Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai- VIII

QUOTE(padraika22 @ 2012 02 13, 10:47)
norejau paklausti per kiek laiko padaro tyrimus pries operacija? kas per tyrimai? ar galima pavalgius juos daryti? ir ar iskart ats buna ar tik kita diena? uzsiregistravom operacijai tai galvoju kada tyrimus darytis. ir kaip vaikiuka apsaugoti nuo slogos? lygtai siuo metu nesloguoja taciau betkuriuo metu gali susloguoti, visa rudeni sloga kamavo. gal imanoma kazkokiu vaistuku pagerti kad ji neprasidetu

Tokius dalykus reikėtų klausti savo gydytojo. Operuojanti įstaiga paprastai turi tam tikrą sąrašą tyrimų, kuriuos reikia turėti atvykstant operuotis. Taigi reikia išsiaiškinti konkrečiai. Tyrimai galioja 10 dienų. Nemokamai galima pasidaryti pas savo šeimos gydytoją, arba mokamai toje pačioje įstaigoje, kur ir operuojatės. Be viso to dar reikalingas ir jūsų šeimos gydytojo siuntimas.
Atsakyti
Sveiki,
siuo metu ir man aktuoli si tema. Mes turetumeme operuotis kovo menesi Santariskese. Maniskei 3,5metuku. Mus metus stebejo ir dabar jau nutare operuoti, nes beveik daugiau sergam laiko nei eina maniske i darzeli, as is bilioteniu nespeju iseidineti. O adenoidai pas mano dukryte II laipsnio. Ar galetumet butent apie Santariskes kas nors papasakoti kaip viskas vyksta, kaip su vaikuciais elgiasi, kaip ten personalas (ar labai zenkliai jauciasi norai del paskatinimo, nes pati savo kailiu esu susidurusi su didziuliu abejingumu pakol vokelio negavo, todel labai baiminuosi. o be to visada stengiuosi laikytis nuostatos, jei atsiranda noras atsidekoti, tai tik po visko) ar duoda po operacijos bilioteni ir ar ilgam laikui, turiu omeny kol isleidzia vaika i darzeli (sakykim savaitei ar ir ilgiau). Nes rekomendavo pora savaiciu nevesti vaiko i darzeli pries operacija, tad sias savaites reiks kazkaip susitvarkyti atostogas ar dar kazkokiu iseiciu ieskoti. Gal kas susidureti su gydytoja Jakiuniene.
Labai lauksiu info
Aciu
Atsakyti
Tai adenoidai ir polipai du skirtingi dalykai ar vienas ir tas pats ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 15, 01:40)
Tai adenoidai ir polipai du skirtingi dalykai ar vienas ir tas pats ?  blush2.gif

Nosies polipai yra suaugusiųjų liga, o vaikams dažniausiai įvairias ligas sukelia nosiaryklėje esantys adenoidai.
Problema vaikams prasideda tuomet, kai adenoidai (limfoidinio audinio sankaupa) padidėja, išburksta, atsiranda sunkiai išpučiamo iš nosies sekreto, kuris leisdamasis žemyn gali sukelti kosulį, ausų uždegimus, kurtumą, sinusitus.
Polipai – tai šviesūs, žele ar medūzos konsistencijos dariniai, besikaupiantys sinusuose, nosyje, nosiaryklėje.
Atsakyti
QUOTE(jurgbute @ 2012 02 15, 09:44)
Nosies polipai yra suaugusiųjų liga, o vaikams dažniausiai įvairias ligas sukelia nosiaryklėje esantys adenoidai.
Problema vaikams prasideda tuomet, kai adenoidai (limfoidinio audinio sankaupa) padidėja, išburksta, atsiranda sunkiai išpučiamo iš nosies sekreto, kuris leisdamasis žemyn gali sukelti kosulį, ausų uždegimus, kurtumą, sinusitus.
Polipai – tai šviesūs, žele ar medūzos konsistencijos dariniai, besikaupiantys sinusuose, nosyje, nosiaryklėje.

Dėkoju už info smile.gif
Atsakyti
mes operavomes Santariskese. po operacijos duoda bilioteni 2 savaitems.as nedaviau vokelio ir nematau reikalo. aisku sypsenos ir nesulaukem is daktares. smile.gif
viskas vyksta taip: atvaziuoji pries diena, apziuri daktaras, anesteziologas, susitvarkai dokumentus ir ,jei esat is vilniaus paleidzia namo. ryte atvaziuoji 7.30val. vaikas turi buti nevalges, negeres.aprengi pizama.duoda vaistu.tada reikia vaika uzimt kokiais sedimais ar gulimais zaidimais(kad neuzsigautu, kai suveiks vaistai).uz 30min atvaziuoja sesutes ir issiveza vaika. maniskiui nesuveike iki galo vaistai , priesinosi paguldamas i lova su ratukais-tai teko ant ranku nunest iki lifto. po 40min atveze rekianti. nuramini ir paguldai. o jau tada vaikas miega. po 2val jau leido atsigert ir pavalgyt.apie 15val isleido namo.

QUOTE(jurgbute @ 2012 02 14, 13:14)
Sveiki,
siuo metu ir man aktuoli si tema. Mes turetumeme operuotis kovo menesi Santariskese. Maniskei 3,5metuku. Mus metus stebejo ir dabar jau nutare operuoti, nes beveik daugiau sergam laiko nei eina maniske i darzeli, as is bilioteniu nespeju iseidineti. O adenoidai pas mano dukryte II laipsnio. Ar galetumet butent apie Santariskes kas nors papasakoti kaip viskas vyksta, kaip su vaikuciais elgiasi,  kaip ten personalas (ar labai zenkliai jauciasi norai del paskatinimo, nes pati savo kailiu esu susidurusi su didziuliu abejingumu pakol vokelio negavo, todel labai baiminuosi. o be to visada stengiuosi laikytis nuostatos, jei atsiranda noras atsidekoti, tai tik po visko) ar duoda po operacijos bilioteni ir ar ilgam laikui, turiu omeny kol isleidzia vaika i darzeli (sakykim savaitei ar ir ilgiau). Nes rekomendavo pora savaiciu nevesti vaiko i darzeli pries operacija, tad sias savaites  reiks kazkaip susitvarkyti  atostogas ar dar kazkokiu iseiciu ieskoti. Gal kas susidureti su gydytoja Jakiuniene.
Labai lauksiu info
Aciu

Atsakyti
QUOTE(jurgbute @ 2012 02 14, 14:14)
Sveiki,
siuo metu ir man aktuoli si tema. Mes turetumeme operuotis kovo menesi Santariskese. Maniskei 3,5metuku. Mus metus stebejo ir dabar jau nutare operuoti, nes beveik daugiau sergam laiko nei eina maniske i darzeli, as is bilioteniu nespeju iseidineti. O adenoidai pas mano dukryte II laipsnio.

sveiki. mums taip pat aktuali si tema.mus taip pat operuos kovo menesi, operacijos laukiam gan ilgai net 4 menesius stovime eileje.vaikstom pas lor Jakiuniene. pas mus situacija tokia pati, stebejo mus metus ir nusprende operuoti nes adenoidai jau 3 dydzio ir nespejam islipti is ligu.savaite vaiksto i darzeli ir 3 savaites namuose.nespeju biuleteniu imti, darbe kaip jaunas menulis pasirodau.ir maziuko gaila...sad.gif moegoti normaliai negali, visada su pravira burnyte miega, sakandis netaisyklingas ir viena ausyte prasciau girdi...tikiuosi viskas susitvarkys po operacijos...
Atsakyti
QUOTE(Donata87 @ 2012 02 20, 10:50)
sveiki. mums taip pat aktuali si tema.mus taip pat operuos kovo menesi, operacijos laukiam gan ilgai net 4 menesius stovime eileje.vaikstom pas lor Jakiuniene. pas mus situacija tokia pati, stebejo mus metus ir nusprende operuoti nes adenoidai jau 3 dydzio ir nespejam islipti is ligu.savaite vaiksto i darzeli ir 3 savaites namuose.nespeju biuleteniu imti, darbe kaip jaunas menulis pasirodau.ir maziuko gaila...sad.gif moegoti normaliai negali, visada su pravira burnyte miega, sakandis netaisyklingas ir viena ausyte prasciau girdi...tikiuosi viskas susitvarkys po operacijos...

Sveiki,

o kokio amziaus Jusu vaikutis? mes tai kovo 14d.operuotis turetumeme. Labai neramu ir daug priestaringu nuomoniu sulaukiu del sprendimo operuoti dukryte. Pasimetusi visiskai. Ir dabar vel mazoji pradeda sirguliuoti, tai net neisivaizduoju kaip istaikyti laika jog nesirgtumem. Kaip suprantu ir su siokia tokia slogyte operuoja, bet turbut tuomet gali kilti daugiau kokiu komplikaciju.
Atsakyti
QUOTE(jurgbute @ 2012 02 20, 11:18)
Sveiki,

o kokio amziaus Jusu vaikutis? mes tai kovo 14d.operuotis turetumeme. Labai neramu ir daug priestaringu nuomoniu sulaukiu del sprendimo operuoti dukryte. Pasimetusi visiskai. Ir dabar vel mazoji pradeda sirguliuoti, tai net neisivaizduoju kaip istaikyti laika jog nesirgtumem. Kaip suprantu ir su siokia tokia slogyte operuoja, bet turbut tuomet gali kilti daugiau kokiu komplikaciju.

maziui 3.5 metuku.operuosimes kovo 7d.as taip pat daug nuomoniu prisiklausiau, bet is artimuju rato beveik visus vaikuciams operuoti adeoidai tai is 8 pazistamu vaikuciu tik viena ir toliau serga tik kad lengvesne forma.tai as pasiryzus 100% operuoti tuo labiau kad pas mus net 3 dydis o 4 dydis jau pats didziausiais is galimu, taigi jam sunku kvepuoti o dar kul klausos problemos ir netaisyklingas sakandis.viskas susideda i viena ir operuojam smile.gif neramu ir man...operacija kad ir kokia ji bebutu bet vistiek yra operacija o as dar kai zliumbike esu tai uzteks tik pamatyti kad vaika issiveza pratruksiu... verysad.gif pati save jau moraliskai ruosiu na bet tikekimes kad viskas bus gerai 4u.gif na o del sirgimo tai mes mano mazius spejo persirgti ir del palankiu aplinkybiu yra su kuo palikti, tai iki pat operacijos bus namuose i darzeli nevaikscios nes kaip mat vel pasigautu kokia bacila.
Atsakyti
QUOTE(Donata87 @ 2012 02 20, 16:46)
maziui 3.5 metuku.operuosimes kovo 7d.as taip pat daug nuomoniu prisiklausiau, bet is artimuju rato beveik visus vaikuciams operuoti adeoidai tai is 8 pazistamu vaikuciu tik viena ir toliau serga tik kad lengvesne forma.tai as pasiryzus 100% operuoti tuo labiau kad pas mus net 3 dydis o 4 dydis jau pats didziausiais is galimu, taigi jam sunku kvepuoti o dar kul klausos problemos ir netaisyklingas sakandis.viskas susideda i viena ir operuojam smile.gif neramu ir man...operacija kad ir kokia ji bebutu bet vistiek yra operacija o as dar kai zliumbike esu tai uzteks tik pamatyti kad vaika issiveza pratruksiu... verysad.gif  pati save jau moraliskai ruosiu na bet tikekimes kad viskas bus gerai  4u.gif  na o del sirgimo tai mes mano mazius spejo persirgti ir del palankiu aplinkybiu yra su kuo palikti, tai iki pat operacijos bus namuose i darzeli nevaikscios nes kaip mat vel pasigautu kokia bacila.

Aisku bus viskas gerai ir as save taip pat raminu, greiciau isoperuoti ir tikekimes maziau ligu. Tad jei galesite po visko parasykit kaip Jums sekesi. As dar labai bijau personalo elgesio su vaiku. Mes kai pirma syki i Santariskes vaziavom konsultuotis, tai maniskei buvo didziulis stresas, klykiancia laikiau, kad galetu apziureti ir mane pacia galima sakyti apsauke jog vaiko nesuvaldau. Nebuvo jokio bandymo sukontaktuoti su mazu vaiku, jog jis neissigastu ir panasiai. Na bet mes pas ta gydytoja daugiau ir nebesilankem. Todel labai bijau kad nesikartotu tokios situacijos.
Tad ziurekit nesusirkit ir jei galesit parasykit kaip sekesi.
Sekmes
Atsakyti
QUOTE(Donata87 @ 2012 02 20, 10:50)

Mano mažiukui darė 01.19 operaciją, tai gyvenimas pasikeitė 100 procentų, jis irgi normaliai negalėjo kvėpuoti, sakė , kad 2 laipsnio, bet po operacijos sakė , kad buvo didesni nei galvojo, tai jau 3 laipsnio.
O operacijos labai bijojau, nes jis turi labai stiprų atopinį dermatitą, tai didžiausia baimė buvo, kaip bus su narkoze, bet viskas gerai, jis net nesuprato, kad jam operavo. Nes kai davė tabletytę apspango, o paskui kai atsigavo labai rėkė, kad namo, rūbus plėšė, tai niekaip nenusiramino kokį pusvalandį, tai gydytoja namo išleido, sako gal jam geriau bus. Tai grįžom dar apsvaigę ir niekaip neužmigo, plavinėjo, griuvinėjo dar kokią valandą, o pasui valgyt pradėjo prašyt, tai daviau, nes prašė ir prašė. Taip iki vakaro ir išbuvom, net nemiegojo.
Atsakyti
Mes operaciją atidėliojome daugiau kaip metus. Prieš kelias dienas pagaliau pašalino adenoidus. Sūnui beveik 4m. Visai nieko baisaus. Viskas praėjo labai ramiai, be jokio streso, užtrukom pusdienį. Mažiau reikėjo visokius forumus skaityti doh.gif Didžiausias spyris buvo nuolatiniai ausų uždegimai ir klausos suprastėjimas.
Mūsų atveju nedavė jokios tabletės apsvaigimui, pati palydėjau vaiką iki operacinės. Ramiai elgėsi ir atsibudęs. Nieko jam per daug neskaudėjo.
Beje, specialiu būdu mums darė tą operaciją, pirkom vaistinėj kažkokius elektrodus ar panašiai blush2.gif nepamenu kas ten per dalykas...
Taip kad svarbiausia mamos ramybė ir pozityvumas.

pasiimkite į ligoninę žaidimą, žurnalą, muzikos ar knygą... Kas patinka jūsų vaikui, kad nukreipti dėmesį.

Čia straipsnis visai informatyvus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo heryte: 20 vasario 2012 - 17:29