Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Pandre, Tavo full frame'as? Vo. Ko tu niurzgi nezuprantu biggrin.gif Gal norėtum apsikeisti? Žinok Pentax Kx daro stebuklus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 31, 16:18)
daba gi mada, kap tu nesupranti biggrin.gif

aš tai suprantu, aš noriu žmogui padėt neprisipirkti šimto daiktų, kurių galimai nenaudos smile.gif

jeigu kažkas su juosta fotkina kurį laiką, išmano niuansus, skirtumus, jaučia, kad tai JAM, tada man visai suprantama, kad norisi išbandyti kitokį formatą ir jo teikiamus privalumus, bet šiuo atveju, rodos, yra kitaip. todėl aš noriu savo klausimais, ir matau, kad ne aš viena, priversti pandrę pagalvoti, KAM jai tas vidutinis formatas ir juosta apskritai?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 31, 16:24)
, KAM jai tas vidutinis formatas ir juosta apskritai?

Jo teisingai ir dar noriu Endži'ei parašyti, kad ne aplamai reikia sakyti, o apskritai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 31, 16:26)
Jo teisingai ir dar noriu Endži'ei parašyti, kad ne aplamai reikia sakyti, o apskritai biggrin.gif

lotuliukas.gif o galėtum mane pamokyt normaliai žodžius sakiny dėlioti, nes aš kalbėti tai moku, o rašant gaunasi tokios keistos konstrukcijos biggrin.gif darbe tia nėra problemų, sklandžiai rašau, bet laisvalaikiu tai kaip ufonautas, išmokęs žemiečių kalbos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 31, 16:29)
lotuliukas.gif o galėtum mane pamokyt normaliai žodžius sakiny dėlioti, nes aš kalbėti tai moku, o rašant gaunasi tokios keistos konstrukcijos biggrin.gif darbe tia nėra problemų, sklandžiai rašau, bet laisvalaikiu tai kaip ufonautas, išmokęs žemiečių kalbos biggrin.gif

Žinok turiu ir aš šią problemą (čia mums, protingoms moteroms taip, - iš didelio rašto išeinam iš krašto biggrin.gif )
Va kaip aš rašau kartais:
1. var. skyryba:
Man, atrodo, kad aš, važiuosiu, rytoj ir pasiimsiu, tą nuotrauką (jau pataisiau, bet sakiny prieš tai jau buvau prirašius per daug kablelių laugh.gif )
2 var. žodžiai sakinyje:
Graži šiandien diena ir nuostabus oras yra (nors galėtų būti - Šiandien graži diena ir oras nuostabus biggrin.gif )

Tiesa, vieną dažniausiai daromą klaidą tai tikrai pasakysiu vietoj ačiū labai reikia sakyti labai ačiū smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 31 spalio 2011 - 16:34
QUOTE(rG @ 2011 10 31, 16:32)
Žinok turiu ir aš šią problemą (čia mums, protingoms moteroms taip, - iš didelio rašto išeinam iš krašto biggrin.gif )
1. var. skyryba:
Man, atrodo, kad aš, važiuosiu, rytoj ir pasiimsiu, tą nuotrauką (jau pataisiau, bet sakiny prieš tai jau buvau prirašius per daug kablelių laugh.gif )
2 var. žodžiai sakinyje:
Graži šiandien diena ir nuostabus oras yra (nors galėtų būti - Šiandien graži diena ir oras nuostabus biggrin.gif )

Tiesa, vieną dažniausiai daromą klaidą tai tikrai pasakysiu vietoj ačiū labai reikia sakyti labai ačiū smile.gif

Aciu la..oi.Dekoju.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 31, 16:32)
1. var. skyryba:
2 var. žodžiai sakinyje:

Aha, aš irgi taip rašau, nors žinau, kad taip negalima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 31, 16:37)
Aha, aš irgi taip rašau, nors žinau, kad taip negalima biggrin.gif

Tai jau vlkk skaičiau kažkada (OT: negalima sakyti kažkada kalbant apie ateitį, reikia sakyti kada nors biggrin.gif ), kad jau tokia sintaksinė klaida jau tapo norma, tai gal ją ir patvirtinkim biggrin.gif

Gerai, einu toliau dainuot biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 31 spalio 2011 - 16:39
QUOTE(pandre @ 2011 10 31, 15:08)
hmmm..nelabai supratau apie ka tu cia?! as maniau, kad as stengiuos kazkiek mokintis, kazka keisti,kazka kitaip pamatyti...na, jei jau esu strigusi vienoj vietoje, sustojusi pradineje stadijoje, tai ka padarysi...tai nereiskia, kad as nesistengiu nufotografuoti geriau, tai nereiskia, kad as neinu apie kokia tai sakele daug daug kartu vis ieskodama atsakymo, kodel kitiems taip puikiai iseina nufotografuoti paprastute sakelyte, o man nihrina neiseina net graziasios gamtos kompozisijos perteikti paprastu ir kukluciu groziu...ieskau, bandau, ale nesekasi doh.gif  ff pas mane skaitmeninis, juosta turiu tik Zenit-E.
vat uzsimaniau vid fomato juostos, tai ir klausinejuos cia visu ax.gif

Kad su skaitmena pigiau mokintis tongue.gif o ir ff daug maziau varzo (kad ir ISO galimybes)

As nieko tokio nesakiau - kad nesistengi ar pan mirksiukas.gif visi juda savo individualiu tempu 4u.gif

As irgi noreciau vidutinio formato, bet matau, kad man iki to dar toooliiiii ax.gif pirmiau noriu ismokti matyti giliau rolleyes.gif
jei uztiksiu kada koki vidutinuka kur prie sendaikciu pigiai, tai priglausiu tongue.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Oi, blem, kaip aš dažnai mėgstu nukelti veiksmažodį į sakinio pabaigą. Parašau. Po kiek laiko paskaitau ir pakraupusi lieku. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 10 31, 17:46)
Oi, blem, kaip aš dažnai mėgstu nukelti veiksmažodį į sakinio pabaigą. Parašau. Po kiek laiko paskaitau ir pakraupusi lieku. biggrin.gif

ech. aš tai nenoriu net žinoti, kiek klaidų rašydama palieku. Rašau lietuviškom raidėm, bet sakinį sudarinėju pagal vokiškas taisykles.
Kažkada manęs klausė, kokia kalba galvoju. Manau vokiškai, nes tokioje aplinkoje gyvenu. Tad ir rašau taip, kaip galvoju.
Vat. Tad nepykit už visas mano klaidas. Ir jei imtumėt mane taisyti, jaučiu po trečio ketvirto karto pradėtų nervinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 31 spalio 2011 - 16:58
na bandau 5 ND
naturali sviesa
Auto
user posted image
Debeselis
user posted image
rankinis
user posted image
Papildyta:
dirbtinis apšvietimas