QUOTE(kristeen @ 2011 11 10, 15:19)
Nepykit,bet visos temutes neskaiciau
bet reikia skubaus atsakymo kaip isoperuoja polipus kiek laiko pralaiko ligoninej?
Aciu uz atsakyma
jeigu tik polypus isleidzia ta pacia diena jei nera jokiu nesklandumu
Papildyta:
na va mes 3 dienas oakarsciavom ir viskas baigesi zinoma antibijotiku kursa pabaigsim, bet po operacijos momontaliai ta pacia diena dingo dusimas, knarkimas, kveoavimo nutrukimas ir seiletekis kol kas esu begalo laiminga, kad naktimis nebesokineja is lovos per miegus ir pailsi normaliai vaikas. Siaip mes sirgt nesirgdavom visiskai, bet operavomes vien del klauss, nes adenoidai jau ant ausu bugneliu lipo. Siaip adenoidai neoperuojami padaro labai daug zalos jei butina operacija nereikia dvejoti ir laukti stebuklo, o tik operuoti. Neoperuojami adenoidai deda per sirdi, sanarius i bronchine astma gali persimesti baisus dalykas.
Papildyta:
QUOTE(augustautve @ 2011 11 11, 09:44)
Mano vyriausiam sunui kai buvo 3 metukai jau buvo diagnozuoti adenoidai 3-cio laipsnio,knarkdavo, labai daznai sirgdavo,budavo prasiziojes. Bet daktarai nepatare operuotis tokiu metuku ,nes jie atauga. Tai issioperavom kai buvo 10metu,siaip gal ir velokai jau, nes atsirado pripratimas buti prasiziojus, bet sirgti nustojo. manau reiketu operuotis kokiu 6 metuku,nes tipo iki 6 atauga,bet kadangi mano sunus turi alergine sloga tai sake jam ir dabar dar gali ataugti. Zodziu susidariau tokia nuomone,kiek daktaru tiek ir nuomoniu, geriausiai jaucia mama ka daryti (tai buvo pasakyta vienos gydytojos). Kai gulejom Santariskese ir operavomes ,maciau kad vaikus operuoja net ir 2-3-4 metuku.
Bet dar viena istorija kuri skambejo man labai keistaikol nesusiduriau pati asmeniskai su maziausiu sunumi. Vyro sesers mergyte,taip pat labai sirgdavo,knarkdavo ir jai buvo nustatytas adenoiditas,jau turejo siuntima operuotis,bet vienas gydytojas patare nuvaziuoti Vilniuje i Grybo gatve ir issitirti del kirminuku. Ka jus manot, rado kirminuku,gydesi visa seima, ir ligos ir knarkimai baigesi. Adenoidai aisku neisnyko, bet nebera reikalo kolkas ju operuoti
Patarimas toks,darykit ka jaucia jusu sirdele,jei turit galimybe issitirkit dar kart vaikuti,nors operacija tai taip pat nesudetinga ir nereikia bijoti
Tikra tiesa kiek daktaru tiek nuomoniu, o mus operaves daktaras pasake jog ataugt atauga visiems, bet isviesejimo adenoidu procentas minimalus, nes darant pilna narkoze jie isvalomi iki nulio ir nera is ko ten daugintis tiek burbuliukams kaip jis ivardino. Mane nuramino, kad apie isviesejusius adenoidus galiu pamirsti