydymui - Diphereline 3,75mg, tai skirtingi vaistai, nemaišykite. Endo gydymui difą man suleido 5 cd, bet patarčiau pasikonsultuoti su gydytoju mirksiukas.gif

Gal tau taip buvo, bet pvz, mano atveju prieš IVF buvo galimybė riktis Zoladex, diferilin depot 3,75mg
Atsakyti