Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai- VIII

QUOTE(kristeen @ 2011 11 10, 14:19)
Nepykit,bet visos temutes neskaiciau blush2.gif bet reikia skubaus atsakymo kaip isoperuoja polipus kiek laiko pralaiko ligoninej?
Aciu uz atsakyma smile.gif

Atsakymas greitai biggrin.gif :
operuoja lazeriu, greitai, per 45 minutes(pati operacija is viso neilga, trunka tik 15 min.). Isleidzia namo, atsizvelgus i pooperacine vaiko savijauta, vienus ir tos pacios dienos vakare, kitus ir po keliu dienu. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 11 10, 07:42)
Nusiraminkit, jei tik vaikas sveikas bus-sezoniskumas jokios itakos neturi operacijos sekmei, atvirksciai, ziemos metu daugiau sansu, kad nebus komplikaciju 4u.gif

QUOTE(VIP_MAMA @ 2011 11 10, 10:23)
vyresneli mes ioperavome gruodi,kaip tik sako geriau nedaryti rudeni ir pavasari,nes daugiausia virusu ir organizmas silpnesnis. bet manau dideles itakos neturi.

Ot tai AČIŪ Jums už atsakymus thumbup.gif aciuks.gif Ba jau vos nepradėjau panikuot, kai visi pradėjo aikčiot, 'oi žiema', oij šalta ir pan doh.gif laugh.gif
Na bet daba ramiai laukiam gruodžio 20d. Tikiuos laimingai jos sulauksim cool.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios.Ką patartumėt?Mano 4 metukų berniukui siūlo operuotis adenoidus,o pas gydytoją nuėjom dėl knarkimo naktimis.Mums diagnozavo lėtinį adenoiditą.Gal yra kokia kita išeitis,gal kas susidūrė su šia bėda?šiaip labai retai sergam.Ačiū
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 11 10, 16:25)
Atsakymas greitai  biggrin.gif :
operuoja lazeriu, greitai, per 45 minutes(pati operacija is viso neilga, trunka tik 15 min.). Isleidzia namo, atsizvelgus i pooperacine vaiko savijauta, vienus ir tos pacios dienos vakare, kitus ir po keliu dienu. drinks_cheers.gif

lazeriu??? cia santariskese??? as maniau kad ten pjauna blink.gif o tonziles irgi gal galima lazeriu? bet kiek zinau santariskese tonziles tai pjauna,o del adenoidu nzn,kai pries 4 metus dyckiui operavo,tai lyg pjove
blink.gif as rytoj einu i konsultacija pas sakalinska ,jis pasakys,ar mano mazajam reikalinga operacija,jei taip paskirs kada. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 11 10, 16:25)
Atsakymas greitai  biggrin.gif :

hi.gif Aciu labai
Atsakyti
Mano vyriausiam sunui kai buvo 3 metukai jau buvo diagnozuoti adenoidai 3-cio laipsnio,knarkdavo, labai daznai sirgdavo,budavo prasiziojes. Bet daktarai nepatare operuotis tokiu metuku ,nes jie atauga. Tai issioperavom kai buvo 10metu,siaip gal ir velokai jau, nes atsirado pripratimas buti prasiziojus, bet sirgti nustojo. manau reiketu operuotis kokiu 6 metuku,nes tipo iki 6 atauga,bet kadangi mano sunus turi alergine sloga tai sake jam ir dabar dar gali ataugti. Zodziu susidariau tokia nuomone,kiek daktaru tiek ir nuomoniu, geriausiai jaucia mama ka daryti (tai buvo pasakyta vienos gydytojos). Kai gulejom Santariskese ir operavomes ,maciau kad vaikus operuoja net ir 2-3-4 metuku.
Bet dar viena istorija kuri skambejo man labai keistaikol nesusiduriau pati asmeniskai su maziausiu sunumi. Vyro sesers mergyte,taip pat labai sirgdavo,knarkdavo ir jai buvo nustatytas adenoiditas,jau turejo siuntima operuotis,bet vienas gydytojas patare nuvaziuoti Vilniuje i Grybo gatve ir issitirti del kirminuku. Ka jus manot, rado kirminuku,gydesi visa seima, ir ligos ir knarkimai baigesi. Adenoidai aisku neisnyko, bet nebera reikalo kolkas ju operuoti thumbup.gif
Patarimas toks,darykit ka jaucia jusu sirdele,jei turit galimybe issitirkit dar kart vaikuti,nors operacija tai taip pat nesudetinga ir nereikia bijoti thumbup.gif
Atsakyti
vakar buvom pas LORa santorose, del adenoidu, tai sake jei jau iki 5 metu neisoperavot, tai ir nereikia, nes je ima mazieti nuo 6-7 mt ax.gif
Atsakyti
o mes siandien buvom,antradieni operuos blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Na va mes irgi vakar buvom konsultacijai pas LOR Kauno klinikose ir antradieni operuoja adenoidus thumbup.gif
Nei eilese laukti nieko nereikia,tik skubos tvarka pirmadieni pasidaryti tyrimus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristeen @ 2011 11 10, 15:19)
Nepykit,bet visos temutes neskaiciau blush2.gif bet reikia skubaus atsakymo kaip isoperuoja polipus kiek laiko pralaiko ligoninej?
Aciu uz atsakyma smile.gif

jeigu tik polypus isleidzia ta pacia diena jei nera jokiu nesklandumu
Papildyta:
na va mes 3 dienas oakarsciavom ir viskas baigesi zinoma antibijotiku kursa pabaigsim, bet po operacijos momontaliai ta pacia diena dingo dusimas, knarkimas, kveoavimo nutrukimas ir seiletekis kol kas esu begalo laiminga, kad naktimis nebesokineja is lovos per miegus ir pailsi normaliai vaikas. Siaip mes sirgt nesirgdavom visiskai, bet operavomes vien del klauss, nes adenoidai jau ant ausu bugneliu lipo. Siaip adenoidai neoperuojami padaro labai daug zalos jei butina operacija nereikia dvejoti ir laukti stebuklo, o tik operuoti. Neoperuojami adenoidai deda per sirdi, sanarius i bronchine astma gali persimesti baisus dalykas.
Papildyta:
QUOTE(augustautve @ 2011 11 11, 09:44)
Mano vyriausiam sunui kai buvo 3 metukai jau buvo diagnozuoti adenoidai 3-cio laipsnio,knarkdavo, labai daznai sirgdavo,budavo prasiziojes. Bet daktarai nepatare operuotis tokiu metuku ,nes jie atauga. Tai issioperavom kai buvo 10metu,siaip gal ir velokai jau, nes atsirado pripratimas buti prasiziojus, bet sirgti nustojo. manau reiketu operuotis kokiu 6 metuku,nes tipo iki 6 atauga,bet kadangi mano sunus turi alergine sloga tai sake jam ir dabar dar gali ataugti. Zodziu susidariau tokia nuomone,kiek daktaru tiek ir nuomoniu, geriausiai jaucia mama ka daryti (tai buvo pasakyta vienos gydytojos). Kai gulejom Santariskese ir operavomes ,maciau kad vaikus operuoja net ir 2-3-4 metuku.
Bet dar viena istorija kuri skambejo man labai keistaikol nesusiduriau pati asmeniskai su maziausiu sunumi. Vyro sesers mergyte,taip pat labai sirgdavo,knarkdavo ir jai buvo nustatytas adenoiditas,jau turejo siuntima operuotis,bet vienas gydytojas patare nuvaziuoti Vilniuje i Grybo gatve ir issitirti del kirminuku. Ka jus manot, rado kirminuku,gydesi visa seima, ir ligos ir knarkimai baigesi. Adenoidai aisku neisnyko, bet nebera reikalo kolkas ju operuoti thumbup.gif
Patarimas toks,darykit ka jaucia jusu sirdele,jei turit galimybe issitirkit dar kart vaikuti,nors operacija tai taip pat nesudetinga ir nereikia bijoti  thumbup.gif

Tikra tiesa kiek daktaru tiek nuomoniu, o mus operaves daktaras pasake jog ataugt atauga visiems, bet isviesejimo adenoidu procentas minimalus, nes darant pilna narkoze jie isvalomi iki nulio ir nera is ko ten daugintis tiek burbuliukams kaip jis ivardino. Mane nuramino, kad apie isviesejusius adenoidus galiu pamirsti smile.gif
Atsakyti
Mums keturi metukai ir isoperavo menesi atgal polipus. mazasis pries tai labai daznai pradedavo tiesiog dusti, jau greitaja kveciau ir kveciau doh.gif Suleisdavo deksametazona, o paskutini karta net jo nepakako, taip uzduso galvojau jau netenku vaiko, tai po suleidimo dar dave pusti ventolino. Galvojo jam alergija, bet issitirem ir nieko nerado. Tai nusprendem polipus operuoti, bet koks idomumas po operacijos neleidau i darza dar koki menesi. Dar neleisdamai darza pradejo jis man kosti, nuvedziau pas gydytoja, gerkle svari, sako viskas is nosiarykles. Gerai pavaiksciojo i darza savaite ir vel sloga ir tokia, kad negali kvepuoti ir sunkiai valosi nosyte nes snargliai tirsti. Jau galvojau isejom is tu bedu o na tau ir vel. Nors dabar nedusta ir nakti miega nors ir sloga bet gerai. Tai cia kaip suprasti, ar nevaikstant i darza pagavo kokia bacila ar dar po operacijos nepasveiko? Jauciasi jis neblogai ,jokios temperaturos nera tik kamuoja sloga unsure.gif
Atsakyti
sveikos, mano mergaite po paskutines ligos ,einant antrai savaitei, pradejo naktim sunkiai kvepuoti, snopuoti, kartais pradeda knarkti. labai bijau kad nebutu si liga unsure.gif
kokius tyrimus reikia atlikti?
mums jau uz keliu menesiuku 6 metukai kaskas rase kad nuo 6 metu jie prdaeda mazeti?
Atsakyti