Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai- VIII

QUOTE(Neringiux @ 2011 12 29, 18:20)
Patare ka daryti, kad vel ismokinti kvepuoti per nosyte, o ne per burna.

O ka patare daryti? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(padraika22 @ 2011 12 29, 22:31)
gal galit pasakyti kiek laiko laukete operacijos?

Mes Vilniuj pas Sakalinska nuejom penktadieni konsultacijai - antradieni isoperavo mirksiukas.gif Bet gal cia tik mums taip pasiseke...kiek zinau,kad papulst pas Sakalinska - reikia ilgiau palaukt...
Atsakyti
Na štai mes po konsultacijos,mergaitei 2 laipsnio adenoidai,laukia planinė operacija...dar nesitariau dėl operacijos,nes reikia tyrimus pasidaryti ir pan.
Labai tikiuosi,kad nereikės operacijos puse metų laukti ax.gif
Atsakyti
As si skyreli paskaiciau, jau sakiau, kad tikrai reikia issioperuoti, kad jau LOR gydytojas sako, bet nuejus pasikonsultuoti dar pas savo seimos gydytoja, kolkas mums sake palaukti. Adenoidai tik antro laipsnio. Mergaite kartais knarkia, kartais pro burna kvepuoja, bet ne visada. Didziausia beda seiletekis. Bet svarbiausia, kad ji man praktiskai sirgusi nera, jokiu antibijotika nera vartojusi, tai mano gydytoja sake nera reikalo kolkas operuotis, tad atidesim neribotam laikui. Vien del seiletekio nesinori operuoti, palauksim jei ka kol didesne bus, o tai dabar ji nepilnu 3 metu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eglelapas @ 2012 01 03, 10:57)
As si skyreli paskaiciau, jau sakiau, kad tikrai reikia issioperuoti, kad jau LOR gydytojas sako, bet nuejus pasikonsultuoti dar pas savo seimos gydytoja, kolkas mums sake palaukti. Adenoidai tik antro laipsnio. Mergaite kartais knarkia, kartais pro burna kvepuoja, bet ne visada. Didziausia beda seiletekis. Bet svarbiausia, kad ji man praktiskai sirgusi nera, jokiu antibijotika nera vartojusi, tai mano gydytoja sake nera reikalo kolkas operuotis, tad atidesim neribotam laikui. Vien del seiletekio nesinori operuoti, palauksim jei ka kol didesne bus, o tai dabar ji nepilnu 3 metu  rolleyes.gif

Jeigu tik kartais knarkia ir tik kartais issiziojus buna, tai tikrai nera reikalo operuot. Maniskis irgi visai neserga (tpfu tpfu tpfu), bet daugiau negalejau ziuret, kaip jis kankinasi naktimis. Knarkia, dusta, dejuoja, puksi, staiga kvepavimas is vis dingsta, tada staigiai giliai ikvepia ir vel pasaka nuo pradziu. Atsikelia nepailsejes, o suvarges. Ir toks nepilnavertis kvepavimas sirdziai kenkia...
Atsakyti
o kas blogo, kad isoperuos adenoidus? sakot gydytoja patare neoperuoti. zinau, kad kiaulyte reikalinga imunitetui ir t.t. bet apie adenoidu nauda dar neteko girdeti. mano sunui irgi 2laipsnio, bet as noriu operuoti ir kuo skubiau. siaip jis neserga tik vaiksto issiziojes, knarkia. nuo to blogas sukandimas. gal jei zinociau adenoidu nauda organizmui irgi pasvarstyciau del operacijos unsure.gif man niekas niekur nesake, prasau pasakykit jus.
katik pati paskaiciauinternete, kad adenoidai yra reikalingi kudikiams o paaugusiems vaikams jokios funkcijos jie neatlieka.
tai kokia prasme vaika kankinti neatliekant operacijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo padraika22: 04 sausio 2012 - 16:03
QUOTE(padraika22 @ 2012 01 04, 16:57)
o kas blogo, kad isoperuos adenoidus? sakot gydytoja patare neoperuoti. zinau, kad kiaulyte reikalinga imunitetui ir t.t. bet apie adenoidu nauda dar neteko girdeti. mano sunui irgi 2laipsnio, bet as noriu operuoti ir kuo skubiau. siaip jis neserga tik vaiksto issiziojes, knarkia. nuo to blogas sukandimas. gal jei zinociau adenoidu nauda organizmui irgi pasvarstyciau del operacijos unsure.gif  man niekas niekur nesake, prasau pasakykit jus.
katik pati paskaiciauinternete, kad adenoidai yra reikalingi kudikiams o paaugusiems vaikams jokios funkcijos jie neatlieka.

Patarciau dar paskaityti blush2.gif Adenoidai sudaryti is limfinio audinio, kaip ir tonziles, o jis atlieka begalo svarbu vaidmeni formuojant vad.humoralini imuniteta, be to tai kaip "pirmieji kariai" kurie pasitinka sukeleja ir stengiasi ji pasalinti, todel ligos metu jie dazniausiai ir isburksta nes vyksta "karas". Bet jei adenoidai tampa letiniu infekcijos zidiniu, savo funkcijos neatlieka tuomet sprendziama del operacinio gydymo. Beje, uzsienyje jau po truputi baigiasi adenoidu salinimo vajus, o pas mus tai deja yra viena pagrindiniu operaciju vaikams..
Atsakyti
QUOTE(rence* @ 2012 01 04, 16:21)
Patarciau dar paskaityti blush2.gif  Adenoidai sudaryti is limfinio audinio, kaip ir tonziles, o jis atlieka begalo svarbu vaidmeni formuojant vad.humoralini imuniteta,  be to tai kaip "pirmieji kariai" kurie pasitinka sukeleja ir stengiasi ji pasalinti, todel ligos metu jie dazniausiai ir isburksta nes vyksta "karas". Bet jei adenoidai tampa letiniu infekcijos zidiniu, savo funkcijos neatlieka tuomet sprendziama del operacinio gydymo. Beje, uzsienyje jau po truputi baigiasi adenoidu salinimo vajus, o pas mus tai deja  yra viena pagrindiniu operaciju vaikams..

tai gerai kad cia pasiskaiciau unsure.gif buciau beatodairiskai klausius mediku, dabar dar del operacijos neskubesiu, pasidomesiu kuo daugiau, gaila lietuviu k nelabai ka raso o uzsienio nesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rence* @ 2012 01 04, 16:21)
Patarciau dar paskaityti blush2.gif  Adenoidai sudaryti is limfinio audinio, kaip ir tonziles, o jis atlieka begalo svarbu vaidmeni formuojant vad.humoralini imuniteta,  be to tai kaip "pirmieji kariai" kurie pasitinka sukeleja ir stengiasi ji pasalinti, todel ligos metu jie dazniausiai ir isburksta nes vyksta "karas". Bet jei adenoidai tampa letiniu infekcijos zidiniu, savo funkcijos neatlieka tuomet sprendziama del operacinio gydymo. Beje, uzsienyje jau po truputi baigiasi adenoidu salinimo vajus, o pas mus tai deja  yra viena pagrindiniu operaciju vaikams..

O tai ka ten raso kur jus skaitete, kaip ten kovoja su padidejusiais adenoidais? Butu labai idomu suzinoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2012 01 04, 15:57)
o kas blogo, kad isoperuos adenoidus? sakot gydytoja patare neoperuoti. zinau, kad kiaulyte reikalinga imunitetui ir t.t. bet apie adenoidu nauda dar neteko girdeti. mano sunui irgi 2laipsnio, bet as noriu operuoti ir kuo skubiau. siaip jis neserga tik vaiksto issiziojes, knarkia. nuo to blogas sukandimas. gal jei zinociau adenoidu nauda organizmui irgi pasvarstyciau del operacijos unsure.gif  man niekas niekur nesake, prasau pasakykit jus.

Maciau, kad jau uz mane atrase apie adenoidu nauda 4u.gif
Manau jei nera labai didele butinybe, geriau luktereti mirksiukas.gif , kad paskui nesigautu atbulas variantas, kad vaikiukas nesirgo, o po operacijos nebeknarkia, bet be antibijotiku gyventi nebegali del pastoviu ligu.
Atsakyti
Sveikos, ar čia yra mamų, kurių vaikams pašalintos tonzilės? g.gif
Atsakyti
sveiki
gal kas turi kokiu atsilepimu apie gyd. Kaltauskaite is Santariskiu?
Atsakyti
Laba,

Musu irgi laukia operacija pas gyd. Martinkeniene Santariskese. Kokie atsiliepimai?
Kas blogiausia, kad eile tik balandzio 27 diena blink.gif .
Su vyru svarstome nelaukti ir operuoti Baltijos Amerikos klinikoje. Ar yra ten operavusiu?
Atsakyti