Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai- VIII

QUOTE(mamuska @ 2012 02 24, 15:01)
sveiki, pas mano mergyte labai jau isvesejo adenoidai tai santariskese gyd.Martinkiene siulo operuoti nedelsiant...bet vat eiles nezmoniskos mus uzrse tik liepos2d.laukti tikrai ilgikai...nezinau ka daryti..mergaite tikrai istisai issiziojus ir t.t.gal kas zinot kur dar atlieka tokias operacija ??? radau kad privaciai operuoja balticum klinikoj bet jau kainele  doh.gif 750lt...gal kas zinot pigiau kur??

Kiek žinau čia operuoja, bet kainos gali būti panašios.
Galima į kitą miestą važiuoti Kauną, Klaipėdą. Juk per vieną dieną viskas.
Atsakyti
sveiki, pas mano mergyte labai jau isvesejo adenoidai tai santariskese gyd.Martinkiene siulo operuoti nedelsiant...bet vat eiles nezmoniskos mus uzrse tik liepos2d.laukti tikrai ilgikai...nezinau ka daryti..mergaite tikrai istisai issiziojus ir t.t.gal kas zinot kur dar atlieka tokias operacija ??? radau kad privaciai operuoja balticum klinikoj bet jau kainele  doh.gif 750lt...gal kas zinot pigiau kur??

Manau Vilniuj tikrai nemažai ligoninių,kur turi atlikti šią operaciją,tuo labiau nemokamai 4u.gif jei jau Kaune yra,tai Vilniuj tuo labiau turi būti 4u.gif pvz. aš pasiskambinau į skyrių LOR,ir po savaitės paskyrė operaciją,net nustebau,kad nereikia laukti kelių mėn.
Atsakyti

mes tai is siauliu i klaipeda vaziavom operuotis del tos priezasties. eiles iki spalio siauliuose. klaipedoj tai tik savaite laukem. zodziu, pasiskambinom i skyriu, pasake kokiu tyrimu reikia, sake vaikas negali sloguoti, koseti, zodziu sveikutelis turi buti. ir uzrase i eile. eile kaip jau minejau savaite laiko. mes is vakaro atvaziavom ir NEISLEIDO is ligonines musu. as buvau prisiskaicius kad paleidzia nakciai, bet deje... musu nepaleido. nors turejom kur miegoti. daktare samiene sake jus atvaziavot i ligonine tai cia ir turit miegoti.
Atsakyti
QUOTE(Ledi_D @ 2012 02 29, 16:19)
Sveikos, jungiuos į jūsų gretas, nes mėtausi mintyse daryti ar ne vaikui operaciją. Jam dabar šešti metai, gegužės mėnesį bus metai, kai pirmąkart diagnozavo adenoidus. Problema ta, kad jei rimčiau peršala, iškart prastėja klausa. Dabar vėl peršalo, vėl suprastėjo klausa, gydytojai jau primygtinai siūlo operaciją. Pati suprantu, kad su klausa juokai menki, bet ir operacija baugina. Šią savaitę geria skirtus antibiotikus ir antigestaminius vaistus, kitos savaitės pradžioje reikės pasidaryti kraujo tyrimus, krešimo ir trombocitų kiekį nustatyti ir laukia konsultacija dėl operacijos su operuojančiu gydytoju. Mane labiausiai neramina tai, kad esame kovo pabaigoje suplanavę kelionę, kurios atsisakyti negalim. Pediatrė ramina, kad operacija nebaisi ir ramiai po jos galėsim išvykti. Pradėjus gerti antibiotikus, klausa pradėjo tvarkytis, tai ir galvoju, ar tikrai sutikti operuoti dabar, ar nukelti rudeniui?  g.gif

Sveika smile.gif as jusu vietoje operuociau vaika.jeigu jums yra tokia svarbi ta kelione tai tiesiog operacija susiplanuokite po keliones, nes kaip minejote klausa atsistato i savo vieta tai jei vaikutis daznai nepersala istempsite iki operacijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledi_D @ 2012 02 29, 15:19)
Sveikos, jungiuos į jūsų gretas, nes mėtausi mintyse daryti ar ne vaikui operaciją. Jam dabar šešti metai, gegužės mėnesį bus metai, kai pirmąkart diagnozavo adenoidus. Problema ta, kad jei rimčiau peršala, iškart prastėja klausa. Dabar vėl peršalo, vėl suprastėjo klausa, gydytojai jau primygtinai siūlo operaciją. Pati suprantu, kad su klausa juokai menki, bet ir operacija baugina. Šią savaitę geria skirtus antibiotikus ir antigestaminius vaistus, kitos savaitės pradžioje reikės pasidaryti kraujo tyrimus, krešimo ir trombocitų kiekį nustatyti ir laukia konsultacija dėl operacijos su operuojančiu gydytoju. Mane labiausiai neramina tai, kad esame kovo pabaigoje suplanavę kelionę, kurios atsisakyti negalim. Pediatrė ramina, kad operacija nebaisi ir ramiai po jos galėsim išvykti. Pradėjus gerti antibiotikus, klausa pradėjo tvarkytis, tai ir galvoju, ar tikrai sutikti operuoti dabar, ar nukelti rudeniui?  g.gif

Mums su klausa buvo visiškai taip pat. Klausa atsistato, bet ar ausys sveikos? Mums buvo skysčio, nuo menkiausio peršalimo kildavo ausų uždegimai ir klausos sutrikimai. Tas pats per tą patį...
Operacija tikrai visai nesudėtinga. Labai greitai pasveikom. Jau antra savaitė, vaikas kaip naujai gimęs. Naktim einu pažiūrėti ar gyvas - taip ramiai kvėpuoja smile.gif
Labai bijojau tos operacijos ir visai be reikalo.
Atsakyti
QUOTE(Irce6 @ 2012 02 24, 16:11)
Gal kam pravers šis straipsnis  4u.gif
AR REIKIA ŠALINTI ADENOIDUS

tikrai praverte ir buvau nusprendus (penktadieni) operuotis kai vaikuciui sukaks 3 metukai, na tiksliau metus luktelti, kol vel nesusirgom doh.gif (pirmadieni) dabar sau pasakiau grieztai - vasara
Atsakyti
QUOTE(Ledi_D @ 2012 02 29, 19:32)
... O kaip narkozę atlaikėte? Tiesą sakant, mane ne tiek pati operacija gasdina, kiek narkozė. bet be narkozės tikrai ne išeitis būtų, man pačiai vaikystėje operavo be narkozės iki šiol tą patirtą siaubą prisimenu, o manasis labai jautrus, supanikuoja vos kraują pamatęs.  unsure.gif
Papildyta:
Tiesa, ausyčių skausmais niekada nesiskundžia, tik sloga dažnai pasikartoja, nosis beveik pastoviai kaip užgulta. Ir klausos suprastėjimą tik aš pastebiu, nei darželyje nesiskundžia, ir pediatrei pati sakiau, nes ji nepastebėjo iškart.

Aš pati palydėjau jį į operacinę, buvo ramus. Po operacijos miegojo valandėlę, pabudo ramus, nieko neskaudėjo. Davėm pažaisti telefonu, žiūrėjo TV, skaitėm knygas, labai ramiai viskas. Patys stebėjomės. Namie sunkiau buvo, nes grįžęs jau siautė.

Mums adenoidus nustatė vienerių, ištempėm beveik iki 4 metų... Bet spyris buvo, kaip nuo lapkričio iki sausio ausų uždegimai, antibiotikai, suprastėjusi klausa, užgulta nosis. Ir jis niekada nesiskundė, kad labai skaudėtų.
Tiesa, prieš metus buvom kaip ir apsigydę, net gydytoja sakė, kad adenoidai sumažėję. Tik tada nelankėme kolektyvo, labai daug laiko praleidom lauke... Darželis atneša savo ...
Atsakyti
QUOTE(Vaida83 @ 2012 02 29, 21:41)
tikrai praverte ir buvau nusprendus (penktadieni) operuotis kai vaikuciui sukaks 3 metukai, na tiksliau metus luktelti, kol vel nesusirgom  doh.gif (pirmadieni) dabar sau pasakiau grieztai - vasara

Smagu,kad pravertė 4u.gif aš manau,kiekvienam vaikui skirtingai.Vieni gali metus luktelti,kiti du ir pan.,patys tėveliai mato,kaip vaikui geriau.Mums adenoidai labai greitai "užaugo",vos ne per pora mėnesių,ir iškart labai dideli...gal ir anksčiau buvo,bet vaikas nesirgo,o kai pradėjo rugsėjį eiti į darželį iškart prasidėjo ligos,kurios nesibaigė iki pat operacijos.Net negalvojom laukti metus ar ne,nes mergaitei labai blogai buvo ir visai nesigailiu,kad operavom,nes visi baisumai jau praeitį,vaikas ramiai,neknarkdamas miega,super,net pati sako,kad mamyte,man taip lengva kvėpuoti pro nosytę smile.gif o ar mažiau sirgs bus matyti,labai tikiuosi,kad bent apsieisim be antibiotikų.
Atsakyti
mes vasario 21d isoperavom sunui adenoidus ir labai dziaugiuos thumbup.gif nakti kvepuoja per nosi, nebe per burna, nebeknarkia. nebekalba per nosi, net balsas visiskai pasikeite. vaikas visiskai kitoks thumbup.gif tikrai padejo. o po operacijos iskart tik parvezus jau soko is lovos zaisti, bet valandziuke neleidom. zodziu, kaip po paprastos apziuros, visai nebuvo jokiu skausmu ar pan mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledi_D @ 2012 03 02, 12:38)
Mane tas straipsnis išmušė iš vėžių.  unsure.gif Jau buvau nusprendusi, beveik nusprendusi  blush2.gif , kad baigiam kursą antibiotikų ir kitą savaitę, jei tyrimai bus geri, daryti operaciją, bet paskaičiau straipsnį ir vėl suabejojau, ar teisingas tas sprendimas. Gal atidėti rugpjūčiui-rugsėjui operaciją? Dabar, po žiemos, organizmas ir imunitetas tikrai pasilpęs pas vaiką. Visą žiemą kovojome su ligomis ir žemu hemoglobinu, gal nereikia bandyti sėkmės prieš kelionę. O rugpjūtį,kai būsim grįžę, sustiprėję, tada ir operuoti.  g.gif

cia gal as ne i tema tik noriu pasakyti jei vaziuojate pas teti pvz, kaip i airija, tai cia pavasaris ir ruduo istisus metus ir bakteriju niekas neuzmusa (turiu uomenyje didelis saltis ar karstis) tai gal vertetu pasitarti su gydytoju ir pasirupinti tam tikrais vaistukais tada, nes pati gyvenu airijoje ir tikrai zinau kokios cia bedos su gydytojais nes jei noresite pamatyti lorista tai teks maziausiai metus laiko laukti, o GP (pagrindines praktikos gydytojas) visu ligu zinovas jei nori kad nugydytu, net ir apie lor nieko gero negaleciau pasakyti (teko pas lor lankytis ir pasake kad reikia vaikui ausis suntuoti, na bet zinojau kiek teks laukti ir tiksliau dar vis tebelaukiu gryzome i lt ir pasake kad ne ausis suntuoti reikia bet adenoidus pasalinti) na cia tik mano mazas patarimas pries ruosiantis kelionei ax.gif
Atsakyti
Sveikos
Ar yra tokiu mamyciu,kuriu vaikuciai net ir po operacijos vis sloguoja?
Atsakyti
Mes irgi susidūrėm su adenoidų problema, tik pas mus adenoidai nėra dideli, kaip LOR išsireiškė, mechaniškai jie neuždengia nieko ir netrukdo, bet labai dažnos slogos, ir klausa suprastėjusi, nes audiniai išburkę ir į ausies vamzdelį nepatenka oro. Siūlo skubiai operuotis verysad.gif Bet pirmiausia noriu išsiaiškinti, gal galima dar išgydyti ir be operacijos, gal kas buvote susidūrę su panašia problema, kai adenoidai nėra dideli, bet vistiek klausa susilpnėjusi ir kaip be operacijos bandyti gydyti?
Atsakyti