Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės...

QUOTE(rityte @ 2011 11 15, 17:07)
Ir mes užsisakėme Drakoniuko teatrą  rolleyes.gif  Vis pagalvoju, ar įdomi jų programa bus. Gal jau matėte kokį nors jų ne Kalėdinį vaidinimą?
Papildyta:
Drakoniukas ir pas mus užsiprašė 500 Lt  už programą smile.gif  Kuo daugiau vaikų, tuo pigiau.

Labas vakarėlis 4u.gif

Taip, esame matę du tai tikrai vaidinumus. Vaikams labai patiko - artistės tokios nuotaikingos, išraiškingos biggrin.gif Tikimės, kad ir Kalėdinis vaidinimas nenuvils ax.gif

Sveikutės 4u.gif

Pas mus irgi bus Tolerancijos diena, penktadienį, bet pradinukai kažkaip ramiai, nejudinas nieks. Piešinukų kokių nupiešim ir bus thumbup.gif
Atsakyti
Mes ruošiamės tolerancijos dienai. Darysime darbelius, puošime jais klasę. Pamokų nebus.
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(b.s @ 2011 11 15, 21:18)
Mes ruošiamės tolerancijos dienai. Darysime darbelius, puošime jais klasę. Pamokų nebus.



Sveikutės,
ir pas mus ryt Tolerancijos diena. Kviečiame ir būsimus pirmokėlius iš artimiausių darželių. Nes kitais metais turėsiu pirmokus. Kadangi šiais metais tolerancijos simbolis - laivas, tai mokyklos kieme kreidelėmis nupiešim didelį
laivą, o ketvir. su darželinukais aplikui mažesnius. Ir dar padovanosim kaip draugystės simbolį- po vaikų nuvytas apyrankes. Gal kas nors gausis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inusia: 15 lapkričio 2011 - 20:29
Labas vakaras,

prašau paaiškinti man, tundrai sad.gif, kaip interpretuojamas laivas- tolerancijos simbolis. Kodėl laivas? Kaip tai pateikti?
Atsakyti
Gal kuri esate pasidariusi ką nors stendui ir galite pasidalinti. Jau galva neišneša, skaitinėju, o nieko doro nepadarau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linius @ 2011 11 15, 21:37)
Labas vakaras,

prašau paaiškinti man, tundrai sad.gif, kaip interpretuojamas laivas- tolerancijos simbolis. Kodėl laivas? Kaip tai pateikti?


Na, tas laivas - tai simbolis, nes į laivą priimami visokie žmonės: juodaodžiai, baltieji, aukšti, žemi, su akiniais, ir kitokie... tai ir mes tą dieną, minėdami tolerancijos dieną, gaminam laivą...Taip ben jau mums aiškino mūsų organiztoriai smile.gif ...

Atsakyti
QUOTE(linius @ 2011 11 15, 21:37)
Labas vakaras,

prašau paaiškinti man, tundrai sad.gif, kaip interpretuojamas laivas- tolerancijos simbolis. Kodėl laivas? Kaip tai pateikti?

arba laivas sutinka juroje ivairiu kitu laivu, buriniu ir motoriniu, vienastiebiu ir dvistiebiu t.t., bet issitenka visi, nesipyksta, neizeidineja.....
Atsakyti
QUOTE(editaite @ 2011 11 15, 23:05)
arba laivas sutinka juroje ivairiu kitu laivu, buriniu ir motoriniu,  vienastiebiu ir dvistiebiu t.t., bet issitenka visi, nesipyksta, neizeidineja.....

Labukas, ačiū už mintis, nes sėdžiu ir galvoju ką čia reiks rytoj veikti doh.gif
Atsakyti
Ir dar kokius draugus (charakterio savybės)norėtum su savimi pasiimti į laivą, o ko nenorėtum ir kodėl.
Atsakyti
Labas vakaras,
aš radau tokios informacijos apie laivą smile.gif (taip pat ruošiuos tolerancijos dienai)

Pilietinės iniciatyvos simbolio „Tolerancijos laivo“ apibudinimas. Laivas parinktas, nes:

Laivas plaukia, juda, keičia kryptį kaip ir žmogus.
Kiekvieno žmogaus laivas yra ''kitoks'' ir jį plukdome skirtinga kryptimi. Plaukdami gyvenimo keliu, mes sutinkame laivus, nepanašius į mūsų: kitokių spalvų, kitokios konstrukcijos, skirtingų dydžių, su skirtingomis burėmis. Kaip tada elgiamės: juos aplenkiame, šaliname iš savo kelio, nekreipiame jokio dėmesio, o gal pamojuojame iš tolo, ar užmezgame draugystę, o gal paleidžiame strėles? Kai tu žiūri į „kitokį“ nepalankiai, žinok, kad tavo laivas taip pat gali atrodyti „kitoks“, išplaukęs į didžiuosius vandenis. Kaip tada jausiesi tu savo laive?
Laive, kaip ir gyvenime, susitinka skirtingi žmonės, kurie gali vienas kitam nepatikti, tarp jų gali nebūti bendrų interesų ar simpatijos, bet jie turi plaukti kartu, vienas kitą toleruoti, nes nėra kitos išeities- visi yra viename laive. Mes esame viename dideliame erdvėlaivyje “Žemė“ ir labai lengvai priimame bendraminčius, mums patogius bendrakeleivius, o į „kitokius“, dalis mūsų, žiūrime su nepasitikėjimu – t.y. netolerantiškai.
Senajame Testamente, Pradžios knygoje, minimas laivas - Nojaus arka, į kurį Nojus, Dievo patarimu, paėmė savo vaikus ir visų gyvūnų po porą, kad neišnyktų įvairios gyvūnų rūšys. Šiame Nojaus laive visi turėjo gyventi tolerantiškai ir nežiūrint skirtumų - sugyventi taikiai. Šis pavyzdys iš Šventojo rašto parodo tolerancijos reikšmę – pakantumą kitokiam, kurio, analizuodami pavyzdžius iš istorijos ir mūsų kasdienio gyvenimo situacijų – pasigendame.
Kaip siūlome organizuoti pilietinę iniciatyvą:

Supažindinti mokinius su pilietinės iniciatyvos – „Tolerancijos laivo“ idėja. Mokiniams paaiškinti, kodėl siūlomas toks simbolis.
Pasiūlyti mokiniams ieškoti žymių žmonių pasakytų minčių (sentencijų) apie toleranciją ir netoleranciją. Tokių, kaip pvz.: „Tapk geresniu ir pats suprask, kas esi, prieš sutikdamas naują žmogų ir tikėdamasis, kad jis tave supras“ (G.Marguez)
Pasiūlyti mokiniams surasti ir užrašyti lapeliuose Lietuvos istorijoje buvusius įvykius ar dabartiniame gyvenime esančias situacijas, parodančias toleranciją ir netoleranciją.
Pasiūlymai dėl laivo/ laivų „statymo“:


Vienas pasiūlymas yra daryti, „statyti“ vieną didelį laivą, kuris lapkričio 16 – ąją, Tarptautinę Tolerancijos dieną būtų pastatytas mokyklos fojė ar aktų salėje. Laivą galima daryti iš kartono, spalvoto popieriaus ar kitokių medžiagų, kurias būtų nesudėtinga rasti.
Pagaminus tokį laivą – jį „papuošti“ sentencijomis apie toleranciją ir lapeliais, kuriuose aprašyti istoriniai įvykiai ar kasdieninės situacijos, menančios toleranciją ar netoleranciją.


Kitas pasiūlymas yra mokiniams daryti mažus laivelius: iš popieriaus lankstyti, karpyti ar klijuoti. Ant pagamintų laivelių užrašyti surastas mintis apie Toleranciją bei užrašyti: „Tarptautinė Tolerancijos diena – lapkričio 16-oji“.
Kaip minėti Tarptautinę Tolerancijos dieną – lapkričio 16-ąją mokyklose bei ugdymo įstaigose?

· Jeigu pagaminsite vieną didelį laivą, papuoštą mintimis/sentencijomis ar situacijomis apie toleranciją/netoleranciją – tuomet siūlome pakviesti mokinius prie laivo ir paskaityti mokinių surinktas sentencijas, situacijas. Aptarti bei padiskutuoti apie tai, kas parašyta, kad mokiniai suprastų – kokia yra tikroji Tolerancijos žodžio prasmė ir kodėl svarbu yra kalbėti apie Toleranciją ir kodėl minėti šią dieną yra svarbu?

· Jeigu mokykloje gaminsite daug laivelių – juos galima „suplukdyti“ į vieną erdvę ir padalinti mokiniams, prieš tai aptariant minimos dienos prasmę;

· Siūlome papuošti mokyklos kabinetų duris lapkričio 16 d. rytą mokinių surinktomis sentencijomis, mintimis apie toleranciją/netoleranciją. Mokiniai, įeidami į klasę perskaitys ir tai gali būti geros diskusijos apie toleranciją pretekstas.

· Jeigu Tolerancijos dienos minėjimą organizuos mokytojai, dirbantys su žemesnių klasių mokiniais, siūlome piešti laivus. Piešiant duoti užduotį nupiešti – ką (kokius žmones) pakviestų keliauti kartu laivu. O vėliau, aptariant piešinius, mokytojai gali paklausti- ko neimtų į savo laivą ir apie tai galima pakalbėti – kodėl mokinys(-ė) nenorėtų paimti kažko į savo laivą.

Tolerancijos tema gali būti aptariama etikos, pilietiškumo pagrindų, istorijos, lietuvių ir užsienio kalbų pamokose.

Atsakyti
mes kiekvienas piešim savo laivą, iškirpsim ir užklijuosim ant didelės bendros jūros.
Atsakyti
Kažką sukurpiau stendui. Smagi idėja su pieštais laivais ir bendra jūra. Man ryt yra technologijų pamoka, bet jau buvau suplanavus ir vaikus informavus, kad darysim kitokį darbą. Tai nenoriu nuvilti vaikų. Bandysiu susisukti per pertraukas ir dalelę kokios pamokos nugnybsiu blush2.gif . Labiausia pikta, kad neinformavo apie privalomą veiklą iš anksto. Buvau numačius pakalbėti per pamokas apie tai, bet ne daugiau. O čia še, kad nori....

Sėkmės visoms.
Atsakyti